De terug van weggeweest-tag

by thatonetime
67 comments

De terug van weggeweest-tag, bedacht door yourtravelguideonline.com is bedoeld voor reizigers die net terugkomen van hun vakantie. Nu is het inmiddels alweer bijna twee maanden geleden dat ik terugkwam van mijn reis door Sri Lanka en dan is het nu hoog tijd voor mij om deze tag in te vullen.

Waar ben je geweest?

Ik ben terug van weggeweest. Ik heb een maand door Sri Lanka rond gereisd. Samen met een vriendin reisde ik vier weken lang rond over het eiland. We begonnen in het noorden en via het oosten reisden we door naar het zuiden en westen. Het was aanvankelijk de bedoeling om onze reis af te sluiten met een aantal dagen relaxen op de Malediven. Dit is vanaf Sri Lanka vrij toegankelijk met vluchttijden van zo’n anderhalf uur. Omdat ruim een week van tevoren onze reis was geannuleerd, moesten we last-minute opnieuw tickets kopen. Hierdoor was onze reis met een paar dagen ingekort waardoor we besloten om de Malediven nu over te slaan en al onze tijd te gebruiken om Sri Lanka te ontdekken.

Anuradhapura, Sri Lanka

Hoe heb je je reis voorbereid?

De voorbereiding van mijn reizen ziet er eigenlijk altijd hetzelfde uit. Nadat ik een ticket heb geboekt, bestel ik een Lonely Planet. Wanneer ik de Lonely Planet in huis heb, lees ik deze door om te bekijken wat voor leuke dingen er allemaal te doen zijn en wat we willen gaan zien. Daarnaast struin ik het internet af opzoek naar bruikbare tips. Zo lees ik blogs van anderen en informatieve websites.

Ik reis altijd op de bonnefooi. Ik boek dan van tevoren ook vrijwel niets. Hoogstens de accommodatie voor de eerste nacht of iets wat echt lang van tevoren geboekt moet worden (maar dat doe ik eigenlijk ook al nooit). Zo hebben we tijdens onze roadtrip door Amerika Alcatraz gemist, omdat we niet op tijd hadden gereserveerd. Dat is dan wel jammer, maar geen groot gemis.

Wat was je mooiste ervaring?

Onze reis door Sri Lanka was heel afwisselend. Van tempels tot stranden en van jungle tot bergen. Wat dat betreft is Sri Lanka een heel afwisselend land. Tijdens mijn reizen vind ik het leuk om mooie plekken en landschappen op te zoeken. Mooie natuur maakt me blij. Daarom vond ik de regio tussen Kandy en Ella enorm mooi. Deze regio staat bekend als the Hill Country. Dit is een gebied met veel bergen, kleine valleidorpjes en mooie theeplantages. Echt heel erg mooi.

Het spotten van wildlife vond ik ook erg gaaf. Op Sri Lanka kun je meerdere jeepsafari’s maken door verschillende nationale parken. Zo zagen we in Kaudulla National Park heel veel olifanten en spotten we in Yala National Park een luipaard. Zo mooi om deze beesten in hun natuurlijke omgeving te doen. In Mirissa gingen we tijdens een boottocht opzoek naar walvissen en gaven we een paar blue whales. Dat vond ik ook erg gaaf om te zien.

In Mirissa kwam ik een oud reismaatje van me tegen. We ontmoeten elkaar ruim vier jaar geleden in Australië waar we een tijdje rondreisden en de mooiste plekken bezochten als Noosa en the Whitsundays. We wisten van elkaar niet dat we in Sri Lanka waren en toen bleken we ook nog eens allebei in dezelfde plaats te zijn. Zo toevallig maar zo leuk om elkaar na al die tijd weer te zien en bij te kletsen.

Trainride from Kandy to Ella
Nine Arch Bridge, Ella Sri Lanka
Terug van weggeweest: Jeepsafari Minneriya National Park

Wat was je grootste teleurstelling?

Ik vond Sri Lanka verder qua natuur een beetje tegenvallen. Op de Hill Country na, vond ik de rest van het land vrij vlak. Ook vond ik de stranden niet mooi en waren vrijwel alle stranden erg vervuild. Zo zonde om zoveel rotzooi in het land te zien. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven en organisaties die zich bezighouden met de plastic soep en vervuiling van onze aarde.

Wat was je budget?

Ik ben dus iemand die nooit met een vast budget reist. Ik wil op reis alles kunnen doen en laten wat ik wil. Ik wil niet op geld letten en bijhouden of ik dat éne leuke uitje nog wel kan doen of in dat mooie hotel kan slapen. Zo zorg ik van tevoren dat ik een ruim bedrag heb gespaard waarmee ik alles zou kunnen doen wat ik wil. Op reis let ik eigenlijk helemaal niet op mijn uitgaven, maar zo zoek ik natuurlijk wel naar betaalbare (en goedkoop mogelijke) leuke accomodaties. Zo wissel ik uit eten en boodschappen doen vaak af en kan ik afdingen om bepaalde zaken goedkoper te krijgen.

De uitgaven tijdens een reis houd ik wel altijd bij. Ik vind het interessant en leuk om te zien wat ik precies uitgeef. Onze uitgaven tijdens onze rondreis door Sri Lanka kun je hier lezen.

Waar kijk je het meest naar uit nu je weer thuis bent?

Het kunnen eten wat je wilt en het gemak van even de appie inlopen om wat eten te halen is iets wat ik op reis vaak mis. Ik heb op reis vaak last van mijn darmen en dat gaat dan meestal vanzelf weer over als ik thuis ben. Dat is ook altijd iets waar ik erg naar uit kan kijken! 😉

Wat wordt je volgende bestemming?

Ik heb gewoon niets in de planning staan op een weekendje weg na. Volgende maand ga ik samen met mijn moeder en zus een weekendje naar Bergen. Daarnaast ben ik regelmatig aan het kijken voor leuke reisjes en mooie bestemmingen, maar er staat nog niets concreets op de planning. Wie weet… 🙂

Pottuvil Mangrove tour, near Arugam Bay
Terug van weggeweest: Beachlife Uppuveli
Terug van weggeweest: Tangalle, Sri Lanka

Ben jij ook terug van weggeweest? Vul dan zelf de terug van weggeweest-tag zelf in en gebruik onderstaande vragen. 

  • Waar ben je geweest?
  • Hoe heb je je reis voorbereid?
  • Wat was je mooiste ervaring?
  • Wat was je grootste teleurstelling?
  • Wat was je budget?
  • Waar kijk je het meest naar uit nu je weer thuis bent?
  • Wat wordt je volgende bestemming?

♥ Janet

67 comments
0

You may also like

67 comments

MC Kleuver oktober 31, 2018 - 5:07 pm

Mooie natuur maakt mij ook blij. Ik kan urenlang door de bossen van Nederland lopen. Dat vind ik heerlijk. Leuke ingevulde tag.
MC Kleuver onlangs geplaatst…Buikpijn in het weekend | ColumnMy Profile

Reply
thatonetime november 5, 2018 - 7:57 pm

Dankjewel. Dan kunnen we elkaar de hand schudden! 😉 Heerlijk om te wandelen in de natuur (en als het nog even meezit met een zonnetje erbij).

Reply
Lotte oktober 15, 2018 - 5:09 pm

Leuk om te lezen – ik heb ook maar meteen doorgeklikt naar jouw verhaal over de annulatie, wat een verhaal seg! Wel tof dat jullie alsnog zijn vertrokken en een fijne reis hebben gehad.

Reply
thatonetime november 6, 2018 - 6:17 pm

Ik vind het eigenlijk nog steeds belachelijk dat dat zomaar kan en dat ze niets anders voor ons regelen.. maar ik ben ook erg blij dat we alsnog zijn gegaan!

Reply
Aniek oktober 15, 2018 - 11:23 am

Wat een gave reis! En leuk dat je een oud-reismaatje bent tegengekomen.
Aniek onlangs geplaatst…Waarom Amersfoort écht een verrassende bestemming is voor een stedentripMy Profile

Reply
thatonetime november 6, 2018 - 6:16 pm

Je, hoe toevallig is dat! Dat vond ik zó leuk! 😀

Reply
Custodia Chineva oktober 13, 2018 - 10:17 am

Wat leuk zeg, jij inverteert zeker in jezelf leuk om te zien xxx

Reply
thatonetime oktober 23, 2018 - 3:14 pm

Zeker weten haha.

Reply
Chicamoms oktober 12, 2018 - 2:52 pm

Altijd mooi, ik wil zon reis nog wel eens doen!
Chicamoms onlangs geplaatst…Kindje die er niet bij kan zijn…….My Profile

Reply
thatonetime oktober 12, 2018 - 3:33 pm

Dat moet je ook zeker eens doen! Ik vind dat het leukste wat er is. 🙂

Reply
Daphne - verdraaidmooi oktober 12, 2018 - 11:11 am

Wauw dat land lijkt me zo mooi. Verschillende mensen in mijn omgeving zijn er ook geweest.

Reply
thatonetime oktober 12, 2018 - 3:32 pm

Je hoort van steeds meer mensen dat ze naar Sri Lanka gaan. Toen ik er was, waren er ook erg veel Nederlanders. 🙁 Dat vond ik dat weer wat minder…

Reply
Melissa oktober 11, 2018 - 6:32 pm

Het spotten van wilde olifantwn lijkt mij zo magisch mooi

Reply
thatonetime oktober 11, 2018 - 7:04 pm

Dat is het toch zeker. En als je dan tientallen olifanten tegenkomt wordt het ook al vrij snel normaal ofzo. Iets met verwend! 😉

Reply
Laura | I scream beauty oktober 11, 2018 - 6:32 pm

Leuk om te lezen! Ik ben zelf niet zo reisluchtig.

Reply
thatonetime oktober 11, 2018 - 7:02 pm

Wellicht in de toekomst. 😉

Reply
Felice Veenman oktober 11, 2018 - 10:27 am

wat bijzonder om een oud reismaatje weer tegen te komen!

Reply
thatonetime oktober 11, 2018 - 6:15 pm

Ja, zo leuk. En dat vier jaar laten terwijl we niet eens van elkaar wisten dat we in Sri Lanka waren!

Reply
Yousra Yasmine oktober 11, 2018 - 6:30 am

Wat een leuke tag! Prachtige foto’s heb je gemaakt! Ik ga deze tag onthouden voor op mijn eigen blog!

Reply
thatonetime oktober 11, 2018 - 6:14 pm

Dankjewel! Laat me even weten als je ‘m hebt ingevuld! Ik ben benieuwd naar je antwoorden. 🙂

Reply
Lizzie oktober 11, 2018 - 6:04 am

Wat een leuke tag. Heerlijk om er na je reis zo over te praten. Ik ga over 2 weken naar Indonesië. Mss vul ik m daarna ook wel in!

Reply
thatonetime oktober 11, 2018 - 6:08 pm

Oh wat lekker! Welke eilanden ga je bezoeken?

Reply
Frederique oktober 10, 2018 - 1:20 pm

Wat jammer dat de stranden zo vervuild waren 🙁 Ik heb wel vaak veel positiefs over Sri Lanka gehoord, ben er wel benieuwd naar om eens zelf te ervaren.

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:20 pm

Ik hoor ook alleen maar positieve verhalen over het land. Ondanks dat ik de natuur een beetje vond tegenvallen (een beetje hoor) vond ik het verder erg leuk. De mensen zijn erg vriendelijk en er heerst vaak een heerlijke sfeer.

Reply
Sherry oktober 10, 2018 - 12:16 pm

Wat een leuke tag. Wat leuk dat je naar Sri Lanka bent geweest. Ik wil er ook graag heen.

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:19 pm

Dat moet je zeker eens doen! 😀

Reply
Joanne oktober 10, 2018 - 11:54 am

Wauw gaaf zeg ! Lijkt mij een erg bijzondere reis.

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:18 pm

Zo’n rondreis is zeker bijzonder om te maken. Ik vind het zo gaaf om te doen en het land écht te ervaren.

Reply
Manuela oktober 9, 2018 - 8:23 pm

Wat een mooie foto’s zeg! Je zult het daar zeker wel gaan missen. Het lijkt mij erg mooi en bijzonder om daar naartoe te gaan.

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:16 pm

Dat is het ook zeker. Om een land een maand lang op zo’n manier te mogen ontdekken vind ik echt te gek!

Reply
ingrid oktober 9, 2018 - 6:10 pm

wat een leuke tag en wat een prachtige foto’s. echt super

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:16 pm

Dankjewel!!

Reply
Nadia oktober 9, 2018 - 4:14 pm

Wat een leuke tag! En wat een prachtige heb je gemaakt… Wij zijn nog nooit op zo’n reis geweest, misschien als we het budget hebben een keer.

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:15 pm

Ik kan het je zeker aanraden om eens zo’n rondreis te maken. Het is echt een hele mooie ervaring. 🙂

Reply
Amy oktober 9, 2018 - 9:53 am

Sri Lanka lijkt me wel een mooie bestemming! Hele leuke tag ook, ik ga deze zeker ook eens invullen als ik weer terug ben van Japan.
Amy onlangs geplaatst…Wat kun je doen met vloeibare highlighter?My Profile

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:15 pm

Oh leuk! Ben benieuwd hoe jij de tag invult!

Reply
Natalie oktober 9, 2018 - 9:28 am

Wat een prachtige reis heb je gemaakt! Ik heb er helaas geen budget voor wegens aankoop van een eigen appartement! New York en Canada staan hier wel hoog op het lijstje!

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:14 pm

Canada staat ook hoog op mijn wishlist! Dat lijkt me ook echt een prachtig land. En je eigen appartement is ook een gave investering toch!? 🙂

Reply
Krystle/Batboy oktober 9, 2018 - 8:32 am

Wow gaaf een hele maand naar Sri Lanka! Balen dat je darmen dan altijd van streek zijn, maar wel een prachtige ervaring!
Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Industriële lampenMy Profile

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:14 pm

Elke keer op reis heb ik weer gezeur met mijn darmen… maar toch blijf ik weggaan! 😉

Reply
Naomi oktober 8, 2018 - 2:18 pm

weer een leuke blog om te lezen lees je blogs altijd met plezier

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:13 pm

Dankjewel voor het compliment. 🙂

Reply
Melissa oktober 8, 2018 - 12:17 pm

Prachtig om olifanten tegen te komen. Zijn 1 van mijn lievelingsdieren. En heel gaaf het rondreizen

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:12 pm

Om olifanten in het wild tegen te komen vind ik heel erg gaaf. De eerste keer zag ik in Thailand een aantal wilde olifanten. Dat was echt een magisch moment. Nu in Sri Lanka zagen we er tientallen, honderden bij elkaar! Ook erg gaaf!!

Reply
Jouvence oktober 8, 2018 - 10:46 am

Wat een ontzettend mooie foto´s en erg leuk om te lezen!

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:11 pm

Dankjewel voor je reactie! 😀

Reply
Gerdi - Blond&Bruin oktober 8, 2018 - 9:47 am

Wauw wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Jammer dat de natuur wat tegen viel..
Gerdi – Blond&Bruin onlangs geplaatst…Blond&Bruin | Wij zijn weer terug!My Profile

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:11 pm

Dankjewel! 🙂

Reply
Taryn oktober 8, 2018 - 8:57 am

Super leuk ik ga eind dit jaar ook maar sri lanka en hopelijk wel naar de malediven😎

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:11 pm

Oh wat een fijn vooruitzicht zeg! Hoelang ga je heen?

Reply
Sanne oktober 7, 2018 - 7:57 pm

Grappig dat de natuur jou daar tegen viel, ik hoor van andere juist dat het er mooi is.

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:10 pm

Ja dat hoor ik ook vaak. Toch wel leuk dat iedereen zijn of haar eigen mening heeft. 🙂

Reply
Deborah oktober 7, 2018 - 8:49 am

Wat een leuk blog weer. Had je vorige blogs over je reis ook gelezen.
Grappig om te lezen dat je niet echt kijkt naar je budget maar wel alles bij houd wat uitgaven betreft.

Reply
thatonetime oktober 7, 2018 - 12:25 pm

Ah dankjewel! 😀 Ja, ik wil me niet druk maken om financieel, maar vind het achteraf wel interessant om te weten wat de precieze uitgaven zijn.

Reply
Rory oktober 7, 2018 - 8:19 am

Nog nooit richting Sri Lanka (of de Malediven) geweest. Wel al veelvuldig mee bezig geweest. Maar het werd toch altijd net een ander land (Hong Kong, Maleisië, Singapore en natuurlijk – ik ben Indisch – al diverse malen Indonesië). Laatste Azië-reis was voor de geboorte van ons dochtertje. Ze is inmiddels 6 jaar. Ik wil nog even wachten (want de reis naar Griekenland vindt ze al lang) en dan ooit met zijn drietjes die kant op gaan. Eerst maar eens even sparen. Vroeger was het – met twee salarissen – toch wat makkelijker.

Reply
thatonetime oktober 7, 2018 - 12:23 pm

Ik snap dat het zonder kids een stuk gemakkelijk is om het financieel te bekostigen. Maleisië vond ik erg leuk! Singapore ben ik inmiddels twee keer geweest en dat valt me ook niet tegen, in tegenstelling tot de mening van vele anderen. 😀 Ik wil graag meer van Indonesië ontdekken, tot nu toe ben ik alleen nog maar op Bali geweest.

Reply
Danielle oktober 6, 2018 - 7:43 pm

Hele leuke tag! En die foto’s, echt indrukwekkend mooi! Ik zou het ook doen zoals jij met het niet hebben van een budget, tijdens zo’n reis wil je daar niet door belemmerd worden
Danielle onlangs geplaatst…Hallo gezond, hallo lekker, HelloFreshMy Profile

Reply
thatonetime oktober 7, 2018 - 12:18 pm

Het zou zo zonde zijn als je ergens bent en je wilt iets doen maar dan blijkt dat het niet mogelijk is omdat je geen budget meer hebt. Dat zou ik zo zonde vinden! En dankjewel! 🙂

Reply
Mirre oktober 6, 2018 - 5:50 pm

Wat leuk om te lezen en jou een beetje beter te leren kennen. Dat van dat eten (als je thuiskomt) herken ik wel. Ik mis vooral altijd heel erg de kaas en chocola.
Ook interessant om de ‘downside’ van Sri Lanka een keer te lezen. Ik zou ook zeker voor de natuur die kant op gaan, maar gezien het vlakke landschap en de vervuiling is een ander land misschien beter. Wel lijken de parken me erg mooi en heb ik gehoord dat de mensen daar ontzettend aardig zijn! Hij blijft als reisbestemming nog een tijdje op mijn lijstje staan dus wie weet 🙂
Groetjes, Mirre

Reply
thatonetime oktober 7, 2018 - 12:14 pm

De mensen zijn er inderdaad heel aardig, dat zorgt voor een hele fijne ervaring. Dat hoor je ook altijd van mensen die in Sri Lanka zijn geweest. Daarnaast is het al aardig toeristisch. Er waren zo veel Nederlanders, niet te doen! 🙁 En hoe lekker kan een simpele boterham met kaas inderdaad zijn. 😀

Reply
Kyra | alovingladytravels oktober 6, 2018 - 5:50 pm

Heel puk verhaal! Zonde om te lezen dat de stranden daar zo vuil zijn. Helaas is dat op veel plekken zo, maar gelukkig word er inderdaad ook steeds meer aan gedaan. Ik zou Sri Lanka zelf niet op mijn bucket list zetten, maar het lijkt me een heel mooie ervaring! 🙂

Reply
thatonetime oktober 7, 2018 - 12:12 pm

Dankjewel! 🙂 Het is inderdaad zo zonde hoeveel troep overal te vinden is. Niet alleen op de stranden, maar ook op staat enzo. Ze weten niet wat ze er mee moeten.

Reply
Sherry oktober 6, 2018 - 5:22 pm

Wat een leuke tag. Goed beantwoord ook. Ik ben gek op tags.
Sherry onlangs geplaatst…Harry Potter jubilieumbox winactieMy Profile

Reply
thatonetime oktober 7, 2018 - 11:47 am

Me too! 🙂 Dankjewel.

Reply
Amina oktober 6, 2018 - 4:03 pm

Wat een fijn artikel en mooie website heb je! Zo leuk om je ervaringen te lezen. Ik ben je ook net gaan volgen op Instagram, want ik kan voordat ik naar een land toe reis wel de nodige handige info gebruiken! En inderdaad, The Hill Country is prachtig!

Reply
thatonetime oktober 7, 2018 - 11:42 am

Wat een lieve reactie. Dankjewel! 🙂 Hopelijk heb je wat aan mijn blogposts.

Reply
Amina oktober 9, 2018 - 5:16 pm

Graag gedaan 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: