De terug van weggeweest-tag

by thatonetime
67 comments

De terug van weggeweest-tag, bedacht door yourtravelguideonline.com is bedoeld voor reizigers die net terugkomen van hun vakantie. Nu is het inmiddels alweer bijna twee maanden geleden dat ik terugkwam van mijn reis door Sri Lanka en dan is het nu hoog tijd voor mij om deze tag in te vullen.

Waar ben je geweest?

Ik ben terug van weggeweest. Ik heb een maand door Sri Lanka rond gereisd. Samen met een vriendin reisde ik vier weken lang rond over het eiland. We begonnen in het noorden en via het oosten reisden we door naar het zuiden en westen. Het was aanvankelijk de bedoeling om onze reis af te sluiten met een aantal dagen relaxen op de Malediven. Dit is vanaf Sri Lanka vrij toegankelijk met vluchttijden van zo’n anderhalf uur. Omdat ruim een week van tevoren onze reis was geannuleerd, moesten we last-minute opnieuw tickets kopen. Hierdoor was onze reis met een paar dagen ingekort waardoor we besloten om de Malediven nu over te slaan en al onze tijd te gebruiken om Sri Lanka te ontdekken.

Anuradhapura, Sri Lanka

Hoe heb je je reis voorbereid?

De voorbereiding van mijn reizen ziet er eigenlijk altijd hetzelfde uit. Nadat ik een ticket heb geboekt, bestel ik een Lonely Planet. Wanneer ik de Lonely Planet in huis heb, lees ik deze door om te bekijken wat voor leuke dingen er allemaal te doen zijn en wat we willen gaan zien. Daarnaast struin ik het internet af opzoek naar bruikbare tips. Zo lees ik blogs van anderen en informatieve websites.

Ik reis altijd op de bonnefooi. Ik boek dan van tevoren ook vrijwel niets. Hoogstens de accommodatie voor de eerste nacht of iets wat echt lang van tevoren geboekt moet worden (maar dat doe ik eigenlijk ook al nooit). Zo hebben we tijdens onze roadtrip door Amerika Alcatraz gemist, omdat we niet op tijd hadden gereserveerd. Dat is dan wel jammer, maar geen groot gemis.

Wat was je mooiste ervaring?

Onze reis door Sri Lanka was heel afwisselend. Van tempels tot stranden en van jungle tot bergen. Wat dat betreft is Sri Lanka een heel afwisselend land. Tijdens mijn reizen vind ik het leuk om mooie plekken en landschappen op te zoeken. Mooie natuur maakt me blij. Daarom vond ik de regio tussen Kandy en Ella enorm mooi. Deze regio staat bekend als the Hill Country. Dit is een gebied met veel bergen, kleine valleidorpjes en mooie theeplantages. Echt heel erg mooi.

Het spotten van wildlife vond ik ook erg gaaf. Op Sri Lanka kun je meerdere jeepsafari’s maken door verschillende nationale parken. Zo zagen we in Kaudulla National Park heel veel olifanten en spotten we in Yala National Park een luipaard. Zo mooi om deze beesten in hun natuurlijke omgeving te doen. In Mirissa gingen we tijdens een boottocht opzoek naar walvissen en gaven we een paar blue whales. Dat vond ik ook erg gaaf om te zien.

In Mirissa kwam ik een oud reismaatje van me tegen. We ontmoeten elkaar ruim vier jaar geleden in Australië waar we een tijdje rondreisden en de mooiste plekken bezochten als Noosa en the Whitsundays. We wisten van elkaar niet dat we in Sri Lanka waren en toen bleken we ook nog eens allebei in dezelfde plaats te zijn. Zo toevallig maar zo leuk om elkaar na al die tijd weer te zien en bij te kletsen.