Roadtrip zuidwest Amerika - Badwater Basin 14

Death Valley National Park, Amerika: Wat te zien en doen

In Amerika kun je veel natuurpracht vinden, heel veel. Één van de meest bijzondere plekken die ik heb mogen bezoeken tijdens mijn rondreis door Amerika, was Death Valley. In dit blog deel ik mijn ervaringen en tips voor een bezoek aan het bijzonder warme Death Valley National Park, zodat jij het beste uit je trip kunt halen.

Death Valley National Park

In deze ‘Vallei van de Dood’ heb ik de warmste temperaturen ooit ervaren, het heeft maar liefst 52 graden aangetikt toen wij er waren. Niet te doen. Death Valley National Park is het laagste punt in Noord Amerika, met 86 meter onder de zeespiegel. Hiermee is Death Valley in de zomer de warmste plek op het noordelijk halfrond en één van de warmste plekken op aarde.

Het is een woestijngebied met zoutvlaktes, kleurrijke rotsformaties en bergen. Er valt minder dan 50 mm regen per jaar, dus het hele gebied is zo droog als maar kan. De omliggende bergruggen vangen alle regen op.

Je vindt Death Valley in Californië en een klein gedeelte van het park ligt in Nevada. De naam Death Valley dankt zich aan een eeuwenoud verhaal van goudzoekers die vroeger deze vallei te voet wilden doorkruizen, maar verdwaald raakten. De groep splitste zich op en gingen in kleine groepen elk een kant uit. Meerdere mensen hebben deze toch niet overleefd, waarna de naam Death Valley is ontstaan. In Death Valley wonen al meer dan 1000 jaar de Timbisha-indianen.


Wat te doen in Death Valley National Park

1. Badwater Basin

Laten we maar gelijk beginnen met het laagte punt van Death Valley National Park. Badwater is het laagste punt van Noord Amerika, 86 meter onder zeeniveau dus. Vanwege de omstandigheden vind je bij Badwater indrukwekkende zoutvlaktes en is het zeker een plek die je moet bezoeken als je in Death Valley bent.

Je kunt de zoutvlakte aanschouwen vanuit je auto of vanaf het platform, maar je kunt de zoutvlakte ook bewandelen. Wij deden dit middenin de zomer met 52 graden en dit was niet te doen, zo warm. Het advies wordt gegeven om maximaal 15 minuten buiten je auto (airco) te zijn in de zomerhitte.

Je vindt toiletten bij Badwater Basin.


2. Devils Golf Course

Wij zijn hier zelf niet geweest, maar een andere zoutvlakte die je kunt bezoeken is Devils Golf Course. Dit is een groot gebied van gekarteld zoutsteen, dankzij de wind en regen. Er wordt gezegd dat alleen de duivel golf kan spelen op zo’n ruig terrein, vandaar de naam.

Wanneer je dichtbij het zoutsteen staat, hoor je kleine piepende geluiden. Hoe dichter je je oren naar de zoutstenen brengt, hoe harder deze knallende geluidjes worden. Wat je hoort zijn de miljoenen kleine zoutkristallen die door de hitte samentrekken en uitzetten waardoor ze uit elkaar barsten.

Je hebt het mooiste uitzicht vanaf de parkeerplaats.


3. Artist’s Drive

Één van de mooiste plekken van het park is de route van Artist’s Drive. Hier rijd je ongeveer 15 kilometer langs de meest bijzondere en mooist gekleurde canyons en rotsformaties. Dankzij erosie zijn de rotsen en heuvels hier gekleurd en is het een lappendeken van verschillende kleuren geworden, echt prachtig om te zien. Men noemt het ook wel een ‘geologische regenboog’.

Je kunt de route maar op één manier afleggen met je auto (one way), dus check goed waar de ingang is. Het staat met borden aangegeven. Rijd rustig en langzaam over de kronkelende weg, zodat je optimaal kunt genieten van de gekleurde heuvels. De route duurt ongeveer een half uurtje.

Weetje: wist je dat deze locatie gebruikt is in een Star Wars film?

Artists Drive, Death Valley National Park 1

4. Dante’s View

Één van de mooiste uitzichtpunten van Death Valley National Park vind je bij Dante’s View. Op bijna 1700 meter hoogte heb je hier een prachtig uitzicht over het Panamint-gebergte en het laagste punt van Badwater Basin, maar ook over één van de hoogste punten van Amerika; Mount Whitney.

Weetje: wist je dat óók deze locatie gebruikt is voor (dezelfde) bovengenoemde Star Wars film?


5. Zabriskie Point

Een ander mooi uitzichtpunt is Zabriskie Point, wat regelmatig het mooiste uitzichtpunt van Death Valley wordt genoemd. Vanaf dit punt kun je genieten van de mooiste vergezichten over de gouden badlands. Door erosie zijn er diepe geulen en plooien ontstaan, waardoor het landschap er golvend uitziet.

De beste tijd om dit uitzichtpunt te bezoeken is tijdens zonsopgang of -ondergang. Het is dan ook een gewilde plek voor fotograven.


6. Golden Canyon

Denk aan goudkleurige heuvels en nauwe canyons, een ideale plek om te hiken. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen en deze verschillen ook in moeilijkheid. De hike naar de canyon is erg kort, maar je kunt er ook kilometers lange wandelroutes volgen.

In de zomermaanden wordt hiken afgeraden. Ga dan niet langer dan 15 minuten achtereenvolgens uit de auto/airco.

Weetje: wist je dat óók deze locatie gebruikt is voor (dezelfde) bovengenoemde Star Wars film?

Death Valley National Park, Amerika 2017 - 1

7. Mesquite Flat Sand Dunes

Het grootste duingebied van het park vind je hier. De duinen in het park kunnen wel 30 meter hoog worden, en zijn daarmee nog niet eens de hoogste duinen van Death Valley. Ze zijn wel de meest gangbare duinen om te bezoeken.

Je kunt de prachtige duinen aanschouwen vanaf de parkeerplaats, maar je kunt ze ook bewandelen. Ook dit is een mooie plek om te bezoeken tijdens zonsopgang of -ondergang.

Weetje: wist je dat óók deze locatie gebruikt is voor (dezelfde) bovengenoemde Star Wars film?


8. Scotty’s Castle

In Grapevine Canyon, in het noorden van Death Valley National Park vind je deze villa. Walter Scott was een oplichter die mensen liet investeren in goudmijnen die niet bestonden. Albert Johnsen (één van de slachtoffers) kwam hierachter, maar Scott werd vergeven en ze werden zelfs goede vrienden. Johnsen kocht de ranch en bouwde er in 1922 een villa op, nu bekend als Scotty’s Castle.

Uiteindelijk werd in 1931 alles stilgelegd, dankzij de Grote Depressie en Johnsen kwam er toen ook achter dat het land waar hij op bouwde niet van hem was, maar van de overheid. Hij ging failliet. Uiteindelijk verhuurde hij een aantal kamers om toch rond te kunnen komen. Hij heet uiteindelijk het land moeten verkopen, maar wel met de afspraak dat hij in de villa mocht blijven wonen.

Tegenwoordig kun je Scotty’s Castle bezoeken met een gids. Je kunt alles zien in de stijl van toen en het personeel is verkleed in de stijl van de jaren 30.

* Dankzij overstromingen en de daardoor opgelopen schade is Scotty’s Castle gesloten. Het schijnt ergens in 2020 weer open te gaan, maar wanneer is niet bekend.


9. Ulbehebe Crater

Ooit eens een krater willen bezoeken, je kunt het in Death Valley doen. Ulbehebe Crater is een 183-meter diepe vulkanische krater. De krater is veroorzaakt door een stoom- en gasexplosie toen heet magma uit de diepte opsteeg en het grondwater bereikte. Er zijn drie wandelingen die je kunt maken naar de krater.

De autorit naar de krater duurt ongeveer 90 minuten.


10. Hiken in Death Valley National Park

In Death Valley National Park kun je op meerdere plekken hiken. Er zijn een aantal aangegeven wandelpaden te vinden in het park, met gemakkelijke, gemiddelde en moeilijke routes. Hieronder zet ik een aantal hikes voor je op een rij.

Gemakkelijk: Natural Bridge, Badwater, Salt Creek en Harmony Borax Works

Gemiddeld: Badlands loop, Ulbehebe Crater Loop, Darwin Falls, Dante’s Ridge en Golden Canyon

Moeilijk: Little Bridge Canyon, Panamint Dunes en Wildrose Peak

In de zomer wordt het afgeraden om te hiken in het park, omdat de temperaturen dan te hoog oplopen. De ideale tijd om te hiken is tussen november en maart, in de winter dus. Denk er ook aan dat je meer dan genoeg water meeneemt als je gaat hiken.

Zorg dat je je altijd insmeert met zonnebrandcrème.


11. Overnachten in Death Valley National Park

Je kunt er voor kiezen om in het park te overnachten. Er zijn een aantal plekken waar je hotels en restaurants kunt vinden in Death Valley; bijvoorbeeld in Furnace Creek, Amargosa en Stovepipe Wells Village.

Daarnaast zijn er ook meerdere plekken waar je kunt kamperen. Bedenk je wel goed of je dit in de zomer wilt; in de zomer blijft het ‘s nachts ook erg warm. Vanwege de hoge temperaturen in de zomer, zijn er een aantal campings gesloten tussen mei en september.

Bij Furnace Creek vind je drie campings en in de buurt van zowel Stovepipe Wells village en Scotty’s Castle vind je een camping. Ook in de Wild Rose area vind je drie campings.

$$ – Amargosa Opera House & Hotel

$$$- Furnace Creek Ranch

$$$- Furnace Creek Inn


Praktische info Death Valley National Park

In Furnice Creek vind je het visitors centre van Death Valley. Maak hier een korte stop en laat je informeren over de pracht van Death Valley National Park. Het visitors centre is dagelijks geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Om het park te bezoeken, betaal je $30 per auto en krijg je een week toegang. Ben je van plan om meerdere nationale parken in de omgeving te bezoeken, dan kan het lonen om the America the Beautiful Pass aan te schaffen. Deze kun je voor $80 aanschaffen en heb je een jaar lang toegang tot alle nationale parken van Amerika.

Wanneer je in de zomermaanden het park bezoekt, besef je dan dat de temperaturen intens hoog oplopen. Je hebt grote gedeeltes in het park die je zonder airco moet rijden om oververhitting van je auto te voorkomen. Ten alle tijden wordt aangeraden om maximaal 15 minuten achtereenvolgens uit je auto te zijn.

Je wilt in Death Valley National Park niet zonder benzine te komen zitten, houdt dit dus goed in de gaten. Je kunt tanken in Furnace Creek, Stonepipe Wells Village en Scotty’s Castle.


Nieuwsgierig naar meer Amerika?

Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park

Monument Valley Navajo Tribal Park: het wilde westen van Amerika

Hollywood: ontdek de hoofdstad van de Amerikaanse filmindustrie

Budget: kosten maand roadtrippen door Amerika

National Parks in West-Amerika die ik bezocht

15 tips voor je bezoek aan San Francisco

Yosemite: omver geblazen door natuurpracht

ESTA aanvragen voor Amerika: tips & tricks

Reisroute: vier weken Amerika

Wishlist: deze National Parks in zuidwest Amerika wil ik nog bezoeken

Tips en feiten over de Grand Canyon

Een bezoek aan magisch Antelope Canyon


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Death Valley?

Wil je een auto huren voor je reis door Amerika?

autohuur USA

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

55 Responses

 1. Als we weer naar de VS gaan, is er grote kans dat we (eindelijk) eens naar Death Valley gaan. Het lijkt me heel bijzonder. Het uitzicht vanaf Dante’s viewpoint heb ik nu zo vaak al op mooie foto’s gezien, net zoals die van jou, dat ik het nu toch met eigen ogen eens wil aanschouwen.

 2. Het heet inderdaad niet voor niets Death Valley, wat is het daar een maanlandschap. Ik hou er zelf wel van en hoop er echt nog eens heen te gaan.

  1. Zo gaat dat ook.. snel uit de auto om iets te doen en dan snel weer de auto in, anders is het echt niet te doen!

 3. Wauw, 52 graden, wat heet!! Dan zou ik ook wel ff in de airco blijven zitten, haha! Wel super mooi. Die Artist’s drive Zou ik ook weleens willen doen!

 4. Oh wauw, 52 graden! Bij ons was het 47 en dat vond ik al belachelijk heet. Het was echt snel de auto uit om te kijken en foto’s te maken en gelijk de airco weer in. Maar ik vond Death Valley wel echt verrassend mooi 🙂 De meeste van deze plekken hebben wij ook gezien, leuk

  1. Ja man, 52 graden was echt niet te doen. Het is inderdaad snel snel snel alles doen haha. Ik heb er niet eens veel foto’s gemaakt omdat het gewoon té warm was.

  1. Dankjewel! Er is zeker genoeg te zien in Death Valley, wij hebben niet eens alles gezien.

 5. De Mesquite Flat Sand Dunes vond ik ook geweldig. En Artist’s Drive is echt een aanrader om met de auto te rijden. Wij waren in de winter in Death Valley, dan is het er verrassend aangenaam en zijn de temperaturen prima om te wandelen.

  1. Artist’s Drive vond ik ook echt heel gaaf. Ik baal ervan dat ik daar bijna geen foto’s heb gemaakt haha.

 6. Prachtig, wij hopen in september weer die kant op te gaan. Dus ik hoop dat we het corona gebeuren dan wel gehad hebben

 7. Het lijkt me zo fantastisch mooi hier.. maar die temperatuur, wow.. dat is serieus warm. Wij hadden in West China, in Turpan, ook ooit dat soort temperaturen en gingen alleen in de vroege ochtend en hele late middag op pad.

  1. Ja 52 graden is wel intens hoor, dat is echt niet heel fijn om dan buiten te zijn als je alleen maar warme lucht ademt.

 8. Wauw, wat een indrukwekkende foto’s! Echt wel een droom om daar naartoe te kunnen gaan!

  1. Dat is het zeker. Ik heb ook een gedeelte van Nevada gezien.. dat is wel iets kleurrijker volgens mij toch?

  1. Als je een roadtrip door het zuidwesten van Amerika gaat maken, dan mag je dit zeker niet overslaan.

 9. 52 graden! Wow! Dat is wel heftig hoor. Niet helemaal mijn plek geloof ik. Maar voor de liefhebber zijn dit zeker goede tips!

 10. Het is niet direct een gebied wat me aanspreekt, vooral omdat het er zo warm is en er daardoor zo weinig groen is. Het is vooral een vulkaanlandschap en ik denk dat ik daar al vrij snel op uitgekeken zou zijn.

  1. Dat snap ik wel hoor. Ik vind het ook zeker geen plek waar je dagen voor hoeft uit te trekken, maar het is wel een mooi gebied wat je kunt aandoen als je toch in het zuidwesten van Amerika bent.

 11. Wauw, want een prachtige reis heb je gemaakt! Mooie foto’s. Death Valley heb ik over gehoord, lijkt mij echt geweldig en nu dat ik je foto’s zie helemaal. Prachtige uitzichten ook. Het is wel genieten als je daar bent.

  1. We zijn gelukkig niet van ons stokje gevallen, maar je moet je natuurlijk wel aanpassen aan de situatie. Het staat in de tekst waarom de vallei zo genoemd wordt.

 12. prachtig mooi, maar wel fijn dat je er niet meer met een huifkar met 2 ossen doorheen hoeft…dat lijkt me echt geen pretje

 13. Ik ben er twee keer geweest en vond het fantastisch. De eerste keer was met mijn zus, we reisden toen zes maand door Amerika en juist in Death Valley stopte de auto er mee, gelukkig waren we koelbloedig 🙂 en na even laten afkoelen konden we weer verder. Ik heb er maar weinig gewandeld, het was er zo heet. Maar zo prachtig.

  1. Haha wat erg dat je auto er in Death Valley mee stopte, dat is echt niet fijn. Gelukkig is alles goed afgelopen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.