Death Valley National Park, Amerika: 11x zien en doen

by thatonetime
55 comments

In Amerika kun je veel natuurpracht vinden, heel veel. Één van de meest bijzondere plekken die ik heb mogen bezoeken tijdens mijn rondreis door Amerika, was Death Valley. In deze blogpost deel ik mijn ervaringen en tips voor een bezoek aan het bijzonder warme Death Valley National Park.

Death Valley National Park

In deze ‘Vallei van de Dood’ heb ik de warmste temperaturen ooit ervaren, het was maar liefst 52 graden toen wij er waren. Niet te doen. Death Valley National Park is het laagste punt in Noord Amerika, met 86 meter onder de zeespiegel. Hiermee is Death Valley in de zomer de warmste plek op het noordelijk halfrond en één van de warmste plekken op aarde.

Het is een woestijngebied met zoutvlaktes, kleurrijke rotsformaties en bergen. Er valt minder dan 50 mm regen per jaar, dus het hele gebied is zo droog als maar kan. De omliggende bergruggen vangen alle regen op.

Je vindt Death Valley in Californië en een klein gedeelte van het park ligt in Nevada. De naam Death Valley dankt zich aan een eeuwenoud verhaal van goudzoekers die vroeger deze vallei te voet wilden doorkruizen, maar verdwaald raakten. De groep splitste zich op en gingen in kleine groepen elk een kant uit. Meerdere mensen hebben deze toch niet overleefd, waarna de naam Death Valley is ontstaan. In Death Valley wonen al meer dan 1000 jaar de Timbisha-indianen.

Death Valley
Death Valley
Death Valley
Death Valley


Wat te doen in Death Valley National Park

1. Badwater Basin

Laten we maar gelijk beginnen met het laagte punt van Death Valley National Park. Badwater is het laagste punt van Noord Amerika, 86 meter onder zeeniveau dus. Vanwege de omstandigheden vind je bij Badwater indrukwekkende zoutvlaktes en is het zeker een plek die je moet bezoeken als je in Death Valley bent.

Je kunt de zoutvlakte aanschouwen vanuit je auto of vanaf het platform, maar je kunt de zoutvlakte ook bewandelen. Wij deden dit middenin de zomer met 52 graden en dit was niet te doen, zo warm. Het advies wordt gegeven om maximaal 15 minuten buiten je auto (airco) te zijn in de zomerhitte.

Je vindt toiletten bij Badwater Basin.