Death Valley National Park, Amerika: 11x zien en doen

by thatonetime
53 comments

In Amerika kun je veel natuurpracht vinden, heel veel. Één van de meest bijzondere plekken die ik heb mogen bezoeken tijdens mijn rondreis door Amerika, was Death Valley. In deze blogpost deel ik mijn ervaringen en tips voor een bezoek aan het bijzonder warme Death Valley National Park.

Death Valley National Park

In deze ‘Vallei van de Dood’ heb ik de warmste temperaturen ooit ervaren, het was maar liefst 52 graden toen wij er waren. Niet te doen. Death Valley National Park is het laagste punt in Noord Amerika, met 86 meter onder de zeespiegel. Hiermee is Death Valley in de zomer de warmste plek op het noordelijk halfrond en één van de warmste plekken op aarde.

Het is een woestijngebied met zoutvlaktes, kleurrijke rotsformaties en bergen. Er valt minder dan 50 mm regen per jaar, dus het hele gebied is zo droog als maar kan. De omliggende bergruggen vangen alle regen op.

Je vindt Death Valley in Californië en een klein gedeelte van het park ligt in Nevada. De naam Death Valley dankt zich aan een eeuwenoud verhaal van goudzoekers die vroeger deze vallei te voet wilden doorkruizen, maar verdwaald raakten. De groep splitste zich op en gingen in kleine groepen elk een kant uit. Meerdere mensen hebben deze toch niet overleefd, waarna de naam Death Valley is ontstaan. In Death Valley wonen al meer dan 1000 jaar de Timbisha-indianen.

Death Valley
Death Valley
Death Valley
Death Valley


Wat te doen in Death Valley National Park

1. Badwater Basin

Laten we maar gelijk beginnen met het laagte punt van Death Valley National Park. Badwater is het laagste punt van Noord Amerika, 86 meter onder zeeniveau dus. Vanwege de omstandigheden vind je bij Badwater indrukwekkende zoutvlaktes en is het zeker een plek die je moet bezoeken als je in Death Valley bent.

Je kunt de zoutvlakte aanschouwen vanuit je auto of vanaf het platform, maar je kunt de zoutvlakte ook bewandelen. Wij deden dit middenin de zomer met 52 graden en dit was niet te doen, zo warm. Het advies wordt gegeven om maximaal 15 minuten buiten je auto (airco) te zijn in de zomerhitte.

Je vindt toiletten bij Badwater Basin.

Badwater Basin

2. Devils Golf Course

Wij zijn hier zelf niet geweest, maar een andere zoutvlakte die je kunt bezoeken is Devils Golf Course. Dit is een groot gebied van gekarteld zoutsteen, dankzij de wind en regen. Er wordt gezegd dat alleen de duivel golf kan spelen op zo’n ruig terrein, vandaar de naam.

Wanneer je dichtbij het zoutsteen staat, hoor je kleine piepende geluiden. Hoe dichter je je oren naar de zoutstenen brengt, hoe harder deze knallende geluidjes worden. Wat je hoort zijn de miljoenen kleine zoutkristallen die door de hitte samentrekken en uitzetten waardoor ze uit elkaar barsten.

Je hebt het mooiste uitzicht vanaf de parkeerplaats.


3. Artist’s Drive

Één van de mooiste plekken van het park is de route van Artist’s Drive. Hier rijd je ongeveer 15 kilometer langs de meest bijzondere en mooist gekleurde canyons en rotsformaties. Dankzij erosie zijn de rotsen en heuvels hier gekleurd en is het een lappendeken van verschillende kleuren geworden, echt prachtig om te zien. Men noemt het ook wel een ‘geologische regenboog’.

Je kunt de route maar op één manier afleggen met je auto (one way), dus check goed waar de ingang is. Het staat met borden aangegeven. Rijd rustig en langzaam over de kronkelende weg, zodat je optimaal kunt genieten van de gekleurde heuvels. De route duurt ongeveer een half uurtje.

Weetje: wist je dat deze locatie gebruikt is in een Star Wars film?

Death Valley

4. Dante’s View

Één van de mooiste uitzichtpunten van Death Valley National Park vind je bij Dante’s View. Op bijna 1700 meter hoogte heb je hier een prachtig uitzicht over het Panamint-gebergte en het laagste punt van Badwater Basin, maar ook over één van de hoogste punten van Amerika; Mount Whitney.

Weetje: wist je dat óók deze locatie gebruikt is voor (dezelfde) bovengenoemde Star Wars film?

Views at Dante's View
Views at Dante's View
Views at Dante's View

5. Zabriskie Point

Een ander mooi uitzichtpunt is Zabriskie Point, wat regelmatig het mooiste uitzichtpunt van Death Valley wordt genoemd. Vanaf dit punt kun je genieten van de mooiste vergezichten over de gouden badlands. Door erosie zijn er diepe geulen en plooien ontstaan, waardoor het landschap er golvend uitziet.

De beste tijd om dit uitzichtpunt te bezoeken is tijdens zonsopgang of -ondergang. Het is dan ook een gewilde plek voor fotograven.


6. Golden Canyon

Denk aan goudkleurige heuvels en nauwe canyons, een ideale plek om te hiken. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen en deze verschillen ook in moeilijkheid. De hike naar de canyon is erg kort, maar je kunt er ook kilometers lange wandelroutes volgen.

In de zomermaanden wordt hiken afgeraden. Ga dan niet langer dan 15 minuten achtereenvolgens uit de auto/airco.

Weetje: wist je dat óók deze locatie gebruikt is voor (dezelfde) bovengenoemde Star Wars film?