Cappadocië, Turkije 2022

Jaaroverzicht: persoonlijke doelen en plannen voor 2023

Een nieuw jaar; veel nieuwe kansen. Voor iemand die continu nieuwe ideeën heeft, is het bijna onmogelijk om een lijst met goede voornemens en persoonlijke doelen te formuleren, deze lijst verandert namelijk continu. Om een overzicht te krijgen in deze chaos, is prioritering van mijn doelen en voornemens belangrijk en daarom heb ik deze lijst gemaakt. Je leest hier wat mijn persoonlijke doelen en plannen voor 2023 zijn?

Mijn persoonlijke doelen voor 2023

Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zijn er een aantal persoonlijke doelen die ik in het jaar 2023 wil behalen. Dit zijn dingen die ik graag wil doen, leren of ontwikkelen.

1. Fysiek gezond zijn

In dit blog met mijn persoonlijke doelen en voornemens voor 2022 schreef ik al dat ik graag weer pijnvrij wilde bewegen. Helaas was 2022 niet het beste jaar. Na een heupoperatie, maandenlange revalidatie en aanhoudende pijn kreeg ik te horen dat het helingsproces na mijn eerste operatie niet helemaal goed was verlopen. Conclusie: een nieuwe heupoperatie.

De operatie kon afgelopen zomer ingepland worden, wat vrij snel was. Toch heb ik, in overleg met de orthopedisch chirurg, ervoor gekozen om de operatie een aantal maanden uit te stellen en eerst op reis te gaan.

Fast forward naar vandaag: de tweede operatie zit er inmiddels op en ik zit momenteel weer middenin de revalidatie. Hopelijk gaat het dit keer wel goed en kan ik in 2023 eindelijk pijnvrij bewegen. Dat is momenteel nog niet het geval, maar dat is zeker het doel voor dit jaar.

Doelen en plannen voor 2023: Heupoperatie labrum

2. Minimaal vijftien boeken lezen

Het afgelopen jaar was mijn doel al om meer te lezen, helaas las ik afgelopen jaar maar twaalf boeken (mijn persoonlijke doel was vijftien). Ik had verwacht dat ik op reis erg veel zou lezen en mijn e-reader overuren zou draaien. Dit was echter niet het geval en ik pakte sneller mijn laptop erbij dan mijn e-reader.

Het is tijd om daar dit jaar weer verandering in te brengen. Mijn doel voor 2023 is het lezen van vijftien boeken. Het eerste boek is al uit en ik ben aan boek nr. 2 begonnen, dus het is een lekkere start van het jaar 2023. Tips voor leuke boeken om te lezen zijn welkom.

Doelen en plannen voor 2023: House sitting, augustus 2022

3. Een nieuw continent aandoen

Reizen staat voor mij niet gelijk aan zo veel mogelijk landen aftikken en zo veel mogelijk zien in een korte tijd. Ik houd van slow travel en besteed graag veel tijd op een plek en in een land. Dat is dan ook de reden dat ik nog niet zo heel veel landen heb bezocht, helemaal als je bedenkt hoe vaak ik op pad ben. Ik vind het niet belangrijk.

Toch lijkt het me heel tof om in 2023 een nieuw continent aan te doen. Mijn bucketlist is heel groot, maar ik zou heel graag in 2023 meer van Afrika of Zuid-Amerika willen ontdekken. Ik heb deze continenten nog niet mogen bezoeken, maar ik wil daar in 2023 graag verandering in brengen.


4. Wereldreis continueren

Dit is natuurlijk afhankelijk van mijn revalidatie, maar ik wil graag in 2023 mijn wereldreis afmaken. Het originele plan was om voor onbepaalde tijd te gaan reizen, maar doordat ik opnieuw geopereerd moest worden werden het ‘maar’ drie maanden. Het was een hele gave reis en ik kan dan ook niet wachten om in 2023 deze wereldreis te vervolgen.


5. Website in een nieuwe jas

Ik ben in 2022 begonnen met het ontwerpen van een nieuwe website. Maandenlang ben ik bezig geweest met het ontwerpen van een compleet nieuwe lay-out, met eindeloos veel trial & error. Omdat ik de laatste drie maanden van 2022 heb gereisd, kwam dit proces echter stil te liggen. Ik heb dit een aantal weken geleden weer opgepakt en ben nu bezig met de laatste ontwerpen. Ik hoop dat ik over een aantal maanden mijn nieuwe website aan jullie kan laten zien.


6. Studie grafisch vormgeven afmaken

Het is schandalig, maar afgelopen jaar heb ik weinig aan de zelfstudie grafisch vormgeven gewerkt. Ik heb niet zo veel lessen gevolgd als ik zou willen, dus ik moet flink aan de bak in 2023, aangezien ik dit jaar de studie volledig wil afronden.

Studie grafisch vormgeven 2021 - 2

Plannen voor 2023

Hoe 2023 eruit gaat zien is nog afwachten. Ik kan wel allerlei doelen en plannen voor 2023 maken, maar alles is afhankelijk van mijn herstel. Ik ben vijf weken geleden geopereerd, dus ik zit nog vol in de herstelperiode. Momenteel werk ik vanuit huis aan dit blog en de nieuwe website.

Indien mijn gezondheid dit toelaat, wil ik graag in maart een aantal weken op pad. Het plan is om richting Georgië (en wellicht Armenië) te gaan. Ik wilde tijdens mijn vorige reis al naar Georgië gaan, maar het is er destijds niet van gekomen. Het zal een reis worden zonder lange hikes en outdooractiviteiten, maar ik hoop toch genoeg van dit land te kunnen ontdekken.

In april begin ik weer met werken in het onderwijs. Ik zal een aantal maanden iemand vervangen die met zwangerschapsverlof gaat. Deze vervanging loopt tot een aantal weken na de zomervakantie, wat voor mij perfect is. Ik wilde net als afgelopen jaar weer op reis nadat het hoogseizoen is afgelopen.

Ik hoop vanaf september/oktober dus mijn wereldreis te kunnen vervolgen. Ik heb nog geen concrete plannen; ik heb nog geen tickets geboekt of bedacht welke bestemmingen ik wil aandoen. Omdat dit natuurlijk weer afhankelijk is van mijn fysieke conditie, wacht ik hier ook nog even mee. Alle tips zijn uiteraard welkom.

Wat zijn jouw persoonlijke doelen en plannen voor 2023?


Nieuwsgierig naar meer?

Jaaroverzicht: 2017 in reizen

Jaaroverzicht 2017: mijn populairste artikelen

Jaaroverzicht 2017: de leukste en mooiste momenten

Persoonlijk: mijn goede voornemens voor 2018

Jaaroverzicht: 2018 in reizen

De populairste artikelen van 2018

Jaaroverzicht: mijn goede voornemens van 2018

Jaaroverzicht: terugblik 2019 in reizen

De populairste blogposts van 2019

Terugblik: 2020 in reizen

Jaaroverzicht: terugblik 2021 in reizen

Persoonlijke doelen en goede voornemens voor 2022

Jaaroverzicht: terugblik 2022 in reizen

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

9 Responses

  1. Succes met je revalidatie! Mijn doel is om mijn diploma verpleegkunde te halen en aangenomen te worden op de opleiding Oncologische Verpleegkundige

  2. Hopelijk kun je dit jaar pijnvrij bewegen. Een van mijn doelen en plannen was opnieuw naar Amerika en die vakantie is geboekt.

  3. Hopelijk verloopt je revalidatie voorspoedig zodat je straks in het najaar je wereldreis verder kunt vervolgen. Wat ik vooral wil gaan doen dit jaar, is meer in het nu gaan leven, dus niet teveel achterom kijken als er minder leuke dingen zijn gebeurd, maar stil staan bij het moment en daarvoor ook vaker tijd vrijmaken voor de dingen die ik leuk vind.

  4. Ik hoop dat je vlot goed hersteld en voortaan pijnvrij door het leven kunt gaan! Naar je nieuwe website ben ik uiteraard heel benieuwd, het klinkt alsof het erg mooi gaat worden! Ik wens je veel goeds voor 2023 dame, op naar een fantastisch vervolg van je reis!

  5. hopelijk lukt het je om fysiek gezond te zijn en te leven zonder pijn! En om je wereldreis weer verder voort te zetten, ik geniet in ieder geval mee op afstand op Instagram. Ik ben benieuwd naar je nieuwe layout straks. En dat meer boeken lezen is ook mijn doel! Vorig jaar was mijn doel 20 en ik kwam tot 19… Dit jaar weer een kans.

  6. Hopelijk gaat het goed met je revalidatie en kun je inderdaad je wereldreis hervatten. Het was leuk om gedeeltelijk te volgen.
    Georgië en Armenië staan bij mij ook nog op het lijstje, maar dat zal nog wel een tijdje duren, want ik kan niet vaak lang weg.
    Succes ook met je website! Ook dat moet bij mij nog…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.