Curaçao: wat is er te doen op dit Caribische eiland

by thatonetime
6 comments
te doen Curaçao: Grote Knip 8

Curaçao kennen we allemaal, een lekker klein eilandje in de Caribische zee. Veel toeristen gaan hierheen om lekker een week lang op een strandbed te liggen met een cocktail in de hand. Niets mis mee, want daar is het eiland perfect voor. Toch wil ik je laten zien dat Curaçao nog veel meer te bieden heeft dan mooie stranden. In dit blog vind je alle tips voor je bezoek aan dit Caribische eiland.

Het eiland Curaçao

Curaçao kennen we allemaal, een lekker klein eilandje in de Caribische zee. Veel toeristen gaan hierheen om lekker een week lang op een strandbed te liggen met een cocktail in de hand. Niets mis mee, want daar is het eiland perfect voor. Toch wil ik je laten zien dat Curaçao nog veel meer te bieden heeft dan mooie stranden.

Curaçao is een eiland met ongeveer 150.000 inwoners. Curaçao was tot 2010 het grootste eiland van de Nederlandse Antillen maar inmiddels is het eiland onafhankelijk geworden. Curaçao vormt samen met Aruba en Bonaire de ABC- eilanden. Als je aan Curaçao denkt, denk je vast aan witte parelstranden met een drankje in je hand. Dit beeld is ook zeker waar. Curaçao heeft prachtige stranden en met het tropische klimaat ook zeker een goede vakantiebestemming om lekker aan je kleurtje te werken. Maar er is nog zoveel meer leuks te doen en te beleven op dit eiland.


Wat te doen op Curaçao

1. Bezoek Cristoffelpark National Park

Mocht je het leuk vinden om te hiken, dan is de Christoffelberg zeker wat voor jou. De berg ligt in het Nationale Park Christoffelpark. Dit is wel een stukje rijden omdat het niet echt in de buurt van Willemstad ligt, dus je hebt een auto nodig om hier te komen. Je bent ongeveer een uur onderweg, maar het is zeker de moeite waard om de berg te beklimmen want je loopt door een prachtig gebied en tijdens de tocht naar de top van de berg krijg je fantastische uitzichten te zien. De berg is zo’n 375 meter hoog dus dat valt op zich mee. Je hoeft hier niet echt op getraind te zijn en iedereen met een redelijke conditie kan deze tocht maken. Het laatste stukje is wat steiler.


2. Op een onbewoond eiland: maak een trip naar Klein Curaçao

Curaçao bestaat uit het eiland Curaçao en het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Dit eiland(je) ligt zo’n 10 kilometer van de kust en het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer twee vierkante kilometer. Klein Curaçao was ooit een bewoond eiland, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Er worden dagtochten naar Klein Curaçao georganiseerd. Hoe relaxt is het om een dag door te brengen op een onbewoond eiland? Het is ook een plek om te snorkelen en te duiken. Je kunt er veel vissen en schildpadden tegenkomen. Ik heb dit helaas niet kunnen doen maar heb veel goede verhalen gehoord en mooie foto’s gezien.


3. Ontdek hoofdstad Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Een leuke, levendige stad met vele kleine straatjes, gekleurde winkeltjes, marktjes, gezellige restaurantjes e.d. Het historische centrum van Willemstad staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en terecht! We kennen allemaal de handelskade met de mooie gekleurde huisjes. Je hebt er ook de pontjesbrug die de wijken Punda en Otrabanda met elkaar verbind. Naast het feit dat Willemstad een leuke stad is om door heen te struinen, is het ook onwijs gezellig.


4. De grotten van Hato

De grotten van Hato zijn vroeger een aantal keren bewoond geweest. Eerst door de indianen die vreesden voor de komst van de Europeanen, daarna werden deze grotten een schuilplaats voor slaven die gevlucht waren. Tegenwoordig leven er geen mensen meer in maar dienen de grotten als bezienswaardigheid. De grotten liggen vlak bij Hato, het vliegveld. Dit is zo’n 30 minuten rijden van Willemstad.


5. Shete Boka National Park

Shete Boka is het andere nationale park van het eiland. De vertaling van Shete Boka is ‘zeven inhammen/baaien’. Je kunt langs de kilometers lange kust wandelen voor mooie uitzichten. De zee is hier nogal ruw. Als deze tegen de baaien komt, spuwt het water omhoog, best geinig om te zien. Deze kust is ook een plek waar schildpadden hun eieren leggen. Het meest spectaculaire stukje is Boka Tabla. Dit is een grot waarin je de ruwe zee omhoog kunt zien spuiten. Dit ligt vlak bij de Christoffelberg. Wij bezochten zowel de Christoffelberg als Shete Boka op dezelfde dag.


 6. Relaxen op de mooiste stranden

Op Curaçao kun je veel indrukwekkende stranden vinden; van gezellige en volle stranden tot rustige, afgelegen baaitjes. Denk aan hagelwitte stranden en kraakhelder turquoise zeewater, dat is wat je hier zult vinden. Let op: voor een aantal stranden moet je een toegangsprijs betalen, tevens betaal je voor een strandbedje.

Tip: vergeet ook niet te snorkelen of te duiken.


7. Happy Hour

Naast de mooie stranden heeft Curaçao ook heel veel leuke (strand)feestjes. My favourite! Geef mij wat drankjes en lekkere muziek en dan ben ik al snel om. Elke dag is er wel ergens wat te doen en er is elke dag wel ergens happy hour. Mocht je op Curaçao zijn, dan moet je zeker ergens een happy hour meepakken. Populaire bars/clubs zijn Mambo Beach, Wet & Wild, Cabana, Café de Tijd, Bermuda en Miles Jazz Café.


8. Cliffjumping

Er zijn een aantal plaatsen op het eiland waar je kan cliffjumpen. Dit is voor de daredevils onder ons. Één van die plekken is Playa Forti. Dit ligt naast het plaatsje Westpunt. Dit is wel een eindje rijden, dus ook hiervoor moet je een auto hebben. Bij Playa Forti kan je van een 10 meter hoge klif springen. En jawel, ook ik heb dit aangedurfd.


9. Een avondje dansen

Vrijwel lle Antillianen kunnen salsa dansen en er is een hele danscultuur op het eiland. Mannen vragen je gewoon ten dans en dan is het raar als je nee zegt. Best raar als je als nuchtere Nederlander dit voor het eerst mee maakt, maar wel erg leuk. Het is best indrukwekkend om iedereen te zien dansen, om jaloers op te worden. Mocht je voor een tijdje op het eiland zijn, ga dan een cursus doen. Erg leuk en dan kan je gelijk alles in de praktijk uitproberen. Ik ben inmiddels altijd wel in voor een salsa, bachata of merengue.


10. Buggy of quad rijden

Dit vond ik echt fantastisch! Wij kozen voor de buggy, een kleinere versie van de quad. We maakten een tocht over het ruwe landschap en bezochten een grot vol vleermuizen. Daarnaast bezoek je een aantal punten waar je fantastisch uitzicht hebt over dit gedeelte van het eiland. Deze tocht was voornamelijk off road, wat het extra leuk maakte. Ontzettend stoffig, maar ik vond het echt gaaf om te doen! Wij deden deze tour met Eric’s ATV Adventures. Wij deden deze tour in 2009 dus ik kan niet vertellen hoe de tour tegenwoordig is.


11. Ontdek de mangrove bossen

Curaçao beschikt over een paar baaien voorzien van mangrovebomen. Je kunt met een gids een tocht met een kayak maken en zo door deze bijzondere plekken peddelen.  Een mooie afwisseling naast al de ontspannende activiteiten die het eiland biedt. Ryan is een local die deze tours aanbiedt. Hij heeft zich de afgelopen jaren veel ingezet voor de mangrovebomen. Lees hier meer over Ryan en de mangrovebossen.


12. Lekker eten en drinken

Op Curaçao kun je bij veel restaurants en eettentjes westerse gerechten bestellen. Gelukkig zijn er ook nog een aantal plekken op het eiland waar je authentieke gerechten kunt proeven. Toen ik op dit eiland woonde, kwamen we regelmatig bij Marshe Bieu, een gaarkeuken waar je veel Antilliaanse gerechten vindt. Hier kun je ook heerlijke pompoenpannenkoeken vinden. In 2011 betaalden wij hier nog geen gulden voor. Later meer over Marshe Bieu. Een andere tip is Jaanchies, een welbekend begrip op geheel Curaçao. Je vindt Jaanchies op de weg naar Westpunt.


Nieuwsgierig naar meer Curaçao?

Curaçao: wat is er te doen op dit Caribische eiland

Ervaar puur Curacao: Marsche Bieu

That One Time #2 | Die ene keer dat een politieagent mij mee uit vroeg

Curaçao: de mooiste stranden op een rij


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Curaçao?

Wil je een auto huren voor je op Curaçao?

autohuur Curaçao

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet 

You may also like

6 comments

Mandy 3 juni 2019 - 15:01

Wauw! Wat een leuke dingen heb je gedaan, ik heb ook een keer quad/buggy gereden in Egypte en wat was dat suuuuuuuper gaaf!!!

Reply
thatonetime 3 juni 2019 - 17:57

Wat gaaf! Heb je dat in de woestijn gedaan?

Reply
Balou 13 mei 2019 - 18:51

Curacao staat echt hoog op mijn lijstje! Prachtig?

Reply
thatonetime 13 mei 2019 - 19:08

Ik wil ook heel graag eens terug, dat lijkt me fantastisch om na negen jaar weer terug te gaan! Ik ben erg benieuwd hoe het er nu is.

Reply
Cristina 28 juni 2017 - 22:07

De Caraïben zijn zo zalig! Ik ga binnenkort ook terug naar Caraïbisch gebied; naar Belize.
Cliffjumpen lijkt me een beetje eng maar lijkt ook wel heel leuk.

Reply
thatonetime 29 juni 2017 - 16:10

Wauw, dat is een goed vooruitzicht! Heerlijk… veel plezier! Oh, en cliffjumpen proberen dus 😉

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More