Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die tegemoetkomt aan de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generaties tekort te doen. Het is de eigenschap van biologische systemen om voor onbepaalde tijd divers en productief te blijven. Het gaat hierbij om economische, sociale en leefomgevingsbehoeften. Dat is de definitie van duurzaamheid als je het opzoekt.

Onder duurzaamheid vallen bijvoorbeeld een school milieu, een gezonde bevolking en biodiversiteit in de natuur.

Je voetafdruk verkleinen

“Take only pictures, leave only footprints”. De laatste jaren ben ik steeds meer bezig met duurzaamheid en probeer ik me pro-actief in te zetten om duurzamer te leven. Bovenstaande quote probeer ik dan ook altijd na te leven. Met onderstaande blogs probeer ik tips te geven, zodat jij in de toekomst wat bewuster op reis kunt gaan. 

Duurzaamheid kan gaan over het reduceren van je plasticverbruik, hoe je verantwoord kunt reizen, hoe je om moet gaan met de natuur en bestemmingen die je bezoekt en hoe de impact van jouw reis zo klein mogelijk gemaakt kan worden. We moeten allemaal ons steentje bijdragen aan het behouden van onze mooie planeet.

Alle duurzaamheid blogs

Hieronder vind je een overzicht van alle tips die ik heb verzameld in het kader van duurzame ontwikkeling. Laat je informeren en neem deze informatie ter harte tijdens je aankomende reizen. 

Bereid je reis goed voor

Boek hier je vlucht

Boek hier je hotel

Boek hier je huurauto

Haal hier je reisgids