Een jaar werken en reizen in Australië

by thatonetime
27 comments

Een jaar naar het buitenland. Het is niet niks. Wat voor mij een redelijke impulsieve actie was vooraf, bleek uiteindelijk één van de beste beslissingen te zijn uit mijn leven. In deze blogpost vertel ik in een notendop hoe mijn jaar Australië was.

Een jaar Australië

Werken in Perth

Eind november 2012 vertrok ik in mijn eentje naar Australië. Ik had net mijn opleiding afgerond. De dag voordat ik vertrok had ik nog mijn diploma op kunnen halen. Na afscheid te hebben genomen van mijn vrienden en familie liep ik met mijn backpack op mijn rug door de douane. Vanaf dat moment stond ik er helemaal alleen voor. Op naar Australië. Dit was mijn eerste solo-reis. En ik houd niet van half werk, dus ik bleef gelijk een heel jaar weg.

Na een reis van zo’n 30 uur zette ik laat op de avond voet op Australië. Hier werd ik opgewacht door de vader van het gezin waar ik zou gaan werken. Voordat ik naar Australië ging, had ik al werk geregeld. Ik zou voor ruim een half jaar als au-pair gaan werken in Perth. Ik ben op zich niet echt van het plannen, maar het was toch wel fijn om opgevangen te worden in een vreemd land.

Een jaar door Australië reizen, Rottnest Island

Al snel kwam ik in aanraking met andere au-pairs en ontmoette ik veel locals. Heel fijn om naast mijn werk ook de stad te kunnen verkennen met lotgenoten. Ik had een fantastische tijd waarin ik veel vrienden heb gemaakt. Zelfs tegenwoordig heb ik nog contact met een aantal van deze mensen en zo heb ik al meerdere trips gemaakt om ze op te zoeken.

Ik was redelijk snel gesetteld in Perth. Ik had een fijn gezin waar ik voor werkte met leuke kinderen. Ik had veel vrienden waar ik mee ging sporten en op stap ging. Na een tijdje kwam ik ook in contact met de Nederlandse school in Perth. Hier kon ik een semester lang het team versterken en Nederlandse les geven aan kinderen, helemaal top!


Roadtrippen door het land

Na ruim een half jaar was het tijd om het inmiddels vertrouwde Perth vaarwel te zeggen. De komende maanden zou ik gaan reizen door Australië. Hoewel ik niet heel enthousiast was, zou ik de komende weken gaan kamperen in een tentje. Ik wilde graag met de auto door Australië reizen en op plekken komen waar je niet zomaar kunt komen. Ik wilde mijn eigen route kunnen bepalen en niet afhankelijk zijn van de bus-, trein- of vliegroute. We hebben maandenlang met de auto door het land gereisd. Wonder boven wonder vond ik het kamperen nog fantastisch ook!

We kwamen op hele gave plaatsen en sliepen met ons tentje op de meest bijzondere plekken, heerlijk. Het kost wel wat moeite; elke avond een plek vinden om onze tenten neer te zetten, hout verzamelen voor het vuur, tenten opzetten, eten maken op het vuur en dat elke dag weer. Al deze moeite is het dubbel en dwars waard geweest.

Een jaar Australië: Uluru
Een jaar Australië: Ningaloo Reef

De route van mijn roadtrip was: Perth- Lancelin- the Pinnacles- Kalbarri NP- Shell Beach- Monkey Mia- Exmouth- Carnarvon- Karijini NP- Port Hedland- Broome- Cape Leveque- Derby- Windjana Gorge NP the Kimberley- Tunnel Creek- Katherine- Daly Waters- Alice Springs- Kings Canyon- Uluru/ Ayers Rock- the Olga’s- Alice Springs- Darwin- Townsville- Cairns- Airlie Beach.