Een wereldkaart aan de muur van wereldkaarten.nl

by thatonetime
44 comments

Een tijdje geleden kreeg ik een berichtje in mijn mailbox met de vraag of ik een wereldkaart wilde ontvangen. Een mooie wereldkaart komt natuurlijk altijd goed uit en nu is het ook nog eens zo dat ik binnenkort ga verhuizen.

Wereldkaarten

Na deze uitnodiging ben ik gelijk inspiratie gaan opdoen op de website van wereldkaarten.nl. Je kunt hier uit meer dan 90 verschillende soorten wereldkaarten kiezen. Een toffe optie vind ik een wereldkaart als schoolplaat. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden zoals een wereldkaart op plexiglas, canvas, aluminium, hout of een behangetje. Omdat ik al een hele mooie wereldkaart op hout heb, koos ik deze keer voor een kaart op canvas. Ook kun je hier toffe gadgets en cadeau’s vinden voor de reizigers onder ons. Vooral de wereldbol vind ik erg gaaf.


Hoe kies je een wereldkaart?

Met meer dan 90 soorten wereldkaarten is het een hele klus om een wereldkaart te kiezen. In welke kleur wil ik de kaart? Welke kleur moet de achtergrond hebben? Ik weet nog niet eens welke kleur mijn nieuwe huis krijgt. Kies ik een wereldkaart die goed bij mijn andere wereldkaarten past? Ga ik juist voor een compleet andere kaart? Wil ik een abstracte kaart? Of een echt ouderwetse kaart zoals ik die uit de atlas ken? Het is een hele klus om te kiezen en het liefste wil ik er een stuk of 14 in mijn winkelmandje doen. Na lang wikken en wegen kies ik er ééntje uit en besluit ik die te bestellen.

Wereldkaart

De wereldkaart bestellen 

Na het kiezen van een toffe wereldkaart kan ik een formaat kiezen. Dit kun je doen van 40 x 30 cm tot wel 200 x 150 cm. Ik kies voor een kaart van 120 x 90 cm. Bij sommige wereldkaarten kun je iets bijbestellen zoals vlaggetjes om in je wereldkaart te prikken waar je allemaal bent geweest. Omdat mijn kaart op canvas is krijg ik de mogelijkheid om hier een baklijst bij te bestellen. Ik sla deze optie over en ga naar mijn winkelmandje.


Het resultaat

Na betaling was het afwachten wanneer de wereldkaart thuisbezorgd zou worden. De website belooft het pakket binnen vijf dagen te leveren. Ik ging op vakantie maar naar verluid was het pakketje binnen de beloofde tijd afgeleverd en stond er thuis een leuk cadeautje op mij te wachten.

Het pakket werd netjes ingepakt afgeleverd waardoor de wereldkaart heelhuids en zonder beschadigingen is afgeleverd. De lading noppenfolie waarin het canvas verwikkeld zat was erg in trek bij mijn neefjes en nichtjes.

Wereldkaart