Elektronica op reis: wat neem ik mee in mijn koffer?

by thatonetime
46 comments

Van de gemiddeld acht tot tien kilo die ik doorgaans meezeul als ik op reis ga, gaat er doorgaans niet heel veel gewicht op aan elektronica. Ik vind het eerlijk gezegd al snel te zwaar, dus ik probeer alles op het minimum te houden. Toch zijn er een aantal elektronische gadgets onmisbaar voor mij als ik op reis ga. Welke gadgets dat zijn, lees je in deze blogpost.

Welke elektronica neem ik mee op reis?

1. Iphone

Tijdens veel reizen die ik maak, is dit één van de weinige (en soms zelfs de enige) gadgets die ik meeneem in mijn tas of koffer. Ik reis regelmatig met alleen maar handbagage, waardoor ik veel elektronica vaak thuis moet laten. Gelukkig kom ik met mijn iPhone al heel ver. Ik heb momenteel een iPhone 7 en schiet hiermee de meeste plaatjes die je op mijn blog ziet. Ook gebruik ik mijn iPhone wel eens om iets op mijn blog bij te werken en om muziek te luisteren. De iPhone is sowieso onmisbaar voor mij.

2. Camera

Ik heb vorig jaar eindelijk een spiegelreflexcamera aangeschaft. Ik wilde al heel lang meer met fotografie doen en meer leren op dit vlak, ik spaarde zelfs al meerdere jaren mijn verjaardagsgeld voor een camera. Afin, ik ben nu dus de trotse eigenaar van een Nikon D3500 en ben momenteel bezig met een fotografiecursus om de camera wat beter te begrijpen. De camera heeft de eerste vakantie al overleefd!

3. GoPro

Mijn Gopro gaat ook vrijwel alle reizen mee in mijn tas. Ik vind dat ding zo ideaal, omdat hij zo compact is. Hij is licht en prop hem zo ergens bij in, tijdens mijn laatste reis had ik hem zelfs telkens in mijn jaszak. Ik vind de kwaliteit ook erg goed en dit blijft ook goed als ik de Gopro onder water gebruik.

4. Laptop

Ik ben fan van de Apple producten dus ook mijn laptop is van Apple; een Macbook Air. Ik gebruik mijn laptop voornamelijk om blogs te schrijven en mijn website bij te houden (en spelletjes te spelen). Wanneer ik een korte trip maak, neem ik mijn laptop vaak mee maar wanneer ik voor een langere tijd ga rondreizen, laat ik mijn laptop vaak thuis.

Elektronica op reis: wat gaat er mee in mijn koffer?
Elektronica op reis: wat gaat er mee in mijn koffer?

Welke elektronica staat op de wishlist?

1. Iphone 11 Pro

Oké, die iPhone 7 van mij maakt prima foto’s, maar ik ben wel eens toe aan vernieuwing. De nieuwe iPhone 11 Pro lijkt me gaaf, want er zitten wel vier camera’s op de telefoon. Hoe tof is dat? Een frontcamera van 12 megapixels en wel drie camera’s op de achterkant. Ideaal om nog mooiere plaatjes te schieten voor mijn website, lijkt me.

2. Nieuwe laptop

Mijn Macbook Air doet het nog prima, maar is tegenwoordig niet de snelste meer. Ik merk het vooral als ik een poging doe om mijn foto’s eens te bewerken (of spelletjes te spelen 😉 ), het gaat dan allemaal niet meer zo snel. Ik hoop altijd maar dat de laptop niet van de één op de andere dag zal crashen, want dat zou echt verschrikkelijk zijn. Tijd voor iets nieuws dus.

3. E-Reader

Ik heb dus nog nooit een boek gelezen vanaf een E-reader, zelfs nog nooit een bladzijde. Ik zou niet weten hoe het is, maar het lijkt me ideaal om altijd een (lichtgewicht) boek bij de hand te hebben.

4. Powerbank

Ik heb tot op heden nog nooit gereisd met een Powerbank, ik heb er gewoon nog nooit