Elektronica op reis: wat neem ik mee in mijn koffer?

by thatonetime
46 comments
Elektronica op reis 2019 - 2

Van de gemiddeld acht tot tien kilo die ik doorgaans meezeul als ik op reis ga, gaat er doorgaans niet heel veel gewicht op aan elektronica. Ik vind het eerlijk gezegd al snel te zwaar, dus ik probeer alles op het minimum te houden. Toch zijn er een aantal elektronische gadgets onmisbaar voor mij als ik op reis ga. Welke gadgets dat zijn, lees je in deze blogpost.

Welke elektronica neem ik mee op reis?

1. Iphone

Tijdens veel reizen die ik maak, is dit één van de weinige (en soms zelfs de enige) gadgets die ik meeneem in mijn tas of koffer. Ik reis regelmatig met alleen maar handbagage, waardoor ik veel elektronica vaak thuis moet laten. Gelukkig kom ik met mijn iPhone al heel ver. Ik heb momenteel een iPhone 12 pro en schiet hiermee de meeste plaatjes die je op mijn Instagram ziet. Op dit blog zijn ook genoeg foto’s te vinden die ik met mijn iPhone heb geschoten. Ook gebruik ik mijn iPhone wel eens om iets op mijn blog bij te werken en om muziek te luisteren. De iPhone is sowieso onmisbaar voor mij.


2. Camera

Ik ben de trotse eigenaar van een Nikon D3500 spiegelreflexcamera, waarbij ik twee lenzen heb aangeschaft. Ik heb een aantal fotocursussen gedaan om de camera beter te leren begrijpen, maar ik moet zeggen dat ik de camera te weinig gebruik om alle mogelijkheden van de camera te onthouden. Dus schiet ik foto’s nog regelmatig in de automatische stand.

Ik neem de camera alleen mee op reis om mooiere foto’s te maken, maar thuis blijft hij vaak in de kast liggen.

Deze camera is niet de D3500, dit model kan ik bij Bol niet meer in het assortiment vinden.


3. GoPro

Mijn Gopro gaat ook vrijwel alle reizen mee in mijn tas. Ik vind dat ding zo ideaal, omdat hij zo compact is en onder water gebruikt kan worden. Hij is licht en prop hem zo ergens bij in, tijdens mijn laatste reis had ik hem zelfs telkens in mijn jaszak. Ik vind de kwaliteit ook erg goed en dit blijft ook goed als ik de Gopro onder water gebruik.


4. Laptop

Ik ben fan van de Apple producten dus ook mijn laptop is van Apple; een Macbook Air. Ik gebruik mijn laptop voornamelijk om blogs te schrijven en mijn website bij te houden (en spelletjes te spelen). Wanneer ik een korte trip maak, neem ik mijn laptop vaak mee maar wanneer ik voor een langere tijd ga rondreizen, laat ik mijn laptop vaak thuis.


Welke elektronica staat op de wishlist?

1. Iphone 13 Pro

Oké, die iPhone 12 pro van mij maakt goede foto’s, maarde nieuwste versie van de iPhone staat hier natuurlijk wel op de lijst. De nieuwste versie iPhone 11 Pro lijkt me gaaf, want er zitten wel vier camera’s op de telefoon. Hoe tof is dat? Een frontcamera van 12 megapixels en wel drie camera’s op de achterkant. Ideaal om nog mooiere plaatjes te schieten voor mijn Instagram en website, lijkt me.


2. Nieuwe laptop

Mijn Macbook Air doet het nog prima, maar is tegenwoordig niet de snelste meer. Ik merk het vooral als ik een poging doe om mijn foto’s eens te bewerken of spelletjes te spelen, het gaat dan allemaal niet meer zo snel. Ik hoop altijd maar dat de laptop niet van de één op de andere dag zal crashen, want dat zou echt verschrikkelijk zijn. In de toekomst zou ik graag de nieuwste versie Macbook Pro willen hebben. Ik kan alvast beginnen met sparen.


3. E-Reader

Ik heb dus nog nooit een boek gelezen vanaf een E-reader, zelfs nog nooit een bladzijde. Ik zou niet weten hoe het is, maar het lijkt me ideaal om altijd een (lichtgewicht) boek bij de hand te hebben.


4. Powerbank

Ik heb meerdere powerbanken in huis, maar ik gebruik ze niet altijd op reis. Dit komt voornamelijk omdat de powerbanks die ik heb, niet zo lang meegaan. Tot op heden heb ik vaak genoeg met een dode telefoon rondgelopen, dus een goede powerbank (die ik dan natuurlijk niet moet vergeten) is zeker een must.


5. Drone

Een paar jaren geleden stond ik in het mooie Yosemite National Park. Hoe mooi was het geweest als ik mooie filmpjes en plaatjes kon schieten van bovenaf? De uitzichten vanaf Glacier Point waren fantastisch, maar ik had nog zo veel meer willen zien. Een drone lijkt me ideaal om mooie plekjes vast te leggen van een ander perspectief.

6. Lenzen voor de spiegelreflescamera

Bij mijn Nikon heb ik inmiddels twee lenzen, een simpele 18/55 mm lens en ik heb later een 70/300 lens aangeschaft. Ik wil graag meer variatie in mijn lenzen hebben om zo alles op de beste manier vast te leggen. Mijn verzameling kan dan vast nog heel wat uitgebreid worden. Ik ben overigens nog aan het leren hoe mijn Nikon werkt. De digitale fotografietips helpen mij hier al goed bij.

Zo te lezen is mijn wishlist langer dan de gadgets die ik doorgaans meeneem op reis, er is nog genoeg werk aan de winkel dus. Binnenkort staan er meerdere tripjes naar Leiden, Leeuwarden en naar Zwitserland op de planning, dus wie weet is mijn elektronica-verzameling dan uitgebreid. 🙂

Welke elektronica neem jij mee op reis?


Nieuwsgierig naar meer?

6x Wanderlust in huis #2

Wanderlust in huis: tips en tricks

Wintervoorbereidingen: welke winterkleding trek jij aan?

De leukste spellen voor het hele gezin

Bewust en duurzaam: plasticvrij reizen met deze tips

De leukste reisspellen om mee te nemen in je koffer

Bewust en duurzaam: milieuvriendelijke toiletartikelen

♥ Janet

You may also like

46 comments

Manon 31 oktober 2019 - 16:40

Koop eerst een nieuwe laptop. Als die het begeeft, kun je niet meer aan je blog werken. Je foto’s zijn prima nog hoor, voor een 7. (Dit zeg ik echt, haha. Ik koop elk jaar een nieuwe iPhone voor de foto’s)

Reply
thatonetime 3 november 2019 - 09:04

Haha voor een 7 vind ik de foto’s ook nog netjes! Ja een nieuwe laptop moet ik misschien maar eens investeren, maar ik denk altijd: zo lang ie het nog doet, gaat het prima!

Reply
Laura 29 oktober 2019 - 13:31

Leuk artikel! Wij vertrekken nu eind deze week ook op reis (Zuid-Afrika) en ik zeul ook weer het een en ander mee van electronica! Leuk om te zien dat ik niet de enige ben!

Reply
thatonetime 29 oktober 2019 - 18:25

Wat een heerlijk vooruitzicht. Hoe lang ga je heen?

Reply
Georgina Lifestyle 27 oktober 2019 - 12:25

Onmisbaar voor mij: iPhone, systeemcamera en e-reader. Mijn MacBook Air heb ik 1 keer meegenomen op vakantie, maar dat was achteraf niet nodig geweest. Ik zette iedere avond foto’s van mijn SD-kaart op de laptop, maar uiteindelijk klopte de volgorde niet meer toen ik thuis met de foto’s aan de slag ging. Ik dacht tijd te besparen door alvast de foto’s op de computer te zetten en te selecteren. Foto’s bewerken doe ik toch liever thuis, heb ik op vakantie geeneens tijd voor :-). Op vakantie zeul ik het liefst zo min mogelijk spullen mee.

Reply
thatonetime 27 oktober 2019 - 18:37

Helemaal met je eens. Op korte tripjes heb ik ook wel eens mijn laptop mee, maar dan gebruik ik hem ook niet veel hoor. Af en toe eens om mijn blog bij te werken. Mijn telefoon is onmisbaar.

Reply
MC Kleuver 15 oktober 2019 - 12:45

Uiteraard gaat mijn Huawei mee en ook mijn tablet. Een laptop neem ik niet meer mee, want ik schrijf in mijn vakantie blogs op papier.

Reply
thatonetime 16 oktober 2019 - 08:06

Oh wat grappig dat je je blogs op papier schrijft, schrijf je dan hele blogs? Ga je ook met een camera op pad of neem je alle foto’s met je telefoon?

Reply
Gabrielle 8 oktober 2019 - 08:00

Heel herkenbaar, ik neem eigen alles hetzelfde mee. En mijn wenslijst is ook bijna gelijk vooral een drone lijkt me fantastisch!

Reply
thatonetime 14 oktober 2019 - 17:33

Ah leuk! Dat lijkt me dus ook zo tof, ondanks dat je er op veel plekken niet mee mag vliegen.

Reply
Linda 5 oktober 2019 - 09:33

Wij hebben een drone gehad en ik kan het je niet aanraden. Wat een rot ding! Het is mooi ja, maar het is een gesjouw en maakt enorm veel lawaai. Ook mag je op de meeste plekken de drone niet eens gebruiken. Reizigers om je heen nemen het ook niet in dank af als je hem gebruikt, weg rust en weg genieten van de mooie natuur. In Yosemite (en alle andere nationale parken in Amerika) had je een drone ook niet kunnen gebruiken.

Wij hebben hem dus verkocht. Ik neem altijd mijn spiegelreflex mee op reis met 2 extra lenzen. Daarnaast neem ik altijd mijn telefoon en laptop mee.

Reply
thatonetime 5 oktober 2019 - 16:47

Oh dat is ook wat inderdaad, ik moet zeggen dat ik me ook wel geërgerd heb aan de geluiden van drones om ons heen, toen we in Sri Lanka waren. Een geluidloze drone zal toch wel een uitvinding zijn he?

Reply
Anne - Ditisanne 4 oktober 2019 - 13:17

Leuk! Een powerbank vind ik inderdaad ideaal; mijn huidige powerbank begint een beetje op te raken dus hij doet het niet meer zo goed. Hoog tijd voor een nieuwe want ik vind het een fantastische uitvinding voor tijdens het reizen. 😉

Reply
thatonetime 4 oktober 2019 - 14:31

Dat lijkt me ook echt ideaal, maar ik heb er nog nooit één gehad (schandalig toch)..

Reply
Frederique 1 oktober 2019 - 06:45

Ik heb alleen mijn mobieltje mee tegenwoordig. Vroeger altijd een spiegelreflex ook maar omdat wij met de trein reizen ben ik door de jaren steeds lichter gaan reizen. Een gopro lijkt me wel leuk en zoontjelief wil graag een drone.

Reply
thatonetime 1 oktober 2019 - 17:17

Lekker zeg, alleen je mobiel. Zo doe ik sommige trips ook hoor, dat vind ik prima. Met je telefoon kun je tegenwoordig al mooie foto’s maken. Een Gopro vind ik wel een aanrader hoor, die is ook zo lekker compact.

Reply
Wanda 30 september 2019 - 18:58

Ik wil juist tijdens mijn vakantie niet van alles en nog wat mee zeulen, dus ik heb alleen mijn telefoon en compactcamera bij me en dat werkt voor mij in ieder geval prima.

Reply
thatonetime 1 oktober 2019 - 17:15

Ik dus ook niet, dus ik neem ook niet veel mee… en als dit voor jou prima werkt, dan is het goed toch.

Reply
Francis | Mamazetkoers 30 september 2019 - 18:05

Ik vind het altijd spannend om zulke dingen mee te nemen. Bang dat er onderweg iets mee gebeurd of dat ik het verlies..

Reply
thatonetime 30 september 2019 - 18:38

Dat heb ik eigenlijk totaal niet (wellicht dat ik hierdoor ook al twee keer bestolen ben haha), ik ben er aardig gemakkelijk in.

Reply
Wendy 30 september 2019 - 17:17

Bij mij gaan mijn iPhone, vlog camera en laptop mee. Bij korte tripjes blijft de laptop lekker thuis 🙂

Reply
thatonetime 30 september 2019 - 18:37

Oh een vlog camera, dat heb ik niet… is zo’n camera zwaar?

Reply
Anja 30 september 2019 - 09:55

Als ik op vakantie ga neem ik mijn actioncam mee, mijn spiegelreflexcamera, mijn laptop en telefoon. Allemaal even belangrijk voor mij.

Reply
thatonetime 30 september 2019 - 16:58

Gebruik je je laptop ook veel op reis dan? Wat voor telefoon heb jij?

Reply
Laura 30 september 2019 - 06:32

Heel herkenbaar.
Hier gaan ook nog een hpsprocket, mp3 speler, tablet (ipv laptop) en e-reader mee.

Reply
thatonetime 30 september 2019 - 16:58

Zelfs nog een mp3 speler? Dat doe ik gewoon met mijn smartphone tegenwoordig. Een tablet heb ik ook wel eens meegehad, maar gebruikte ik amper dus laat ik in het vervolg lekker thuis.

Reply
An 30 september 2019 - 06:23

Bij mij gaat de e-reader altijd mee. Hij is megahandig en lichter dan mijn iPhone 7. Mocht je meer info willen, ik heb er deze blogpost over geschreven: https://lookingaround.be/ereader-dwarsligger/

Reply
thatonetime 30 september 2019 - 16:57

Ik ben zo benieuwd naar een e-reader. Dat lijkt me ook wel superhandig.

Reply
Caroline 30 september 2019 - 05:13

Zelf vind ik het altijd wel een gedoe met al die appratuur en gadgets. Ik stam nog uit de tijd dat je een camera meenam en voldoende filmrolletjes, ha ha ha. De smartphone vind ik wel ideaal.

Reply
thatonetime 30 september 2019 - 16:56

Haha, een smartphone vind ik ook ideaal. Daar kom ik vaak al zo ver mee!

Reply
Danny 29 september 2019 - 10:20

Je houdt het nog redelijk bescheiden vind ik haha. Sinds één van m’n ‘standaard’ lenzen van mijn spiegelreflex op reis kapot is gegaan, neem ik altijd een backup systeemcamera mee (met extra lens en extra accu natuurlijk). Dan heb ik uiteraard extra accu’s, een videocamera, powerbank, laptop, iPhone, drone met twee accu’s in mijn tas zitten. Overigens mag je je drone op heel wat plekken niet gebruiken. De National Parks in USA is het bijvoorbeeld al verboden. Het heeft me altijd een beetje weerhouden om mijn drone mee te nemen op reis. In Georgië voor het eerst meegenomen en dat levert toch wel echt bijzondere plaatjes op.

Reply
thatonetime 29 september 2019 - 11:41

Wow wat een lijst joh.. met hoeveel kilo reis je ongeveer? Ik zou ook heel graag een drone willen, juist omdat het inderdaad zulke mooie beelden oplevert. Maar om alles mee te zeulen, is dan weer minder haha.

Reply
Jenny 27 september 2019 - 20:57

Ik neem vooral veel cameraspullen mee. De nieuwste iPhone vind ik veel te duur. (Mijn huidige iPhone is bijna antiek :))

Reply
thatonetime 29 september 2019 - 11:42

Ja ze zijn niet goedkoop, maar ik vind ze altijd zo ideaal! En ze maken zulke mooie foto’s.

Reply
Manon Ruitenberg Fotografie 27 september 2019 - 16:46

Wat een gesjouw altijd he met al die elektronische spullen!
Ik heb ook aardig wat van dat spul mee. Onmisbaar wat mijn betreft!

Reply
thatonetime 29 september 2019 - 11:43

Zeker weten. Ik laat de spullen liever thuis, dan dat ik ze meeneem haha… maar het leveren zulke mooie beelden op dus dan gaat het toch maar weer mee in de tas.

Reply
Marcella Molenaar 27 september 2019 - 15:57

Ook ik zoek een nieuwe iPhone. Ik heb ook de 7 en kon vanaf vorig jaar juni al verlengen. Omdat mijn iPhone 7 nog goed was heb ik bewust een tijdje gewacht, maar nu wil ik voor de X gaan. Die heeft 2 camera’s en is ook onwijs goed. Op reis nemen we trouwens ook vaak de GoPro mee en we hebben een drone en sinds kort een nieuwe kleine camera. Dus onze handbagage tas is altijd vrij vol 🙂

Reply
thatonetime 29 september 2019 - 11:43

Snap ik haha. Hoe vind je de drone? Gebruik je hem veel?

Reply
Kim 26 september 2019 - 18:41

Dat ziet er bekend uit dit lijstje. Ik neem ook altijd mijn externe harde schijf mee, zodat ik mijn foto’s dubbel kan back-uppen 🙂

Reply
thatonetime 26 september 2019 - 19:32

Oja, dat is wel een goede inderdaad. Ik doe dat eigenlijk nooit, maar is zeker slim.

Reply
Kelly 26 september 2019 - 18:33

Ik neem steeds minder elektronica mee vanwege het gewicht. Ik ervaar steeds meer de nadelen. Ik reis met een spiegelreflex (+ max. 2 lenzen en soms maar 1), een systeemcamera met 1 lens, powerbank, smartphone en een E-reader. Mijn tablet laat ik ook steeds vaker thuis vanwege het gewicht. Bloggen doe ik toch niet op reis…dan heb ik vakantie. Een E-reader vind ik echt een must…kan niet meer zonder.

Reply
thatonetime 26 september 2019 - 19:32

Snap ik helemaal. Toch neem je nog heel wat mee, zo te lezen..

Reply
Michelle 26 september 2019 - 11:09

Ik heb ook mijn zinnen gezet op een drone! Maar ik hoop heel erg dat ze snel een ‘stille’ drone gaan ontwikkelen. Ik vind de beelden heel vet, maar het geluid is ZO irritant..

Reply
thatonetime 26 september 2019 - 15:43

Daar heb je ook helemaal gelijk in, vind ik eigenlijk ook wel hoor. Maar als het moet… dan maar met geluid.

Reply
Aniek 26 september 2019 - 09:04

Haha dit ziet er zo bekend uit. Ik neem ook altijd veel elektronica mee. En ik twijfel ook over en nieuwe iPhone, de 8plus of de 11 omdat deze goede foto’s maken.

Reply
thatonetime 26 september 2019 - 15:41

Snap ik haha.

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More