Ervaar puur Curaçao: Marshe Bieu

Curaçao is zo Westers al wat, inclusief Albert Heijn. Ik vind het altijd leuk om een beetje de lokale sfeer te proeven. Dit kan gelukkig nog steeds op Curaçao. Vandaag deel ik met je de perfecte plek om lokale gerechten te proberen.

De (oorspronkelijke) bevolking van Curaçao, zijn de Antillianen. Zij spreken Papiamentu. Hoewel het merendeel van de bevolking op het eiland tegenwoordig Nederlander is, zijn er gelukkig nog mensen die hun best doen om Curaçao authentiek te houden. Op Curaçao zijn er nog genoeg plekken waar je de Antilliaanse keuken kunt vinden. Naast leguaan eten bij het restaurant Jaanchies, is Marshe Bieu DE plek om het echte Curaçao te ontdekken.

Marshe Bieu (of Plasa Bieu) is de plek waar je de originele keuken van Curaçao kunt vinden. Het is een bijzondere plek. Tussen allemaal westerse winkels en eettenten, vind je deze enorme schuur wat vroeger diende als overdekte markt. Deze gaarkeuken vind je bij het Waaigatplein in Punda, bij de floating market.

  

Columbus magazine

Als je binnenloopt vind je allemaal kraampjes aan de linkerzijde van het gebouw. Bij deze kraampjes verkopen ze verschillende lokale gerechten. De rest van het gebouw is zowat helemaal gevuld met rijen tafels. Hieraan wordt gegeten, gekletst en gedronken.

In de tijd dat ik hier regelmatig kwam waren niet alle menukaarten in het Nederlands. De werknemers willen je vast wel op weg helpen hiermee, tenzij je avontuurlijk bent en iets wilt bestellen en niet precies weet wat het is.

Naast het feit dat je hier lokale gerechten kunt vinden, die ook nog lekker zijn, is het ook nog eens erg goedkoop. Zo kon je een stoba krijgen voor zo’n 10 gulden. Een stoba is een stoofschotel en zijn in veel soorten en maten hier verkrijgbaar. Of probeer eens een kadushi (cactussoep). De pompoenpannenkoeken zijn mijn persoonlijke favoriet! Wat zijn die lekker zeg. Ze zijn heerlijk zoet en kosten nog geen gulden per stuk (Althans… jaren geleden dan)!

Als je een bezoekje brengt aan Curaçao , is dit zeker de moeite waard!!

Let op: Marshe Bieu is dagelijks geopend, maar het is puur voor de lunch. Het is geopend tot 15.00 uur.

Ben jij hier wel eens geweest? Wat is jouw favoriete gerecht?

Nieuwsgierig naar meer?

6x to do op Curacao #1

6x to do op Curacao #2

That One Time #2 | Die ene keer dat een politieagent mij mee uit vroeg

Beginnen met de voorpret?

Wil je een auto huren voor je op Curaçao?

autohuur Curaçao

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet 

25 thoughts on “Ervaar puur Curaçao: Marshe Bieu

  1. Wat ziet dat er lekker uit! Het is net een soort van foodmarkt he. Ik zou erg van dit soort eetgelegenheden. Fijn dat het ook vrij goedkoop is, dan kan je meerdere dingen proeven. Nice!

  2. Oeh, alleen al voor de gerechten die je beschrijft zou ik daar eens een kijkje willen nemen! De plekjes waar je echt nog de traditionele gerechten en dingen van een land kunt vinden, zijn voor mij echt hotspots. Als ik ergens naar toe ga wil ik ook echt het land ervaren, niet alleen de toeristische trekpleisters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge