ESTA aanvragen voor Amerika: tips & tricks

Alle reizigers die naar Amerika afreizen, hebben een visum nodig, zonder kom je helaas het land niet in. Gelukkig heb je binnen no-time je ESTA binnen, maar je moet wel even weten hoe je dit moet regelen. Een goed begin is het halve werk. Tips voor het aanvragen van je visum, lees je hier.


Wat is een ESTA?

Een ESTA is eigenlijk niets meer dan een online toestemming. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization en je hebt een ESTA nodig om Amerika te mogen betreden. Als je ESTA eenmaal is aangevraagd, is deze twee jaar geldig, of zolang je paspoort nog geldig is. Je kunt het aanvragen voor $14,- Om het te mogen aanvragen, moet je reis wel aan een aantal eisen voldoen;

Je beschikt niet over een ander soort visum.

De duur van je reis is 90 dagen of minder.

Je reist af naar Amerika voor zaken of plezier.

Je hebt een geldig paspoort en geldige creditcard.

Als je Amerika betreed, dien je ook een retourticket of doorreisticket te kunnen laten zien.

Bryce Canyon, Amerika

Een visum of een ESTA?

Als je naar de Verenigde Staten gaat, kun je verschillende visums voor Amerika aanvragen. Ga je voor een korte vakantie, en kun je bovenstaande criteria afvinken? Dan kun je een ESTA aanvragen.

Het ESTA is officieel geen visum. Kun je onderstaande criteria afvinken, dan kom je in aanmerking voor een visum.

Je wilt langer dan 90 dagen in Amerika blijven.

Als je in het land wilt werken voor een Amerikaanse werkgever. Je mag voor zaken (bv. het bijwonen van congressen of vergaderingen) wél met een ESTA het land betreden.

De vliegmaatschappij waarmee je naar Amerika gaat, is niet aangesloten bij het ‘Visa Waiver Program’.

Je bent de afgelopen jaren (tussen 2011 en 2019) in Iran, Irak, Syrië, Jemen, Libië, Somalië of Soedan geweest.

Mammoth Lakes, Amerika

Hoe vraag je een ESTA aan?

Om een ESTA aan te vragen moet je een aantal stappen doorlopen. Als eerste moet je je persoonsgegevens doorgeven. Vervolgens vul je je paspoortgegevens in. De volgende stap is om je werkgeversgegevens in te vullen en daarna het invullen van je contact- en verblijfsgegevens tijdens je verblijf. Als laatste moet je een aantal veiligheidsvragen beantwoorden over je verleden en gezondheid.


Don’t be a fool!

Een foutje is snel gemaakt, erg snel. Zo maakte ik een fout bij het invullen van de naam van mijn vriend en hier hebben we tijdens onze reis toch best veel gezeur mee gehad.

Op het vliegveld kwamen we erachter dat de ESTA van mijn vriend dus niet was goedgekeurd. In mijn beleving was dit wel het geval, maar ik had dus niet goed gelezen, zo dom! Enigszins in paniek moesten we op het vliegveld een nieuwe ESTA aanvragen. Maakte ik dus gewoon nog een fout hè! Uiteindelijk heb ik het voor de derde keer aan moeten vragen en deze werd gelukkig vrijwel direct goedgekeurd.

Op de terugweg hadden we weer te maken met wat gezeur in verband met die verkeerde naam, hierdoor hadden we bijna onze terugreis gemist. Gelukkig is alles goedgekomen, maar heel fijn was het niet. Vooral niet voor mijn vriend die voor zijn eerste keer een verre reis ging maken. Oeps. 😉

Grand Canyon, Amerika

Hulp nodig bij het aanvragen?

Ben je ook niet zo handig met het invullen van reisdocumenten, weet je niet goed hoe het werkt of heb je geen tijd en zin? Dan kun je er voor kiezen om het aanvragen van een ESTA te laten uitbesteden.

Je kunt op esta-aanvragen.nl je aanvraag laten uitbesteden. Zij kunnen je werk uit handen nemen en je ondersteunen bij de voorbereidingen van je reis. Deze aanvraag kun je heel gemakkelijk online doen. Hiervoor moet je €25,- betalen, dit kun je heel gemakkelijk doen via Ideal of met je creditcard. Mocht het nou zo zijn dat je aanvraag wordt afgekeurd (wat eigenlijk vrijwel nooit voorkomt), dan wordt het volledige bedrag teruggestort.

Nadat zij je ESTA hebben aangevraagd, ontvang je de reistoestemming per e-mail. Wanneer je een ESTA wilt aanvragen, moet je dit uiterlijk 72 uur voor vertrek in gang zetten. Vergeet je dit toch en moet je dit last-minute regelen, dan kun je ook alles met spoed aanvragen. Hiervoor betaal je bij esta-aanvragen.nl niets extra.

Check hier in het kort wat esta-aanvragen.nl voor je kan betekenen.


Heb je je ESTA binnen, dan ben je klaar voor vertrek! Twijfel je nog om naar Amerika te gaan? Laat je dan overhalen door deze foto’s. 😉

Yosemite, USA - regel je ESTA voordat je naar Amerika gaat
The Painted Ladies, San Francisco
Horseshoe Bend, Page
Regel je ESTA voor je reis naar Las Vegas, Amerika
Vraag je ESTA aan voordat je naar Amerika gaat.
Joshua Tree National Park, Amerika

♥ Janet

Dit artikel heb ik geschreven op verzoek van eVisa application services

39 thoughts on “ESTA aanvragen voor Amerika: tips & tricks

  1. Wat vervelend van die fout zeg! wij hadden binnen enkele minuten als onze goedkeuring en gelukkig was alles ook goed gegaan. Ik vond het aanvragen van een ESTA trouwens heel erg makkelijk, viel me 100 procent mee uiteindelijk. Het zal wel even zweten zijn als je ESTA niet goedgekeurd blijkt te zijn

  2. Ik heb een keer een ESTA aangevraagd. Het ging zo makkelijk! Toch vond ik het een beetje spannend aan de grens, omdat je geen sticker in je paspoort hebt.

    Nu kom ik niet meer in aanmerking voor een ESTA vanwege mijn bezoek aan Iran.

  3. Lijkt me een mooi land om ooit naar toe te gaan! Prachtige foto’s ook. Alleen dat aanvragen van een visa….. hoor er heel veel verhalen over dat dit voor Amerika wel wat ingewikkelder is. Gelukkig voor jullie dat jullie uiteindelijk naar binnen en naar buiten mochten. Bedankt voor de tips ik zou zeker gebruik maken van de ‘hulp’ service!

    1. Een foutje is zo gemaakt, dat maakt het zo lastig maar gelukkig zijn we er goed van afgekomen! 😉 Het is overigens echt de moeite waard om Amerika te bezoeken, de natuurpracht is echt overweldigend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge