ESTA aanvragen voor Amerika: tips & tricks

by thatonetime
41 comments

Alle reizigers die naar Amerika afreizen, hebben een visum nodig, zonder kom je helaas het land niet in. Gelukkig heb je binnen no-time je ESTA binnen, maar je moet wel even weten hoe je dit moet regelen. Een goed begin is het halve werk. Tips voor het aanvragen van je visum, lees je hier.


Wat is een ESTA?

Een ESTA is eigenlijk niets meer dan een online toestemming. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization en je hebt een ESTA nodig om Amerika te mogen betreden. Als je ESTA eenmaal is aangevraagd, is deze twee jaar geldig, of zolang je paspoort nog geldig is. Je kunt het aanvragen voor $14,- Om het te mogen aanvragen, moet je reis wel aan een aantal eisen voldoen;

Je beschikt niet over een ander soort visum.

De duur van je reis is 90 dagen of minder.

Je reist af naar Amerika voor zaken of plezier.

Je hebt een geldig paspoort en geldige creditcard.

Als je Amerika betreed, dien je ook een retourticket of doorreisticket te kunnen laten zien.

Bryce Canyon, Amerika

Een visum of een ESTA?

Als je naar de Verenigde Staten gaat, kun je verschillende visums voor Amerika aanvragen. Ga je voor een korte vakantie, en kun je bovenstaande criteria afvinken? Dan kun je een ESTA aanvragen.

Het ESTA is officieel geen visum. Kun je onderstaande criteria afvinken, dan kom je in aanmerking voor een visum.

Je wilt langer dan 90 dagen in Amerika blijven.

Als je in het land wilt werken voor een Amerikaanse werkgever. Je mag voor zaken (bv. het bijwonen van congressen of vergaderingen) wél met een ESTA het land betreden.

De vliegmaatschappij waarmee je naar Amerika gaat, is niet aangesloten bij het ‘Visa Waiver Program’.

Je bent de afgelopen jaren (tussen 2011 en 2019) in Iran, Irak, Syrië, Jemen, Libië, Somalië of Soedan geweest.

Mammoth Lakes, Amerika

Hoe vraag je een ESTA aan?

Om een ESTA aan te vragen moet je een aantal stappen doorlopen. Als eerste moet je je persoonsgegevens doorgeven. Vervolgens vul je je paspoortgegevens in. De volgende stap is om je werkgeversgegevens in te vullen en daarna het invullen van je contact- en verblijfsgegevens tijdens je verblijf. Als laatste moet je een aantal veiligheidsvragen beantwoorden over je verleden en gezondheid.


Don’t be a fool!

Een foutje is snel gemaakt, erg snel. Zo maakte ik een fout bij het invullen van de naam van mijn vriend en hier hebben we tijdens onze reis toch best veel gezeur mee gehad.

Op het vliegveld kwamen we erachter dat de ESTA van mijn vriend dus niet was goedgekeurd. In mijn beleving was dit wel het geval, maar ik had dus niet goed gelezen, zo dom! Enigszins in paniek moesten we op het vliegveld een nieuwe ESTA aanvragen. Maakte ik dus gewoon nog een fout hè! Uiteindelijk heb ik het voor de derde keer aan moeten vragen en deze werd gelukkig vrijwel direct goedgekeurd.

Op de terugweg hadden we weer te maken met wat gezeur in verband met die verkeerde naam, hierdoor hadden we bijna onze terugreis gemist. Gelukkig is alles goedgekomen, maar heel fijn was het niet. Vooral niet voor mijn vriend die voor zijn eerste keer een verre reis ging maken. Oeps. 😉

Grand Canyon, Amerika

Hulp nodig bij het aanvragen?

Ben je ook niet zo handig met het invullen van reisdocumenten, weet je niet goed hoe het werkt of heb je geen tijd en zin? Dan kun je er voor kiezen om het aanvragen van een ESTA te laten uitbesteden.

Je kunt op esta-aanvragen.nl je aanvraag laten uitbesteden. Zij kunnen je werk uit handen nemen en je ondersteunen bij de voorbereidingen van je reis. Deze aanvraag kun je heel gemakkelijk online doen. Hiervoor mo