Eten en drinken

Fijnproeven

Één van de leukste manieren om een bestemming te leren kennen is via de lokale keuken. Laat je onderdompelen in de geuren, kleuren en smaken van een land. Eten en drinken is altijd erg belangrijk voor mij, zowel thuis als op vakantie of op reis. Als ik op reis ben, wissel ik vaak eten in een restaurant en street food af. Tijdens mijn reizen verzamel ik de leukste en (vooral) lekkerste plekken om te eten voor je.

Veilig en verantwoord eten en drinken op reis

Het is erg leuk om een bestemming te leren kennen via de lokale keuken, maar helaas komt het soms voor dat het eten of drinken wat je voorgeschoteld krijgt niet helemaal op correcte wijze bereid is. Soms laat de hygiëne op sommige plekken te wensen over. Hieronder zijn een aantal algemene tips die je in acht kunt nemen als je op reis of vakantie bent (afhankelijk van de bestemming natuurlijk). Op deze manier verklein je de kans dat je ziek wordt, want dat zou natuurlijk erg jammer zijn. Heb je gevoelige darmen (net als ik), dan kun je onderstaande tips ook in acht nemen.

  • Eet geen rauw of halfrouw vlees, vis of schelpdieren. 
  • Vermijd drinkwater, drink water uit flesjes. 
  • IJsblokjes worden vaak gemaakt van kraanwater, het is dus niet altijd verstandig om dit te consumeren. 
  • Indien je zelf kookt: was je sla en andere groenten met water uit fles in plaats van kraanwater. 
  • Bewaar je etensresten gekoeld (onder 8 graden). 
  • Wil je street food eten, kijk dan waar de locals eten. Dat zijn over het algemeen goede plekjes om te eten.

Alle eten en drinken blogs

Eten en drinken is een belangrijk onderdeel van mijn leven, zowel thuis als op reis. Ik geniet oprecht van lekker eten. Hieronder vind je een overzicht van alle tips die ik heb verzameld in het kader van eten en drinken.

Bereid je reis goed voor

Boek hier je vlucht

Boek hier je hotel

Boek hier je huurauto

Haal hier je reisgids