Europa

Hoogwaardige architectuur, romantische steden, Mediterraans eten en uitgestrekte natuurgebieden.

L'Aiguille, Étretat, Normandië, Europa - juli 2020
Continenten: Azië, Europa, Afrika, Amerika, Oceanië, Homepage That One Time

Europa telt 51 landen, waarvan 27 landen lid zijn van de Europese Unie. Zowel qua landoppervlakte als inwonersaantallen is het één van de kleinste werelddelen ter wereld. 

Azië, Europa, Afrika, Amerika, Oceanië

Wist je dat de croissant oorspronkelijk helemaal niet uit Frankrijk komt en dat je zelfs een regenwoud in Europa kunt vinden? 

Reizen in Europa

Europa is voor velen het werelddeel waar we eindeloos veel vakanties hebben doorgebracht. Met de caravan naar Frankrijk of Italië; of een citytrip naar één van de kosmopolitische wereldsteden die het werelddeel rijk is. Van zwoele zomeravonden op het strand tot sneeuwactiviteiten in het poolgebied. 

Het is één van de werelddelen met de rijkste historie, waar je veelal op zoek kunt gaan naar cultureel erfgoed, archeologische vondsten en goed bewaard gebleven eeuwenoude parels. Vandaag de dag is de etnische diversiteit groot in Europa, wat ook terug te vinden is in de multiculturele keuken.

Dwaal door kronkelige straatjes, ga op zoek naar schilderachtige dorpjes en bezoek hoogwaardige wijngaarden. Vergaap je in één van de gerenommeerde musea, ontdek adembenemende landschappen en eet totdat je erbij neervalt. Het kan hier allemaal.

Praktische informatie

De volgende landen kunnen tot Europa gerekend worden: Albanië – Andorra – Armenië – Azerbeidzjan – België – Bosnië & Herzegovina – Bulgarije – Cyprus – Denemarken – Duitsland – Estland – Finland – Frankrijk – Georgië – Griekenland – Hongarije – Ierland – IJsland – Italië – Kazachstan – Kroatië – Letland – Liechtenstein – Litouwen – Luxemburg – Malta – Moldavië – Monaco – Montenegro – Nederland – Noord-Macedonië – Noorwegen – Oekraïne – Oostenrijk – Polen – Portugal – Roemenië – Rusland – San Marino – Servië – Slovenië – Slowakije – Spanje – Tsjechië – Turkije – Vaticaanstad – Verenigd Koninkrijk – Wit-Rusland – Zweden – Zwitserland. Daarnaast zijn er nog een aantal niet-onafhankelijke gebieden en onafhankelijke landen, die niet door alle landen worden erkend.

Hoewel Europa is vergelijking met andere werelddelen misschien niet heel groot lijkt, is de diversiteit in de verschillende landen enorm groot. Elk land heeft zijn eigen cultuur. Dat maakt het reizen hier juist zo leuk. Je hoeft niet ver te reizen om een compleet andere ervaring op te doen. 

Europa is opgedeeld in vier tijdzones. Daarnaast zijn er landen te vinden die geen winter- en zomertijd kennen. 

Je kunt in 23 landen met de Euro betalen, ook zijn er een aantal landen waarbij de Euro vaak wel geaccepteerd wordt. 

Alle Europa blogs

Al van jongs af aan ontdekte ik de leukste plekken van Europa; met de caravan naar Frankrijk en hele zomers doorbrengen in ons vakantiehuis in de Algarve in Portugal. Later ontdekte ik beetje bij beetje steeds meer toffe plekjes en indrukwekkende bestemmingen. Van toffe citytrips met vriendinnen tot indrukwekkende roadtrips naar de verste uithoeken. Ik verwerkte al mijn ervaringen en tips in blogposts op That One Time om jou te helpen met de voorbereidingen en uitvoering voor je droomreis. 

Bereid je reis goed voor

Boek hier je vlucht

Boek hier je hotel

Boek hier je huurauto

Haal hier je reisgids