Dubai 2012 - 13

Tips en feitjes over the Dubai Mall

Dubai is een land van vele extremen en heeft meerdere wereldtitels op zijn naam staan. Een voorbeeld hiervan is the Burj Khalifa waar ik al eerder over schreef. Een ander voorbeeld hiervan is het beroemde Dubai Mall, het grootste winkelcentrum van de wereld! Ik heb wat tips en interessante feitjes over the Dubai Mall verzameld voor je.

The Dubai Mall in Dubai

Je kijkt werkelijk je ogen uit hier, wat een bijzonder en imposant winkelcentrum is dit. Heb je ooit een winkelcentrum gezien met een ice rank of een mega aquarium? Een winkelcentrum waar je kunt duiken tussen de vissen en haaien? Het kan allemaal in the Dubai Mall. In dit blog lees je alle merkwaardige tips en feitjes over the Dubai Mall.

Wat maakt the Dubai Mall zo indrukwekkend?

⇒ Dubai Mall is met zo’n 1200 winkels het grootste winkelcentrum van de wereld.

⇒ Dubai Mall maakt deel uit van het Downtown Dubai complex, wat meer dan 20 biljoen dollar waard is!

⇒ In het immense gebouw zijn 250 luxe kamers te vinden, 22 bioscoop schermen en meer dan 150 restaurants en cafés.

⇒ Met zoveel winkels heb je natuurlijk ook genoeg parkeerplekken nodig, denk je dat 14.000 parkeerplaatsen genoeg zijn??

⇒ In het Dubai aquarium en underwater zoo kun je meer dan 33.000 onderwater wezens te zien krijgen. Bijvoorbeeld allemaal verschillende haaien als je door de shark tunnel loopt.

⇒ Als je klaar bent met het shoppen kan je kiezen voor iets actievers. Ga eens naar de Ice Rink om te gaan ice skaten. Wees niet bang dat je lang hoeft te wachten, want er kunnen meer dan 2000 mensen tegelijk schaatsen.

⇒ SEGA Republic is een attractiepark. Dit theme park is voorzien van verschillende attracties en kan je honderden spellen spelen. De ingang is te vinden op de tweede verdieping.

⇒ Naast al deze bijzondere dingen die hier te doen zijn, is het natuurlijk ook perfect om te shoppen. Met meer dan 1200 winkels kun je hier daadwerkelijk ALLES vinden. Hoewel Dubai bekend staat als een luxueus land, zijn er ook genoeg betaalbare winkels. Tuurlijk zijn Chanel, Armani en Gucci hier te vinden, maar er zijn ook veel leuke betaalbare winkeltjes. Ik heb er prima kunnen shoppen!

⇒ Nog een titel die Dubai Mall op zijn naam heeft staan: hier is ook de grootste snoepwinkel ter wereld te vinden.

⇒ Bij de Emirates A380 experience ben je voor even net een echte piloot. In deze simulator kan je ervaren hoe het is om ’s werelds grootste vliegtuig te besturen.

⇒ Als je het gebouw uit loopt, kom je bij de beroemde fontein. De Dubai Fountain is ’s werelds grootste, dansende fontein. Meerdere malen op een dag kun je hier het water zien dansen.

⇒ In dit winkelcentrum is ook de ingang van de Burj Khalifa te vinden, het hoogste gebouw van de wereld! Hier kun je voor iets meer dan € 30,00 op en genieten van het uitzicht. Wel even online reserveren, want het is hier erg druk! Ik ging om 14.00 uur het gebouw op en had een perfect uitzicht over Dubai.

⇒ Er zijn meerdere hotels om te verblijven, zoals het luxueuze Armani hotel.

⇒ De bioscoop in the Dubai Mall heeft maar een magere 22 schermen.

Er is hier genoeg te doen om je een dag (of langer) te vermaken. Ik ben hier letterlijk verdwaald. Wat zou jij doen als je hier een dagje mocht doorbrengen?

Nieuwsgierig naar meer Dubai?

The Burj Khalifa in Dubai

Alle actuele informatie over the Dubai Mall vind je hier.

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Dubai?

Auto huren in Dubai?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Boek je Dubai Mall trip hier.

Reisgids nodig voor je trip naar Dubai?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars