Roadtrip zuidwest Amerika - Death Valley - Grand Canyon 20

10 tips en feitjes over the Grand Canyon, Amerika

Afgelopen zomer maakten wij een prachtige rondreis door het zuidwesten van Amerika. Één van de dingen die hoog op mijn lijstje stond was het bezoeken van the Grand Canyon. Vandaag deel ik tien tips en feitjes met je over dit immense natuurverschijnsel.

The Grand Canyon National Park

In het zuidwesten van Amerika vind je het National Park the Grand Canyon. Deze diepe kloof is een populaire trekpleister in de staat Arizona, waar jaarlijks miljoenen bezoekers ontvangen worden. Mede door de bijzondere vormen en intense kleuren van de kloven, wordt het beschouwd als een van de zeven wereldwonderen der natuur. 

bijzondere feiten over the Grand Canyon

1. Zoals het vandaag de dag is. Hoewel de canyon misschien 70 miljoen jaar oud is, is het gesteente veel ouder. Dit gaat biljoenen jaren terug.

2. The Grand Canyon is ontzettend populair met zo’n vijf miljoen bezoekers per jaar. Dat terwijl het niet eens de grootste canyon ter wereld is. Ook niet de langste of de diepste canyon.

3. Hoewel de canyon ontiegelijk oud is, zijn er nooit fossielen van dinosaurussen gevonden. Ondanks dat bepaald gesteente stamt uit een eerder tijdperk dan de dinosaurussen, is de canyon pas later gevormd. Bijzonder toch.

4. Er wonen mensen in de canyon, zo zijn er een aantal stammen te vinden: the Hopi, Navajo, Havasupai, Paiute and Hualapai. Een voorbeeld hiervan is het dorpje genaamd Supai Village. Dit is een dorpje gelegen in de Havasu Canyon en beheerd door de Havasupai stam. Er is geen weg dat naar dit dorp leidt en de post wordt hier bezorgd per muilezel.

5. The Grand Canyon is één van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld. CNN heeft deze lijst in 1997 samengesteld. Met mijn bezoekje aan de canyon kon ik nummer twee van de lijst afstrepen. Ik heb nog even te gaan.

6. Je kan begraven worden in The Grand Canyon. Dit kan echter niet zomaar. Hiervoor moet je minstens tien jaar gewoond hebben in de canyon en daarnaast ook tien jaar gewerkt hebben in de canyon.

7. Omdat het een natuurlijk wereldwonder is, is The Grand Canyon een populaire filmset en is de canyon in meerdere films te zijn. Voorbeelden hiervan zijn de Transformers en Thelma & Louise.

8. Je kunt ook zelf de canyon afdalen om een kijkje te nemen hoe het ‘beneden’ in de canyon is, per muilezel of lopend. Ik wilde dit graag doen, maar een trip bleek uren te duren (inclusief overnachting) dus hebben dit helaas over moeten slaan.

9. Je kunt de canyon ook van bovenaf bekijken. Het is redelijk populair om per helikopter de canyon van bovenaf te bekijken. Ook dit moesten wij aan ons voorbij laten gaan omdat het erg mistig en regenachtig was toen wij de canyon bezochten.

Nieuwsgierig naar meer Amerika?

Bezoek bijzonder Joshua Tree National Park: alle tips

Hollywood: ontdek de hoofdstad van de Amerikaanse filmindustrie

Roadtrip Zuidwest Amerika #9 Los Angeles

Roadtrip Zuidwest Amerika #8 Palm Springs to Joshua Tree National Park

Monument Valley Navajo Tribal Park: bezoek het wilde westen van Amerika

Wishlist: deze National Parks in zuidwest Amerika wil ik nog bezoeken

Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park

Roadtrip Zuidwest Amerika #7 Bryce Canyon to Zion National Park

Een bezoek aan magisch Antelope Canyon

Death Valley National Park: wat te zien en doen

Yosemite National Park: omver geblazen door natuurpracht

Roadtrip Zuidwest Amerika #6 Grand Canyon to Monument Valley

ESTA aanvragen voor Amerika: tips & tricks

Roadtrip Zuidwest Amerika #5 Death Valley to Las Vegas

San Francisco, Amerika: alle tips voor je bezoek

National Parks in West-Amerika die ik bezocht

Roadtrip Zuidwest Amerika #4 Yosemite

Roadtrip Zuidwest Amerika #3 San Fransisco

Budget: kosten maand roadtrippen door Amerika

Roadtrip Zuidwest Amerika #2 Orange County, Big Sur to San Fran

Roadtrip Zuidwest Amerika #1 Orange County

Reisroute: vier weken Amerika

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Amerika?

Wil je een auto huren voor je reis door Amerika?

autohuur USA

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.