Tag: Gewoon Nederlands tag

by thatonetime
74 comments

Hoewel ik graag de hele wereld over reis, naar verre oorden en uithoeken van de wereld, kan ik ook erg genieten wanneer ik thuis ben. Gewoon in Nederland, lekker tussen de stroopwafels en de regen. Nederland is een heel mooi land, waar ik graag weer naar terugkom om te genieten van al die ‘gewone’ Nederlandse dingen. Ik kwam deze tag tegen bij Dutchie on the Road en vulde de tag vervolgens zelf in. Lees hier mijn Gewoon Nederlands tag.

De Gewoon Nederlands Tag

1. Eén of meer koekjes bij de thee?

Liever een heel pak. Dat is vaak wel een beetje overdreven, maar ik kan het vrijwel nooit bij één houden. Waarom zou je dat doen? Je maakt na één koekje een beetje kennis met de smaak en dan is het zeker gelijk gebeurd, nee hoor.. minsters een paar!

koekjes eten

2. Wat is je favoriete stamppot?

Zonder twijfel de zuurkool stamppot. Daar kun je me serieus ’s nachts voor wakker maken. Het is zelfs één van mijn topfavorieten ever en het liefste eet ik het elke week, al is het niet meerdere keren per week. Verder vind ik stamppot met andijvie ook heel lekker, of met zoete aardappel. Ja, ik ben wel team stamppot hoor!


3. Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?

Ik heb niet heel veel met de feestdagen, maar ik vind van alle feestdagen Kerst de leukste feestdag om te vieren. Kerst gaat bij mij gepaard met lekker eten en veel gezelligheid. Ik houd ervan en vind het altijd erg gezellig. Bevrijdingsdag vind ik overigens ook leuk, maar alleen omdat er zulke leuke festivals zijn. 🙂

Gewoon Nederlands tag: Kerst vieren

4. Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?

De laatste jaren ontdek ik steeds meer leuke plekken in eigen land en kom ik erachter hoe leuk Nederland kan zijn. Van tripjes naar Alkmaar, de Veluwe, Amersfoort en de Waddeneilanden. Zomaar wat namen van plekken die ik afgelopen jaren heb ontdekt. Op de Veluwe kom ik echter al jaren, vrijwel mijn hele leven al en de regio vind ik ook echt heel tof. Want: veel groen! Ik ga graag naar deze plek terug dus bombardeer ik deze regio tot het leukste plekje in Nederland.

Nationaal Park Veluwezoom, Nederland
Amersfoort, Nederland

5. Wat is jouw favoriete accent?

Doe mij maar gewoon ABN. Ik vind eigenlijk alle vormen van accenten niet tof en onaantrekkelijk. 🙂 Ik heb ongeveer mijn hele leven in Drenthe en ben dus aardig bekend met het Drents. Ik heb familieleden die Drents spreken, maar alsnog vind ik niet bepaald mooi te noemen.


6. Welk woord is voor jou typisch Nederlands?

Bitterbal, sowieso bitterbal! Punt. En ze zijn nog lekker ook! 😉


7. Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?

Er zijn zoveel Nederlandse gebruiken die buitenlanders een beetje gek vinden; een plakje worst of blokje kaas op een verjaardag, en dan ook nog eens iedereen bij langs gaan om te feliciteren, carnaval vieren, je eten prakken, altijd ontbijten met een boterham met kaas, Sinterklaas vieren, fietsen naar je werk of een ooievaar in je voortuin.. Om er maar een paar te noemen. Sinterklaas vieren vind ik erg leuk voor kinderen (die ik niet heb, maar wel lesgeef). Sinds een paar maanden woon ik in een regio waar fanatiek carnaval wordt gevierd, dus daar moet ik waarschijnlijk ook eens aan geloven.


8. Welk Nederlands gezegde is jouw favoriet?

Ik hoor, lees en gebruik regelmatig gezegdes en spreekwoorden. Bijvoorbeeld ‘het hek is van de dam’, geen bericht is goed bericht’, ‘een gegeven paard niet in de bek kijken’ en ‘de appel valt niet ver van de boom’.


9. Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?

Dat is toch wel de Hema. Lekker hollands en een halve rookworst of een lekkere tompouce gaat er op zijn tijd wel in hoor. Ook de Kruidvat vind ik een fijne winkel als ik verzorgingsspullen en dergelijke nodig heb.


10. Wie vind jij de leukste BN’er?

Ik vind Floortje Dessing natuurlijk heel leuk, want ik vind het heel tof wat ze allemaal doet en ons de mooiste plekken van de aarde laat zien. Ook vind ik Anouk een heel tof persoon en vind haar echt geniaal in the Voice.


11. Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?

Ik ben echt geen fan van Nederlandstalige muziek. Niet van de smartlappen en niet van de rapmuziek die nu helemaal in is. Ik vind het eigenlijk helemaal niets. Nu zijn er natuurlijk wel nummers die ik oké vind om naar te luisteren, zoals Maan met ‘Ze huilt maar ze lacht’ en ‘Hou me vast’ van Volumia. Er zijn wel Nederlandse muzikanten die ik onwijs tof vind, zoals Kensington, Danny Vera en Anouk.


12. Haring? Ja of nee?

Ooooo nee, dat gaat er bij mij echt niet in! punt. Uit.

Gewoon Nederlands Tag: haring eten

Nieuwsgierig naar meer tags?

De Kerst-tag: alles wat met kerst te maken heeft?

Tag: 15 reisdilemma’s

De snack-tag

De Liebster Award

Terug van weggeweest-tag

Tag: 28 vragen over reizen


Dat was het dan, mijn ‘Gewoon Nederlands’ antwoorden. Voel je vrij om deze Gewoon Nederlands tag over te nemen! Succes met invullen.

♥ Janet

Bron foto 1-2-5: Unsplash

74 comments
0

You may also like

74 comments

Sherry februari 20, 2020 - 9:43 pm

Leuk om te lezen. Haring is af en toe lekker. Het ziet er wel altijd lekker uit. Ik ben gek op koek.

Reply
Kelly februari 14, 2020 - 6:52 pm

Wat leuk dat je de tag ook ingevuld hebt! Een pak koekjes nog wel, haha. Ik vind een zwaar accent ook niet heel erg aantrekkelijk, maar ik kom uit een ‘echte’ Brabantse familie…compleet met accent. Gelukkig kan ik door mijn pedagogische achtergrond wel heel goed schakelen maar ik kan het niet verbergen, haha. Ik doe soms echt mijn best, maar volgens mijn vriendinnen boven de grote rivier blijf je het horen. Wel horen ze een duidelijk verschil tussen mij en mijn ouders…dat is weer een opluchting 😉

Reply
thatonetime februari 15, 2020 - 4:43 pm

Mijn familie spreekt ook Drents, maar ik vind dat ook echt onaantrekkelijk hahah. Volgens mij hoor je niet echt dat ik uit Drenthe kom.

Reply
Aniek februari 14, 2020 - 5:01 pm

De Veulwe vind ik ook prachtig. En ik ben het helemaal met je eens wat betreft de haring. Zo vies vind ik dat!
Aniek onlangs geplaatst…Een pittige hike van bergstation Carosello 3000 naar het centrum van LivignoMy Profile

Reply
Renata Feyen februari 13, 2020 - 9:22 pm

Ik ben ook helemaal geen fan van Nederlandstalige muziek geef mijn maar Engelstalige muziek 🙂

Reply
thatonetime februari 15, 2020 - 4:42 pm

Oh daar sluit ik me helemaal bij aan.

Reply
Anouk februari 12, 2020 - 6:46 pm

Oh nu heb ik zin in bitterballen! Ik heb eigenlijk geen heimwee nadat ik geëmigreerd ben, maar áls ik weet dat ik weer naar Nederland ga dan denk ik toch wel meteen aan de dingen die ik dan weer kan eten… Naast het zien van mijn familie en vrienden natuurlijk 😉
Anouk onlangs geplaatst…Als vrouw alleen naar Costa Rica – de ervaringen van ElkeMy Profile

Reply
thatonetime februari 12, 2020 - 8:29 pm

Dat snap ik helemaal hoor haha. Ik heb twee keer in het buitenland gewoond en had ook geen heimwee, maar toch is het fijn als je dan weer terug bent!

Reply
Mieke | Miek's Mind februari 12, 2020 - 7:20 am

Wat een leuke tag, die ga ik onthouden. ‘ niet tof en onaantrekkelijk’ – ik ben juist trots op mijn Brabants accent!

Reply
thatonetime februari 12, 2020 - 5:13 pm

Haha dat is mijn mening. Vind jij het Drentse accent ook niet verschrikkelijk?

Reply
Manon februari 11, 2020 - 2:50 pm

Gezellig is echt een typisch Nederlands woord ook. En uiteraard is alles gezellig, hahah.

Reply
thatonetime februari 11, 2020 - 8:21 pm

Heel gezellig. 😉

Reply
hippmiemeisje februari 11, 2020 - 1:12 pm

Ik vind het zo fijn om op travelblogs ook iets te lezen over eigen land. Wat mijn leukste plekje in Nederland is, weet ik niet zo goed, ik ben van België, voor mij is Nederland dus ook buitenland, hoewel ik altijd genoten heb van Zeeuw-Vlaanderen, maar dat stukje Nederland draagt ook al Vlaanderen… Oeps…
Ik zou in Nederland wel eens graag naar Texel gaan.

Reply
thatonetime februari 11, 2020 - 8:21 pm

Ik vind het ook altijd erg leuk om over plekjes in eigen land te lezen, er is zoveel moois dicht bij huis. En in België net zo goed!

Reply
Gea februari 11, 2020 - 12:04 pm

Ja bitterbal is echt Nederlands hè haha. Ik eet eigenlijk nooit een koekje bij de thee.

Reply
thatonetime februari 11, 2020 - 8:20 pm

Geen koekjes? Wel chocolade??

Reply
Jasmina februari 10, 2020 - 7:13 pm

Wat een leuke tag! Doe mij maar een hele pakjes bij de theehaha

Reply
thatonetime februari 11, 2020 - 8:19 pm

Haha doe mij dat ook maar.

Reply
Diana februari 10, 2020 - 9:42 am

Wat een leuke tag en wat veel dingen die ik herken. Wel vind ik mijn Brabant accent leuk hehe. Gezegdes haal ik altijd door elkaar of ben ik vergeten. En stampot heb ik dit weekend trouwens op en vanavond en morgen nog restjes. Helemaal niet erg haha.
Diana onlangs geplaatst…Beveiligd: De Oost-Friese Waddeneilanden van Duitsland | ken jij ze?My Profile

Reply
thatonetime februari 11, 2020 - 8:19 pm

Haha herkenbaar, als ik stamppot maak dan eet ik er ook echt drie dagen van. 🙂

Reply
Linda februari 9, 2020 - 8:02 pm

Haring gaat er bij mij dus ook echt niet in, zo vies! Verder ben ik dol op Nederland en ben ik blij dat ik hier woon. Tijdens onze wereldreis wist ook zeker dat ik nooit in een ander land zou kunnen wonen dan in Nederland. Ik ben dol op boerenkool, maar ook gewoon op het leven hier en hoe de dingen geregeld zijn. Ook hebben wij veel leuke plekken in het land om te zien, wat we soms wel eens vergeten. Leuke tag!

Reply
thatonetime februari 11, 2020 - 8:18 pm

Ik denk ook echt dat we gelukkig mogen zijn in Nederland, hoe alles geregeld is…

Reply
Georgina Lifestyle februari 9, 2020 - 6:44 pm

Wat een ontzettend leuke tag! Oooowww, er is zoveel te ontdekken in Nederland. Ik houd overigens wel van accentjes, vooral een Rotterdams accent :-). En koekjes bij de theeee, zoveel lekkers. In Volendam had ik vis gegeten, heerlijk!

Reply
thatonetime februari 11, 2020 - 8:17 pm

Er is zeker genoeg te ontdekken in eigen land. Nederland is zo mooi.. ik sta elke keer weer versteld!

Reply
Mandy februari 9, 2020 - 3:23 pm

Oh wat een leuke tag! Deze ga ik zeker een keer van je overnemen! Bij mij gaat er ook geen haring in en stamppot vind ik heerlijk!

Reply
thatonetime februari 11, 2020 - 8:15 pm

Moet je zeker doen! Ik ben benieuwd naar je antwoorden.

Reply
Mitchel Kleuver februari 9, 2020 - 1:03 pm

Een hele leuke tag! De Veluwe is natuurlijk ook voor mij het mooiste plekje en mijn favoriete dialect is Brabants 🙂
Mitchel Kleuver onlangs geplaatst…De geslotenheid van de poëzie | ColumnMy Profile

Reply
thatonetime februari 11, 2020 - 8:14 pm

Er gaat niets boven de Veluwe.

Reply
Daisy de Vos Burchart februari 8, 2020 - 3:09 pm

Wat een leuke tag dit! Leuk om je zo wat beter te leren kennen!

Hier ook een pak koekjes bij de koffie hoor haha, wat nou 1tje als een heel pak ook kan haha
Daisy de Vos Burchart onlangs geplaatst…blue’m helpt bij het stoppen met rokenMy Profile

Reply
thatonetime februari 11, 2020 - 8:07 pm

Eentje is echt heel karig he, niet te doen. 😉

Reply
Neeltje februari 8, 2020 - 2:58 pm

Wat een grappige tag om in te vullen! Doe mij ook maar een heel pak koekjes haha.

Reply
thatonetime februari 11, 2020 - 8:06 pm

Oh ik ook hoor haha.

Reply
Jouvence februari 8, 2020 - 1:39 pm

Wat een ontzettend leuke tag, ook erg leuk om je antwoorden te lezen. Ik ga hem denk ik van je overnemen. 🙂

Reply
thatonetime februari 11, 2020 - 8:21 pm

Dankjewel! Moet je zeker doen.. ik ben benieuwd naar je antwoorden.

Reply
Joost februari 8, 2020 - 9:53 am

Hele leuke tag! Misschien ga ik deze ook gebruiken! Ik ben ook team stamppot! Het liefst boerenkool of stamppot andijvie! Het liefste ben ik in de stad Groningen. Op de tweede plaats Amsterdam.
Joost onlangs geplaatst…Help, mijn bezoekers aantallen dalen op Pinterest! Wat nu?My Profile

Reply
thatonetime februari 11, 2020 - 8:22 pm

Ik ben benieuwd naar je antwoorden. Oh en Groningen is ook echt een hele fijne stad.

Reply
Amy februari 8, 2020 - 8:52 am

Wat een leuke tag! Hoewel ik ook graag op reis ben is het ook heel lekker om gewoon in ons eigen landje (op pad) te zijn. Je hebt hier zoveel moois, dat vergeten we soms denk ik. Voor mij is het woord ‘gezellig’ echt Nederlands.
Amy onlangs geplaatst…Bezoek de rotstekeningen van Tanum in Zuidwest-ZwedenMy Profile

Reply
thatonetime februari 11, 2020 - 8:22 pm

Dat ben ik dus helemaal met je eens!