Tag: Gewoon Nederlands tag

by thatonetime
99 comments

Hoewel ik graag de hele wereld over reis, naar verre oorden en uithoeken van de wereld, kan ik ook erg genieten wanneer ik thuis ben. Gewoon in Nederland, lekker tussen de stroopwafels en de regen. Nederland is een heel mooi land, waar ik graag weer naar terugkom om te genieten van al die ‘gewone’ Nederlandse dingen. Ik kwam deze tag tegen bij Dutchie on the Road en vulde de tag vervolgens zelf in. Lees hier mijn Gewoon Nederlands tag.

De Gewoon Nederlands Tag

1. Eén of meer koekjes bij de thee?

Liever een heel pak. Dat is vaak wel een beetje overdreven, maar ik kan het vrijwel nooit bij één houden. Waarom zou je dat doen? Je maakt na één koekje een beetje kennis met de smaak en dan is het zeker gelijk gebeurd, nee hoor.. minsters een paar!

koekjes eten

2. Wat is je favoriete stamppot?

Zonder twijfel de zuurkool stamppot. Daar kun je me serieus ’s nachts voor wakker maken. Het is zelfs één van mijn topfavorieten ever en het liefste eet ik het elke week, al is het niet meerdere keren per week. Verder vind ik stamppot met andijvie ook heel lekker, of met zoete aardappel. Ja, ik ben wel team stamppot hoor!


3. Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?

Ik heb niet heel veel met de feestdagen, maar ik vind van alle feestdagen Kerst de leukste feestdag om te vieren. Kerst gaat bij mij gepaard met lekker eten en veel gezelligheid. Ik houd ervan en vind het altijd erg gezellig. Bevrijdingsdag vind ik overigens ook leuk, maar alleen omdat er zulke leuke festivals zijn. 🙂

Gewoon Nederlands tag: Kerst vieren

4. Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?

De laatste jaren ontdek ik steeds meer leuke plekken in eigen land en kom ik erachter hoe leuk Nederland kan zijn. Van tripjes n