Tag: Gewoon Nederlands tag

by thatonetime
99 comments

Hoewel ik graag de hele wereld over reis, naar verre oorden en uithoeken van de wereld, kan ik ook erg genieten wanneer ik thuis ben. Gewoon in Nederland, lekker tussen de stroopwafels en de regen. Nederland is een heel mooi land, waar ik graag weer naar terugkom om te genieten van al die ‘gewone’ Nederlandse dingen. Ik kwam deze tag tegen bij Dutchie on the Road en vulde de tag vervolgens zelf in. Lees hier mijn Gewoon Nederlands tag.

De Gewoon Nederlands Tag

1. Eén of meer koekjes bij de thee?

Liever een heel pak. Dat is vaak wel een beetje overdreven, maar ik kan het vrijwel nooit bij één houden. Waarom zou je dat doen? Je maakt na één koekje een beetje kennis met de smaak en dan is het zeker gelijk gebeurd, nee hoor.. minsters een paar!

koekjes eten

2. Wat is je favoriete stamppot?

Zonder twijfel de zuurkool stamppot. Daar kun je me serieus ’s nachts voor wakker maken. Het is zelfs één van mijn topfavorieten ever en het liefste eet ik het elke week, al is het niet meerdere keren per week. Verder vind ik stamppot met andijvie ook heel lekker, of met zoete aardappel. Ja, ik ben wel team stamppot hoor!


3. Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?

Ik heb niet heel veel met de feestdagen, maar ik vind van alle feestdagen Kerst de leukste feestdag om te vieren. Kerst gaat bij mij gepaard met lekker eten en veel gezelligheid. Ik houd ervan en vind het altijd erg gezellig. Bevrijdingsdag vind ik overigens ook leuk, maar alleen omdat er zulke leuke festivals zijn. 🙂

Gewoon Nederlands tag: Kerst vieren

4. Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?

De laatste jaren ontdek ik steeds meer leuke plekken in eigen land en kom ik erachter hoe leuk Nederland kan zijn. Van tripjes naar Alkmaar, de Veluwe, Amersfoort en de Waddeneilanden. Zomaar wat namen van plekken die ik afgelopen jaren heb ontdekt. Op de Veluwe kom ik echter al jaren, vrijwel mijn hele leven al en de regio vind ik ook echt heel tof. Want: veel groen! Ik ga graag naar deze plek terug dus bombardeer ik deze regio tot het leukste plekje in Nederland.

Nationaal Park Veluwezoom, Nederland
Amersfoort, Nederland

5. Wat is jouw favoriete accent?

Doe mij maar gewoon ABN. Ik vind eigenlijk alle vormen van accenten niet tof en onaantrekkelijk. 🙂 Ik heb ongeveer mijn hele leven in Drenthe en ben dus aardig bekend met het Drents. Ik heb familieleden die Drents spreken, maar alsnog vind ik niet bepaald mooi te noemen.


6. Welk woord is voor jou typisch Nederlands?

Bitterbal, sowieso bitterbal! Punt. En ze zijn nog lekker ook! 😉


7. Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?

Er zijn zoveel Nederlandse gebruiken die buitenlanders een beetje gek vinden; een plakje worst of blokje kaas op een verjaardag, en dan ook nog eens iedereen bij langs gaan om te feliciteren, carnaval vieren, je eten prakken, altijd ontbijten met een boterham met kaas, Sinterklaas vieren, fietsen naar je werk of een ooievaar in je voortuin.. Om er maar een paar te noemen. Sinterklaas vieren vind ik erg leuk voor kinderen (die ik niet heb, maar wel lesgeef). Sinds een paar maanden woon ik in een regio waar fanatiek carnaval wordt gevierd, dus daar moet ik waarschijnlijk ook eens aan geloven.


8. Welk Nederlands gezegde is jouw favoriet?

Ik hoor, lees en gebruik regelmatig gezegdes en spreekwoorden. Bijvoorbeeld ‘het hek is van de dam’, geen bericht is goed bericht’, ‘een gegeven paard niet in de bek kijken’ en ‘de appel valt niet ver van de boom’.


9. Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?

Dat is toch wel de Hema. Lekker hollands en een halve rookworst of een lekkere tompouce gaat er op zijn tijd wel in hoor. Ook de Kruidvat vind ik een fijne winkel als ik verzorgingsspullen en dergelijke nodig heb.


10. Wie vind jij de leukste BN’er?

Ik vind Floortje Dessing natuurlijk heel leuk, want ik vind het heel tof wat ze allemaal doet en ons de mooiste plekken van de aarde laat zien. Ook vind ik Anouk een heel tof persoon en vind haar echt geniaal in the Voice.


11. Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?

Ik ben echt geen fan van Nederlandstalige muziek. Niet van de smartlappen en niet van de rapmuziek die nu helemaal in is. Ik vind het eigenlijk helemaal niets. Nu zijn er natuurlijk wel nummers die ik oké vind om naar te luisteren, zoals Maan met ‘Ze huilt maar ze lacht’ en ‘Hou me vast’ van Volumia. Er zijn wel Nederlandse muzikanten die ik onwijs tof vind, zoals Kensington, Danny Vera en Anouk.


12. Haring? Ja of nee?

Ooooo nee, dat gaat er bij mij echt niet in! punt. Uit.

Gewoon Nederlands Tag: haring eten

Nieuwsgierig naar meer tags?

De Kerst-tag: alles wat met kerst te maken heeft?

Tag: 15 reisdilemma’s

De snack-tag

De Liebster Award

Terug van weggeweest-tag

Tag: 28 vragen over reizen


Dat was het dan, mijn ‘Gewoon Nederlands’ antwoorden. Voel je vrij om deze Gewoon Nederlands tag over te nemen! Succes met invullen.

♥ Janet

Bron foto 1-2-5: Unsplash

99 comments
0

You may also like