Handige reisapps: welke apps moet je op je telefoon zetten

Apps voor op reis: 22x handige reisapps

We kunnen niet meer zonder: handige reisapps voor op vakantie of op reis. Met onze telefoon als persoonlijke assistent hebben we alle nodige informatie bij de hand, kunnen we goed voorbereid op reis en halen wij het meeste uit onze vakantie. In dit blog vind je alle handige reisapps die je volgende trip een stuk aangenamer maken. 

Handige reisapps voor je volgende trip 

1. Reisapp Buitenlandse zaken

Één van de belangrijkste en handige reisapps is de Reisapp van Buitenlandse zaken. Je vindt hier alle belangrijke reisinformatie van de overheid. Heb jij uitgestippeld wat je volgende bestemming gaat zijn? Dan vind je in deze app alles wat je moet weten over het desbetreffende land; alle actuele reisadviezen, praktische informatie en veiligheidsrisico’s. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS


2. Google Maps 

Of je nu met de auto, het openbaar vervoer, te voet of met de fiets gaat, met Google Maps kom je op de snelste manier op je bestemming. Wegwerkzaamheden en omleidingen worden live in de app bijgewerkt, waardoor je te allen tijde de beste route kunt kiezen. 

Ook als je op zoek bent naar een specifieke voorziening, zoals een benzinestation, restaurant of de dichtstbijzijnde pinautomaat, kan Google Maps je verder helpen. Het is dus een superhandige reisapp om te hebben als je op vakantie gaat. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


3. Maps.me 

De app Maps.me is, net als Google Maps, een navigatie app die je op plek van bestemming brengt. Het verschil met Google Maps is dat je deze app ook offline kunt gebruiken, wat ideaal is als je op reis bent en geen wifi hebt als je onderweg bent. Je download een kaart van het land of regio waar je heengaat, vervolgens kies je een bestemming en je bent dan good to go. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 

4. Booking.com 

Één van ‘s werelds grootste platforms om een accommodatie te vinden is Booking.com. Met meer dan een miljoen hotels, hostels, appartementen en andere soort accommodaties kun je snel en gemakkelijk een overnachting vinden, waar je ook bent. Je kunt via de app boeken en je vindt er alle benodigde informatie betreffende je overnachting, zodat je goed voorbereid op reis gaat. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


5. Hostelworld 

Waar Booking.com je voorziet in alle soorten accommodaties, vind je in de reisapp van Hostelworld alleen hostels. Het is dus een onmisbare app als je gaat backpacken, met een beperkt budget reist en alleen op reis gaat. Wat een interessante toevoeging is aan de app, is dat je na het boeken van je accommodatie in contact kunt komen met andere reizigers die ook hetzelfde hostel hebben geboekt. Het is een ideale manier om andere reizigers te leren kennen. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


6. Lightroom 

Al jaren gebruik ik de gratis app van Lightroom om al mijn reisfoto’s naar een hoger niveau te tillen (daarnaast gebruik ik ook nog eens de betaalde versie voor de computer). Lightroom is een ideale app voor fotobewerking; het barst van de handige functies en je kunt met deze app echt het meeste uit je foto’s halen. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


7. Currency app 

Wanneer je buiten de EU op reis gaat, is het ideaal om een app op je telefoon te hebben waarmee je gemakkelijk kunt omrekenen wat iets kost. Ik gebruik hiervoor de app Currency, een handige reisapp waarin je vrijwel alle munteenheden kunt vinden. Het is een onmisbare app die ik echt dagelijks gebruik als ik op reis ben. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


8. AirBnB

De reisapp van AirBnB is een app waarbij je een onderkomen boekt bij particulieren. Geen grote hotelketens, maar wat authentiekere plekjes zul je hier ontdekken. Het is tegenwoordig ook mogelijk om ‘AirBnB Experiences’ te boeken, dit zijn activiteiten (zoals food tours en hikes) die georganiseerd zijn door locals. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


9. Skyscanner 

Skyscanner is één van de bekendste en meestgebruikte apps om vliegtickets te vergelijken, het is dan ook een app waar ik veelvuldig gebruik van maak, zowel voorafgaand aan een trip en tijdens een langere reis. Je kunt hier zoeken naar vliegtickets naar bestemmingen over de hele wereld, prijzen vergelijken per dag of maand en ook naar een willekeurige bestemming zoeken met de optie ‘alle bestemmingen verkennen’. 

De app is zeker de moeite waard om te gebruiken om goede deals op vliegtickets te scoren. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


10. Google Translate 

Je bent aan de andere kant van de wereld en kunt de lokale taal niet verstaan. Gelukkig bestaan er apps die je uit de brand helpen als je ergens bent waar bijvoorbeeld geen Nederlands of Engels wordt gesproken. Met de Google Translatie app kun je alles schriftelijk en mondeling vertalen, ideaal als je op vakantie bent. De app van Google Translatie kun je ook gewoon offline gebruiken en beschikt over alle talen. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


11. Wordlens

Dit is ook een pareltje in het buitenland: wil je een lokaal menu of een verkeersbord vertalen? Met Wordlens hoef je alleen maar je camera ergens op te richten, waarna de app de tekst vertaalt. In de app zijn een aantal meest gesproken talen gratis, zoals Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans, andere talen kun je tegen betaling gebruiken. Het is absoluut een handige reisapp als je in het buitenland bent. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


12. Netflix 

Een avondje Netflixen is nooit verkeerd, zeker niet als je urenlang in een nachtbus of trein moet zitten naar je volgende bestemming. Wist jij dat je bij Netflix zelfs films en series kunt downloaden (dit moet je wel even van tevoren doen), zodat je deze later offline kunt bekijken, ideaal toch om die lange rit te overleven? 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


13. Rome2Rio

Rome2Rio is een navigatie app die wereldwijd op zoek gaat naar de beste, goedkoopste of snelste routes. Je kunt routes opslaan, de kosten van een reis bekijken en op deze manier kun je dus heel handig je reis van tevoren (of ter plekke) plannen. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


14. Been 

Dit is niet echt een reisapp die handig is voor tijdens je reis of vakantie, maar het is wel een leuke app om te hebben. In deze app kun je namelijk bijhouden hoeveel landen/bestemmingen ter wereld jij al hebt bezocht. Daarnaast kun je er je bucketlist in opslaan en biedt de app nog meer leuke functies. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


15. Uber/Bolt/Grab 

Is het openbaar vervoer niet je ding, heb je geen zin om te wandelen of kom je ergens midden in de nacht aan? Apps als Uber, Bolt en Grab zijn dan een uitkomst. In deze apps boek je heel gemakkelijk een taxi. Het is heel gemakkelijk in gebruik: je kiest je eindbestemming en vraagt een rit aan, de chauffeurs die in de buurt zijn kunnen je aanvraag accepteren, je ziet vervolgens waar de chauffeur rijdt, wanneer hij aankomst en hoeveel de rit gaat kosten. Je kunt veelal contact vetalen of automatisch in de app. 

Let op: het is afhankelijk van het land/locatie waar je bent of de apps beschikbaar zijn. De apps zijn niet overal te gebruiken. 

Het is handig om van tevoren een account aan te maken. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


16. Lounge Buddy

Ben jij regelmatig op een vliegveld te vinden en wil jij hier het maximale uithalen? Met de app Lounge Buddy kun je toegang kopen tot verschillende airport lounges over de hele wereld. Het maakt hierbij niet uit welke klasse je vliegt. Dit maakt het wachten niet alleen een stuk comfortabeler, je kunt ook gebruik maken van de vele gratis faciliteiten zoals maaltijden, (alcoholische) drankjes, douches en andere voordelen. De prijzen verschillen per lounge. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


17. Trail Wallet 

Dit is zo’n handige reisapp die ik zelf veelvuldig gebruik als ik op reis ben. Reis jij met een budget en vind je het fijn om binnen dit budget te blijven? Wil jij graag bijhouden wat je per dag uitgeeft op vakantie? Met deze app kun je precies bijhouden wat je uitgeeft en kun je dit heel handig categoriseren, zodat je heel handig kunt zien wat je uitgeeft aan bijvoorbeeld vervoer, accommodaties, eten en drinken en activiteiten op reis of vakantie. 

De app is beschikbaar voor IOS. Vergelijkbare apps zijn beschikbaar voor Android. 


18. Tripadvisor 

Ben jij op zoek naar dat éne leuke restaurant, die éne activiteit of accommodatie? In de app Tripadvisor vind je alle informatie die je nodig hebt om het meeste uit je trip te halen. Iedereen kan op Tripadvisor een review achterlaten voor een bezienswaardigheid, restaurant of accommodatie, waardoor je van actuele informatie voorzien wordt van medereizigers. Het is een ideale app om te ontdekken wat er allemaal te beleven is in de stad.

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


19. NordVPN

Met deze (betaalde) app kun je met meer dan 5000 VPN-servers in meer dan 60 landen verbinding maken. Ben jij op zoek naar een veilige en snelle internetverbinding om met meer veiligheid en privacy op het internet te surfen? Wil je je gegevens beter beveiligen en versleutelen? Dan is NordVPN wellicht iets voor jou. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


20. First Aid/EHBO

Laten we het hopen dat je de app niet vaak nodig zult hebben, maar als je niet veel kennis hebt van eerste hulp en toevallig aan de andere kant van de wereld in een benarde positie terecht komt, dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. 

In deze app vind je actuele tips hoe te handelen als er iets naar mocht gebeuren. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


21. Polarsteps

Dit is één van de weinige apps die ik zelf niet gebruik tijdens het reizen, maar ik weet dat er veel mensen gebruik van maken. Deze app houdt via GPS je reis bij; Polarsteps weet precies welke bestemmingen je hebt bezocht en wanneer, waarna er een complete reisroute van je trip ontstaan. Vervolgens kun jij hier dan foto’s en tekst toevoegen, waardoor je een compleet dagboek van je reis hebt. 

Je kunt dit vervolgens delen met andere reizigers of na je trip omtoveren tot een fotoalbum. Het is volgens velen één van de leukste en handige reisapps om je reis to documenteren. 

De app is beschikbaar voor Android en IOS. 


22. Duolingo 

Ga jij op reis naar het buitenland en wil je graag de lokale taal leren? Of dit nou op beginnersniveau is om tijdens je trip iemand anders te kunnen begroeten of een drankje te kunnen bestellen of wil jij een compleet gesprek kunnen voeren in een andere taal? Met de app Duolingo kun je op een leuke en effectieve manier een taal leren. 

Vanuit het Nederlands kun je de talen Engels, Duits en Frans leren, maar vanuit het Engels kun je wel bijna 40 verschillende talen onder de knie krijgen. 


Resultaat handige reisapps voor je volgende trip

Met deze verzameling van handige reisapps haal jij het meeste uit je volgende reis of vakantie. Niet alleen zijn je voorbereidingen on point, ook tijdens je trip word jij met deze handige reisapps van alle gemakken voorzien. 

Handige reisapps: welke apps moet je op je telefoon zetten

Nieuwsgierig naar meer?

20x de leukste reisspellen om mee te nemen in je koffer 

Bewust en duurzaam: plasticvrij reizen met deze tien tips 

Elektronica op reis: wat neem ik mee in mijn koffer? 

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.