Herinneringen ophalen: een jaar Australië

by thatonetime
28 comments
Nature's Windows, Australië 1

In mijn vorige blogpost schreef ik over mijn jaar wonen, werken en reizen door Australië. Een fantastische ervaring! Hoe ik een jaar Australië heb ervaren, lees en zie je in deze blogpost.

Een jaar Australië in vogelvlucht

Eindelijk weer thuis na een jaar Australië, in het o zo mooie, maar verschrikkelijk koude, Nederland.
Ik ben nu ruim een week in Nederland, wat wel weer even wennen is hoor. Mijn timing is zo belabberd. Vorig jaar toen ik terugkeerde vanuit Curacao, kwam ik terug in de sneeuw en nu is het ook weer lekker koud! BAH!
Het was weer fijn om iedereen en alles weer terug te zien hier, hoewel het na twee uur weer is alsof je nooit bent weggeweest.

Na precies 365 dagen stond ik weer op Schiphol waar ik werd opgewacht door mijn familie en vrienden. Gelijk maar weer even een borrel gedaan op Schiphol om vervolgens weer naar het hoge noorden te rijden. De eerste paar uurtjes had ik nogal moeite met mijn Nederlands, na een jaar voornamelijk Engels praten is het wel weer even wennen om continu Nederlands te praten en het was zo erg dat ik niet eens op bepaalde Nederlandse woorden kon komen. Gelukkig duurt dat een paar uurtjes en dan gaat dat ook wel weer.

Inmiddels ben ik een weekje thuis en ik moet zeggen dat ik niet kan wachten totdat ik weer naar Australië kan! Ik was/ben nog lang niet klaar met het land en wil het liefst ook zo snel mogelijk weer terug..

Wat een fantastische tijd heb ik toch gehad. Een jaar vol met geweldige ervaringen, wat een geweldige mensen heb ik ontmoet, adembenemende dingen heb ik gezien en spannende dingen heb ik gedaan. Ik ben trots op mezelf dat ik dit zo ‘even’ in mijn eentje heb gedaan, een jaar Down Under.

Als ik aan Australië denk, dan denk ik aan het mooie weer, de miljoenen backpackers die precies hetzelfde doen als ik, de lokale mensen die ontzettend gastvrij zijn, de één na de andere kangoeroe die voor de auto springt, het zwemmen, snorkelen en duiken in de zee met alle mooie creaties die je onder water kunt vinden, de prachtige natuur en ga zo maar door…

Het afgelopen jaar is ontzettend snel gegaan! Veel te snel eigenlijk. Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, kijk ik hierop terug met een grote lach op mijn gezicht. Ik heb ontzettend veel nieuwe vrienden gemaakt, zowel locals als backpackers. Ik heb ontzettend veel leuke, mooie reisverhalen van anderen gehoord en de éne persoon kon mij nog meer inspireren dan de ander. Ik ben naar veel leuke feestjes geweest. Ik ben het hele land over gereisd. Ik heb duizenden kilometers gereden. Ik heb meerdere roadtrips gemaakt met verschillende mensen. Ik heb ruim acht weken gekampeerd tijdens deze roadtrips. Elke avond tenten opzetten, hout verzamelen voor het kampvuur, vuur maken, koken op het kampvuur en op een **&&^%#*luchtbedje slapen. Last van je rug krijgen omdat je belabberd slaapt of met je zware backpack moet lopen. Kamperen aan de zee, op het strand, in het bos, in een rivierbed en zelfs stiekem op een camping.

Maandenlang backpackersfood eten (pasta, noodels, hotdogs en brood). De verschillende nationale parken bij langs. Snorkelen tussen de vissen en koraal. Dolfijnen, haaien en walvissen zien. Vallende sterren tellen. Ziek worden van alle kangoeroes die je tegen komt (ja dit zijn er echt veel), emu’s, dingo’s, slangen, wallaby’s, spinnen, kakkerlakken, koala’s en andere beesten die je tegenkomt in de natuur. tientallen bergkloven beklimmen en zwemmen tussen de kloven. Watervallen. Tussen de krokodillen lopen. Uit een vliegtuig springen van 14.000 ft. Even 4000 km. omrijden om een grote steen in het midden van Australië te gaan bekijken. Ook nog eens om 05.00 uur ‘s ochtends opstaan om deze rots van kleur te zien veranderen bij zonsopgang. Witte stranden. Kroegentochten. Wc’s schoonmaken in een hostel voor een gratis bed. Krokodil eten. Kangoeroe eten. Emu eten. Groene mieren eten. Met vier lagen kleren jezelf opkrullen in je slaapzak omdat het zo koud is. Goon drinken.

Na zes maanden weer op een fiets zitten en na 10 minuten al een zere kont hebben om hier vervolgens nog dagen last van te hebben. Qoakka’s. Rodeo’s en paardenraces. Wijnproeverijen. Niet mogen zwemmen in de zee omdat er haaien, krokodillen of kwallen in zitten. Avondjes indoor beachvolleybal met vrienden. Spullen die gestolen worden. Losgaan met karaoke en mijn talent aan iedereen laten zien. Sandboarding. In the middle of nowhere stil komen te staan met je auto. Kamelen op het strand. Mensen die eten voor je maken/kopen of een bank aanbieden omdat jij een backpacker bent. Een blaastest moeten doen om een kroeg in te mogen (om vervolgens ook nog geweigerd te worden). Onder de sterrenhemel slapen en de halve nacht wakker liggen omdat dit ook zo indrukwekkend is.

Een jaar Australië. WOW!


Nieuwsgierig naar meer

Reisroute: vier weken backpacken langs de oostkust van Australië

Uluru-Kata Tjuta National Park: bezoek de beroemde rots in het Red Centre

De stranden van Perth

Een jaar werken en reizen in Australië

That One Time #3 | die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

Wat te doen in Karijini National Park, Australië

Perth: waarom deze stad een bezoek waard is

Fraser Island: de parel van Oost-Australië

The Whitsunday Islands: bezoek het mooiste strand ter wereld en meer

The Kimberley, Australië: wat te doen in dit afgelegen gebied


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Australië?

Wil je een auto huren voor je reis door Australië?

autohuur Australië

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet

You may also like

28 comments

Les Sparkman 24 februari 2018 - 08:07

whoah this blog is great i love reading your posts. Keep up the good work! You know, lots of people are searching around for this information, you can aid them greatly.

Reply
Sander 9 oktober 2017 - 08:31

Ik heb het net gelezen zonder je persoonlijk te kennen. Erg mooi en het brengt ook een beetje herinnering terug van het backpacken wat ik gedaan heb tussen 2006 en 2012.

Erg gaaf. Ik hoop samen met mijn vrouw weer eens te kunnen reizen, maar voor nu druk (en geen geld) met ons guesthouse en werk hier in Laos.

Reply
Mytraveljourney 13 september 2017 - 15:10

Ik heb zelf 5 maanden gereisd in Australië en nieuw Zeeland allebei waren waanzinnig landen.

Reply
thatonetime 13 september 2017 - 18:36

Ah tof! Nieuw Zeeland lijkt me ook echt heel gaaf!

Reply
Tiffany 13 september 2017 - 10:27

Zeker ook een plek waar ik ooit eens naar toe wil. Wat gaaf dat je hier een jaar hebt mogen ervaren.

Reply
Willem Meester 11 september 2017 - 08:33

Jeetje, wat een avontuur.

Geweldig dat je dit hebt mogen meemaken.

Reply
Bouchra 11 september 2017 - 07:40

Super fijn dat het zo’n een geweldige ervaring is. En ik kan mij heel goed voorstellen dat je weer moet wennen om in Nederland te zijn. Het weer is echt bah!

Reply
Lorenzo 11 september 2017 - 07:15

Wow het lijkt wel een hele andere wereld! Als ik dit lees en de foto’s zie vraag ik me af wat ik in Nederland doe…

Reply
Dafne 10 september 2017 - 20:01

Wat een mooie avonturen! En waardevolle herinneringen.

Reply
Sofie 10 september 2017 - 18:22

Wauw, wat een geweldige ervaring! Erg leuk om hierover te lezen en ook hele mooie foto’s om te zien!

Reply
Jenny - IkReis 10 september 2017 - 09:53

Ohhhhhh, wennen als je lang bent weg geweest is soms zo lastig! In het begin is het tof iedereen te zien, en dan is er ineens een zwart gat.

Snel centjes verdienen en sparen voor een nieuwe reis 🙂

Reply
Sandy 10 september 2017 - 07:24

Dit lijkt me echt een schitterende ervaring! Wat zal het na zo’n periode weer wennen zijn als je in NL terugkomt

Reply
Chantal Janssen 9 september 2017 - 19:24

Wauw! Wat een geweldige ervaring. Een vriendinnetje is ook net terug van een jaar Australië. Zij is ook helemaal lyrisch! Na t zien van deze foto’s kan ik niet wachten om dit continent te ontdekken.

Reply
Kimberly 9 september 2017 - 15:58

Mooi hoor..! Ik wil zelf ook graag nog een keertje naar Australië, heb daar op meerdere plekken familie wonen.

Reply
Laura 9 september 2017 - 15:57

Wow, wat moedig dat je dat zo alleen durft! Een vriendin van me ging ook al eens een langere periode naar Australië en had er ook zo’n fijne herinneringen aan. Ik zou Australië ook graag eens bezoeken, maar dan liefst niet alleen 🙂

Reply
Evelyne 9 september 2017 - 15:46

Een jaar Australië, altijd al een droom van mij geweest!

Reply
Laura | I scream beauty 9 september 2017 - 11:07

Wat een super toffe ervaring! Ik ben ooit een paar maanden op Aruba geweest en moest toen ook zo erg wennen aan Nederland!

Reply
Giulia 9 september 2017 - 10:43

Wauw, wat een geweldige ervaring! Niet in woorden te vatten lijkt me, zo’n heel jaar. Mijn schoonzusje zit momenteel ook voor een jaar in Australië, ben benieuwd naar haar ervaring achteraf!

Reply
Jimmy 9 september 2017 - 09:43

Australië is en blijft een land waar ik naartoe zou willen gaan. Maar ja dan moet je geen vriend hebben die geen zin heeft om te gaan vliegen. Ik blijf hopen 😉

Reply
Eva 9 september 2017 - 09:17

Wauw! Ik zou dat echt niet durven, zo alleen! Ik kan me, na het zien van de prachtige foto’s, voorstellen dat het echt weer omschakelen is én dat je weer terug wilt!

Reply
Jessie Dols 9 september 2017 - 09:03

Een vette ervaring door Australië, een van mijn dromen. Sjiek dat je zoiets van je bucketlist kan afstrepen:)

Reply
Lynn 9 september 2017 - 08:58

Wow een jaar in Australië. Echt een droom. Ik zou wel het liefst naar de VS gaan.

Reply
Lodi 9 september 2017 - 08:51

Heel herkenbaar dat gevoel dat je had, dat je terug wilde. Dat gevoel heft nog heel lang bij mij geduurd en vooral ook het weer willen reizen. Mooi verhaal, fijn om te lezen!

Reply
Girls-Things 9 september 2017 - 07:56

Wauw, wat ontzettend vet! Fijn dat je het zo leuk hebt gehad. Het lijkt mij ook echt een prachtig land.

Reply
Rosita 9 september 2017 - 07:03

Wauw! Australië lijkt me fantastisch! Prachtige foto’s en mooi verslag. Ik ben er zelf nooit geweest en voor mij is een jaar lang ergens naar toe en werken niet weggelegd. Weet je al wanneer je terug gaat?

Reply
Maargy 9 september 2017 - 07:00

Wauw! Wat een berg ervaringen rijker ben je ! Raar om na een jaar weer terug te zijn he. Ik woon in Maleisië en ben van de zomer ook na precies een jaar weer terug geweest op “vakantie”, het rare is dat je meteen het gevoel hebt alsof het gisteren was. 🙂 leuk artikel btw

Reply
Wanda 9 september 2017 - 06:58

Een unieke ervaring om een jaartje door te brengen in Australië! Ik had als student ook wel dat soort dromen maar het is er nooit van gekomen helaas. Australië staat nog steeds op mijn wishlist maar dan moeten we allebei ook wel langer dan 2 weken weg kunnen van het werk en dat lukt helaas nog niet. Ik kan me heel goed voorstellen dat je terug in Nederland weer echt moest wennen en zelfs de taal wat was vergeten.

Reply
Nicole Orriëns 9 september 2017 - 06:52

Ik kan me voorstellen dat het even tijd kost om weer echt helemaal in Nederland ‘te landen’. In je post lees ik nu veel verlangen om weer terug naar Australië te gaan : )

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More