Nature's Windows, Australië 1

Herinneringen ophalen: een jaar Australië

In mijn vorige blogpost schreef ik over mijn jaar wonen, werken en reizen door Australië. Een fantastische ervaring! Hoe ik een jaar Australië heb ervaren, lees en zie je in deze blogpost.

Een jaar Australië in vogelvlucht

Eindelijk weer thuis na een jaar Australië, in het o zo mooie, maar verschrikkelijk koude, Nederland.
Ik ben nu ruim een week in Nederland, wat wel weer even wennen is hoor. Mijn timing is zo belabberd. Vorig jaar toen ik terugkeerde vanuit Curacao, kwam ik terug in de sneeuw en nu is het ook weer lekker koud! BAH!
Het was weer fijn om iedereen en alles weer terug te zien hier, hoewel het na twee uur weer is alsof je nooit bent weggeweest.

Na precies 365 dagen stond ik weer op Schiphol waar ik werd opgewacht door mijn familie en vrienden. Gelijk maar weer even een borrel gedaan op Schiphol om vervolgens weer naar het hoge noorden te rijden. De eerste paar uurtjes had ik nogal moeite met mijn Nederlands, na een jaar voornamelijk Engels praten is het wel weer even wennen om continu Nederlands te praten en het was zo erg dat ik niet eens op bepaalde Nederlandse woorden kon komen. Gelukkig duurt dat een paar uurtjes en dan gaat dat ook wel weer.

Inmiddels ben ik een weekje thuis en ik moet zeggen dat ik niet kan wachten totdat ik weer naar Australië kan! Ik was/ben nog lang niet klaar met het land en wil het liefst ook zo snel mogelijk weer terug..

Wat een fantastische tijd heb ik toch gehad. Een jaar vol met geweldige ervaringen, wat een geweldige mensen heb ik ontmoet, adembenemende dingen heb ik gezien en spannende dingen heb ik gedaan. Ik ben trots op mezelf dat ik dit zo ‘even’ in mijn eentje heb gedaan, een jaar Down Under.

Als ik aan Australië denk, dan denk ik aan het mooie weer, de miljoenen backpackers die precies hetzelfde doen als ik, de lokale mensen die ontzettend gastvrij zijn, de één na de andere kangoeroe die voor de auto springt, het zwemmen, snorkelen en duiken in de zee met alle mooie creaties die je onder water kunt vinden, de prachtige natuur en ga zo maar door…

Het afgelopen jaar is ontzettend snel gegaan! Veel te snel eigenlijk. Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, kijk ik hierop terug met een grote lach op mijn gezicht. Ik heb ontzettend veel nieuwe vrienden gemaakt, zowel locals als backpackers. Ik heb ontzettend veel leuke, mooie reisverhalen van anderen gehoord en de éne persoon kon mij nog meer inspireren dan de ander. Ik ben naar veel leuke feestjes geweest. Ik ben het hele land over gereisd. Ik heb duizenden kilometers gereden. Ik heb meerdere roadtrips gemaakt met verschillende mensen. Ik heb ruim acht weken gekampeerd tijdens deze roadtrips. Elke avond tenten opzetten, hout verzamelen voor het kampvuur, vuur maken, koken op het kampvuur en op een **&&^%#*luchtbedje slapen. Last van je rug krijgen omdat je belabberd slaapt of met je zware backpack moet lopen. Kamperen aan de zee, op het strand, in het bos, in een rivierbed en zelfs stiekem op een camping.

Maandenlang backpackersfood eten (pasta, noodels, hotdogs en brood). De verschillende nationale parken bij langs. Snorkelen tussen de vissen en koraal. Dolfijnen, haaien en walvissen zien. Vallende sterren tellen. Ziek worden van alle kangoeroes die je tegen komt (ja dit zijn er echt veel), emu’s, dingo’s, slangen, wallaby’s, spinnen, kakkerlakken, koala’s en andere beesten die je tegenkomt in de natuur. tientallen bergkloven beklimmen en zwemmen tussen de kloven. Watervallen. Tussen de krokodillen lopen. Uit een vliegtuig springen van 14.000 ft. Even 4000 km. omrijden om een grote steen in het midden van Australië te gaan bekijken. Ook nog eens om 05.00 uur ‘s ochtends opstaan om deze rots van kleur te zien veranderen bij zonsopgang. Witte stranden. Kroegentochten. Wc’s schoonmaken in een hostel voor een gratis bed. Krokodil eten. Kangoeroe eten. Emu eten. Groene mieren eten. Met vier lagen kleren jezelf opkrullen in je slaapzak omdat het zo koud is. Goon drinken.

Na zes maanden weer op een fiets zitten en na 10 minuten al een zere kont hebben om hier vervolgens nog dagen last van te hebben. Qoakka’s. Rodeo’s en paardenraces. Wijnproeverijen. Niet mogen zwemmen in de zee omdat er haaien, krokodillen of kwallen in zitten. Avondjes indoor beachvolleybal met vrienden. Spullen die gestolen worden. Losgaan met karaoke en mijn talent aan iedereen laten zien. Sandboarding. In the middle of nowhere stil komen te staan met je auto. Kamelen op het strand. Mensen die eten voor je maken/kopen of een bank aanbieden omdat jij een backpacker bent. Een blaastest moeten doen om een kroeg in te mogen (om vervolgens ook nog geweigerd te worden). Onder de sterrenhemel slapen en de halve nacht wakker liggen omdat dit ook zo indrukwekkend is.

Een jaar Australië. WOW!


Nieuwsgierig naar meer

Reisroute: vier weken backpacken langs de oostkust van Australië

Uluru-Kata Tjuta National Park: bezoek de beroemde rots in het Red Centre

De stranden van Perth

Een jaar werken en reizen in Australië

That One Time #3 | die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

Wat te doen in Karijini National Park, Australië

Perth: waarom deze stad een bezoek waard is

Fraser Island: de parel van Oost-Australië

The Whitsunday Islands: bezoek het mooiste strand ter wereld en meer

The Kimberley, Australië: wat te doen in dit afgelegen gebied


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Australië?

Wil je een auto huren voor je reis door Australië?

autohuur Australië

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.