Het leed dat de aftakeling heet – goede voornemens voor 2020

by thatonetime
26 comments
Het leed dat de aftakeling heet 1

De mooiste tijd van mijn leven: een jaar lang door Australië reizen. Wie zou dat niet willen? Een leven waar ik optimaal genoot van de vrijheid en de mooiste plekken van het land ontdekte. Hier is het allemaal begonnen: de moeite om rond te huppelen met een backpack op mijn rug. In deze blogpost lees je alles over dit proces en vertel ik je over mijn goede voornemens voor het jaar 2020.

Goede voornemens van 2020: mijn rugklachten aanpakken

De eerste tegenslagen

Tijdens het backpacken kreeg ik steeds meer moeite om met een backpack op mijn rug rond te lopen en ontstond er pijn in mijn rug. Het begon in mijn onderrug, maar later ook in mijn bovenrug en schouders. Ik dacht dat het eenmaal terug in Nederland wel weer over zou gaan, als ik weer zou gaan sporten. Met die gedachte heb ik dus ook terug in ons koude kikkerland het sporten weer opgepakt, in de hoop dat de pijn over zou gaan. Niets was minder waar.


Onderzoeken en therapieën

Ik hoor thuis in het rijtje van mensen dat niet snel naar de dokter gaat, in het kader van ‘het gaat vanzelf wel een keer over’. Daar komt ook nog eens bij dat ik eigenlijk geen medicatie wil slikken, in het kader van ‘daar los je het probleem niet op’. Niet echt helpende instellingen als je pijn hebt.

Afijn, ik heb op een gegeven moment toch maar een bezoek aan de dokter gebracht, in de hoop dat de dokter de gouden oplossing zou aanreiken. Dit was fysio. Zo gezegd, zo gedaan, maar het bleek de oplossing helaas niet te zijn. In de jaren die volgden is er veel geprobeerd; oefentherapie, chiropractor, massages, weer fysio, fitness en er wordt veel uitgesloten; lyme, reuma, artrose en andere lichamelijke mankementen. Er waren bloedtesten gedaan, scans en foto’s gemaakt. De situatie bleef intussen stabiel, maar de pijn ging niet over. Mijn goede voornemens hielpen niet.

Naarmate de jaren zijn verstreken (ja, we zijn inmiddels acht jaar verder), ben ik eigenlijk gewoon laks geworden en heb ik min of meer de hoop opgegeven. Chronische pijn hebben went, blijkbaar. Ik zou eigenlijk niet meer weten hoe het voelt om pijnvrij te zijn. Ik ben gestopt met sporten, droeg alleen maar comfortabele dingen, kreeg ik ergens pijn dan stopte ik gelijk weer. Terwijl ik eigenlijk wel weet dat juist niet goed is, is dat wel wat ik na alles heb gedaan.


De kers op de taart

Oké, de rugpijn heeft mijn twintiger jaren overleefd en gaat vrolijk met me mee naar de dertiger jaren. Ook een nieuwe heup behoort tot de mogelijkheden van mijn toekomstperspectief.

Sinds mijn trip naar Jordanië kamp ik helaas met een grote pijn in mijn heup. Ook in het kader van ‘dat zal vanzelf wel overgaan’ duurde het een paar maanden voordat ik naar de huisarts ging. Een slijmbeursontsteking kreeg ik te horen, dus ik heb er maar snel een spuit in laten zetten wat zou moeten helpen. Dit deed het natuurlijk niet en inmiddels loop ik al een half jaar mank. De laatste scans hebben uitgewezen dat mijn pezen ontstoken zijn en het enige wat ik moet doen is rust houden (en vervolgens trainen bij de fysio). Dat zijn nog eens lastige voornemens voor mij en bevordert de situatie totaal niet.


Nieuwe hoop in 2020: mijn goede voornemens

Waar ik mijn eigen lichaam aardig heb verwaarloosd de afgelopen jaren, wil ik daar in 2020 verandering in gaan brengen. En waarom? Dat heeft allemaal te maken met een bericht van Manfield wat ik heb ontvangen. Het klinkt gek, want waarom zou Manfield mij kunnen helpen? Het is een kwestie van een goede timing.. het juiste mailtje op het juiste moment.

Ik mocht een mooi paar laarzen uitzoeken van Manfield. Ik heb een gigantisch mooi paar enkellaarsjes besteld, met hakken. MET HAKKEN, het is al heel lang geleden dat ik goed op hakken heb gelopen. Mijn goede voornemen voor 2020 is daarom ook om de draad weer op te pakken en ervoor te zorgen dat mijn lichaam weer wat kan verdragen. Dat ik op hakken naar de buurtsuper kan lopen, zoiets. Het wordt tijd om weer wat aan deze klachten te gaan doen.

Ik deel niet veel van mijn persoonlijke tegenslagen op mijn blog, want ik vind dat vaak niet belangrijk om met anderen te delen. Nu wel, juist wel.. omdat ik het stiekem ook erg belangrijk vind om hier nu iets aan te doen voor het te laat dit. Dit artikel is voor mij toch een soort van stok achter de deur.

Hopelijk gaat het me lukken. Wish me luck!

Heb jij nog goede voornemens voor het nieuwe jaar?


Nieuwsgierig naar meer?

That One Time #1 die ene keer dat ik ratten op mij had lopen

That One Time #2 die ene keer dat een politieagent mij mee uit vroeg

That One Time #3 die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

Het leed dat de aftakeling heet: het vervolg

That One Time #6 die ene keer dat ik met mijn dikke reet op een olifant heb gezeten

That One Time #7 die ene keer dat ik begon met ondernemen

That One Time #8 die ene keer dat ik weer aan de studie ging

Het leed dat de aftakeling heet: mijn heupoperatie

That One Time #9 Ik ga op wereldreis!

♥ Janet

Bron foto 1 – Unsplash

You may also like

26 comments

Manon 9 maart 2020 - 14:46

Heel herkenbaar hoor. Ik hoor ook in dat rijtje thuis én dat met een spierziekte. Ben al jaren niet meer in het ziekenhuis geweest. Mankementen horen erbij bij mij.

Heb slijmbeursontsteking in mn schouder gehad, niks aangedaan en nu is alles vastgegroeid. Heb daar wel spijt van.

Reply
thatonetime 16 maart 2020 - 09:04

Ja vervelend zeg, ik hoop niet dat dat met mijn heup gaat gebeuren.

Reply
Georgina Lifestyle 26 februari 2020 - 20:13

Oooww, wat vervelend die pijn! Goede stok achter de deur inderdaad deze blog. Gaat je lukken met je hakken, loop voorzichtig :-). Wel gaaf zeg een jaar lang backpacken door Australië! Ik ben alleen een paar weken in Perth geweest. Zou zo weer terug willen.

Reply
thatonetime 16 maart 2020 - 17:45

Lagen we het hopen haha! Een paar weken Perth is ook al heel gaaf toch, heerlijk!

Reply
Mitchel Kleuver 26 februari 2020 - 17:26

Dan wens ik je bij deze heel veel succes! Ik hoop dat je snel weer ‘niet mank’-loopt en gewoon met een rugtas op je mooie reizen mag maken.

Reply
thatonetime 16 maart 2020 - 17:45

Dankjewel! 🙂

Reply
Lizette 24 februari 2020 - 20:20

Wat vervelend dat je zoveel pijn hebt. En dat je kwaliteit van doorgaan je herstel dan eigenlijk in de weg zit. Ik zie een dierbaar iemand van dichtbij ook worstelen met pijn en “het zal wel over gaan”, geen leuke struggle. Hopelijk gaat het je goed af om je aan je voornemens te houden. Succes in ieder geval! En kekke laarsjes!

Reply
thatonetime 16 maart 2020 - 17:46

Dankjewel voor je reactie.

Reply
Alexandra 24 februari 2020 - 08:24

Balen! Goed dat je het oppakt. Het leven is veels te mooi en er is te veel te zien. Het gaat je lukken. Juist omdat je weet dat het je gaat helpen om al je plannen uit te voeren. Het gaat misschien niet snel, maar langzaam kom je er ook. Succes.

Reply
thatonetime 16 maart 2020 - 17:48

Je hebt helemaal gelijk, dankjewel. 🙂

Reply
rachel 23 februari 2020 - 11:11

ik hoop en duim voor je dat het je gaat lukken maar heb er alle vertrouwen in

Reply
thatonetime 16 maart 2020 - 17:49

Dankjewel voor je bericht. Ik heb er ook alle vertrouwen in!

Reply
Marcella Molenaar 21 februari 2020 - 13:33

Mooie schoenen! Ik loop op steunzolen vanwege mijn lichamelijke klachten (stuur me maar een DM als je meer wilt weten), misschien dat dit je helpt met je klachten? Ik duim voor je dat je vlot de goede kant op gaat! Take care!

Reply
thatonetime 16 maart 2020 - 17:51

Dankjewel voor je reactie. Ik zit er ook aan te denken om naar een orthopeed o.i.d. te gaan.

Reply
Linda 21 februari 2020 - 08:37

Wat ontzettend vervelend dat je zoveel pijn hebt en hebt gehad! Lijkt me echt klote gewoon. Hopelijk helpen je nieuwe laarsjes je bij je goede nieuwe voornemens en neemt de pijn af!

Reply
thatonetime 16 maart 2020 - 17:51

Dat hoop ik ook, dankjewel!

Reply
Manon Ruitenberg 20 februari 2020 - 19:52

Ik moest even de schakeling maken van je pijnlijke onderrug naar de hakken, maar ik snap hem nu. Op naar een gezond 2020!

Reply
thatonetime 16 maart 2020 - 17:53

Op naar een gezond 2020 inderdaad. 🙂

Reply
Sanne 20 februari 2020 - 17:56

Zet hem op! Hopelijk herstelt je heup snel! 😉

Reply
thatonetime 16 maart 2020 - 17:54

Dankjewel! 🙂

Reply
nicole orriens 20 februari 2020 - 15:41

Ik dacht eerst al dat de hakken konden helpen tegen de rugpijn door een verandering van houding : ) Zelf draag ik nooit hakken. Ik vind het niet comfortabel genoeg.

Reply
thatonetime 16 maart 2020 - 17:54

Soms kan dat inderdaad, maar dit soort hakken niet hoor haha.

Reply
hippiemeisje 20 februari 2020 - 13:40

Veel succes inderdaad…
Eens in je 30-er jaren ga je achteruit, dat merk ik hier ook. En ik ven ook geen dokterloper en medicatieslikker. Mijn huisarts foetert daar wel regelmatig over… tja

Reply
thatonetime 16 maart 2020 - 17:54

Haha, heel herkenbaar.

Reply
Cynthia 19 februari 2020 - 15:31

Veel succes! Je hebt maar één lichaam. Wres er zuinig op!

Reply
thatonetime 19 februari 2020 - 19:03

I know! 😉

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More