Hiken in Ierland: the Comeragh Mountains

by thatonetime
50 comments

Rondrijdend over de smalle bergwegen in het binnenland van Ierland, google ik op mijn telefoon wat er te doen is in County Waterford en ik stuit onbedoeld op de Comeragh Mountains. De Lonely planet was thuis vergeten, en bovendien stond deze berg niet eens in het boek. Gelukkig vond ik een tip naar deze hike. Hoe dat was om te hiken in Ierland, lees je hier.

Omdat hiken altijd een goed idee is, en hiken in Ierland zelfs nog een beter idee. Dit land is bij uitstek een goede locatie om te hiken en er is niets leukers dan een onverwachtse hike maken wat achteraf één van de leukste dingen van je hele reis was. De Comeragh Mountains bleek een goede keus te zijn geweest.


De Comeragh Mountains

The Comeragh Mountains is een bergketen in County Waterford, gelegen in het zuidoosten van Ierland. De bergketen bestaat uit 12 bergen, met de hoogste berg van zo’n 800 meter en een regio wat bekend staat om goed te kunnen hiken.

Hoewel het niet eens in de Lonely Planet staat, en ook niet echt bekend is, kun je de Comeragh Mountains gewoon vinden op Google Maps. De navigatie brengt je naar de parkeerplaats, van daaruit kun je beginnen aan de hike.

Vanaf de parkeerplaats begin je de hike in het bos. Het bos verruil je al snel voor de bergpas, waar je aan de klim naar boven begint. Wij kozen ervoor de Coumshingaun Loop Walk te hiken, die je brengt naar een prachtig meer, hoog in de bergen. Er zijn geen gebaande paden, maar ondanks dat is het erg gemakkelijk om de weg te vinden. De Coumshingaun Loop Walk duurt ongeveer vier uur waarin je wandelt naar het Coumshingaun Corrie Lake. Al met al was het ongeveer zeven kilometer.

Ondanks dat het er niet toeristisch en druk is, ben je zeker niet de enige die hier gaat hiken. Wil je nog hoger gaan? Dan kun je bijvoorbeeld de Knocksheegowna, Shauneenabreaga of Knockanafrinn ridge hiken. Genoeg te ontdekken dus! Check ook eens voor andere tips om te hiken in Ierland. Er is genoeg te doen in het land.


The Comeragh Mountains in beeld

Hiken in Ierland betekent veel bos
De rauwe natuur van Ierland in beeld