Hiken in Ierland: the Comeragh Mountains

Rondrijdend over de smalle bergwegen in het binnenland van Ierland, google ik op mijn telefoon wat er te doen is in County Waterford en ik stuit onbedoeld op de Comeragh Mountains. De Lonely planet was thuis vergeten, en bovendien stond deze berg niet eens in het boek. Gelukkig vond ik een tip naar deze hike. Hoe dat was om te hiken in Ierland, lees je hier.

Omdat hiken altijd een goed idee is, en hiken in Ierland zelfs nog een beter idee. Dit land is bij uitstek een goede locatie om te hiken en er is niets leukers dan een onverwachtse hike maken wat achteraf één van de leukste dingen van je hele reis was. De Comeragh Mountains bleek een goede keus te zijn geweest.


De Comeragh Mountains

The Comeragh Mountains is een bergketen in County Waterford, gelegen in het zuidoosten van Ierland. De bergketen bestaat uit 12 bergen, met de hoogste berg van zo’n 800 meter en een regio wat bekend staat om goed te kunnen hiken.

Hoewel het niet eens in de Lonely Planet staat, en ook niet echt bekend is, kun je de Comeragh Mountains gewoon vinden op Google Maps. De navigatie brengt je naar de parkeerplaats, van daaruit kun je beginnen aan de hike.

Vanaf de parkeerplaats begin je de hike in het bos. Het bos verruil je al snel voor de bergpas, waar je aan de klim naar boven begint. Wij kozen ervoor de Coumshingaun Loop Walk te hiken, die je brengt naar een prachtig meer, hoog in de bergen. Er zijn geen gebaande paden, maar ondanks dat is het erg gemakkelijk om de weg te vinden. De Coumshingaun Loop Walk duurt ongeveer vier uur waarin je wandelt naar het Coumshingaun Corrie Lake. Al met al was het ongeveer zeven kilometer.

Ondanks dat het er niet toeristisch en druk is, ben je zeker niet de enige die hier gaat hiken. Wil je nog hoger gaan? Dan kun je bijvoorbeeld de Knocksheegowna, Shauneenabreaga of Knockanafrinn ridge hiken. Genoeg te ontdekken dus! Check ook eens voor andere tips om te hiken in Ierland. Er is genoeg te doen in het land.


The Comeragh Mountains in beeld

Hiken in Ierland betekent veel bos
De rauwe natuur van Ierland in beeld
Uitzicht vanaf de Comeragh Mountains in Ierland
Uitzicht vanaf de Comeragh Mountains in Ierland
Geen gebaande paden op de Comeragh Mountains in Ierland
Hiken in de mist bij de Comeragh Mountains in Ierland
Hiken in de mist bij de Comeragh Mountains in Ierland
Prachtig uitzicht vanaf de Comeragh Mountains in Ierland
Prachtig uitzicht vanaf de Comeragh Mountains in Ierland
Prachtig uitzicht vanaf de Comeragh Mountains in Ierland
De bergen in Ierland in de mist
Hiken op de Comeragh Mountains in Ierland
Beekjes op de Comeragh Mountains in Ierland
Beekjes op de Comeragh Mountains in Ierland
Beekjes op de Comeragh Mountains in Ierland
Beekjes op de Comeragh Mountains in Ierland
Hiken in Ierland betekent veel beekjes
De Comeragh Mountains en het prachtige Coumshingaun Corrie Lake
De Comeragh Mountains en het prachtige Coumshingaun Corrie Lake
De Comeragh Mountains en het prachtige Coumshingaun Corrie Lake
Hiken in Ierland betekent groen, water, mist en steen
Hiken in Ierland betekent veel groen en steen
Uitzicht vanaf de Comeragh Mountains in Ierland
Uitzicht vanaf de Comeragh Mountains


Praktische info Comeragh Mountains

Deze bergen zijn niet heel populair onder de toeristen, dus het kan zijn dat je er niet zoveel informatie over kunt vinden. Wanneer je de Comeragh Mountains intypt op je navigatie, kom je vanzelf op de goede plek uit.

Vanaf de parkeerplaats kun je het pad naar de voet van de berg volgen. Wanneer je de berg wilt beklimmen, zul je niet echt een duidelijk pad zien. Je loopt voornamelijk over gras, maar door jullie voorgangers zijn er genoeg paden ontwikkeld in het gras en is het erg duidelijk waar je heen moet gaan.

Omdat je over het gras loopt en over rotsen, is het erg belangrijk om goede schoenen aan te doen.

Neem voldoende water mee, want je bent wel even onderweg.

Vergeet je camera niet! De hike en de uitzichten zijn echt prachtig!

Boek hier je verblijf in de buurt van the Comeragh Mountains.


Nieuwsgierig naar meer?

Reisroute roadtrip Ierland

Money: kosten roadtrip Ierland

De schoonheid van Oost-Ierland: Glendalough

12x to do in Killarney, Ierland

Beginnen met de voorpret?

Je reis door Ierland plannen?

Echt Ierland

Auto huren in Ierland?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

♥ Janet

50 thoughts on “Hiken in Ierland: the Comeragh Mountains

  1. Dankjewel! Overall vond ik de westkust denk ik ook wel wat mooier hoor, daar vond ik de natuur wat indrukwekkender. The Comeragh Mountains waren echter toch wel een hoogtepuntje van onze reis! 🙂

  1. Het is zeker goed te lopen, wel met dichte schoenen dan. Op slippers zou je het in feite ook kunnen doen, maar je loopt vaak over stenen e.d.

   1. Ik dacht ook nooit aan Ierland als ik aan vakantie dacht hoor. Dan dacht ik eerder aan warme, tropische oorden! Toch vond ik het echt zeer de moeite waard en zou zo terug gaan!

  1. Niet echt hoor.. ik sport niet en het ging prima. Het is dan wel even afzien met af en toe even pauze tussendoor om op adem te komen en water te drinken. 😉

  1. De natuur is ook echt prachtig, het is zeker de moeite waard om eens heen te gaan. Wij vonden het weer ook echt meevallen!

 1. Ooit wel in Dublin geweest, maar ik zou dolgraag terug willen om meer van de ruige natuur in Ierland te ontdekken maar helaas denkt mijn vriend dat het daar alleen maar regent…

  1. Snap ik wel hoor.. Ierland heeft mij eigenlijk ook nooit echt getrokken door het weer. Wij waren er in de winter en hadden verrassend goed weer, het was gewoon beter dan in Nederland.

   1. Een bergketen lijkt me niet heel leuk om overheen te lopen, maar in het bos vind ik echt heerlijk! Ik denk dat een petje ook fijn kan zijn. Vooral als de zon heerlijk schijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge