Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park

by thatonetime
18 comments
Malibu Creek State Park, United States

Als je aan Amerika denkt, dan denk je aan natuurpracht. Aan de prachtige Nationale parken en de bizarre natuurverschijnselen die je in het land kunt vinden. Vandaag neem ik je mee naar een relatief rustige plek om te hiken en van de natuur te genieten. Heb je geen zin om file te rijden in Yosemite National Park of in rijen achter elkaar te hiken in Zion National Park, kies dan eens voor het kleinere zusje; Malibu Creek State Park.

Malibu Creek State Park

In the Santa Monica Mountains vind je het mooie Malibu Creek State Park; een mooi en rustig natuurpark waar je goed kunt hiken, zwemmen en klimmen. Maliu Creek State Park bestaat sinds 1976 en bestaat uit ruim 8000 hectare hooggras, savanne, bossen, canyons, glooiende grasvlaktes en een vulkanisch zwemgat. Hierom wordt het zelfs ook wel “The Yosemite of Southern California” genoemd.

Wist je dat?

20th Century Fox Studios kocht in 1946 ongeveer 2000 hectare van het park om te gebruiken als shooting ranch/filmlocatie. De locatie werd in meerdere films en series gebruikt, zoals in Planet of the Apes, How Green Was My Valley, Tarzan Escapes, Dr. Dolittle, Butch Cassidy and the Sundance Kid, Love Me Tender, Pleasantville en M*A*S*H. Om er maar een paar te noemen. 🙂