Jaaroverzicht: 2018 in reizen

by thatonetime
37 comments

Ik blijf het volgens mij elk jaar weer zeggen.. Wat is het jaar voorbij gevlogen! Ik weet nog zo goed dat ik mijn jaaroverzicht van 2017 aan het typen was, wat een prachtig jaar was geweest. Nu is het alweer tijd om terug te blikken op het jaar 2018. Wat dit jaar mij heeft gebracht op het gebied van reizen, lees je in dit jaaroverzicht.

Jaaroverzicht 2018 in reizen

Bremen, Duitsland

Het nieuwe jaar begon ik in Bremen. Het is heeel lang geleden dat ik een Duitse bestemming op mijn lijstje had staan. Zo’n vijf jaar geleden ging ik met mijn vriendin een weekendje naar Hamburg maar daarna was ik nooit meer in het land geweest. Nu ging ik met vriendlief een weekendje naar Bremen. We dwaalden door de stad, dronken bier en aten bratwörst en schnitzel. Ik vond het een hele leuke stad en daarom besloot ik meer van ons buurland te willen ontdekken. 

Jaaroverzicht 2018: Bremen, Duitsland


Leuven, België

In februari ging ik een weekendje naar Leuven. Met mijn moeder en zus ga ik elk jaar een keer weg. Zo hebben onder andere Londen, Praag, Alanya en Rome de revue al gepasseerd. Na veel positieve verhalen te hebben gelezen van andere reizigers, viel ons oog op Leuven. Toen wij aankwamen bleek het ook nog eens carnaval te zijn. Ons weekend bestond uit winkelen, een stadswandeling, kastelen bezoeken en vooral veel eten en drinken. 

Jaaroverzicht 2018: Leuven, België

Cochem, Duitsland 

Ons bezoek aan Bremen was zo goed bevallen dat we nu een midweek naar het mooie Cochem gingen. We vonden het heel erg tof. Van wijntjes drinken aan de Moezel tot het bezoeken van kastelen en van wandelen langs de oude vakwerkhuisjes tot rijden door de bergen. Ik vind deze omgeving echt een aanrader! 

Jaaroverzicht 2018: Cochem, Duitsland

Leiden, Nederland 

Samen met vriendinnen ging ik een weekendje naar Leiden. We ontdekten de stad, gingen winkelen, uit eten en maakten een uitstapje naar Katwijk aan zee. Leiden was een leuke, levendige stad waar ik graag nog eens terug wil komen. 

Leiden, Nederland


Lauwersmeer, Nederland 

Het jaarlijkse familieweekend ging deze keer naar het hoge noorden. Één van mijn voornemens voor dit jaar was om meer van eigen land te ontdekken, dus dat kwam mooi uit. We verbleven bij een park aan het Nationaal Park Lauwersmeer. Het was lekker weer dus een bootje huren en lekker varen was wel het hoogtepunt van ons weekendje weg.


Rondreis Sri Lanka 

In juli en augustus ging ik samen met een vriendin vier weken lang rondreizen door Sri Lanka. Dit bleek een hele afwisselende, gave reis te worden. Van jeepsafari’s tot tempels bezoeken en van strandhangen tot bergen beklimmen. Ik schreef al veel over onze rondreis door het land maar er staat ook nog veel meer in de planning! 

Jaaroverzicht 2018: Sri Lanka

Bergen, Nederland 

Samen met mijn zus en moeder ging ik weer een weekendje weg naar Bergen. Het bleek ontzettend druk te zijn omdat er een kunst-10daagse in de stad was. We wandelden door de bosrijke omgeving, gingen een dag naar Alkmaar om te winkelen en om deze stad te ontdekken, gingen uit eten en gingen naar het strand van Bergen aan zee. 

Alkmaar, Nederland


Rondreis Ierland 

Deze reis moet nog beginnen, maar tweede kerstdag vertrekken wij naar Ierland om tien dagen lang met een huurauto rond te touren. We hebben nog niets geboekt of geregeld, maar we hebben al wel de nodige inspiratie opgedaan voor onze reis. Ik ben benieuwd! Tips zijn welkom. 


Wat een fantastisch jaar was het zeg! Een jaar boordevol mooie reizen naar prachtige bestemmingen. Dichtbij en ver weg, maar allemaal net zo waardevol. Hoe was jouw jaar in Reizen? 

Fijne feestdagen allemaal! 

♥ Janet 

37 comments
0

You may also like

37 comments

Daphne - verdraaidmooi januari 3, 2019 - 3:50 pm

Wat een prachtige bestemmingen heb je gehad in 2018! Er is zoveel moois op de wereld.
Daphne – verdraaidmooi onlangs geplaatst…Milk_Shake Moisture Plus reviewMy Profile

Reply
thatonetime januari 12, 2019 - 12:45 pm

Zeker weten! Ik kan niet wachten om nog meer van de wereld te ontdekken!

Reply
Marcella december 28, 2018 - 2:43 pm

Wat heb je een mooi afwisselend reisjaar gehad! Cochem staat op mijn wishlist om eens opnieuw te bezoeken. Ik ben er vroeger met mijn ouders meerdere keren geweest, dus ik wil graag eens terug om er als volwassene rond te lopen. Zo staan ook Bergen en Alkmaar op mijn wishlist, mijn familie woont er in de buurt, maar ik ben er al te lang niet geweest! Ik ben erg benieuwd hoe Ierland je bevalt!
Marcella onlangs geplaatst…Instagram best nine – Mijn mooiste foto’s van 2018My Profile

Reply
thatonetime januari 12, 2019 - 11:16 am

Ierland was natuurlijk fantastisch! 😉 Cochem vond ik ook echt heel erg leuk hoor… Er is zoveel leuks te doen in de omgeving!

Reply
Jessica december 25, 2018 - 5:26 pm

Leuk om te zien dat er vlak bij huis ook zo veel leuke bestemmingen zijn. Sri Lanka lijkt me ook nog wel heel gaaf om een rondreis te maken. Misschien voor volgend jaar 🙂 Geniet van jullie rondreis, mooie manier om het jaar af te sluiten!

Reply
thatonetime december 25, 2018 - 6:42 pm

Om te lezen over bestemmingen dicht bij huis vind ik steeds leuker worden! Oeh hopelijk kom je volgend jaar in Sri Lanka! Zou lekker zijn.. 😉

Reply
Esther december 24, 2018 - 8:28 am

Wat een heerlijk reisjaar heb je achter de rug. En net als ik met een rondreis door Sri Lanka! Heel veel plezier nog in Ierland, daar wil ik ook zeker nog eens heen. Fijne feestdagen gewenst!
Esther onlangs geplaatst…Terugblik op mijn reizen in 2018My Profile

Reply
thatonetime december 24, 2018 - 8:36 am

Jij ook fijne feestdagen! En het was zeker een fijn jaar! Ik heb het heerlijk gehad. Over twee dagen vertrekken we naar Ierland, ik ben benieuwd! 😀

Reply
Jenny december 21, 2018 - 8:55 pm

Wat een heerlijk jaaroverzicht. Ik was vorig jaar in Sri Lanka en vond het een erg fijne bestemming.

Leuke uitjes in Nederland! Ik twijfel nog of ik een paar daagjes weg wil met kerst.

Reply
thatonetime december 22, 2018 - 5:46 pm

Ik heb zeker een heerlijk jaar gehad! Oh lekker zeg, nog even weg met kerst? Waar wil je heen? Have fun! 🙂

Reply
Kelly december 21, 2018 - 7:09 pm

Wow, wat een fantastisch reisjaar heb je achter de rug! Vooral veel gezien in Nederland en bij de buren. Ik neem mezelf ieder jaar weer voor om meer in eigen land en bij de buren te gaan bezichtigen, maar het komt er steeds niet van.

Reply
thatonetime december 22, 2018 - 5:43 pm

Dat kwam er bij mij eigenlijk ook nooit van, maar ben er inmiddels achtergekomen dat ik dicht bij huis ook optimaal kan genieten. 😀

Reply
Ann |reisblog wANNderful december 21, 2018 - 5:06 pm

Weer een rijkgevuld reisjaar! Je avonturen in Sri Lanka vond ik leuk en interessant om lezen. Ik overweeg zelfs om het zelf te gaan verkennen 🙂

Reply
thatonetime december 22, 2018 - 5:41 pm

Ik had zeker niets te klagen! Wat leuk.. Wie weet kom je er snel! 🙂 Ik ben benieuwd!

Reply
Martin december 21, 2018 - 1:47 pm

Leuke bestemmingen hoor! Ik vond Sri Lanka ook erg gaaf en ben heel nieuwschierig geworden naar Ierland. Volgend jaar eerst naar Schotland en als dat goed bevalt misschien het jaar daarop…
Martin onlangs geplaatst…De Borobudur op Java, een van de negen nieuwe wereldwonderenMy Profile

Reply
thatonetime december 22, 2018 - 5:39 pm

Ik houd je op de hoogte van onze reis!

Reply
Denise december 18, 2018 - 8:55 am

Wat is iedereen vroeg met z’n jaaroverzicht. Ik doe het meestal pas tussen kerst en Oud & Nieuw. Leuk dat je veel plekjes in Nederland ontdekt hebt. En Sri Lanka natuurlijk!
Denise onlangs geplaatst…Het Huttenbos in Den Haag: speelbos met hutten en houtsculpturenMy Profile

Reply
thatonetime december 18, 2018 - 5:47 pm

Haha I know.. normaliter ben ik ook niet zo vroeg maar ik ga straks op vakantie dus wilde er alvast mee bezig gaan!

Reply
Wanda december 17, 2018 - 6:58 pm

Wow, wat een mooi gevarieerd reisjaar! Cochem hebben wij dit jaar ook gedaan, in maart, toen wat minder goed bevallen vanwege het slechte weer, maar de omgeving is absoluut de moeite waard!

Reply
thatonetime december 18, 2018 - 5:46 pm

Ben ik zeker met je eens! Zou ook zo weer teruggaan..

Reply
Marieke december 17, 2018 - 6:23 pm

Wat een mooie plekken heb je bezocht. Ik heb ze lang niet allemaal gehad, maar het brengt wel weer op ideeën.

Reply
Mario december 17, 2018 - 2:17 pm

Wij zijn dit jaar natuurlijk weer naar Brazilië geweest, lang weekend naar Berlijn en we zijn al meerdere keren naar Nordhorn geweest in Duitsland. Gaan we altijd lekker shoppen en eten. Eind van het jaar nog een paar dagen naar België
Mario onlangs geplaatst…Tips voor het reizen met Uber in BraziliëMy Profile

Reply
thatonetime december 18, 2018 - 5:44 pm

Ook een prachtig lijstje! Nordhorn ken ik niet, is dat leuk voor een weekendje weg? Have fun in België!! 🙂

Reply
Nicole Orriëns december 17, 2018 - 11:34 am

Het is heel gevarieerd als ik het zo zie! Leuk, dat je zulke verschillende dingen hebt gedaan.

Reply
thatonetime december 18, 2018 - 5:42 pm

Dankjewel! Dat is het leukste van reizen.. 🙂

Reply
Naomi december 17, 2018 - 10:00 am

Wat een leuk reisjaar heb je gehad zou ook graag meer reizen alleen zit dat er momenteel niet in

Reply
thatonetime december 18, 2018 - 5:40 pm

Wie weet op den duur… 😀

Reply
Yousra Yasmine december 17, 2018 - 9:52 am

Wauw wat een mooi lijstje! Ik ben van plan om volgend jaar naar leuven te gaan. Het lijkt me een hartstikke leuke stad hihi

Reply
thatonetime december 18, 2018 - 5:39 pm

Ah wat een lekker vooruitzicht! Ik vond Leuven echt een leuke en mooie stad. Have fun!

Reply
Balou december 17, 2018 - 9:25 am

Wat gaaf dat je zoveel ontdekt en op reis gaat!

Reply
thatonetime december 18, 2018 - 5:37 pm

Zeker weten! Een fantastische hobby! 😀

Reply
lodi december 17, 2018 - 9:13 am

Wat leuk om te lezen en zo zie je ook het hoeft niet altijd ver weg te zijn. Nederland, België en Duitsland zijn ook mooi en ik wil je alvast veel plezier toe wensen in Ierland. Echt een van mijn favoriete landen.

Reply
thatonetime december 18, 2018 - 5:37 pm

Je hoeft zeker niet ver weg te gaan om mooie plekjes te ontdekken en herinneringen te maken.

Reply
Felice Veenman december 17, 2018 - 8:42 am

Wat een leuk reisjaar ! ik wens je in 2019 net zo veel reisplezier en mooie bestemmingen toe

Reply
thatonetime december 18, 2018 - 5:36 pm

Dankjewel! Gaat vast goedkomen. 😉

Reply
Elisa december 16, 2018 - 2:26 pm

Wat heb jij een leuk reisjaar gehad! En je gaat naar Ierland, supertof! Dat vond ik zelf echt een heel mooi en leuk land. Veel plezier alvast!

Reply
thatonetime december 16, 2018 - 5:35 pm

Dankjewel! Gaat vast en zeker helemaal goed komen. Ik ben benieuwd naar de natuur van Ierland. 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: