Jaaroverzicht: terugblik 2020 in reizen

by thatonetime
23 comments
Pont de L'arche, Frankrijk

Een jaar dat ongetwijfeld anders is gelopen dan we (denk ik) allemaal in gedachten hadden toen we eraan begonnen; een jaar met veel teleurstelling en onverhoopt moeten schakelen en aanpassen. Ondanks alle aanpassingen waar we in 2020 mee te kampen hebben gehad, doe ik toch een poging om een jaaroverzicht op papier te zetten, zodat we kunnen zien wat ik wel én niet heb gedaan in het jaar 2020.

Wat een jaar!

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. 2020 was een dikke domper, zo mag ik het wel zeggen. Het jaar stond vooral in het teken van continu moeten schakelen en aanpassen. Er was veel wat niet meer mogelijk was; veel dingen gingen belabberd, maar we hebben er het beste van proberen te maken. Als reisblogger was 2020 echt niet tof. Aan het begin van het jaar 2020 kenden we amper het begrip corona, toen was het iets wat voornamelijk in China was. Het was nog ver weg voor ons. Binnen een paar weken druppelde het coronavirus Europa binnen en natuurlijk moest ook Nederland eraan geloven.

Begin maart gingen we voor de eerste keer in (gedeeltelijke) lockdown. Veel landen kregen een oranje reisadvies, er gingen winkels dicht, we mochten niet meer in groepen samenkomen, ik mocht niet meer naar de fysio, de sportscholen gingen ook dicht, er mocht geen bezoek meer komen in de verzorgingstehuizen, de horeca moest dicht, de scholen gingen dicht (waar ik het best druk mee heb gehad) en de druk op de zorg werd hoog. Geen fijne eerste helft van het kalenderjaar, maar we hebben ook geleerd hoe flexibel we zijn. We hebben continu moeten schakelen, maar het is ons wel gelukt!

In de zomermaanden was er weer iets meer mogelijk; we konden het schooljaar gelukkig ‘gewoon’ fysiek’ afsluiten, een aantal reisadviezen werd aangepast naar geel en we gingen ook massaal weg in eigen land. We konden weer voorzichtig een terrasje pakken en genieten van een feestmaal in een restaurant.

Totdat de verwachte tweede golf Nederland raakte en naarmate het jaar aan een einde kwam, er wederom steeds meer restricties en maatregelen kwamen. Het kwam zelfs op het punt dat geen enkel land in de hele wereld meer een geel reisadvies had. Daarnaast moesten er weer veel winkels en horecagelegenheden dicht. We waren veel thuis en op elkaar aangewezen.

Dit alles klinkt niet heel fijn. En 2020 was vaak ook niet heel fijn. Toch waren er zeker ook hoogtepunten in het jaar 2020, die ik hieronder met jullie ga delen. Ik heb gelukkig nog een aantal tripjes kunnen en mogen maken het afgelopen jaar. Daarnaast waren er gelukkig nóg meer hoogtepunten. Je vindt ze hieronder in het jaaroverzicht.

Jaaroverzicht: 2020 in reizen

Januari – Luxemburg

Het begin van het jaar begon ik in Luxemburg. Samen met mijn moeder ging ik een lang weekend naar Luxemburg. Als kind heb ik het land vaak gepasseerd, op weg naar Frankrijk. Nog nooit ontdekte ik het land echt goed. Wij ontdekten de hoofdstad van het land: Luxemburg stad. Daarnaast reden we met de auto door het land om de mooiste dorpjes en steden op te zoeken.


Meer lezen over Luxemburg?

Luxemburg stad: 10x zien en doen in deze hoofdstad

10x de leukste dorpjes en steden in Luxemburg


Mei – Turkije

In mei stond er een trip naar Turkije op het programma. Samen met mijn familie zou ik een week lang genieten van lekker eten en hopelijk een beetje zon. Dankzij die stomme Corona kon deze reis helaas niet doorgaan. Wel kregen we voucher nummer 1.


Juli – Normandië, Frankrijk

In de zomer werd er toch weer wat meer mogelijk en waren er een aantal Europese landen met een geel reisadvies. Samen met een vriendinnetje ging ik tien dagen lang roadtrippen door Normandië, een streek in Frankrijk die ik onwijs tof vond om te ontdekken. We ontdekten de leukste en meest romantische dorpjes, doken de geschiedenis in bij de D-Day stranden, beklommen de mooiste kliffen en sliepen in een tentje. Het kamperen was even geleden voor mij. Het was niet ideaal voor mijn rugklachten, maar gezellig was het zeker!


Meer lezen over Normandië?

10-daagse roadtrip door Normandië, Frankrijk


juli/augustus – Filipijnen

Eigenlijk zou ik de gehele zomervakantie spenderen op de Filipijnen. Ik keek er zo naar uit om de mooiste eilandjes te bezoeken, de indrukwekkende onderwaterwereld te ontdekken en genieten van een dosis palmbomen en zon, heerlijk! Ook had ik in de planning om een klein weekje te hoppen naar Australië, zoals ik ook al deed tijdens onze rondreis door Maleisië. Intercontinentale vluchten werden echter geannuleerd, waardoor ik voucher nummer 2 ook in de pocket had. Hopelijk volgend jaar een nieuwe poging.


Juli/augustus – Duitsland, Oostenrijk en Slovenië

Gelukkig hadden we een aantal goede alternatieven. Normandië was al een succes, maar ik had nog een trip in de planning. Samen met een vriendinnetje maakte ik een roadtrip naar Slovenië. Onderweg ontdekten wij toffe plekjes in Duitsland en Oostenrijk, maar Slovenië was wel echt een hoogtepunt. Het land bleek onwijs gemakkelijk bereisbaar te zijn, ik zag er meest heldere meren en rivieren, de mooiste bergen, leukste steden en dronk er lekkere wijnen. Het was een reis met eigenlijk alleen maar hoogtepunten.


Meer lezen over Slovenië?

Reisroute: 13-daagse roadtrip naar Slovenië

Lake Bled: het meest romantische meer van Slovenië


Oktober – Almelo

Na de zomer ging het al snel bergafwaarts en steeds meer Europese landen kregen een oranje reisadvies. Reizen in eigen land kon gelukkig nog enigszins en het was een mooie gelegenheid om eigen land te ontdekken. Samen met mijn moeder ging ik een weekendje naar Almelo en ontdekte ik de mooiste plekjes in de omgeving, zoals Ootmarsum en de Sallandse Heuvelrug.


Meer lezen over Almelo?

15x zien en doen in Almelo en omgeving


November – Leusden, Amersfoort

In november ging ik samen met een vriendinnetje een weekendje naar Leusden. In 2019 ging ik ook al een weekendje naar dezelfde plek, maar toen ontdekten wij voornamelijk de stad Amersfoort. Tijdens deze trip ontdekten wij vooral leuke plekjes in de omgeving, zoals de piramide van Austerlitz en de mooiste kastelen.


Meer lezen over Amersfoort?

Amersfoort: 9x doen in deze historische stad


December – Asten

Mijn laatste trip in 2020 ging naar Asten, wat in Noord-Brabant ligt. Samen met mijn moeder ontdekte ik de mooie omgeving. We ontdekten de nationale parken de Groote Peel en de Maasduinen, bezochten mooie kastelen zoals Kasteel Helmond en Arcen en ontdekten leuke dorpjes zoals Helmond, Asten en Thorn. Zo leuk om deze mooie plekjes in eigen land te ontdekken.


Jaaroverzicht: persoonlijke ontwikkeling en hoogtepuntjes van 2020

Hoewel dit jaar op veel fronten echt ruk was, mogen wij niet klagen. We hebben allebei het gehele jaar kunnen werken. In het onderwijs lag de werkdruk best hoog met al het thuiswerken en er moest continu geschakeld worden, maar ik ben blij dat er genoeg mogelijkheden waren om ons werk thuis voort te zetten.

Er waren minder mogelijkheden om eropuit te gaan, maar deden dat zeker waar mogelijk. Ik ben heel blij met de trips die ik alsnog heb kunnen maken. Daarnaast was er meer tijd voor andere dingen; zo ontwikkelde ik mezelf door meerdere cursussen te volgen, zoals die langverwachte fotografiecursus, een schrijfcursus en een cursus grafisch design. Ik ontdekte dat ik dat laatste heel erg leuk vond om te doen.

Het abslolute hoogtepunt was ongetwijfeld onze gezinsuitbreiding. In augustus haalde ik stiekem onze lieve pup Neo in huis, waar we tot op de dag van vandaag nog steeds onwijs van genieten. Niet van het vroege opstaan, de kuilen in de tuin of het bijtgedrag, maar dat koppie en alle knuffels maakt alles goed!


Vooruitblik 2021: wat zijn de verwachtingen?

Om heel eerlijk te zijn durf ik eigenlijk geen verwachtingen te hebben voor 2021. Hopelijk kan er snel massaal gevaccineerd worden en worden we Corona eindelijk de baas. Ik hoop dat we eindelijk weer onbezorgd elkaar kunnen zien, naar een feestje kunnen gaan, een borrel op het terras kunnen doen en onbezorgd kunnen reizen. Ik denk echter dat dit nog wel eventjes gaat duren en twijfel erg of mijn reis naar de Filipijnen dit jaar gemaakt kan worden. Ik denk dat we in 2021 wederom Europa gaan ontdekken. Ik verwacht dat we aan het eerste half jaar van 2021 weinig zullen hebben, maar dat er in het tweede half jaar weer -voorzichtig- wat meer mogelijk is. Laten we het hopen. Één ding weet ik vrij zeker: het wordt sowieso een beter jaar dan 2020. Dat kan niet anders!


Nieuwsgierig naar eerdere jaaroverzichten?

Jaaroverzicht: 2019 in reizen

Jaaroverzicht: 2018 in reizen

Jaaroverzicht: 2017 in reizen

Ik wens jullie allemaal een heel fijn, gelukkig en vooral gezond 2021!

♥ Janet

23 comments
0

You may also like

23 comments

Lindaschrijfthetop 5 maart 2021 - 08:05

Het was zeker geen tot jaar, maar je hebt zo te lezen wel nog wat kunnen zien. En een puppy, wij hebben ook een hond(je) ik vind het een verrijking van je leven.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…OTTO Dames tops mouwloos – Trendy dameskleding onlineMy Profile

Reply
Marcella 15 januari 2021 - 19:45

Lastig jaar he, niets aan joh! Maar je hebt nog best veel gezien én geleerd. Tof dat je meerdere trainingen hebt gevolgd!
Marcella onlangs geplaatst…Route roadtrip Oostenrijk met een camperMy Profile

Reply
Peter Boon 14 januari 2021 - 19:47

Ondanks dat het reizen beperkt was, ziet jouw reisverslag van 2020 er mooi uit Janet ?? Vorig jaar ben ik in Luxemburg ook in Vianden geweest, naar dat Kasteel. Ik herkende meteen Vianden bij jouw eerste foto, die over Luxemburg ging ?

Reply
An Van Assche 13 januari 2021 - 16:44

2020 was voor mij eerder het (her)ontdekken van mijn eigen land en vooral eigen omgeving. Maar het blijft kriebelen. Dus hopelik wordt het qua reizen veel beter in 2021.

Reply
Heidi 11 januari 2021 - 16:14

• Wat leuke plekjes heb je bezorgt.
Ik ben hier in België, veel naar wereldoorlog begraafplaats geweest. Staan der ook artikelen in mijn blog der over.
Heidi onlangs geplaatst…Mijn geluks moment van verleden maand #9.My Profile

Reply
Lindaschrijfthetop 10 januari 2021 - 16:53

Je hebt toch nog veel kunnen zien. Ik ben Nederland niet uit geweest.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Een fleurige thuis met hippe kamerplanten in huis| Plant RebelzMy Profile

Reply
Linda 9 januari 2021 - 15:30

Wat heb je nog veel kunnen reizen en veel geweldige plekken kunnen zien! wij zijn in de zomer niet weg geweest en echt, daar heb ik nu zoveel spijt van haha. Ik mis het reizen zo, het kon toen, maar goed, wij hadden net een huis gekocht en er kwamen twee kittens bij ons wonen, dus het ging even niet. Ik hoop daarom dit jaar extra dat het wel weer kan, ik ben toe aan de bergen. Slovenië is gaaf! Ik wil graag terug
Linda onlangs geplaatst…Reisinspiratie voor 2021: deze 10 dingen wil je zeker zien en doen!My Profile

Reply
Felice Veenman 9 januari 2021 - 12:46

ik vind dat jij eigenlijk helemaal niks te mopperen hebt, geloof het of niet maar je hebt heel wat meer vakantie gehad dan ik dit jaar

Reply
Manouk 8 januari 2021 - 14:56

Ik vond Slovenië ook zo onverwacht mooi! Ik was er niet dit jaar maar eerder. Echt veel leuker dan ik had verwacht. Ik vind dat je een paar leuke en originele Nederlandse bestemmingen hebt bezocht. Ik zou zelf niet zo snel denken aan Almelo of Leusden. Maar het ziet er wel goed uit! En mooie omgeving inderdaad.

Reply
Yvonne 8 januari 2021 - 13:12

Toch nog het beste ervan gemaakt en echt wel mooie reizen gemaakt ook! Grappig: de landen die je in de zomer bezocht hebt, waren mijn plan B voor de zomer, maar toen Slovenië zo lang gesloten bleef voor Nederlanders hebben we die geruild voor Tsjechië en Polen.

Reply
Ann 7 januari 2021 - 21:28

Toch nog wat kunnen rondreizen, al is het wel sneu dat die reis naar de Fillipijnen niet kon doorgaan! Maar Normandië is inderdaad prachtig, en die pup… die wil ik ook wel ;)!

Reply
Deborah 6 januari 2021 - 09:47

Al met al heb je toch nog aardig kunnen reizen en er heerlijke foto’s voor ons kunnen maken. Je logs zijn altijd leuk om terug te lezen. En uiteraard gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding. Hopelijk kan er in 2021 weer wat meer. In ieder geval een fijn jaar gewenst 🙂
Deborah onlangs geplaatst…Project 1…My Profile

Reply
Lineke 6 januari 2021 - 09:13

Nou ik vind het nog een leuk reisjaar zo alles bij elkaar, maar alles gewoon wat dichter bij huis dan wat je bedacht had. Leuk ook dat je zoveel tripjes samen met je moeder maakt. Slovenië schijnt prachtig te zijn, ik moet het zelf nog gaan meemaken, misschien dit jaar? Oh en zo lief die Neo!

Reply
Jacoba 6 januari 2021 - 06:59

Het ziet er niet uit als een heel slecht jaar! Mooie plekken heb je bezocht, Luxemburg en Slovenië zou ik ook graag nog willen bezoeken. En die pup is echt te lief!
Jacoba onlangs geplaatst…Salema naar Luz | Wandelverslag Fishermen’s Trail etappe 12My Profile

Reply
Xiana Bossaert 5 januari 2021 - 21:22

Enkele jaren terug ook Normandië gedaan en wij waren ook erg onder de indruk!
Wauw Slovenië zo mooi, had ik niet verwacht. Ik maak elk jaar een trip met mijn zus en wij hadden Bulgarije op de planning staan maar helaas ook afgelast. Ik weet ook niet wat mogelijk zal zijn dit jaar maar hoop toch dat we terug iets verder dan eigen land mogen.
Wat een prachtige pup!

Reply
Amy 5 januari 2021 - 11:11

Fijn dat sommigen reizen toch door konden gaan. Normandië is mooi!

Reply
Melanie Hoogvliet 5 januari 2021 - 07:23

Wat een leuk overzicht. Je hebt toch nog aardig wat mooie vakanties gemaakt in een tijd waarin dat erg lastig ging. Maar van die puppy smelt toch iedereen

Reply
Frederique 4 januari 2021 - 17:10

Ah je hebt toch wel wat mooie reismomenten mee kunnen pakken. Ik ben gek op Slovenië. Hier lukte dat helaas niet omdat onze bestemming 8 uur voor vertrek op oranje sprong – te kort dag om een alternatief te plannen. 2020 is dan ook het eerste jaar in heeeeeeele lange tijd dat ik het land niet uit ben geweest.

Reply
Simone 4 januari 2021 - 11:47

Oh wauw, wat een mooi overzicht met mooie foto’s. Fijn dat je toch nog zoveel hebt kunnen zien dit jaar.

Reply
Kirsten 3 januari 2021 - 15:38

Wat een leuk overzicht! Hoe gaat het nu met pup Neo? Inmiddels puberstreken? 😉

Reply
nicole orriens 3 januari 2021 - 07:24

Uiteindelijk ben je toch nog op best veel plekken geweest. Goed om te zien dat er ook veel moois is in Nederland.

Reply
Tania 2 januari 2021 - 15:08

Zo te zien heb je toch nog wat leuke trips gemaakt. Wij zijn enkel een paar dagen naar Nederland geweest. Londen stond ook nog op het programma maar dat hebben we afgelast. Hopelijk kunnen we dit jaar gaan.

Reply
Saskia 2 januari 2021 - 08:24

Ondanks alles heb je er toch een mooi reisjaar van weten te maken 😀
Ik heb zelf ook gezocht naar mogelijkheden binnen de restricties en heb heerlijk genoten van de natuur in de bergen van Oostenrijk.
Gelukkig nieuwjaar en dat 2021 weer een mooi reisjaar mag worden.
Ik ga je blog over Luxemburg ook nog even lezen hoor. Heb mijn caravan er redelijk dichtbij staan en heb de hoofdstad een keer bezocht, vond het tegenvallen, maar misschien heb ik de verkeerde stukjes bezocht.
Saskia onlangs geplaatst…2020 – De saaie cijfertjes op een rijMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More