Bosa, Sardinia - augustus 2021

Jaaroverzicht: terugblik 2021 in reizen

Het einde van het jaar komt weer in zicht! Onder het genot van een warme kop thee, een warm dekentje en een verlichte kerstboom op de achtergrond, blik ik terug op het afgelopen jaar. Ben jij benieuwd hoe mijn 2021 in reizen eruit heeft gezien? In dit blog vind je een compleet overzicht van mijn 2021 in reizen.

Terugblik 2021

Het jaar 2021 was een bijzonder jaar. 2021 in reizen viel echter wel mee. Er zijn het gehele jaar verschillende beperkingen geweest en de wereldkaart bleef telkens anders kleuren, als een ware discolamp. Qua reismogelijkheden was het een vrij onvoorspelbaar jaar, maar er waren zeker mogelijkheden.

Op persoonlijk vlak was het een vermoeiend jaar, waarin ik door fysieke beperkingen vrij weinig kon ondernemen. Hierdoor werd zelfs het reizen belemmerd, omdat ik letterlijk niet zo veel kon lopen. In september onderging ik een langverwachte heupoperatie, op hoop naar beterschap, waardoor ik het laatste kwartaal van 2021 moest revalideren en vooral gekluisterd zat aan huis.

2021 heeft me naast al deze ellende gelukkig ook heel veel leuke en fijne dingen gebracht; ik genoot volop van pup Neo, de druktemaker, ik startte met een studie grafisch vormgeven (die inmiddels ook alweer op pauze staat), ik verdiepte me in illustreren, maakte een webshop op That One TIme en That One Time werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Daarnaast bleef ik tot mijn operatie gewoon werken als juf. Waar we in het begin van het jaar 2021 weer thuisonderwijs moesten verzorgen, hebben we gelukkig het grootste gedeelte van het kalenderjaar lekker op school kunnen werken.

Terugblik: 2021 in reizen

Ondanks alle beperkingen en reisadviezen, heb ik gelukkig nog wel wat tripjes kunnen maken in 2021. Hieronder vind je een overzicht van mijn 2021 in reizen.

Februari – Meerkerk

Het eerste tripje van het jaar was een weekendje weg naar Meerkerk. Een klein dorpje waar op zich niet heel veel te beleven is. We sliepen in een gezellige b&b en ontdekten leuke plekjes in de buurt. We bezochten leuke plekjes als Schoonhoven en Nieuwpoort.

jaaroverzicht februari 2021 - Nieuwpoort

Mei – de Veluwe

Mijn eerste tripje in het nieuwe jaar was pas in mei. Ik ging een midweek naar Nunspeet, wat onze uitvalbasis was voor een ontdekkingstocht op de Veluwe. We bezochten leuke hanzesteden als Elburg, Harderwijk en Hattem en gingen op zoek naar de mooiste plekjes in de natuur, zoals Kootwijkerzand, Hoog-Soeren of het Uddelermeer. Ik kom mijn hele leven al op de Veluwe, maar ik ontdek telkens iets nieuws.

Meer lezen over de Veluwe?

De Veluwe: de leukste plekken die je bezocht moet hebben

Augustus – Sardinië, Italië

Samen met een vriendin genoot ik twee leken lang op het eiland Sardinië. Met een huurauto reisden we twee weken lang het eiland rond en hebben we onwijs genoten van de zon, het heldere zeewater en de heerlijke stranden. Maar ook van het lekkere eten en drinken, de knusse, kleurrijke dorpjes en eeuwenoude ruïnes en van de indrukwekkende klifpartijen, bergpassen en bijzondere natuurverschijnselen.

Het was een reis die mijn verwachtingen van het eiland dik heeft overtroffen en ik heb er erg van genoten.

Meer lezen over Italië?

Alghero: alle tips voor deze mooie kustplaats op Sardinië

Reisroute Sardinië: twee weken rondreizen op dit mooie eiland

Budget Sardinië: kosten rondreis van twee weken

Cagliari: wat te doen in de hoofdstad van Sardinië

Wat te doen tijdens je eerste bezoek aan Rome

Mijn top 5 bestemmingen op basis van de lokale keuken

Augustus – Roemenië

Het was een vrij onverwachts tripje, maar ik besloot vrij last-minute om samen met mijn moeder de zomervakantie af te sluiten in Roemenië. Het Oost-Europese land was voor ons allebei onbekend, maar inmiddels kunnen we zeggen dat een week in Roemenië veel te kort is. Ook hier ontdekten we met een huurauto de mooiste plekjes van het land.

We reden over de haarspeldbochten van één van de mooiste bergwegen ter wereld, spotten er wilde bruine beren, bezochten oude kastelen en pastelkleurige steden. In Roemenië gingen we echt terug in de tijd, waar de huizen eeuwenoud zijn en waar men nog met paard en wagen over de weg rijdt. Het was een prachtige bestemming, waar ik graag eens meer van wil gaan ontdekken.

Meer lezen over Roemenië

De Transfagarasan: rijd de mooiste bergweg ter wereld

Bezoek kleurrijk Sighisoara: alle bezienswaardigheden op een rij

Budget: een week rondreizen door Roemenië

Reisroute: een week roadtrippen door Roemenië

September – Rotterdam

Elk jaar gaan mijn moeder, zus en ik samen een weekendje weg. We gaan soms naar het buitenland, soms in eigen land. De opties waren dit keer vrij beperkt, dus gingen we op pad in eigen land en sliepen we in een klein dorpje bij Rotterdam. Dit soort weekendjes bestaan meestal vooral uit lekker eten en drinken, maar ook uit winkelen.

Dit keer gingen we dus winkelen in Rotterdam, aten we in de markthallen, ontdekten we de mooie kaasstad Gouda en sloten we het weekend met lekker eten af in Woerden.

Meer lezen over Rotterdam?

Rotterdam: doen tijdens je weekendje weg

December – Holten

De laatste trip van dit jaar was naar Holten, gelegen bij Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Ik wilde al langer Neo meenemen op zijn eerste vakantie, dus boekte ik een speciale hondenbungalow. Mijn moeder en ik namen Neo een midweek mee en het werd al vrij snel duidelijk dat hij vaker mee kon gaan.

Het was een soort workation, want gedurende de dag was ik lekker vanuit het huisje aan het werk. Tussendoor maakte ik korte wandelingen met Neo. Althans, mijn moeder ging met Neo wandelen en ik strompelde er een beetje achteraan. Door de operatie kan ik helaas nog niet hele grote wandelingen maken. Ook ging ik zwemmen, genoot ik van lekker eten en bezochten we een aantal leuke plekjes op de Sallandse Heuvelrug.

Vooruitblik 2022 – plannen en verwachtingen

Het is nog vrij onduidelijk hoe het komende jaar er voor mij uit gaat zien. Dit ligt enerzijds aan de revalidatie na mijn heupoperatie en anderzijds aan de situatie in de wereld met het virus. Ik heb nog geen enkele concrete reis op de planning staan, maar ik hoop in 2022 voor langere tijd op reis te gaan. Dit is echter nog een vaag plan, dus we zien wel waar het gaat eindigen.

Daarnaast wil ik het komende schooljaar mijn studie grafisch vormgeven afronden en verder gaan met het ontwikkelen van mijn tekenkunsten en het illustreren om nieuwe ansichtkaarten te ontwerpen en te laten ontwikkelen. Dat is zo leuk om te doen.

Wat zijn jouw plannen voor het komende jaar?

Nieuwsgierig naar eerdere jaaroverzichten?

Jaaroverzicht: 2017 in reizen

Jaaroverzicht 2017: mijn populairste artikelen

Jaaroverzicht 2017: de leukste en mooiste momenten

Persoonlijk: mijn goede voornemens voor 2018

Jaaroverzicht: 2018 in reizen

De populairste artikelen van 2018

Jaaroverzicht: mijn goede voornemens van 2018

Jaaroverzicht: terugblik 2019 in reizen

De populairste blogposts van 2019

Terugblik: 2020 in reizen

Persoonlijke doelen en goede voornemens voor 2022

Jaaroverzicht: terugblik 2022 in reizen

Persoonlijke doelen en plannen voor 2023

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

37 Responses

 1. Die kleuertjes in Roemenië spreken me echt wel aan eigenlijk.
  Sardinië ook, maar ik hou wel van Italië enzo.
  En dat ontbijt in meerkerk doet me watertanden, maar dat is deels misschien ook wel omdat ik nog niet gegeten heb. 🙈😂

 2. Mooi overzicht met reizen. Sardinië ziet er erg mooi uit. Maar je belangrijkste reis is misschien wel je revalidatie, denk ik hè? Ik hoop dat 2022 een mooi jaar voor je wordt. En wat leuk dat jouw blog ook ingeschreven is bij de KvK. Veel succes ook met je studie!

 3. Valt best mee toch met 2021 als reisjaar? Je hebt nog best veel gedaan vind ik. Sardinië en Roemenië zijn allebei mooie buitenlandse bestemmingen (waar ik nog wel eens naar terug wil). En als het dan niet anders kan, is er ook in Nederland nog genoeg te ontdekken, blijkt maar weer. Ik hoop dat je revalidatie voorspoedig verloopt en je ook in 2022 weer mooie reizen kan maken.

 4. Het eerste wat ik dacht: voor coronatijden is ze nog best vaak weggeweest. Ik ken bijna niemand die op reis ging het afgelopen jaar.
  Toen ik dan las: Roemenie is naar het schijnt wel de moeite waard, ik zou er graag ook eens naartoe gaan. Aan Italië heb ik mijn hart al verloren 😉

 5. Qua reizen hoop ik 10 dagen naar London te gaan en alle plekken te bezoeken die al jaren op mijn lijstje staan zoals Kew Gardens, de Sky Garden en nog veel meer

  1. Oh wat een fijn vooruitzicht zeg. Ik ben zes jaren geleden in Londen geweest, maar wil graag eens terug.

 6. Je hebt nog mooie plekken gezien dit jaar! Vooral Sardinië is erg mooi. Naar Roemenië ben ik ook wel benieuwd!
  Mijn plannen? Twee citytrips, maar nu allereerst een nachtje weg in eigen land. Vannacht tussen 12 en 1 heb ik het geboekt, haha.

 7. Sardinië en Roemenië klinken echt super zeg, lijken mij beide prachtige bestemmingen. Leuk ook dat je met je moeder op reis ging. Ik hoop dat het revalideren goed gaat en dat je volgend jaar lekker die lange reis kunt maken! Wij hebben een reisje naar IJsland op de planning 🙂 zoveel zin in

  1. Dankjewel, dat hoop ik ook. Wat een heerlijk vooruitzicht zeg, een reis naar IJsland! Dat staat hier ook nog hoog op de planning.

 8. Roemenië lijkt me echt heel tof! Je hebt me weer extra nieuwsgierig gemaakt naar dit prachtland. Ik hoop dat je een gave lange reis kunt maken in 2022!

 9. Wat grappig dat je naar Meerkerk bent geweest. Ik werk daar in de buurt. Maar heb er nooit overnagedacht dat het een vakantie plek kan zijn 🙂 Leuk!! Alvast een fijn 2022!!

  1. Oh wat toevallig. Mijn oma komt uit een klein gehuchtje daar in de buurt, dus we gingen op zoek naar het huis waar mijn familie ooit gewoond heeft.

 10. Ondanks corona ben je op veel plaatsen geweest! Leuk om het in een blogpost zo op een rijtje te zetten. Ook voor jezelf, als herinnering voor later stel ik me zo voor.

 11. Alles bij elkaar een mooi en kleurig reisoverzicht van 2021. Voor 2022 zou ik graag een keer de Azoren willen bezoeken voor mijn reisplannen

 12. jEETJE jANET ,LEUK OM WEER TERUG TE LEZEN. VAAK WAS IK SAMEN MET JOU OP PAD. HEEL GEZELLIG. ZEKER KAN NEO VAKER MEE.MAMA.

 13. Wat een leuke tripjes heb je alsnog gedaan! Ik wil ook graag een keer naar Roemenië, en wat leuk dat je nu ingeschreven staat bij de Kvk! Hopelijk word 2022 beter!!

 14. Dat heb je mooi samengevat in de eerste alinea: het was onvoorspelbaar, maar inderdaad zeker mogelijkheden. Wij hebben toch nog 4 verschillende landen (plus NL) kunnen bezoeken dit jaar. Jij hebt ook mooie plekjes gezien. Ik herkende de bootjes in Elburg trouwens direct, zo’n leuke stad hè?! Echt één van mijn favorieten in NL.

  1. Wat grappig dat je de bootjes direct herkende. Ik vond Elburg inderdaad verrassend leuk en sfeervol. En tof dat jullie toch zo veel landen hebben kunnen bezoeken!

 15. Je hebt toch nog een paar mooie reizen gemaakt. Ik hoop dat het snel weer beter gaat met je heup…vervelend zo lang traject. Een langere periode op reis klinkt spannend. Zo leuk dat je ook aan het illustreren bent…dat spookt ook door mijn hoofd. Ik zou ook graag iets met illustreren willen doen.

  1. Dankjewel. Jij bent ook lekker creatief bezig de laatste tijd! Digitaal illustreren doe ik nu een klein jaartje en vind het heel leuk om te doen. De iPad is best een grote uitgave, maar tot nu nog geen spijt van gehad.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.