Monschau, Duitsland, februari 2023

Jaaroverzicht: terugblik 2022 in reizen

Het einde van het jaar komt weer in zicht! Onder het genot van een warme kop thee, een warm dekentje en een verlichte kerstboom op de achtergrond, blik ik terug op het afgelopen jaar. Ben jij benieuwd hoe dit jaar in reizen eruit heeft gezien? Je leest het in deze terugblik van 2022.

Terugblik 2022

Het jaar 2022 was wederom een bijzonder jaar. Waar ik het grootste gedeelte van het jaar druk was met revalideren van mijn heupoperatie, bleven de klachten aanwezig. Halverwege het jaar kreeg ik te horen dat de vele maanden trainen, fysiotherapie en onderzoeken weinig zin hadden gehad en dat ik een nieuwe heupoperatie moest ondergaan. Een interessante sidenote was dat ik een week ervoor mijn baan had opgezegd om te reizen.

Het was niet hoe ik 2022 voor me zag. Ik hoopte een vrolijkere terugblik 2022 te schrijven; dat ik na jaren van pijn eindelijk zonder zorgen kon reizen. Helaas was niets minder waar. In de zomer kon ik terecht voor mijn heupoperatie, maar na een kleine tien maanden revalideren, kon ik het niet opbrengen om hetzelfde traject direct weer in te gaan.

Ik koos er, in overleg met de orthopedisch chirurg, voor om mijn heupoperatie uit te stellen, zodat ik eerst een start kon maken met mijn wereldreis. Na een aantal leuke, korte tripjes was het in september eindelijk tijd om mijn droom waar te maken, weliswaar met pijn: mijn wereldreis.


Terugblik: 2022 in reizen

Ondanks alle fysieke beperkingen heb ik gelukkig nog wel wat leuke en gezellige trips kunnen maken in 2022, met als klap op de vuurpijl het eerste gedeelte van mijn wereldreis (die ik zal hervatten zodra mijn lichaam het toelaat). Hieronder vind je mijn terugblik 2022.

Februari/maart – Parijs

In februari ging ik samen met een vriendin een midweek naar Parijs. Het was voor ons allebei ongeveer zestien jaren geleden dat we de stad bezochten, als studietrip. Het werd dus nodig tijd om eens terug te gaan. Het was een trip vol hoogtepunten, waarbij we alle highlights bezochten, genoten van de mooie stadsparken van Parijs en het bezoek stond vooral in het teken van lekker eten en drinken.

Meer lezen over Parijs?

Onmisbare ervaringen in Parijs: wat moet je gedaan hebben in de stad van de liefde

Kasteel van Versailles: groots in pracht en praal

Parijs: welke hotspots mag je niet missen in de stad van de liefde


April – Schiermonnikoog

In april ging ik met andere vriendinnen een weekendje op pad naar Schiermonnikoog. Ik was er als eens een dagje geweest, maar nu gingen we een weekend lang het eiland ontdekken. Het weekend bestond uit het eiland rond fietsen, veel eten en drinken, de enige kroeg van het eiland uittesten. Helaas bracht ik een ochtendje door bij de huisarts met een vermeende maagzweer, maar dat mocht verder de pret niet drukken.

Schiermonnikoog is altijd een heerlijk eilandje om te bezoeken.

Meer lezen over Schiermonnikoog?

Doen op de Wadden: tips voor je bezoek aan Schiermonnikoog


Mei – Ootmarsum

In mei ging ik een weekendje naar Ootmarsum, op bezoek bij familie die hier aan het kamperen waren. We ontdekten het gezellige dorpje Ootmarsum, fietsen in de omgeving, gingen barbecueën en dronken cocktails op het terras. Een heerlijk weekendje om door te brengen met familie.


September – start wereldreis Duitsland en Turkije

De zomerperiode bracht ik thuis door; ik maakte dagtrips naar Doesburg en Schiermonnikoog. In september was het dan eindelijk tijd voor mijn wereldreis. Ik besloot mijn heupoperatie uit te stellen, zodat ik eerst op reis kon gaan. September begon met zes dagen Duitsland, waar ik samen met mijn moeder heen ging. De voornaamste reden van deze trip was om een Australische vriendin te bezoeken, die op dat moment in Duitsland was. Ik ontdekte de regio Niedersaksen, bezocht de steden Goslar, Hildesheim, Hannover, Nienburg en Bremen. Ik ontdekte kastelen en genoot van lekker eten en drinken.

Na deze trip door Duitsland ging ik een dag naar huis om vervolgens door te vliegen naar Turkije. De rest van de maand reisde ik Turkije door. Ik bezocht Istanbul, Ankara en Cappadocië. Een perfecte eerste maand van de wereldreis.

Meer lezen over Duitsland en Turkije?

Goslar: ga terug in de tijd in deze middeleeuwse stad

Hildesheim: ontdek deze fotogenieke Duitse stad

Bezoek kleurrijk Balat: één van de mooiste wijken van Istanbul


Oktober – Turkije en Cyprus

In oktober vervolgde ik mijn rondreis door Turkije. Ik bezocht verschillende plekken aan de Turkse Rivièra, zoals Antalya, Side, Kemer, Olypmos, Kas en Fethiye. Vervolgens reisde ik af naar het oosten van Turkije om de ferry te pakken naar Cyprus.

Op Cyprus huurde ik een auto en reisde in een kleine week het noordelijke gedeelte van het eiland rond. Ik bezocht de mooie steden Kyrenia, Famagusta en Nicosia. Ik ontdekte toffe kastelen en kloosters en ik reed langs verlaten baaien en groene bergen.

Meer lezen over Cyprus?

Kyrenia (Girne), Noord-Cyprus: wat te doen in deze knusse kustplaats


November – Turkije en Griekenland

In november ging ik terug naar Turkije. Ik spendeerde wat meer tijd in Cappadocië en huurde een auto om het oosten van Turkije te ontdekken. Ik bezocht de steden Sanliurfa, Mardin, Diyarbakir en Adiyaman. Na dit avontuur keerde ik terug naar Istanbul.

Tijdens mijn avontuur door het oosten van Turkije kreeg ik bericht van het ziekenhuis dat de datum van mijn tweede heupoperatie bekend was. Begin december was het zover. Het eerste gedeelte van mijn wereldreis eindigde dus met een weekje Griekenland. Ik ontdekte alle mooie plekjes van Athene en de indrukwekkende kloosters van Meteora.

Meer lezen over Turkije?

Bucketlistbestemming Cappadocië: alle tips voor een luchtballonvaart in 2022


Vooruitblik 2023 – plannen en verwachtingen

Inmiddels zit mijn tweede heupoperatie erop en ben ik aan het revalideren. Dit gaat vooralsnog wat sneller dan de eerste operatie, dus laten we hopen dat dit zo voorspoedig blijft gaan. Mijn plannen voor 2023 zijn dus ook afhankelijk van mijn revalidatieproces. Ik hoop in 2023 mijn wereldreis te kunnen hervatten; hoe, wanneer en waar is dus nog niet bekend. Ik begin met plannen, zodra ik weer enigszins goed (en pijnvrij) op de been ben.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn, gelukkig, gezellig en gezond 2023!


Nieuwsgierig naar eerdere jaaroverzichten?

Jaaroverzicht: 2017 in reizen

Jaaroverzicht 2017: mijn populairste artikelen

Jaaroverzicht 2017: de leukste en mooiste momenten

Persoonlijk: mijn goede voornemens voor 2018

Jaaroverzicht: 2018 in reizen

De populairste artikelen van 2018

Jaaroverzicht: mijn goede voornemens van 2018

Jaaroverzicht: terugblik 2019 in reizen

De populairste blogposts van 2019

Terugblik: 2020 in reizen

Jaaroverzicht: terugblik 2021 in reizen

Persoonlijke doelen en goede voornemens voor 2022

Persoonlijke doelen en plannen voor 2023

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

10 Responses

  1. Op het gebied van reizen heb je goed je best gedaan! Ik hoop dat het met de heup snel hoed komt zodat je vlug de rest van de wereld kan gaan verkennen!

  2. Wat een leuk overzichtje. Bij mij staat in juni een trip naar Cyprus gepland. Ik ga jouw stukje daarover zeker eens lezen ter inspiratie!

  3. Jammer dat het anders liep, wel fijn dat je alsnog mooie plekken hebt kunnen bewonderen. Jouw reis door Turkije inspireerde mij om ook meer van dit land te willen zien. Het ziet er zo tof uit op je foto’s!

  4. Knap dat je zoveel reizen met een baan kunt combineren! Ik vraag me af hoe je dat doet? Vooral de rondreis door Turkije lijkt me geweldig.

  5. Wat een prachtige reizen heb je gemaakt (ondanks je heupoperatie)! Schiermonnikoog staat nogsteeds op mijn wensenlijstje.

    Dat 2023 een prachtig (reis)jaar voor je mag worden!

  6. Wat een heftig verhaal. En wat vervelend dat je met zoveel pijn bent begonnen aan je wereldreis. Ik kan me heel goed voorstellen dat het revalideren heel erg intensief is en ook mentaal veel vraagt (werk zelf als ergotherapeut). Goed dat je voor jezelf hebt gekozen. Hopelijk kun je goed herstellen in 2023.

  7. Wat heftig om te lezen, maar wel heel goed hoe je het hebt aangepakt met toch een start van de wereldreis en op zich een hele positieve levenshouding (wat kan je anders? Maar toch). Schier is voor ons echt heel bekend. De Opa van mijn man’s Oma (volg je het nog?) was daar de huisarts. Zij is daar ook begraven en eigenlijk zijn we er veel te lang niet geweest.

  8. Mooie bestemmingen heb je dit jaar bezocht. Ik heb vaak dagtochtjes naar Amsterdam gemaakt. Maar mijn reis hoogtepunt was 10 dagen London. Ik was er sinds mei 2019 niet meer geweest, terwijl ik normaal elk jaar er toch wel heen ga

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.