Jaaroverzicht: mijn goede voornemens van 2018

by thatonetime
34 comments
The Ring of Kerry, Ierland december 2018-2019 - 45

Afgelopen jaar zette ik voor het eerst in mijn leven een aantal goede voornemens voor mezelf op papier. Een aantal doelen waaraan ik wilde werken, dingen die ik graag wilde doen of leren. Nu 2019 is begonnen is het hoog tijd om eens te kijken wat er van deze voornemens terecht is gekomen.

Wat waren mijn goede voornemens van 2018?

1. Leren fotograferen

Dit goede voornemen staat zo hoog op mijn lijstje. Ik wil dit zooo graag goed kunnen doen. Vorig jaar schreef ik dat ik dolgraag een professionele camera wilde aanschaffen en vervolgens ook nog eens meer leren over fotografie. Nu zal ik gelijk met de deur in huis vallen dat dit doel al niet is behaald. Én ik heb geen nieuwe camera aangeschaft, én ik heb me niet verdiept in de kunst van fotograferen. Ondanks dat is dit nog steeds iets wat ik heel graag wil doen. Ik ben goed begonnen met geld aan de kant te zetten voor de aanschaf van een goede camera dus het begin is er.


2. Bewuster met mijn geld omgaan

Hierboven is al een voorbeeld dat ik hier wel enigszins mee bezig ben geweest. Al maandenlang heb ik een potje met geld wat ik heb gespaard voor mijn verjaardag. Toen ik jarig was heb ik aan iedereen geld gevraagd hiervoor en dit geld heb ik sindsdien bewaard en niet meer aangeraakt (sinds 31 januari). Dat is voor mijn doen al heel knap.
Daarnaast ben ik dit jaar ook bewust bezig geweest met het sparen voor een huis. Inmiddels is dit huis gekocht en krijgen we over een paar maandjes de sleutel van onze eerste koopwoning. Toch wel even zuur om al dit welverdiende geld ook zo weer in vlammen te zien opgaan, maar we krijgen er gelukkig heel wat voor terug.


3. Gitaar leren spelen

Verder dan een keertje pingelen met té veel wijn ben ik niet echt gekomen. Het lijkt me nog steeds heel gaaf om dit te kunnen, maar dit heeft geen prioriteit voor mij.


4. Meer lezen

Ik vind lezen heel erg leuk, maar ik merk nog steeds dat ik sneller naar Netflix of ander tijdverdrijf grijp, dan naar een boek. Toch heb ik dit jaar bewust vaker een boek gepakt tijdens de vakanties en zit ik as we speak, met een boek naast me in Ierland. Ik heb niet zo veel gelezen als ik zou willen, maar vergeleken met vorig jaar is het al een vooruitgang.


5. Fotoboeken maken van mijn reizen

Wekelijks een gedacht, maar uiteindelijk heb ik dit 0x gedaan. Dit is wel iets wat ik nog steeds graag in mijn kast wil hebben liggen aangezien ik echt van geen enkele reis een fotoboek heb. Zo zonde, want ik ben al eens mijn foto’s op mijn telefoon kwijtgeraakt. Ik moet echt eens met dit voornemen beginnen, maar op de één of andere manier kies ik toch altijd voor andere voornemens.


6. Nieuwe dingen ontdekken

Vorig jaar schreef ik dat ik graag meer van eigen land wilde ontdekken. De 20 nationale parken van ons eigen kikkerlandje bezoeken is me niet gelukt, ben ik heb wel een begin gemaakt. Zo bezocht ik het afgelopen jaar de parken Veluwezoom, Drents-Friese Wold, Lauwersmeer en Dwingelderveld. Ook ontdekte ik meerdere steden als Leiden, Bergen en Alkmaar. Ik vind het ontzettend leuk om dingen dicht bij huis te ontdekken en geniet van de pracht van Nederland. Ook buiten Nederland heb ik nieuwe ervaringen op mogen doen als mijn prachtige rondreis door Sri Lanka en momenteel de mooie roadtrip door Ierland.


Goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Ik blijf vrolijk doorgaan met de goede voornemens. Hoewel ik niet aan alles structureel heb gewerkt, ga ik toch af en toe bewust aan één van deze goede voornemens werken. Als dit in 2019 ook zo gaat, ben ik tevreden.

1. Settelen in mijn nieuwe woonplaats

2019 wordt voor mij een spannend jaar. Ik ga samenwonen met mijn vriend. We hebben een huis gekocht in het Gelderse Bemmel. Dat betekent dat ik huidige leventje in Drenthe vaarwel ga zeggen. Ik moet op zoek naar een nieuwe baan en sowieso nog veel leuker; op zoek naar een nieuwe inrichting voor ons toekomstige huis.


2. Leren fotografen

Ik hoop dat ik hier dit jaar wat meer tijd en geld in kan steken, dit staat namelijk al zo lang hoog op mijn lijstje. Zoals ik schreef, is het begin er, maar er moet nog genoeg gebeuren. Hopelijk komt dit kalenderjaar dan eindelijk een nieuwe camera om vervolgens de kneepjes van het vak te leren.


3. Nieuwe dingen ontdekken

Natuurlijk staat dit (elk jaar!) weer op mijn lijstje. Concreet hoop ik dat minstens drie onbekende landen kan bezoeken in 2019. Daarnaast wil ik graag verder met mijn zoektocht naar de mooiste plekjes in eigen land. Ik begon lekker met het bezoeken van de Nationale parken van Nederland, daar wil ik graag mee verder.

Alle foto’s in deze blogpost zijn gemaakt in het mooie Nederland. Wat is ons land mooi hè!?

Gelukkig nieuwjaar allemaal en op naar 2019! Wat zijn jouw goede voornemens?


Werken aan je goede voornemens?


Nieuwsgierig naar meer?

Jaaroverzicht: 2017 in reizen

Jaaroverzicht 2017: mijn populairste artikelen

Jaaroverzicht 2017: de leukste en mooiste momenten

Persoonlijk: mijn goede voornemens voor 2018

Jaaroverzicht: 2018 in reizen

De populairste artikelen van 2018

Jaaroverzicht: terugblik 2019 in reizen

De populairste blogposts van 2019

Terugblik: 2020 in reizen

Jaaroverzicht: terugblik 2021 in reizen

Persoonlijke doelen en goede voornemens voor 2022

Jaaroverzicht: terugblik 2022 in reizen

Persoonlijke doelen en plannen voor 2023

♥ Janet

You may also like

34 comments

Marcella 11 januari 2019 - 14:33

Leuk dat je op pad blijft gaan om de NP’s in Nederland te ontdekken! Ik wil er ook meer ontdekken want mijn lijstje met bezochte parken is al een tijdje niet aangepast… Ik hoop Salland binnenkort te ontdekken!

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 19:31

Ach ja… ik heb er maar een stuk of vier bezocht dus ik blijf vrolijk doorgaan. 🙂

Reply
Denise 6 januari 2019 - 15:54

Ik maak al jaren geen lijstjes met goede voornemens meer maar gewoon de dagelijkse to do lijstjes. Het probleem is dat dan de échte goede voornemens en veranderingen die soms nodig zijn in de waan van de dag vergeet.
Hoe dan ook, leren fotograferen wil ik eigenlijk ook nog steeds. Ik vind dat ik echt heel mooie foto’s kan maken (vaak mooier dan mensen die ik ken met goede camera’s), en voor m’n blog is het prima, maar ik weet er eigenlijk te weinig van.

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 13:01

Dat heb ik dus ook. Ik vind mijn foto’s vaak ook wel prima maar het lijkt me gewoon ontzettend leuk om meer met een camera te kunnen.

Reply
Danielle 4 januari 2019 - 13:45

Staan een paar in je lijstje waar ik me ook wel in kan vinden. Ik heb vorig jaar een nieuwe camera gekocht maar ben er eigenlijk nog niet echt mee bezig geweest, goed voornemen voor dit jaar 😉

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 12:58

Dan is dat zeker een goed voornemen… Je hebt de camera al dus bent al halverwege! 😉

Reply
Nadia 4 januari 2019 - 08:56

Ik ben dol op dit soort lijstjes! Leren te fotograferen staat ook op mijn lijstje en dan gelijk met een nieuwe camera! Het zou zo’n oppepper voor mijn blog zijn!

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 12:56

Zo leuk! Ik ben benieuwd of ik dat dit jaar kan waarmaken! Fijn 2019!

Reply
Sherry 3 januari 2019 - 22:34

Gelukkig nieuw jaar. Leuke lijst. Ik zou ook graag beter willen fotograferen.

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 12:55

Jij ook een gelukkig nieuwjaar!

Reply
Mira 3 januari 2019 - 16:33

Ik was gewoon verbaasd dat die foto´s in Nederland zijn gemaakt, echt prachtig! Ik wens je een heel fijn jaar toe met fijne momenten!

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 12:53

Ja mooi he! Zo mooi kan Nederland dus ook gewoon zijn. 😀 Jij ook een heel fijn jaar gewenst!

Reply
Elien 3 januari 2019 - 16:18

Wat een leuke voornemens! Veel succes met de fotografielessen en het intrekken in jullie nieuwe huis.

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 12:47

Dankjewel! Dat gaat helemaal goed komen, hoop ik! 😉

Reply
Dorien 3 januari 2019 - 15:09

Ik doe zelf niet mee aan goede voornemens, gewoon omdat ik ze toch erg vaak genegeerd heb in het verleden. Het enige wat ik dit jaar wil bereiken is een rijbewijs. Maar dat vooral omdat het heel erg nodig is. Wel leuk om zo mee te lezen naar jou voornemens!

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 12:45

Dat is dan wel gelijk een goed voornemen! Ben je al bezig met lessen? Succes

Reply
Jorien Miss Musical 3 januari 2019 - 15:08

Toch al redelijk wat volbracht! Meer lezen staat ook op mijn lijstje, helaas is er inderdaad heel veel afleiding waardoor het soms lastig is.

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 12:44

Dat heb ik dus ook! Ik grijp sneller naar Netflix of de tv dan naar een boek.

Reply
Manon 3 januari 2019 - 13:04

Leren fotograferen en nieuwe dingen ontdekken staat volgens mij echt heel hoog op je goede voornemens-lijstje, je schrijft er zelfs 2x over 😉 Hele leuke voornemens. Ook best wel haalbaar allemaal, dat werkt altijd fijn!

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 12:43

Het moet ook wel haalbaar zijn, anders doe ik er toch niets mee. 😉

Reply
Amina 3 januari 2019 - 11:32

Wat een leuke blogpost met mooie foto’s! En je zou inderdaad niet zeggen dat dit in Nederland is. Gefeliciteerd met je nieuwe huis, wat gaaf! Een van mijn goede voornemens is om ook meer te gaan lezen. Love it! xxx

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 12:43

Goed voornemen hoor! Dankjewel, ik kan niet wachten totdat we de sleutel krijgen! 🙂

Reply
Silkeblogs 3 januari 2019 - 11:23

Hé, maar super goed bezig, he! Ik wil zelf ook is kijken naar hoe mijn goede voornemens zijn gelukt, hehe.

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 11:24

Ik ben benieuwd! 🙂

Reply
Nicole Orriëns 3 januari 2019 - 10:04

Gitaar kunnen spelen lijkt mij ook altijd zo leuk. Ik houd erg van country en heb beelden van mezelf met gitaar bij een knapperend houtvuur ; )

Wel jammer dat ik niet kan zingen en geen gitaar kan spelen…

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 11:21

Ja heerlijk! Zo zie ik het ook helemaal voor me. 🙂

Reply
mario 3 januari 2019 - 08:51

Ik denk dat ik jouw doel ga stelen hihi. Alle nationale parken in Nederland bezoeken. Wij mogen wel graag een stukje wandelen/fietsen en ook voor mijn vrouw natuurlijk leuk om wat meer van Nederland te zien. Proberen al vaak een nieuwe stad te bezoeken, maar parken eigenlijk nooit aan gedacht!

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 11:20

Haha leuk, zeker doen! Grappig, ik zou juist eerder voor een nieuw park gaan dan voor een nieuwe stad! 🙂 Succes!

Reply
Anke 2 januari 2019 - 22:06

Wat leuk dat je samen met je vriend een huis hebt gekocht! Veel succes met het behalen van je doelen. (:

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 11:19

Ja, super leuk! Ik heb er zin in… Dankjewel! 🙂

Reply
Joost Poppinga 2 januari 2019 - 20:56

Leren fotograferen en een goede camera staan ook op mijn lijstje voor 2019! Leuke post!

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 11:17

Oh tof! Heb je al concrete plannen voor een nieuwe camera? Ik zie echt door de bomen het bos niet meer. 😉

Reply
Wanda 1 januari 2019 - 18:44

Leuk lijstje! En ja, Nederland is zeker heel erg mooi, ook ik wil er dit jaar weer meer van gaan ontdekken.

Reply
thatonetime 12 januari 2019 - 11:16

Ja leuk he! Ik merk dat steeds meer mensen de pracht van ons kleine kikkerlandje gaan waarderen. 😉

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More