Jaaroverzicht: mijn goede voornemens van 2018

by thatonetime
34 comments

Afgelopen jaar zette ik voor het eerst in mijn leven een aantal goede voornemens voor mezelf op papier. Een aantal doelen waaraan ik wilde werken, dingen die ik graag wilde doen of leren. Nu 2019 is begonnen is het hoog tijd om eens te kijken wat er van deze voornemens terecht is gekomen.

Wat waren mijn goede voornemens van 2018?

Leren fotograferen

Dit goede voornemen staat zo hoog op mijn lijstje. Ik wil dit zooo graag goed kunnen doen. Vorig jaar schreef ik dat ik dolgraag een professionele camera wilde aanschaffen en vervolgens ook nog eens meer leren over fotografie. Nu zal ik gelijk met de deur in huis vallen dat dit doel al niet is behaald. Én ik heb geen nieuwe camera aangeschaft, én ik heb me niet verdiept in de kunst van fotograferen. Ondanks dat is dit nog steeds iets wat ik heel graag wil doen. Ik ben goed begonnen met geld aan de kant te zetten voor de aanschaf van een goede camera dus het begin is er.


Bewuster met mijn geld omgaan

Hierboven is al een voorbeeld dat ik hier wel enigszins mee bezig ben geweest. Al maandenlang heb ik een potje met geld wat ik heb gespaard voor mijn verjaardag. Toen ik jarig was heb ik aan iedereen geld gevraagd hiervoor en dit geld heb ik sindsdien bewaard en niet meer aangeraakt (sinds 31 januari). Dat is voor mijn doen al heel knap.
Daarnaast ben ik dit jaar ook bewust bezig geweest met het sparen voor een huis. Inmiddels is dit huis gekocht en krijgen we over een paar maandjes de sleutel van onze eerste koopwoning. Toch wel even zuur om al dit welverdiende geld ook zo weer in vlammen te zien opgaan, maar we krijgen er gelukkig heel wat voor terug.Gitaar leren spelen

Verder dan een keertje pingelen met té veel wijn ben ik niet echt gekomen. Het lijkt me nog steeds heel gaaf om dit te kunnen, maar dit heeft geen prioriteit voor mij.

Goede voornemens van 2018: meer van eigen land ontdekken. Nationaal park Dwingelderveld, Nederland

Meer lezen

Ik vind lezen heel erg leuk, maar ik merk nog steeds dat ik sneller naar Netflix of ander tijdverdrijf grijp, dan naar een boek. Toch heb ik dit jaar bewust vaker een boek gepakt tijdens de vakanties en zit ik as we speak, met een boek naast me in Ierland. Ik heb niet zo veel gelezen als ik zou willen, maar vergeleken met vorig jaar is het al een vooruitgang.


Fotoboeken maken van mijn reizen

Wekelijks een gedacht, maar uiteindelijk heb ik dit 0x gedaan. Dit is wel iets wat ik nog steeds graag in mijn kast wil hebben liggen aangezien ik echt van geen enkele reis een fotoboek heb. Zo zonde, want ik ben al eens mijn foto’s op mijn telefoon kwijtgeraakt. Ik moet echt eens met dit voornemen beginnen, maar op de één of andere manier kies ik toch altijd voor andere voornemens.


Nieuwe dingen ontdekken

Vorig jaar schreef ik dat ik graag meer van eigen land wilde ontdekken. De 20 nationale parken van ons eigen kikkerlandje bezoeken is me niet gelukt, ben ik heb wel een begin gemaakt. Zo bezocht ik het afgelopen jaar de parken Veluwezoom, Drents-Friese Wold, Lauwersmeer en Dwingelderveld. Ook ontdekte ik meerdere steden als Leiden, Bergen en Alkmaar. Ik vind het ontzettend leuk om dingen dicht bij huis te ontdekken en geniet van de pracht van Nederland. Ook buiten Nederland heb ik nieuwe ervaringen op mogen doen als mijn prachtige rondreis door Sri Lanka en momenteel de mooie roadtrip door Ierland.