Jaaroverzicht: terugblik 2019 in reizen

by thatonetime
35 comments
Petra, Jordanië 2019 - 44

Het is cliché, maar zeker weer erg toepasselijk: wat is het jaar weer voorbij gevlogen. Het is alweer het derde jaaroverzicht wat ik schrijf en doe dat nog steeds met veel plezier. Er gaat namelijk niets boven terugblikken op de mooie reizen die ik heb mogen maken. Lees en kijk mee naar mijn 2019 in reizen.

Jaaroverzicht 2019 in reizen

De kerstboom staat weer, de plannen voor oud & nieuw zijn alweer gesmeed en daarmee is het tijd voor de terugblik op het afgelopen reisjaar. Ik zet al mijn trips voor je op een rij; zowel de buitenlandse reizen als de ontdekkingen in eigen land. Check hier mijn 2019 in reizen.


Jaaroverzicht januari – Ierland

Vorig jaar begon ik het nieuwe jaar in Bremen. Dit jaar begon mijn jaar ook weer erg goed, precies zoals ik het graag wil hebben. Dit jaar maakte ik de jaarwisseling mee in Ierland. Tijdens een tiendaagse rondreis door het hele land ontdekte ik de leukste dorpjes, de ruigste kliffen en liep ik de mooiste wandelingen. Wat een mooi, groen land.

Meer lezen over Ierland?

The Ring of Kerry: de mooiste kustroute van Ierland

Roadtrips in Europa: 4 mooie en inspirerende routes

Hiken in Ierland: the Comeragh Mountains

The Cliffs of Moher: de mooiste kliffen van Ierland

12x doen in Killarney

De schoonheid van oost- Ierland: Glendalough

Budget: kosten roadtrip Ierland

Reisroute: 10-daagse roadtrip Ierland


Mei – Rotterdam

Tot afgelopen mei was ik gewoon nog nooit in Rotterdam geweest. Wel een keer om vluchtig te winkelen, maar verder niet echt. Ik had géén idee, maar had ik het maar eerder geweten. Mijn weekend bestond uit winkelen, hapje hier, drankje daar, nog een hapje ergens, duizelig worden bij de kubuswoningen, over de Erasmusbrug lopen, mezelf vol eten bij de markthallen, de Euromast beklimmen en ik sloot het weekend af in het leuke Kinderdijk.

Meer lezen over Rotterdam?

Rotterdam: doen tijdens je weekendje weg


Juni – Schiermonnikoog

Oké, ik was hier eigenlijk maar één hele dag, maar ik vond het echt een van de leukste verrassingen van het jaar. Ik bezocht al eerder de Waddeneilanden, maar nog nooit Schiermonnikoog. Misschien was het de heerlijke zon, misschien was het de gezelligheid of de redelijk spontane actie om naar het eiland te gaan. Ik was eigenlijk wel direct enthousiast, want wat is het een leuk, gezellig en groen eiland.

Meer lezen over Schiermonnikoog?

Doen op de Wadden: tips voor je bezoek aan Schiermonnikoog


Jaaroverzicht juli en augustus – Jordanië (en Israël)

Ik heb zo lang naar deze reis uitgekeken en Jordanië stond al zo lang op mijn wishlist. Meestal ga ik in de zomermaanden wat langer naar het buitenland, maar door de aanschaf van een nieuw huis was dit even niet anders. Ruim twee weken Jordanië bleek genoeg te zijn om het land te ontdekken. Ik maakte zelfs nog een uitstap van drie dagen naar Israël. De reis was prachtig. Van het ontdekken van eeuwenoude ruïnes, ploeteren in de woestijn, snorkelen in de Rode Zee en natuurlijk Wereldwonder Petra. Wat een mooi land!

Meer lezen over Jordanië en Israël?

Jeruzalem: alle tips voor je bezoek aan deze heilige stad

Ontdek Bethlehem: alle tips voor je bezoek aan deze Palestijnse stad

Amman: doen in de hoofdstad van Jordanië

Aqaba, Jordanië: relaxen bij de Rode Zee

Drijven in de Dode Zee: tips en tricks

Kosten: rondreis rondreis Jordanië (en Israël)

Wadi Rum: overnachten in de woestijn

Reisroute: twee weken Jordanië (en Israël)

Jerash: eeuwenoude Romeinse ruïnestad in Jordanië

Canyoning in Wadi Mujib


Oktober – Amersfoort

Leuke plekjes in eigen land ontdekken is onwijs leuk om te doen, want Nederland is zo mooi. Ons eigen kikkerlandje staat dit jaar zelfs in de lijst Lonely Planet Best in Travel 2020. Ik ging samen met mijn moeder en zus een weekendje naar Amersfoort, wat een hele goede keuze bleek te zijn. Deze stad kende ik nog niet, maar ik vond het een onwijs leuke en mooie stad. Het oude stadscentrum is echt een aanrader.

Meer lezen over Amersfoort?

Amersfoort: doen in deze historische stad


November – Leeuwarden

In november ging ik samen met vriendinnen naar Leeuwarden. Onze dagen bestonden voornamelijk uit lekker eten, drinken en winkelen, wat erg gezellig was. Toch kon ik het niet laten om een stadswandeling te doen en te checken wat de leukste en mooiste plekjes van de stad waren.


November – Middelburg  

Ik kreeg op mijn verjaardag een weekendje weg van vriendlief, bestemming onbekend. Heel wat maanden gingen er voorbij, en mijn volgende verjaardag is zelfs al in aantocht. Toch was het een paar weken geleden dan toch zover.. het weekendje bleek naar Zeeland te gaan. Middelburg was wederom een bestemming die nog onbekend was voor mij. Ik vond de knusse stad erg leuk, helemaal in kerstsferen. We zijn op onderzoek uitgegaan om leuke plekjes in de buurt te ontdekken, wat ook zeker een aanrader was.

Meer lezen over Middelburg?

Zeeland: 13 leuke plekjes om te bezoeken


December – Zwitserland

Ook dit jaar sluit ik het jaar af in het buitenland. Dit jaar slaan we zelfs de kerstverplichtingen over, maar wel met een goed alternatief. We gaan een week naar Zwitserland. Deze reis moet nog komen, maar ik heb er echt onwijs veel zin in. Ik denk dat ik het echt helemaal geweldig ga vinden, met alle natuurpracht.

Update: deze reis hebben we helaas moeten annuleren.


Dit jaar stond vooral in het teken van ons nieuwe huis, waardoor het af en toe de vraag was of een vakantie nog wel mogelijk was. Gelukkig ben ik dit jaar niets tekort gekomen, wat ben ik weer bevoorrecht dat ik deze mooie trips heb kunnen maken. Dit jaaroverzicht is zo slecht nog niet! Zowel de trips in eigen land of de verre reizen. Ik vind het zelfs heel erg leuk dat ik dit jaar zoveel in eigen land heb mogen ontdekken, want telkens sta ik er weer versteld van hoe mooi ons land kan zijn. Daar mogen we trots op zijn!


Nieuwsgierig naar eerdere jaaroverzichten?

Jaaroverzicht: 2017 in reizen

Jaaroverzicht 2017: mijn populairste artikelen

Jaaroverzicht 2017: de leukste en mooiste momenten

Persoonlijk: mijn goede voornemens voor 2018

Jaaroverzicht: 2018 in reizen

De populairste artikelen van 2018

Jaaroverzicht: mijn goede voornemens van 2018

De populairste blogposts van 2019

Terugblik: 2020 in reizen

Jaaroverzicht: terugblik 2021 in reizen

Persoonlijke doelen en goede voornemens voor 2022

Jaaroverzicht: terugblik 2022 in reizen

Persoonlijke doelen en plannen voor 2023

Fijne feestdagen allemaal! 

♥ Janet 

You may also like

35 comments

withkidsontheroad 8 december 2020 - 10:37

Tijdens het doelgericht rondsurfen heb ik al veel jaarverslagen 2019 gelezen. Het doet me eraan denken wat een gek jaar 2020 was… Hopelijk kunnen we er snel weer op uit!

Reply
Ech Wel 14 januari 2020 - 18:27

Drie mooie reizen én een nieuw huis; dat lijkt me een heel geslaagd jaar.

Een dikke foei alleen: in mei voor het eerst in Rotterdam geweest, dat kan natuurlijk ech nie. Gelukkig maakte je het in juli (voor deze werelderfgoedfundamentalist) weer een beetje goed met een bezoek aan het schitterende Petra

Reply
thatonetime 18 januari 2020 - 11:41

Het was zeker een prima en geslaagd jaar.. Ja voor het eerst naar Rotterdam, erg he! Dat vind ik zelf ook wel een beetje hoor hahah.

Reply
Saskia 2 januari 2020 - 07:34

Mooi hoor, al die prachtige reizen. En leuk dat afgelopen jaar in het teken stond van jullie nieuwe huis.
Op naar een mooi 2020!

Reply
thatonetime 2 januari 2020 - 08:25

Op naar een mooi 2020 inderdaad! Ook jij een heel fijn 2020 gewenst!

Reply
Mitchel Kleuver 27 december 2019 - 08:36

Een leuk jaaroverzicht met al je reizen. Ik vind het leukste dat je het hebt afgewisseld met buitenland en gewoon ons eigen Nederland 😉
Ierland ben ik het meest benieuwd naar van jouw lijstje. Wat staat er volgend jaar op de planning?

Reply
thatonetime 27 december 2019 - 09:30

Volgend jaar staat er nog niet heel veel op de planning. In de zomer ga ik een maandje naar de Filipijnen en verder ga ik in de meivakantie met mijn familie naar Turkije. Verder staat alles nog open. Heb jij al reisplannen voor 2020?

Reply
Daisy de Vos Burchart 26 december 2019 - 09:48

Wat een leuk overzicht!

Ook leuk om de combi van binnen en buitenland te zien! Kom zelf uit Zeeland en middelburg is inderdaad wel een mooie stad. Vind het zelfs gezelliger dan Vlissingen ( zegt de vlissingse #oops )

Ben benieuwd welke mooie trips je in 2020 gaat maken!

Reply
thatonetime 26 december 2019 - 12:27

Haha, zei je dat nou hardop? Wij zijn te kort in Vlissingen geweest om een goed oordeel te vellen dus dat durf ik niet te zeggen.. 😉

Reply
Ingrid 25 december 2019 - 14:03

Leuke blog met heel wat reisavonturen. Jordanië staat ook nog op onze wenslijst. In Ierland hebben we Dublin en Dundalk bezocht omdat mijn dochter daar 3 jaar heeft gewoond.

Reply
thatonetime 26 december 2019 - 12:21

Wat leuk…Dundalk ken ik niet, maar is het een leuke plek?

Reply
Uniek overnachten 25 december 2019 - 11:40

Waw wat heb je er een leuk jaar opzitten! Jordanië staat bij mij nog hoog op mijn bucket list. Petra lijkt me echt waanzinnig mooi.

Reply
thatonetime 26 december 2019 - 12:19

Dankjewel! Het was een heel leuk jaar en Jordanië is echt een aanrader.

Reply
Manon Ruitenberg 24 december 2019 - 17:29

Je hebt een hoop gezien de afgelopen jaar. Ik ga eerdaags ook eens mijn 2019 verwoorden. Ik ben overigens erg benieuwd naar je ervaringen met Zwitserland!

Reply
thatonetime 26 december 2019 - 12:16

Zwitserland is helaas niet doorgegaan, maar ik ben nog steeds erg benieuwd naar het land. Wie weet kom ik er in 2020. 🙂

Reply
Diana 24 december 2019 - 07:32

Wat een prachtig reisjaar heb je gemaakt. Ierland staat hier ook nog hoog op het lijstje :). Denk dat dit een project word voor 2021. Mijn reisplannen voor 2020 beginnen al aardig vorm te nemen. Wat ik mooi vind is dat je ook veel in eigen land hebt ontdekt :). Nederland is toch best stiekem heel mooi.

Reply
thatonetime 24 december 2019 - 09:20

Oh lekker zeg! Welke plannen heb je voor 2020?

Reply
Linda 23 december 2019 - 22:14

Wat een leuk reisjaar! En vooral leuk dat je zoveel in Nederland eropuit ent geweest. Moet ik ook zeker wat vaker doen, want ons eigen landje heeft zoveel mooie plekken. Ook leuk om nog een reisje in het vooruitzicht te hebben voor dit jaar, veel plezier alvast in Zwitserland, moet geweldig mooi zijn!

Reply
thatonetime 24 december 2019 - 09:19

Zwitserland hebben we helaas moeten cancellen, maar verder was het een prima jaar ja! Alhoewel die niet op kan tegen jullie reisjaar haha.

Reply
Bianca Schrijft 22 december 2019 - 19:55

Wat een prachtige reizen heb je gemaakt. Jordanië en Israël staan bij toch ook wel heel hoog op het wensenlijstje. Ik wensen je alvast hele fijne feestdagen en de beste wensen voor 2020.

Reply
thatonetime 23 december 2019 - 16:14

Hele fijne feestdagen en jaarwisseling gewend! Alle goeds voor 2020. 🙂

Reply
Jacoba 22 december 2019 - 06:26

Wat een mooi reisjaar met lekker veel uitjes in eigen land! Jordanië en Zwitserland wil ik ook heel graag bezoeken, dus ben benieuwd naar je artikelen daarover 🙂

Reply
thatonetime 22 december 2019 - 18:55

Dankjewel! ik mag niet klagen, maar jij ook zeker niet haha.. Jordanië is echt een aanrader, heerlijk land om te bereizen!

Reply
Karin 21 december 2019 - 00:32

wat een leuke reizen heb je gemaakt! Jordanië zou ik ook graag eens bezoeken

Reply
thatonetime 22 december 2019 - 18:53

Dat is echt een aanradertje hoor, prachtig land!

Reply
Wanda 20 december 2019 - 22:25

Een heerlijk jaartje wat betreft het reizen. Super trouwens dat je met oud en nieuw steeds in het buitenland bent. Zou ik ook dolgraag een keer willen. Zwitserland is een super mooi land en ik verheug me dan ook op je foto’s en verhalen

Reply
thatonetime 22 december 2019 - 18:51

Dit jaar vier ik oud & nieuw in Nederland, we komen de 30e terug! Maar het vieren in het buitenland vind ik helemaal niet erg hoor!

Reply
Jenny 20 december 2019 - 20:55

Leuk om te lezen! Ondanks het nieuwe huis heb je inderdaad nog de nodige reisjes kunnen maken. Sowieso: je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om leuke dingen te zien. Nederland heeft ook veel moois!

Reply
thatonetime 22 december 2019 - 18:50

Dat is sowieso waar! Ierland vond ik dicht bij huis ook echt prachtig!

Reply
Marcella Molenaar 20 december 2019 - 15:23

Mooi jaar had je! Ondanks jullie nieuwe huis heb je toch best veel gezien. Ook leuk dat je best wat ontdekt hebt in Nederland. Veel plezier in Zwitserland, ik kijk uit naar je foto’s en blogs!

Reply
thatonetime 22 december 2019 - 18:49

Dankjewel! Ik vond nieuwe plekjes ontdekken in eigen land ook hartstikke leuk om te doen! Jij hebt ook een heerlijk reisjaar gehad! 🙂

Reply
Aniek 20 december 2019 - 06:54

Ierland staat nog hoog op mijn wensenlijst, misschien toch maar eens plannen. Lijkt me inderdaad dat je daar prachtig kan wandelen.

Reply
thatonetime 22 december 2019 - 18:45

Ierland vond ik echt te gek! Een land met hele leuke mensen en een prachtige natuur!

Reply
Alexandra 19 december 2019 - 11:07

Ja reizen blijft heerlijk. Mooie plekken om op terug te kijken. Ik verzamel ze ook. Wordt je gelukkig van.

Reply
thatonetime 22 december 2019 - 18:44

Sowieso! 😀

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More