Jerash, Jordanië 2019 - 27

Jaaroverzicht: terugblik 2019 in reizen

Het is cliché, maar zeker weer erg toepasselijk: wat is het jaar weer voorbij gevlogen. Het is alweer het derde jaaroverzicht wat ik schrijf en doe dat nog steeds met veel plezier. Er gaat namelijk niets boven terugblikken op de mooie reizen die ik heb mogen maken. Lees en kijk mee naar mijn 2019 in reizen.

Jaaroverzicht 2019 in reizen

De kerstboom staat weer, de plannen voor oud & nieuw zijn alweer gesmeed en daarmee is het tijd voor de terugblik op het afgelopen reisjaar. Ik zet al mijn trips voor je op een rij; zowel de buitenlandse reizen als de ontdekkingen in eigen land. Lees hier mijn 2019 in reizen.

Jaaroverzicht januari – Ierland

Vorig jaar begon ik het nieuwe jaar in Bremen. Dit jaar begon mijn jaar ook weer erg goed, precies zoals ik het graag wil hebben. Dit jaar maakte ik de jaarwisseling mee in Ierland. Tijdens een tiendaagse rondreis door het hele land ontdekte ik de leukste dorpjes, de ruigste kliffen en liep ik de mooiste wandelingen. Wat een mooi, groen land.

Meer lezen over Ierland?

Glendalough: de schoonheid van Oost-Ierland

Reisroute: 10-daagse roadtrip Ierland

Doen in Killarney, Ierland: alle tips voor je bezoek

Hiken in Ierland: the Comeragh Mountains

Budget: kosten roadtrip Ierland

The Ring of Kerry: de mooiste kustroute van Ierland

The Cliffs of Moher: de mooiste kliffen van Ierland

Roadtrips in Europa: 4 mooie en inspirerende routes

Mei – Rotterdam

Tot afgelopen mei was ik gewoon nog nooit in Rotterdam geweest. Wel een keer om vluchtig te winkelen, maar verder niet echt. Ik had géén idee, maar had ik het maar eerder geweten. Mijn weekend bestond uit winkelen, hapje hier, drankje daar, nog een hapje ergens, duizelig worden bij de kubuswoningen, over de Erasmusbrug lopen, mezelf vol eten bij de markthallen, de Euromast beklimmen en ik sloot het weekend af in het leuke Kinderdijk.

Meer lezen over Rotterdam?

Rotterdam: doen tijdens je weekendje weg

Juni – Schiermonnikoog

Oké, ik was hier eigenlijk maar één hele dag, maar ik vond het echt een van de leukste verrassingen van het jaar. Ik bezocht al eerder de Waddeneilanden, maar nog nooit Schiermonnikoog. Misschien was het de heerlijke zon, misschien was het de gezelligheid of de redelijk spontane actie om naar het eiland te gaan. Ik was eigenlijk wel direct enthousiast, want wat is het een leuk, gezellig en groen eiland.

Meer lezen over Schiermonnikoog?

Doen op de Wadden: tips voor je bezoek aan Schiermonnikoog

Jaaroverzicht juli en augustus – Jordanië (en Israël)

Ik heb zo lang naar deze reis uitgekeken en Jordanië stond al zo lang op mijn wishlist. Meestal ga ik in de zomermaanden wat langer naar het buitenland, maar door de aanschaf van een nieuw huis was dit even niet anders. Ruim twee weken Jordanië bleek genoeg te zijn om het land te ontdekken. Ik maakte zelfs nog een uitstap van drie dagen naar Israël. De reis was prachtig. Van het ontdekken van eeuwenoude ruïnes, ploeteren in de woestijn, snorkelen in de Rode Zee en natuurlijk Wereldwonder Petra. Wat een mooi land!

Meer lezen over Jordanië en Israël?

Jeruzalem: alle tips voor je bezoek aan deze heilige stad

Ontdek Bethlehem: alle tips voor je bezoek aan deze Palestijnse stad

Amman: doen in de hoofdstad van Jordanië

Jordanië traveldiary #1 Amman en de ruïnes van Jerash

Jordanië traveldiary #2 dwalen in Petra en touren door Wadi Rum

Budget: kosten rondreis Jordanië

Aqaba, Jordanië: relaxen bij de Rode Zee

Jordanië traveldiary #3 Aqaba en een uitstap naar Israël en Palestina

Drijven in de Dode Zee: tips en tricks

Jordanië traveldiary #4 Aqaba en drijven in de Dode Zee

Jordanië traveldiary #5 Wadi Mujib, Madaba en naar huis

Wadi Rum: overnachten in de woestijn

Reisroute: twee weken Jordanië (en Israël)

Jerash: eeuwenoude Romeinse ruïnestad in Jordanië

Canyoning in Wadi Mujib, Jordanië

Oktober – Amersfoort

Leuke plekjes in eigen land ontdekken is onwijs leuk om te doen, want Nederland is zo mooi. Ons eigen kikkerlandje staat dit jaar zelfs in de lijst Lonely Planet Best in Travel 2020. Ik ging samen met mijn moeder en zus een weekendje naar Amersfoort, wat een hele goede keuze bleek te zijn. Deze stad kende ik nog niet, maar ik vond het een onwijs leuke en mooie stad. Het oude stadscentrum is echt een aanrader.

Meer lezen over Amersfoort?

Amersfoort: doen in deze historische stad

November – Leeuwarden

In november ging ik samen met vriendinnen naar Leeuwarden. Onze dagen bestonden voornamelijk uit lekker eten, drinken en winkelen, wat erg gezellig was. Toch kon ik het niet laten om een stadswandeling te doen en te checken wat de leukste en mooiste plekjes van de stad waren.

Jaaroverzicht 2019 Leeuwarden - 1

November – Middelburg

Ik kreeg op mijn verjaardag een weekendje weg van vriendlief, bestemming onbekend. Heel wat maanden gingen er voorbij, en mijn volgende verjaardag is zelfs al in aantocht. Toch was het een paar weken geleden dan toch zover.. het weekendje bleek naar Zeeland te gaan. Middelburg was wederom een bestemming die nog onbekend was voor mij. Ik vond de knusse stad erg leuk, helemaal in kerstsferen. We zijn op onderzoek uitgegaan om leuke plekjes in de buurt te ontdekken, wat ook zeker een aanrader was.

Meer lezen over Middelburg?

Zeeland: leuke plekjes om te bezoeken

December – Zwitserland

Ook dit jaar sluit ik het jaar af in het buitenland. Dit jaar sla ik zelfs de kerstverplichtingen over, maar wel voor een heel goed alternatief. Ik ga een week naar Zwitserland. Deze reis moet nog komen, maar ik heb er echt onwijs veel zin in. Ik denk dat ik het echt helemaal geweldig ga vinden, met alle natuurpracht.

Update: deze reis heb ik helaas moeten annuleren.

2019 in reizen

Dit jaar stond vooral in het teken van ons nieuwe huis, waardoor het af en toe de vraag was of een vakantie nog wel mogelijk was. Gelukkig ben ik dit jaar niets tekort gekomen, wat ben ik weer bevoorrecht dat ik deze mooie trips heb kunnen maken. Dit jaaroverzicht is zo slecht nog niet! Zowel de trips in eigen land of de verre reizen. Ik vind het zelfs heel erg leuk dat ik dit jaar zoveel in eigen land heb mogen ontdekken, want telkens sta ik er weer versteld van hoe mooi ons land kan zijn. Daar mogen we trots op zijn!

Nieuwsgierig naar eerdere jaaroverzichten?

Jaaroverzicht: 2017 in reizen

Jaaroverzicht 2017: mijn populairste artikelen

Jaaroverzicht 2017: de leukste en mooiste momenten

Persoonlijk: mijn goede voornemens voor 2018

Jaaroverzicht: 2018 in reizen

De populairste artikelen van 2018

Jaaroverzicht: mijn goede voornemens van 2018

De populairste blogposts van 2019

Terugblik: 2020 in reizen

Jaaroverzicht: terugblik 2021 in reizen

Persoonlijke doelen en goede voornemens voor 2022

Jaaroverzicht: terugblik 2022 in reizen

Persoonlijke doelen en plannen voor 2023

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

35 Responses

 1. Drie mooie reizen én een nieuw huis; dat lijkt me een heel geslaagd jaar.

  Een dikke foei alleen: in mei voor het eerst in Rotterdam geweest, dat kan natuurlijk ech nie. Gelukkig maakte je het in juli (voor deze werelderfgoedfundamentalist) weer een beetje goed met een bezoek aan het schitterende Petra

  1. Het was zeker een prima en geslaagd jaar.. Ja voor het eerst naar Rotterdam, erg he! Dat vind ik zelf ook wel een beetje hoor hahah.

 2. Mooi hoor, al die prachtige reizen. En leuk dat afgelopen jaar in het teken stond van jullie nieuwe huis.
  Op naar een mooi 2020!

 3. Een leuk jaaroverzicht met al je reizen. Ik vind het leukste dat je het hebt afgewisseld met buitenland en gewoon ons eigen Nederland 😉
  Ierland ben ik het meest benieuwd naar van jouw lijstje. Wat staat er volgend jaar op de planning?

  1. Volgend jaar staat er nog niet heel veel op de planning. In de zomer ga ik een maandje naar de Filipijnen en verder ga ik in de meivakantie met mijn familie naar Turkije. Verder staat alles nog open. Heb jij al reisplannen voor 2020?

 4. Wat een leuk overzicht!

  Ook leuk om de combi van binnen en buitenland te zien! Kom zelf uit Zeeland en middelburg is inderdaad wel een mooie stad. Vind het zelfs gezelliger dan Vlissingen ( zegt de vlissingse #oops )

  Ben benieuwd welke mooie trips je in 2020 gaat maken!

  1. Haha, zei je dat nou hardop? Wij zijn te kort in Vlissingen geweest om een goed oordeel te vellen dus dat durf ik niet te zeggen.. 😉

 5. Leuke blog met heel wat reisavonturen. Jordanië staat ook nog op onze wenslijst. In Ierland hebben we Dublin en Dundalk bezocht omdat mijn dochter daar 3 jaar heeft gewoond.

  1. Zwitserland is helaas niet doorgegaan, maar ik ben nog steeds erg benieuwd naar het land. Wie weet kom ik er in 2020. 🙂

 6. Wat een prachtig reisjaar heb je gemaakt. Ierland staat hier ook nog hoog op het lijstje :). Denk dat dit een project word voor 2021. Mijn reisplannen voor 2020 beginnen al aardig vorm te nemen. Wat ik mooi vind is dat je ook veel in eigen land hebt ontdekt :). Nederland is toch best stiekem heel mooi.

 7. Wat een leuk reisjaar! En vooral leuk dat je zoveel in Nederland eropuit ent geweest. Moet ik ook zeker wat vaker doen, want ons eigen landje heeft zoveel mooie plekken. Ook leuk om nog een reisje in het vooruitzicht te hebben voor dit jaar, veel plezier alvast in Zwitserland, moet geweldig mooi zijn!

  1. Zwitserland hebben we helaas moeten cancellen, maar verder was het een prima jaar ja! Alhoewel die niet op kan tegen jullie reisjaar haha.

 8. Wat een prachtige reizen heb je gemaakt. Jordanië en Israël staan bij toch ook wel heel hoog op het wensenlijstje. Ik wensen je alvast hele fijne feestdagen en de beste wensen voor 2020.

 9. Wat een mooi reisjaar met lekker veel uitjes in eigen land! Jordanië en Zwitserland wil ik ook heel graag bezoeken, dus ben benieuwd naar je artikelen daarover 🙂

  1. Dankjewel! ik mag niet klagen, maar jij ook zeker niet haha.. Jordanië is echt een aanrader, heerlijk land om te bereizen!

 10. Een heerlijk jaartje wat betreft het reizen. Super trouwens dat je met oud en nieuw steeds in het buitenland bent. Zou ik ook dolgraag een keer willen. Zwitserland is een super mooi land en ik verheug me dan ook op je foto’s en verhalen

  1. Dit jaar vier ik oud & nieuw in Nederland, we komen de 30e terug! Maar het vieren in het buitenland vind ik helemaal niet erg hoor!

 11. Leuk om te lezen! Ondanks het nieuwe huis heb je inderdaad nog de nodige reisjes kunnen maken. Sowieso: je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om leuke dingen te zien. Nederland heeft ook veel moois!

 12. Mooi jaar had je! Ondanks jullie nieuwe huis heb je toch best veel gezien. Ook leuk dat je best wat ontdekt hebt in Nederland. Veel plezier in Zwitserland, ik kijk uit naar je foto’s en blogs!

  1. Dankjewel! Ik vond nieuwe plekjes ontdekken in eigen land ook hartstikke leuk om te doen! Jij hebt ook een heerlijk reisjaar gehad! 🙂

 13. Ierland staat nog hoog op mijn wensenlijst, misschien toch maar eens plannen. Lijkt me inderdaad dat je daar prachtig kan wandelen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.