Jordanië traveldiary #3 Aqaba en een uitstap naar Israël en Palestina

by thatonetime
33 comments

Mijn reis door Jordanië was een afwisselende reis. Met afwisseling tussen natuur en cultuur; van eeuwenoude ruïnes tot eindeloos falafel eten en van dobberen in het water tot urenlang hiken door de woestijn. Wat ik in Jordanië heb gedaan, lees je in deze traveldiary van Jordanië.

Traveldiary Jordanië 2019

Dag 7: Aqaba

Ik ben inmiddels weer een beetje bijgekomen en het lukt me om vanochtend mijn bed uit te komen. Hoewel Wadi Rum echt fantastisch was en ook echt prachtig, eindigde mijn trip naar de woestijn een beetje in een domper. Vandaag wil ik me toch wagen aan een ontbijtje. Mijn falafel sandwich krijg ik amper naar binnen, maar gelukkig blijft het daar wel.

Na het ontbijt ga ik, samen met twee reisgenoten naar het strand. Aqaba heeft een public beach, waar je dus gewoon gratis heen kunt gaan. Het is er erg druk, maar we zien alleen maar lokale gezinnen. Alle stukjes schaduw zijn al in beslag genomen door de locals, maar gelijk gebaren een aantal locals dat we wel een hutje kunnen delen. Het strand is niet heel schoon, maar het water is er erg helder en, nog belangrijker, lekker verkoelend.

Ik ga niet zwemmen, omdat me is afgeraden om hier in bikini rond te paraderen (op de private beaches kun je dit wel doen). Ik houd dus lekker mijn jurk aan en met de voetjes het water in werkt ook prima. Dit is zo’n beetje hoe mijn komende uren eruit zien. Chillen in de schaduw, badderen in het water en weer opnieuw.

In de middag gaan we een snorkeltour doen. Nou ja, een tour is een groot woord. De mensen van het hostel brengen ons naar South Beach, droppen een snorkel in onze handen en dat is het, maar prima. De Rode Zee schijnt één van de beste plekken te zijn om te snorkelen, dus ik kan niet wachten om het uit te testen. Wanneer je het water inloopt, stuit je eigenlijk gelijk al op het koraal. Dat maakt deze plek zo gewild, lekker het water inlopen en snorkelen maar. We snorkelen een paar uurtjes, gaan op zoek naar vissen en mooi koraal. Het is mooi, maar niet adembenemend. Ik begrijp nog niet helemaal waarom de Rode Zee één van de mooiste onderwaterplekken ter wereld is.

We sluiten de avond af in een gezellig cafeetje, en hoewel ik nog steeds amper kan eten, houd ik het gelukkig wel binnen. De rest van de avond relaxen we bij het hostel en moe en voldaan ga ik naar bed.

Jordanië: Aqaba