Jordanië traveldiary #5 Wadi Mujib, Madaba en terug naar huis

by thatonetime
52 comments

Mijn reis door Jordanië was een afwisselende reis. Met afwisseling tussen natuur en cultuur; van eeuwenoude ruïnes tot eindeloos falafel eten en van dobberen in het water tot urenlang hiken door de woestijn. Wat ik in Jordanië heb gedaan, lees je in deze traveldiary. In deze laatste traveldiary vertel ik je over het einde van mijn reis

Traveldiary Jordanië 2019

Dag 14: Wadi Mujib

Mijn laatste volle dag in Jordanië. Één van de dingen die ik voorafgaande mijn reis onwijs graag wilde doen, was naar Wadi Mujib. Hoewel ik eigenlijk de hoop al had opgegeven, viel gelukkig aan het einde van mijn reis alle puzzelstukjes op zijn plek.

De Canadese reisgenoot waarmee ik gisteren naar de Dode Zee en Mount Nebo ben gegaan, was wel in voor een hike in Wadi Mujib. In mijn hostel ontmoette ik een Fins meisje, wat ook wel mee wilde. En zo waren we met z’n drieën. Aan het einde van de ochtend hadden we afgesproken bij een eettentje om de hoek om te ontbijten. We bestellen iets smerigs en ons wordt een ‘heerlijke’ lavendel juice aangeraden, wat niet te drinken is. Foute keuzes.. maar dat overkomt je soms.

Na het eten besluiten we terug te gaan naar ons hostel om uit te zoeken hoe we naar Wadi Mujb gaan. Vanaf ons hostel regelen we een taxi die ons heen en weer wil brengen. Met de auto is het ongeveer een uur rijden, maar de tijd vliegt voorbij. We hebben eigenlijk een beetje haast, want we moeten voor een bepaalde tijd in het park zijn.

Eenmaal aangekomen bij Wadi Mujib, zijn we net op tijd en mogen we als laatste gasten naar binnen. We moeten een zwemvest aan en dan kunnen we gaan. Vanuit Nederland heb ik speciaal hiervoor mijn waterdichte tas meegenomen, en deze komt goed van pas. In Wadi Mujib hike je door water, waardoor een waterdichte tas wel nodig is als je spullen mee wilt nemen.

Als eerste moeten we een trap af, om onder in de canyon te komen. Vervolgens baan je je een weg door de canyon, tegen de stroming in. Her en der moet je een watervalletje of wat rotsen opklimmen, om verder te komen. Het is echt te gek en een tof avontuur. Ik heb enigszins spijt van het feit dat ik sandalen aan heb gedaan en niet mijn Nikes, maar ik overleef het wel.

Na een uurtje ploeteren, klimmen, klauteren en zwemmen door het water, komen we aan bij een grote waterval. Deze waterval is het einde van de canyon, we kunnen niet verder. Dit is het moment om even uit te rusten en bij te komen van de hike. In het water kietelen de visjes aan onze wondjes en dode huid en wij kunnen genieten onder de waterval. Dit is ook het moment om mijn waterdichte tas te testen en hij heeft het wonderbaarlijk overleefd.

Na het genieten van de waterval beginnen we aan de weg terug. Dit is des te leuker, want nu kunnen we meedobberen met de stroming. De stenen gooien af en toe roet in het eten en ik houd er zeker wat blauwe plekken en een nog pijnlijkere rug aan over, maar het was echt heel vet. Wat een toffe ervaring.

Aan het einde van de middag gaan we vrijwel als laatste de canyon uit om doorweekt naar de auto te gaan. Een paar uurtjes klimmen en dobberen in het water is gaaf, maar ook slopend. De rit terug naar Amman is daarom een rustige, waarin ik moe en voldaan bijna in slaap val. Mijn reisgenoot wil ergens stoppen voor koffie, omdat hij anders ook in slaap valt en van de lieve verkopers en de taxichauffeur krijgen we gratis snacks en drinken. Zo lief.

Eenmaal terug in Amman is het al bijna donker. We gaan terug naar het hostel voor een lekkere warme douche. Daarna ga ik samen met de Finse reisgenoot naar een winkelcentrum, wat op een paar kilometer afstand gelegen ligt van het hotel. We laten onze spullen controleren, moeten door detectiepoortjes lopen en zijn dan good to go. We zijn op een missie; een nieuwe iPhone kopen voor mijn reisgenoot. Vervolgens winkelen we nog een beetje en strijken dan neer bij de Subway voor het avondeten. Na het eten nemen we een Uber terug naar ons hostel en houden we het voor gezien. Wat een dag!

Traveldiary Jordanië: Wadi Mujib
Traveldiary Jordanië: Wadi Mujib