Koh Phi Phi: helder water, witte stranden en rotsformaties

by thatonetime
50 comments

Koh Phi Phi

De Phi Phi-eilanden bestaan uit een zestal eilanden in de provincie Krabi. Op zo’n 40 km en anderhalf uur varen van Krabi vind je deze prachtige feestbestemming. Koh Phi Phi is één van de oudste bewoonde eilanden van Thailand en tegenwoordig een erg populaire toeristische bestemming dankzij de schoonheid van de eilandengroep en de leuke feestjes die je er kunt vinden.


1. Bezoek het beroemde strand: Maya Bay

Voor veel bezoekers is dit de voornaamste reden. Het prachtige Maya Bay vind je op Koh Phi Phi Leh. Huur een longtail bootje wat je naar deze prachtige baai kan brengen. Azuurblauw water, prachtige rotsen en een wit strand is wat je hier kunt vinden. Deze prachtige locatie is om haar schoonheid al meerdere keren in films gebruikt, zoals de beroemde film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio. Een film die ik stiekem gewoon nog nooit gezien heb.

Praktische info

Je zult niet alleen zijn als je deze baai gaat bezoeken. Probeer zo vroeg mogelijk te gaan (of laat in de middag), zodat je nog een beetje van de rust kunt genieten. De baai wordt namelijk afgeladen met toeristen.

In 2018 kwam het nieuws dat de regering van Thailand heeft besloten om Maya Bay (tijdelijk) te sluiten voor bezoekers, in de hoop om de beschadigde natuur (zowel onderwater als boven) te herstellen.

Ik ben er sinds dit nieuws niet meer geweest maar ik heb wisselende verhalen gehoord. Er zijn ook reizigers die vertelden dat je alsnog naar Maya Bay kon gaan. Anderen vertellen dat het inderdaad gesloten is. Check gewoon even op het eiland wat je mogelijkheden zijn. Er is genoeg moois om te ontdekken in de omgeving, mocht de baai gesloten zijn.

Maya Bay, Thailand
Maya Bay, Thailand


2. Snorkelen, duiken en zwemmen bij Phi Phi Leh Lagoon

Bij Koh Phi Phi Leh vind je deze lagune met koraalrif en vol met vissen. Zo helderblauw water als hier heb ik geloof ik op maar weinig andere plekken gezien, wat het een ideale plek maakt voor een snorkel- of duiktrip. Helaas is het koraal wel erg aangetast door de vele toeristen, dus in hoeverre hier tegenwoordig nog iets van over is, durf ik niet te zeggen.

Praktische info

Wanneer je een tour boekt, zit een bezoek aan de lagune er vaak bij in. Onderweg naar Maya Bay stoppen ze bij de Lagune, zodat je kunt zwemmen of snorkelen.

Wil je zelf je tijd indelen en net zo lang blijven als je wilt? Huur dan een privé-longtail zodat je hier zelf naartoe kunt gaan.

Wil je een duiktrip boeken? Check bij verschillende aanbieders op het eiland voor de prijzen en voordelen.

Neem je onderwatercamera mee om de mooiste foto’s te maken!

Denk aan de natuur. Neem biologische zonnebrandcrème mee, die niet schadelijk is voor het koraal.

Phi Phi Leh Lagoon