Kookcursus Chiang Mai - Thailand 2015 - 79

Te doen: kookcursus in Chiang Mai, Thailand

Zes weken rondreizen door Thailand. Dat deden wij een aantal jaartjes geleden en we hadden de tijd van ons leven. Van rondhuppelen op Khoa San Road tot jungetochten en van strandfeestjes tot het bezoeken van de vele tempels. Onze reis was ontzettend afwisselend en dat maakte het des te leuker. Één van de dingen die we ook graag wilden doen, was het doen van een kookcursus. In Chiang Mai kwam het er eindelijk van, lees en kijk je met me mee?

Een kookcursus bij Gap’s house

Nu word je in Thailand doodgegooid met kookcursussen en op elke hoek van de straat kun je wel een kookcursus boeken. In Chiang Mai boekten wij een dag van tevoren een kookcursus bij Gap’s House.

In de ochtend moesten we rond 08.30 uur klaarstaan. We zouden opgehaald worden bij ons guesthouse. Natuurlijk moesten we een Thais half uurtje wachten.

We pikten nog een aantal andere ‘klasgenoten’ op. We kregen een echte Gap’s house tas met een receptenboek. Hierin stonden onder andere de gerechten die we later op de dag zouden bereiden.

De volgende stop was de markt. We reden door de smalle steegjes van Chiang Mai en eindigden in een loods. In deze loods was een markt te vinden, zo’n markt waar alleen maar locals te zien waren.

We kochten de verse ingrediënten voor de maaltijden.

We reden door naar onze laatste stop. Het ‘kookhuis’ waar we Thais zouden leren koken. We namen plaats in een grote buitenkeuken.

We kregen uitleg over de gerechten en moesten daarna onder begeleiding van de kok aan zelf aan de slag.

In de ochtend bereidden we vier verschillende gerechten, die we tijdens de gezamenlijke lunch op mochten eten. Veel te veel natuurlijk.

In de ochtend maakten we een Tom Yum soep, we bakten viskoekjes, een stir fried chicken met cashew, natuurlijk een Thaise curry en een fish soufflé. Zelfs het bakje is zelfgemaakt.

Na de lunch gingen we weer druk aan de slag. We maakten nog eens drie gerechten. Dit keer maken we een Pad Thai, zelfgemaakte loempia’s en mango met sticky rice als toetje. Deze gerechten mochten we mee naar huis nemen en daarmee was ons diner geregeld.

Aan het einde van de middag werden we met ons avondeten teruggebracht naar ons guesthouse. We keken terug op een geslaagde en superleuke dag waarin we een serieuze poging hadden gedaan om de Thaise keuken onder de knie te krijgen. Echt een aanrader.


Nieuwsgierig naar de kookcursus?

Gap’s House 


Nieuwsgierig naar meer Thailand?

Wil je meer tips voor je bezoek aan Chiang Mai? Check dan deze blogpost over de mooiste tempels van Chiang Mai.

De mooiste plekken in Thailand: wat mag je niet overslaan

32x doen tijdens je eerste bezoek aan Thailand

Pai, Thailand: 10x te doen in dit mooie dorp

Wat te doen in historisch Ayutthaya, Thailand 

Het duikersparadijs van Thailand: Koh Tao

Chiang Rai: 11 tips voor je bezoek aan deze Thaise stad

Koh Phi Phi: helder water, witte stranden en rotsformaties

Reisroute: vijf weken Thailand


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Chiang Mai?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

47 Responses

  1. Kook cursussen op reis zijn zoooo onwijs leuk! Ik ben nog nooit in Thailand geweest maar wel hoog op de Bucket list vanwege… het eten, het koken, en de natuur.

    1. Kookcursussen zijn zo tof! Ik moet zeggen dat ik er nu eigenlijk niets meer mee doe, maar het was echt een toffe dag.

  2. Oh wauw! Wat een leuke ervaring, super mooie foto’s en het ziet er allemaal heerlijk uit! Zou nu vooral zin hebben in die viskoekjes of in lekkere loempia’s

    1. Met viskoekjes heb ik dus helemaal niets haha, maar een extra loempiaatje is altijd goed!

    1. De Thaise curries maak ik regelmatig. De loempia’s heb ik één keer geprobeerd maar verder eigenlijk niet. 😉

  3. Thailand staat volgend jaar bij ons op het programma. De kans dat we Chang Mai zullen aandoen is vrij groot dus als ik de kans krijg om zo’n cursus te volgen wil ik het zeker doen!

    1. Dat vind ik ook erg leuk om te doen. Hoewel ik veel van de gerechten in Nederland nooit meer heb gemaakt, maak ik de Thaise curry nog regelmatig.

    1. Ik vond de cursus erg leuk! Overal in Azië kun je wel een kookcursus doen. In Sri Lanka kon het ook overal en vorig jaar in Maleisië heb ik ook genoeg plekken gezien waar het kon.

    1. Zeker weten. De sticky rice en mango is niet mijn favoriet hoewel veel mensen dit juist erg lekker vinden. Dit wordt ook gewoon op straat verkocht enzo.. maar ik vind het helemaal niks.

    1. Ja joh, niet alleen in Chang Mai maar overal in Thailand kun je dit doen. Net als in vele andere Aziatische landen trouwens.

    1. Het is zeker een aanrader om zoiets te doen in een ander land. Ik vond het echt superleuk.

    1. Moet je zeker eens doen. Wij twijfelden ook om dit in Sri Lanka te doen een paar weken geleden, maar hebben dit uiteindelijk niet meer gedaan. Had me toch wel leuk geleken.

    1. Volgens mij kun je dit in elk Aziatisch land wel overal doen. In Sri Lanka heb ik dit ook vaak voorbij zien komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *