Travelplans Mariackastraat, Gdansk, Polen, oktober 2017

Budget: kosten citytrip Gdansk

Vorige maand zette ik voor het eerst voet op Poolse bodem. Mijn eerste Poolse ontmoeting was met Gdansk, een leuk, klein stadje in het noorden van het land. Wij verbleven vijf dagen in deze stad. De kosten citytrip Gdansk, lees je in deze blogpost.

Citytrip Gdansk

Eind oktober vertrok ik samen met een vriendinnetje naar het mooie Gdansk. Zonder een grondige voorbereiding, een paar dagen weg om vooral lekker bij te komen, lekker te eten en te drinken. Hieronder verdeel ik mijn uitgaven in verschillende categorieën om een duidelijk beeld te geven van wat wij hebben uitgegeven.

Kosten citytrip Gdansk

Kosten transport

Onze vliegtickets waren dus echt goedkoop. We betaalden samen € 117,00 voor twee vliegtickets (inclusief een koffer). We vlogen met Wiz air van Eindhoven naar Gdansk. Goede deal dacht ik zo. Verder betaalden we kleinere bedragen voor de taxi van en naar het vliegveld en een aantal treinkaartjes.

In totaal gaven wij € 145,20 uit aan transport. Dit is € 72,60 per persoon.

Kosten accommodatie

Wij boekten van tevoren een hotel in de stad voor vier nachten. Achteraf bleek dit hotel pal in het centrum te staan, aan de hoofdstraat. Ideale uitvalbasis om de stad te ontdekken. De bedden waren echter voor mij wel een beetje klein. Met 1,73 m ben ik blijkbaar voor Poolse standaarden erg lang.

Wij sliepen in het hotel Dom Schumannów. Wij betaalden €172,00 voor vier nachten. Dit is € 86,00 per persoon.

Kosten eten en drinken

Eten en drinken is onze grootste kostenpost geweest. We hebben echt genoten van het lekkere eten en drinken; we hebben altijd buiten de deur gegeten, tussendoor ergens een drankje gegaan en dan gaan de kosten snel omhoog. Het was het dubbel en dwars waard want we hebben echt heerlijk gegeten bij superleuke restaurantjes. Hierover later meer.

In totaal gaven wij € 336,00 uit aan eten en drinken. Dit is € 168,00 per persoon.

Kosten entertainment

Onze citytrip bestond vooral uit het wandelen door de stad en de kleine straatjes van Gdansk ontdekken. We zijn echter een dag naar de stad Malbork gegaan om een kasteel te bezoeken. We zijn naar Zaspa geweest om street art te bekijken en een middag naar Sopot, een badplaats nabij Gdansk.

Wij betaalden € 21,65 p.p. voor een boottocht door de wateren van Gdansk.

Voor de entree voor slot Marienburg betalen we € 13,65.

Wij betaalden samen € 34,85. Dit is € 17,43 per persoon.

Overige kosten

De overige kosten zijn van de aanschaf van souvenirs en sigaretten. Deze kosten zijn dus geheel persoonsgebonden.

Ik geef € 43,45 uit in vijf dagen.

Totale kosten citytrip Gdansk p.p.

Transport € 72,60
Accommodatie     € 86,00
Eten en drinken€ 168,00
Entertainment€ 17,43
Overige kosten€ 43,45
Totaal:€ 387,48

Dit bedrag kan ongetwijfeld een stuk lager, door niet meerdere keren per dag buiten de deur te eten en iets uit de supermarkt te halen.

Wat vind jij hiervan? Vind je dit te veel geld voor vier nachten? Wat vind jij belangrijk om te doen als je op reis bent?

Nieuwsgierig naar meer Polen?

Slot Mariënburg, Malbork: bezoek dit Middeleeuwse kasteel

Doen in Gdansk: de leukste tips en bezienswaardigheden

Budget: kosten citytrip Gdansk

4x eten en drinken in Gdansk, Polen

Reisdagboek Gdansk, Polen

Beginnen met de voorpret voor je citytrip naar Gdansk?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.