Zonnebloemvelden in Normandië, Frankrijk - juli 2020

Budget: kosten tiendaagse roadtrip Normandië, Frankrijk

Verse croissantjes en stokbroodjes, schattige kleurrijke en kronkelige steegjes, imposante kliffen en ruige zeeën, interessante en rijke geschiedenis, kleurige bloemen en historische gebouwen; dat is Normandië. Benieuwd wat de kosten zijn voor een tiendaagse roadtrip door de afwisselende regio Normandië, lees dan snel dit blog.

Budget Normandië: een compleet overzicht

Kosten transport

Met onze eigen auto vertrokken wij vanuit Nederland naar Frankrijk om daar een tiendaagse roadtrip te maken door de streek Normandië. We hebben tijdens deze trip dus te maken gehad met benzinekosten en parkeerkosten.

In totaal gaven wij € 245,02 uit aan transport. Dit komt neer op € 122,51 per persoon voor tien dagen.

Kosten accommodatie

Het was lang geleden, maar ik ging tijdens deze trip weer kamperen. Onze auto was volgeladen met een tent, luchtbedden en alle toebehoren. De meeste overnachtingen hebben wij dus op een camping doorgebracht. Soms op een goedkopere en kleinschalige gemeentecampings (camping municipal) en soms op een grotere familiecampings. We hebben ook tweemaal een accomodatie gehuurd, zodat we toch in een bed konden slapen.

Wij gaven in totaal € 301,10 uit aan de overnachtingen. Dit is € 150,55 per persoon voor de hele reis.

Kosten eten en drinken

Dit is iets waar ik eigenlijk nooit op bezuinig en dat hebben we ook zeker niet gedaan tijdens deze reis. We hadden een koelbox mee in de auto, waardoor we regelmatig boodschappen hebben gedaan in de supermarkt of bij de bakker. We konden een aantal boodschappen gekoeld houden, dus dat was ideaal.

We hadden een gasstelletje mee, zodat we konden koken en daar hebben we ook regelmatig gebruik van gemaakt. Het ontbijt haalden wij meestal bij de plaatselijke bakker. Meestal kozen we ervoor om in de middag lekker uitgebreid ergens te gaan lunchen en in de avond kookten we dan iets bij onze tent. Soms gingen we ook in de avond uit eten. Ook genoten wij van de nodige ijsjes, drankjes en andere lekkernijen tussendoor.

In totaal gaven wij € 619,48 uit aan eten en drinken. Dat is gelijk ook bijna de helft van onze totale uitgaven. Per persoon komt het neer op een bedrag van € 309,74.

Kosten entertainment

Tijdens onze reis hebben we niet veel uit hoeven te geven aan entertainment, het dwalen door schilderachtige dorpjes en het bewandelen van kliffen en stranden kost immers niets. Wij betaalden onder andere voor een bezoek aan de abdij in Le Mont-Saint-Michel, we bezochten de tuinen van Monet en de prachtige botanische tuinen in Veauville.

Wij hebben deze niet bezocht, maar er zijn een aantal interessante en populaire musea waar je ook voor moet betalen in Normandië. Een aantal voorbeelden zijn de D-day musea en het tapijt van Bayeux in het Centre Guillaume-le-conquérant (de rij was er gigantisch, dus daar hebben we niet op gewacht).

De entree voor alle uitjes en bezienswaardigheden waren bij elkaar € 65,45. Dit is € 32,73 per persoon.

Overige kosten

Denk aan de aanschaf van souvenirs, het huren van bepaalde items of het maken van overige kosten. Tijdens deze trip maakte ik vrijwel geen overige kosten. Ik kocht geen kleding, ik haalde maar één kleine souvenir en blijkbaar waren we zo goed voorbereid dat we geen onvoorziene kosten gemaakt hebben.

Aan al deze ‘overige’ dingen gaven wij € 4,90 uit. Dit komt neer op € 2,45 per persoon.

Totale kosten roadtrip Normandië, Frankrijk

Transport€ 122,51
Accomodatie€ 150,55
Eten en drinken € 309,74
Entertainment € 32,73
Overige kosten € 2,45
Totaal € 617,98

Wij maakten een roadtrip van tien dagen en ontdekten de tofste plekjes van Normandië. Wij hebben de meeste dagen gekampeerd en haalden regelmatig boodschappen uit de supermarkt die we in onze koelbox konden bewaren. Dat heeft zeker gescheeld in de kosten.

Daarentegen spendeerden wij twee nachten in een hotel of ander soort accomodatie en vaak aten wij overdag in een restaurant, waarbij wij zeker niet op onze portemmonnee letten. Ik vind zelf dat de kosten niet heel hoog liggen van deze roadtrip door Normandië, maar het kan natuurlijk zeker goedkoper wanneer je alleen maar je eigen eten klaarmaakt en elke nacht op een camping gaat slapen. Daarna kun je ook kiezen om alleen maar kleinschalige (gemeente)campings te bezoeken, dit soort campings zijn een stuk goedkoper dan de commerciële grotere campings met meer voorzieningen.

De kosten voor onze roadtrip door Normandië vind ik heel erg meevallen. Wat vind jij van ons budget?

Nieuwsgierig naar meer Frankrijk?

Catacomben van Parijs: alle tips voor dit lugubere uitje

Mont Saint-Michel: alle tips voor dit iconische eiland

Reisroute: 10-daagse roadtrip door Normandië

Étretat, Normandië: indrukwekkende krijtrotsen en historische gebouwen

Parijs: welke hotspots mag je niet missen in de stad van de liefde

De leukste plekjes in Normandië: welke dorpen en steden mag je niet overslaan

Kasteel van Versailles: groots in pracht en praal

Onmisbare ervaringen in Parijs: wat moet je gedaan hebben

Mijn top 5 bestemmingen op basis van de lokale keuken

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Normandië?

Boek hier je huurauto (inclusief verzekering):

Boek je Normandië tour hier.

Reisgids nodig voor je trip naar Normandië?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

14 Responses

  1. Ik vind het zeker meevallen! Ik kampeer ook graag, maar in Normandië ben ik nog nooit geweest. Misschien toch wel leuk om ook een keer de tent in de auto te gooien en deze kant op te rijden. Voor de kosten hoeven we het zo te zien dus niet te laten!

  2. Wat leuk wij waren vorig jaar ook in Normandië. Ik vind het budget heel netjes. Wij proberen ook altijd een dagbudget van 60 euro te hanteren.

  3. Wat een mooi overzicht van jullie kosten en wat een prachtige foto’s ik zou deze roudtrip ook wel willen maken maar dan wel met hotelletjes want mijn vriend in een tent krijgen lukt me niet

  4. Grappig toch om te zien dat eten en drinken vaak het meeste kosten he? 🙂 Ik krijg van dit artikel echt zoveel zin om weer te gaan kamperen in Frankrijk! Laat die zomer maar komen.

  5. Prima budget lijkt mij! wij zouden er sowieso meer kwijt zijn omdat ik Remco echt niet meer in een tent krijg haha. Wij besparen op reis ook nooit op eten en drinken etc. en doen ook echt wat we leuk vinden. Hoe vaak ben je nou op zo’n mooie plek?

  6. Kamperen scheelt toch echt wel enorm in de kosten. En lekker eten en drinken hoort er wel een beetje bij, dus snap wel dat dit voor deze reis de grootste uitgave was. Prachtige foto’s, nu baal ik extra dat we vorig jaar in de meivakantie hier geen stop hebben kunnen maken.

  7. Wat een mooi overzicht van jullie kosten. Ik vind dat enorm meevallen! Ik ben zelf niet echt een kampeerder, dus bij ons zouden de accommodatie kosten sowieso duurder uitkomen. Leuke inkijk in jullie reis én portemonnee!

  8. Leuk om te zien wat jullie hebben uitgegeven tijdens jullie vakantietrip! Bij ons zijn de kosten voor eten ook altijd het hoogste, want hoewel we van tevoren zeggen dat we zelf gaan koken, valt dat in de praktijk dan toch vaak tegen.

  9. Prima budget! Ik maakte een paar jaar geleden ook een roadtrip in Frankrijk (Loire icm Normandië) en was denk ik ongeveer hetzelfde kwijt per dag.

  10. Erg mooie foto’s! Ik ben heel lang geleden eens in Normandië geweest met mijn ouders tijdens de zomervakantie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.