Budget: kosten tiendaagse roadtrip Normandië, Frankrijk

by thatonetime
14 comments
Roadtrip Normandië 2020 - Camembert

Verse croissantjes en stokbroodjes, schattige kleurrijke en kronkelige steegjes, imposante kliffen en ruige zeeën, interessante en rijke geschiedenis, kleurige bloemen en historische gebouwen; dat is Normandië. Benieuwd wat de kosten zijn voor een tiendaagse roadtrip door de afwisselende regio Normandië, lees dan snel verder!

Kosten Normandië: een compleet overzicht

Kosten transport

Met onze eigen auto vertrokken wij vanuit Nederland naar Frankrijk om daar een tiendaagse roadtrip te maken door de streek Normandië. We hebben tijdens deze trip dus te maken gehad met benzinekosten en parkeerkosten.

In totaal gaven wij € 245,02 uit aan transport. Dit komt neer op € 122,51 per persoon voor tien dagen.


Kosten accommodatie

Het was lang geleden, maar ik ging tijdens deze trip weer kamperen. Onze auto was volgeladen met een tent, luchtbedden en alle toebehoren. De meeste overnachtingen hebben wij dus op een camping doorgebracht. Soms op een goedkopere en kleinschalige gemeentecampings (camping municipal) en soms op een grotere familiecampings. We hebben ook tweemaal een accomodatie gehuurd, zodat we toch in een bed konden slapen.

Wij gaven in totaal € 301,10 uit aan de overnachtingen. Dit is € 150,55 per persoon voor de hele reis.


Kosten eten en drinken

Dit is iets waar ik eigenlijk nooit op bezuinig en dat hebben we ook zeker niet gedaan tijdens deze reis. We hadden een koelbox mee in de auto, waardoor we regelmatig boodschappen hebben gedaan in de supermarkt of bij de bakker. We konden een aantal boodschappen gekoeld houden, dus dat was ideaal.

We hadden een gasstelletje mee, zodat we konden koken en daar hebben we ook regelmatig gebruik van gemaakt. Het ontbijt haalden wij meestal bij de plaatselijke bakker. Meestal kozen we ervoor om in de middag lekker uitgebreid ergens te gaan lunchen en in de avond kookten we dan iets bij onze tent. Soms gingen we ook in de avond uit eten. Ook genoten wij van de nodige ijsjes, drankjes en andere lekkernijen tussendoor.

In totaal gaven wij € 619,48 uit aan eten en drinken. Dat is gelijk ook bijna de helft van onze totale uitgaven. Per persoon komt het neer op een bedrag van € 309,74.


Kosten entertainment

Tijdens onze reis hebben we niet veel uit hoeven te geven aan entertainment, het dwalen door schilderachtige dorpjes en het bewandelen van kliffen en stranden kost immers niets. Wij betaalden onder andere voor een bezoek aan de abdij in Le Mont-Saint-Michel, we bezochten de tuinen van Monet en de prachtige botanische tuinen in Veauville.

Wij hebben deze niet bezocht, maar er zijn een aantal interessante en populaire musea waar je ook voor moet betalen in Normandië. Een aantal voorbeelden zijn de D-day musea en het tapijt van Bayeux in het Centre Guillaume-le-conquérant (de rij was er gigantisch, dus daar hebben we niet op gewacht).

De entree voor alle uitjes en bezienswaardigheden waren bij elkaar € 65,45. Dit is € 32,73 per persoon.


Overige kosten

Denk aan de aanschaf van souvenirs, het huren van bepaalde items of het maken van overige kosten. Tijdens deze trip maakte ik vrijwel geen overige kosten. Ik kocht geen kleding, ik haalde maar één kleine souvenir en blijkbaar waren we zo goed voorbereid dat we geen onvoorziene kosten gemaakt hebben.

Aan al deze ‘overige’ dingen gaven wij € 4,90 uit. Dit komt neer op € 2,45 per persoon.


Totale kosten Normandië, Frankrijk

Transport€ 122,51
Accomodatie€ 150,55
Eten en drinken € 309,74
Entertainment € 32,73
Overige kosten € 2,45
Totaal € 617,98

Wij maakten een roadtrip van tien dagen en ontdekten de tofste plekjes van Normandië. Wij hebben de meeste dagen gekampeerd en haalden regelmatig boodschappen uit de supermarkt die we in onze koelbox konden bewaren. Dat heeft zeker gescheeld in de kosten.

Daarentegen spendeerden wij twee nachten in een hotel of ander soort accomodatie en vaak aten wij overdag in een restaurant, waarbij wij zeker niet op onze portemmonnee letten. Ik vind zelf dat de kosten niet heel hoog liggen van deze roadtrip door Normandië, maar het kan natuurlijk zeker goedkoper wanneer je alleen maar je eigen eten klaarmaakt en elke nacht op een camping gaat slapen. Daarna kun je ook kiezen om alleen maar kleinschalige (gemeente)campings te bezoeken, dit soort campings zijn een stuk goedkoper dan de commerciële grotere campings met meer voorzieningen.

De kosten voor onze roadtrip door Normandië vind ik heel erg meevallen. Wat vind jij van ons budget?


Nieuwsgierig naar meer?

Mont Saint-Michel: alle tips voor dit iconische eiland

Reisroute: roadtrip door Normandië

Étretat, Normandië: indrukwekkende krijtrotsen en historische gebouwen

Parijs: welke hotspots mag je niet missen in de stad van de liefde

De leukste plekjes in Normandië: welke dorpen en steden mag je niet missen

Kasteel van Versailles: groots in pracht en praal

Onmisbare ervaringen in Parijs: wat moet je gedaan hebben

Hoe bepaal je het budget voor je volgende reis?


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Normandië?

♥ Janet

You may also like

14 comments

nicole orriens 29 april 2021 - 10:39

Ik vind de foto met die enorme ijsjes erg leuk. Je ziet er zo blij uit : )

Reply
Manouk 31 maart 2021 - 13:52

Ik vind het zeker meevallen! Ik kampeer ook graag, maar in Normandië ben ik nog nooit geweest. Misschien toch wel leuk om ook een keer de tent in de auto te gooien en deze kant op te rijden. Voor de kosten hoeven we het zo te zien dus niet te laten!

Reply
Desi 30 maart 2021 - 05:45

Wat leuk wij waren vorig jaar ook in Normandië. Ik vind het budget heel netjes. Wij proberen ook altijd een dagbudget van 60 euro te hanteren.

Reply
Melanie Hoogvliet 28 maart 2021 - 13:12

Wat een mooi overzicht van jullie kosten en wat een prachtige foto’s ik zou deze roudtrip ook wel willen maken maar dan wel met hotelletjes want mijn vriend in een tent krijgen lukt me niet

Reply
Kirsten 27 maart 2021 - 12:30

Grappig toch om te zien dat eten en drinken vaak het meeste kosten he? 🙂 Ik krijg van dit artikel echt zoveel zin om weer te gaan kamperen in Frankrijk! Laat die zomer maar komen.

Reply
Linda 27 maart 2021 - 09:59

Prima budget lijkt mij! wij zouden er sowieso meer kwijt zijn omdat ik Remco echt niet meer in een tent krijg haha. Wij besparen op reis ook nooit op eten en drinken etc. en doen ook echt wat we leuk vinden. Hoe vaak ben je nou op zo’n mooie plek?

Reply
Yvonne van der Laan 25 maart 2021 - 15:09

Kamperen scheelt toch echt wel enorm in de kosten. En lekker eten en drinken hoort er wel een beetje bij, dus snap wel dat dit voor deze reis de grootste uitgave was. Prachtige foto’s, nu baal ik extra dat we vorig jaar in de meivakantie hier geen stop hebben kunnen maken.

Reply
Cynthia 25 maart 2021 - 07:51

Wat een mooi overzicht van jullie kosten. Ik vind dat enorm meevallen! Ik ben zelf niet echt een kampeerder, dus bij ons zouden de accommodatie kosten sowieso duurder uitkomen. Leuke inkijk in jullie reis én portemonnee!

Reply
Rachel 25 maart 2021 - 07:51

leuk om eens een kijkje te nemen in de uitgaven van zo’n trip. en ik vind het best meevallen!

Reply
Wanda 24 maart 2021 - 18:48

Leuk om te zien wat jullie hebben uitgegeven tijdens jullie vakantietrip! Bij ons zijn de kosten voor eten ook altijd het hoogste, want hoewel we van tevoren zeggen dat we zelf gaan koken, valt dat in de praktijk dan toch vaak tegen.

Reply
Tessa 23 maart 2021 - 16:13

Le Mont-Saint-Michel en de tuinen van Monet lijken mij echt geweldig om te bezoeken

Reply
Jacoba 23 maart 2021 - 08:19

Prima budget! Ik maakte een paar jaar geleden ook een roadtrip in Frankrijk (Loire icm Normandië) en was denk ik ongeveer hetzelfde kwijt per dag.

Reply
Melissa krijns 21 maart 2021 - 20:40

Als je all kosten zo berekend was het echt een koopje. Leuk om er dan zo op terug te kijken.

Reply
Jouvence 21 maart 2021 - 20:24

Erg mooie foto’s! Ik ben heel lang geleden eens in Normandië geweest met mijn ouders tijdens de zomervakantie.

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More