Budget: kosten 13-daagse roadtrip door Slovenië

by thatonetime
25 comments
Slovenië 2020 - Piran

Kraakheldere, kabbelende beekjes, gigantische bergpassen, kronkelende grottenstelsels en dwalen door de wijngaarden. Zo zag onze roadtrip door Slovenië eruit in een notendop. Ben jij benieuwd wat de kosten zijn voor een dergelijke roadtrip door Slovenië? Je leest het in dit nieuwe blog.


Kosten transport

Met onze eigen auto vertrokken wij vanuit Nederland naar Slovenië. Via Duitsland en Oostenrijk reden wij naar het noorden van Slovenië, om zo het land door te rijden. In dertien dagen hebben wij onwijs veel mooie plekjes in Duitsland, Oostenrijk en vooral Slovenië kunnen ontdekken. We hebben tijdens deze trip te maken gehad met benzinekosten en parkeerkosten. Daarnaast hebben wij in de hoofdstad Ljubjana een dag een elektrische step gehuurd.

In totaal gaven wij € 360,77 uit aan transport. Dit komt neer op € 180,39 per persoon voor dertien dagen.


Kosten accommodatie

Voor deze trip hadden wij onze kampeerspullen mee, maar deze hebben we eigenlijk helemaal niet gebruikt. We hebben met name overnacht in B&B’s, maar soms ook in hotels. Wij maakten deze roadtrip op de bonnefooi, wij hadden vooraf dus geen accomodaties vastgelegd. Gelukkig hebben wij geen enkele problemen ondervonden hiermee en konden wij altijd last minute nog een slaapplek vinden.

Over het algemeen is een overnachting in Slovenië niet heel goedkoop, zeker niet als je in het hoogseizoen reist. Om de kosten te drukken is kamperen dus zeker een optie. Echter kun je al voor een paar tientjes een prima bed & breakfast vinden en de kwaliteit is overal echt meer dan prima, zeker ook in de hotels.

Wij gaven in totaal € 735,69 uit aan de overnachtingen. Dit is € 367,85 per persoon voor de hele reis.


Kosten eten en drinken

Ik bezuinig eigenlijk nooit op eten en drinken en dat hebben we tijdens deze reis ook zeker niet gedaan. Wat wel in de kosten heeft gescheelt, was dat wij regelmatig konden ontbijten bij de accomodatie, daarnaast haalden wij soms voor de lunch wat verse broodjes en boodschappen bij de supermarkt.

In de avond gingen wij lekker ergens eten, wat varieerde van een lekker uitgebreid meergangendiner of een snelle hap. Vaak haalden wij tussendoor ergens een snack, ijsje of een drankje en waren wij ook regelmatig buiten de deur aan het lunchen.

In totaal gaven wij € 802,58 uit aan eten en drinken. Dat is gelijk ook bijna de helft van onze totale uitgaven. Per persoon komt het neer op een bedrag van € 401,29.


Kosten entertainment

Slovenië is een heerlijk land voor outdoorfans en overal worden volop outdooractiviteiten aangeboden. Denk aan: ziplinen, raften, kanoen, hiken, klimmen, suppen en ga zo maar door. Helaas lieten mijn heupklachten al deze activiteiten niet helemaal toe, maar wij hebben ons desondanks prima kunnen vermaken.

Zo hebben wij bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan de prachtige Vintgar Gorge, de grotten van Postojna kunnen ontdekken, kastelen en musea bezocht, supboarden gehuurd, kabelbanen genomen, boottochtjes gemaakt en wijnproeverijen gehad. Wij hebben ons zeker niet verveeld!

Al met al hebben wij heel wat leuke dingen kunnen ondernemen. De entree voor alle uitjes en bezienswaardigheden waren bij elkaar € 333,82. Dit is € 166,91 per persoon.


Overige kosten

Denk hierbij aan de aanschaf van souvenirs, het huren of kopen van bepaalde items of het maken van (onvoorziene) bijbehorende kosten. In Slovenië kocht ik bij de wijnproeverij een aantal wijntjes voor thuis, moesten we meerdere vignetten kopen en haalde ik wat souvenirs.

Aan al deze ‘overige’ dingen gaven wij € 106,90 uit. Dit komt neer op € 53,45 per persoon.


Totale kosten roadtrip door Slovenië

Transport€ 360,77
Accomodatie€ 735,69
Eten en drinken € 802,58
Entertainment € 333,82
Overige kosten € 106,90
Totaal € 2339,76

Wij betaalden voor onze 13-daagse vakantie door Slovenië in totaal € 2339,76. Dit komt neer op een totaalbedrag van € 1169,88 per persoon. Het dagbudget voor deze reis komt hiermee op € 89,99 per persoon.

De kosten voor je roadtrip door Slovenië kan zeker een stuk goedkoper, als je er voor kiest om bijvoorbeeld te gaan kamperen. Ook het maken van je eigen eten en vaker boodschappen doen in de supermarkt kan de kosten drukken. Voor uitjes en bezienswaardigheden zijn we ook best wel wat kwijt, maar ik vind eigenlijk dat je daar nooit op moet bezuinigen. Investeren in ervaringen!

Wat vind jij van ons budget voor onze roadtrip door Slovenië?


Nieuwsgierig naar meer?

Reisroute: roadtrip Slovenië

Lake Bled: het meest Romantische meer van Slovenië

Ljubljana: doen in de hoofdstad van Slovenië

Lake Bohinj: bezoek het mooiste meer van Slovenië

Hoe bepaal je het budget voor je volgende reis?

Goed voorbereid op reis naar Slovenië? Vind hier alle tips van Jessica.


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Slovenië?

Wil je een auto huren om je reisroute in Slovenië zelf af te leggen?

Vervelende verrassing: Eigen risico waarmee je niet durft te rijden

♥ Janet

You may also like

25 comments

Yvonne 28 mei 2021 - 18:32

Mooi, duidelijk overzicht! Bij het voorbereiden van een roadtrip door Slovenië afgelopen zomer vond ik Slovenië veel prijziger dan ik dacht, in accommodatie al. Voor minder dan 100 euro was er eigenlijk bijna niks te vinden voor ons vieren, in de meeste landen lukt dat veel beter. Misschien komt het omdat het land de laatste jaren zo populair is geworden.

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:25

Slovenië is inderdaad niet een hele goedkope bestemming, maar vond het wel onwijs gaaf.

Reply
Lindaschrijfthetop 20 mei 2021 - 18:32

Ik ben er nog nooit geweest maar ik vind het een heel overzichtelijk blog

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:35

Dankjewel! Het is een prachtige bestemming.

Reply
Felice Veenman 13 mei 2021 - 09:40

wat een leuk en eerlijk overzicht. Ik vraag mezelf regelmatig af als ik met vakantie ben: is dit nu een normaal bedrag om uit te geven, is het veel is het weinig? Dan is het leuk om over iemands schouder mee te mogen kijken.
En ik ben het met je eens dat je op nooit moet bezuinigen op ervaringen!

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:53

Ervaringen zijn wat de vakantie maakt toch.

Reply
Mandy 12 mei 2021 - 04:38

Slovenie is best een goedkoop land, tuurlijk kan je de kosten lager houden maar ik vind altijd, als je op vakantie bent in het buitenland, moet je ook lekker het land verkennen en uitjes doen en lokaal proeven etc. Fijn zulke blogs altijd!! Krijg je een goed beeld van

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:53

Dat vind ik ook!

Reply
Chayenne 7 mei 2021 - 16:56

Wat fijn om een idee te krijgen van wat een roadtrip naar Slovenië ongeveer kost. Het valt me eigenlijk erg mee (ben IJsland gewend haha). Slovenië en Kroatië staan zeker op mijn lijstje voor een zomervakantie.

Reply
Yvonne 6 mei 2021 - 17:32

Lijkt mij heel netjes voor Slovenië, zo goedkoop is ‘t daar niet. Ik had er vorig jaar accommodatie gezocht (voor een reis die uiteindelijk niet doorging), maar dat is best prijzig daar. Iets verder naar het zuidoosten is vriendelijker voor de portemonnee. 🙂 Met een beetje geluk reizen wij dit jaar die kant op.

Reply
Maaike 6 mei 2021 - 16:51

Wat een handig overzicht dit! Wij hebben zelf veel minder uitgegeven voor onze reis naar het prachtige Slovenië, maar wij hebben dan ook gekampeerd daar en dat is helemaal niet duur!

Reply
Frederique 4 mei 2021 - 10:50

Heel handig zo’n overzicht. We zijn al meerdere malen met de auto naar Slovenië gereden en elke keer heerlijk genoten daar. Voor een goedkope vakantie zijn er betere bestemmingen wat dat betreft maar ik houd gewoon echt van dat land.

Reply
Kiki Hasselton 4 mei 2021 - 08:53

Vroeger met mijn ouders en zusje erheen geweest en wat was het heerlijk en mooi! Toen heel erg goedkoop

Reply
Denise 1 mei 2021 - 08:30

Iets verder de Balkan op is het goedkoper (in Servië, Bosnië en Kosovo, spotgoedkoop zelfs), maar Slovenië wil ik zeker nog bezoeken!

Reply
Aniek 1 mei 2021 - 07:59

Dat valt heel erg mee! Geen budgetreis, maar j, aan eten geef ik ook altijd veel geld uit.

Reply
Tessa 30 april 2021 - 17:53

Mooie reis hebben jullie gemaakt. Ik ga ook altijd naar de supermarkt als ik op vakantie ben. Vind dat ook altijd erg leuk

Reply
Jouvence 30 april 2021 - 16:46

Slovenië lijkt me een erg mooi land om eens heen te gaan! Het eten ziet er ook erg goed uit zeg!

Reply
Jouvence 30 april 2021 - 16:46

Slovenië lijkt me een erg mooi land om eens heen te gaan! Het eten ziet er ook erg goed uit.

Reply
Joanne 30 april 2021 - 09:39

Wat een handig en uitgebreid artikel! Ik zou er zelf nooit op komen om naar Slovenië te reizen.

Reply
Linda 29 april 2021 - 19:22

Ik had het toch wel iets goedkoper verwacht denk ik, maar het is zeker niet slecht. Wij waren hier in 2014 en in mijn herinneringen was het vrij goedkoop. Ik was dan ook met mijn ouders mee haha, dus dat is sowieso anders. Handig om te lezen in ieder geval, want ik wil graag weer eens terug

Reply
Wanda 29 april 2021 - 18:08

Bij ons is de kostenpost voor eten ook altijd het hoogst hoor. Ik vind het voor Slovenië trouwens nog wel aan de prijzige kant, tenminste als ik het met onze vakantie in Kroatië vergelijk, maar misschien heb ik ook gewoon een verkeerd beeld bij dit land.

Reply
Lindaschrijfthetop 29 april 2021 - 10:40

Wat een handig overzicht met alle kosten op een rijtje. Ik denk fat veel mensen die ook die kant opgaan, daar wat aan hebben.

Reply
Mieke | Miek's Mind 29 april 2021 - 08:43

Slovenie zou ik nooit aan denken om op vakantie te gaan. De uiteindelijke kosten vind ik toch wel prijzig voor zo’n over het algemeen goedkoper land.

Reply
nicole orriens 28 april 2021 - 11:23

Ik vind dit echt een geweldige blogpost. Superfijn dat je de bedragen noemt en die aan het eind ook nog bij elkaar op een rijtje zet. Ik was wel verrast over de totaalkosten die omgerekend toch ruim 200 euro per dag zijn. Dat had ik niet verwacht.

Reply
Jacoba 27 april 2021 - 09:04

Wat een handig overzicht! Ik dacht altijd dat Slovenië een stuk goedkoper was dan Nederland, maar als ik dit zie lijkt het wat tegen te vallen. Klopt dat?

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More