Slovenië 2020 - Piran

Budget: kosten 13-daagse roadtrip door Slovenië

Kraakheldere, kabbelende beekjes, gigantische bergpassen, kronkelende grottenstelsels en dwalen door de wijngaarden. Zo zag onze roadtrip door Slovenië eruit in een notendop. Ben jij benieuwd wat de kosten zijn voor een dergelijke roadtrip door Slovenië? Je leest het in dit nieuwe blog.

Budget 13-daagse roadtrip door Slovenië

Kosten transport

Met onze eigen auto vertrokken wij vanuit Nederland naar Slovenië. Via Duitsland en Oostenrijk reden wij naar het noorden van Slovenië, om zo het land door te rijden. In dertien dagen hebben wij onwijs veel mooie plekjes in Duitsland, Oostenrijk en vooral Slovenië kunnen ontdekken. We hebben tijdens deze trip te maken gehad met benzinekosten en parkeerkosten. Daarnaast hebben wij in de hoofdstad Ljubjana een dag een elektrische step gehuurd.

In totaal gaven wij € 360,77 uit aan transport. Dit komt neer op € 180,39 per persoon voor dertien dagen.

Kosten accommodatie

Voor deze trip hadden wij onze kampeerspullen mee, maar deze hebben we eigenlijk helemaal niet gebruikt. We hebben met name overnacht in B&B’s, maar soms ook in hotels. Wij maakten deze roadtrip op de bonnefooi, wij hadden vooraf dus geen accomodaties vastgelegd. Gelukkig hebben wij geen enkele problemen ondervonden hiermee en konden wij altijd last minute nog een slaapplek vinden.

Over het algemeen is een overnachting in Slovenië niet heel goedkoop, zeker niet als je in het hoogseizoen reist. Om de kosten te drukken is kamperen dus zeker een optie. Echter kun je al voor een paar tientjes een prima bed & breakfast vinden en de kwaliteit is overal echt meer dan prima, zeker ook in de hotels.

Wij gaven in totaal € 735,69 uit aan de overnachtingen. Dit is € 367,85 per persoon voor de hele reis.

Germany 2020 - Parkhotel Schmid

Kosten eten en drinken

Ik bezuinig eigenlijk nooit op eten en drinken en dat hebben we tijdens deze reis ook zeker niet gedaan. Wat wel in de kosten heeft gescheelt, was dat wij regelmatig konden ontbijten bij de accomodatie, daarnaast haalden wij soms voor de lunch wat verse broodjes en boodschappen bij de supermarkt.

In de avond gingen wij lekker ergens eten, wat varieerde van een lekker uitgebreid meergangendiner of een snelle hap. Vaak haalden wij tussendoor ergens een snack, ijsje of een drankje en waren wij ook regelmatig buiten de deur aan het lunchen.

In totaal gaven wij € 802,58 uit aan eten en drinken. Dat is gelijk ook bijna de helft van onze totale uitgaven. Per persoon komt het neer op een bedrag van € 401,29.

Kosten entertainment

Slovenië is een heerlijk land voor outdoorfans en overal worden volop outdooractiviteiten aangeboden. Denk aan: ziplinen, raften, kanoen, hiken, klimmen, suppen en ga zo maar door. Helaas lieten mijn heupklachten al deze activiteiten niet helemaal toe, maar wij hebben ons desondanks prima kunnen vermaken.

Zo hebben wij bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan de prachtige Vintgar Gorge, de grotten van Postojna kunnen ontdekken, kastelen en musea bezocht, supboarden gehuurd, kabelbanen genomen, boottochtjes gemaakt en wijnproeverijen gehad. Wij hebben ons zeker niet verveeld!

Al met al hebben wij heel wat leuke dingen kunnen ondernemen. De entree voor alle uitjes en bezienswaardigheden waren bij elkaar € 333,82. Dit is € 166,91 per persoon.

Overige kosten

Denk hierbij aan de aanschaf van souvenirs, het huren of kopen van bepaalde items of het maken van (onvoorziene) bijbehorende kosten. In Slovenië kocht ik bij de wijnproeverij een aantal wijntjes voor thuis, moesten we meerdere vignetten kopen en haalde ik wat souvenirs.

Aan al deze ‘overige’ dingen gaven wij € 106,90 uit. Dit komt neer op € 53,45 per persoon.

Totale kosten roadtrip door Slovenië

Transport€ 360,77
Accomodatie€ 735,69
Eten en drinken € 802,58
Entertainment € 333,82
Overige kosten € 106,90
Totaal € 2339,76

Wij betaalden voor onze 13-daagse vakantie door Slovenië in totaal € 2339,76. Dit komt neer op een totaalbedrag van € 1169,88 per persoon. Het dagbudget voor deze reis komt hiermee op € 89,99 per persoon.

De kosten voor je roadtrip door Slovenië kan zeker een stuk goedkoper, als je er voor kiest om bijvoorbeeld te gaan kamperen. Ook het maken van je eigen eten en vaker boodschappen doen in de supermarkt kan de kosten drukken. Voor uitjes en bezienswaardigheden zijn we ook best wel wat kwijt, maar ik vind eigenlijk dat je daar nooit op moet bezuinigen. Investeren in ervaringen!

Wat vind jij van ons budget voor onze roadtrip door Slovenië?

Nieuwsgierig naar meer?

Lake Bohinj: bezoek het mooiste meer van Slovenië

Ljubljana: doen in de hoofdstad van Slovenië

Lake Bled: het meest Romantische meer van Slovenië

Reisroute: 13-daagse roadtrip naar Slovenië

Hoe bepaal je het budget voor je volgende reis?

Goed voorbereid op reis naar Slovenië? Vind hier alle tips van Jessica.

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Slovenië?

Wil je een auto huren om je reisroute in Slovenië zelf af te leggen?

Vervelende verrassing: Eigen risico waarmee je niet durft te rijden

Reisgids nodig voor je trip naar Slovenië?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

25 Responses

 1. Mooi, duidelijk overzicht! Bij het voorbereiden van een roadtrip door Slovenië afgelopen zomer vond ik Slovenië veel prijziger dan ik dacht, in accommodatie al. Voor minder dan 100 euro was er eigenlijk bijna niks te vinden voor ons vieren, in de meeste landen lukt dat veel beter. Misschien komt het omdat het land de laatste jaren zo populair is geworden.

 2. wat een leuk en eerlijk overzicht. Ik vraag mezelf regelmatig af als ik met vakantie ben: is dit nu een normaal bedrag om uit te geven, is het veel is het weinig? Dan is het leuk om over iemands schouder mee te mogen kijken.
  En ik ben het met je eens dat je op nooit moet bezuinigen op ervaringen!

 3. Slovenie is best een goedkoop land, tuurlijk kan je de kosten lager houden maar ik vind altijd, als je op vakantie bent in het buitenland, moet je ook lekker het land verkennen en uitjes doen en lokaal proeven etc. Fijn zulke blogs altijd!! Krijg je een goed beeld van

 4. Wat fijn om een idee te krijgen van wat een roadtrip naar Slovenië ongeveer kost. Het valt me eigenlijk erg mee (ben IJsland gewend haha). Slovenië en Kroatië staan zeker op mijn lijstje voor een zomervakantie.

 5. Lijkt mij heel netjes voor Slovenië, zo goedkoop is ‘t daar niet. Ik had er vorig jaar accommodatie gezocht (voor een reis die uiteindelijk niet doorging), maar dat is best prijzig daar. Iets verder naar het zuidoosten is vriendelijker voor de portemonnee. 🙂 Met een beetje geluk reizen wij dit jaar die kant op.

 6. Wat een handig overzicht dit! Wij hebben zelf veel minder uitgegeven voor onze reis naar het prachtige Slovenië, maar wij hebben dan ook gekampeerd daar en dat is helemaal niet duur!

 7. Heel handig zo’n overzicht. We zijn al meerdere malen met de auto naar Slovenië gereden en elke keer heerlijk genoten daar. Voor een goedkope vakantie zijn er betere bestemmingen wat dat betreft maar ik houd gewoon echt van dat land.

 8. Iets verder de Balkan op is het goedkoper (in Servië, Bosnië en Kosovo, spotgoedkoop zelfs), maar Slovenië wil ik zeker nog bezoeken!

 9. Mooie reis hebben jullie gemaakt. Ik ga ook altijd naar de supermarkt als ik op vakantie ben. Vind dat ook altijd erg leuk

 10. Slovenië lijkt me een erg mooi land om eens heen te gaan! Het eten ziet er ook erg goed uit.

 11. Ik had het toch wel iets goedkoper verwacht denk ik, maar het is zeker niet slecht. Wij waren hier in 2014 en in mijn herinneringen was het vrij goedkoop. Ik was dan ook met mijn ouders mee haha, dus dat is sowieso anders. Handig om te lezen in ieder geval, want ik wil graag weer eens terug

 12. Bij ons is de kostenpost voor eten ook altijd het hoogst hoor. Ik vind het voor Slovenië trouwens nog wel aan de prijzige kant, tenminste als ik het met onze vakantie in Kroatië vergelijk, maar misschien heb ik ook gewoon een verkeerd beeld bij dit land.

 13. Slovenie zou ik nooit aan denken om op vakantie te gaan. De uiteindelijke kosten vind ik toch wel prijzig voor zo’n over het algemeen goedkoper land.

 14. Ik vind dit echt een geweldige blogpost. Superfijn dat je de bedragen noemt en die aan het eind ook nog bij elkaar op een rijtje zet. Ik was wel verrast over de totaalkosten die omgerekend toch ruim 200 euro per dag zijn. Dat had ik niet verwacht.

 15. Wat een handig overzicht! Ik dacht altijd dat Slovenië een stuk goedkoper was dan Nederland, maar als ik dit zie lijkt het wat tegen te vallen. Klopt dat?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.