Money: kosten rondreis Jordanië (en Israël)

by thatonetime
42 comments
Jaaroverzicht: the Treasury, Petra 2019

Wat was Jordanië mooi! Twee weken lang reisde ik rond in dit prachtige land, trok ik van de éne plek naar de andere en at ik de éne falafel na de andere. Wat de kosten zijn van een rondreis Jordanië, lees je in deze blogpost.

Tijdens mijn rondreis door Jordanië, maakte ik een korte uitstap naar Israel en Palestina. Voor het gemak heb ik deze kosten erbij gerekend in onderstaand overzicht en vind je hier de totale kosten van een rondreis door Jordanië (en Israël).


Kosten transport

Laten we beginnen bij het vliegticket. Ik boekte relatief goedkope tickets. Ik vloog van Schiphol naar Amman, maar wel met een overstap in Praag. Op de heenweg was deze overstap een kleine twee uurtjes, op de terugweg moest ik overnachten op het vliegveld. Voor deze tickets betaalde ik € 258,00. Dit was wel met enkel handbagage, maar dat was geen probleem.

In Amman heb ik de meeste afstanden afgelegd per taxi. Dat is prima te doen. Zeker als je met meerdere mensen bent, komen de kosten op hetzelfde neer als een busticket. Ik heb in Amman een aantal keren gebruik gemaakt van Uber, dat was vaak ietsje goedkoper dan een taxi.

Ik heb ook enkele keren de bus gebruikt. Zo kost een ritje met de Jett-bus van Aqaba naar Amman 8,60 JD (omgerekend zo’n €10,90). In Israel is het openbaar vervoer duurder. Hier betaalde ik bijvoorbeeld 70 ILS (zo’n € 18,00) voor een busticket van Eilat naar Jerusalem.

Omdat ik alleen heb gereisd, heb ik een enkele keer alleen een taxi moeten pakken. Hierdoor komen de kosten iets hoger te liggen.

Velen huren ook een auto om Jordanië te verkennen. Een auto huren in Jordanië kost zo’n 40 JD per dag.

In totaal gaf ik € 550,42 uit aan transport. Zonder vliegtickets gaf ik € 292,42 uit aan transport in Jordanië en Israël.


Kosten Accommodatie

Het was voor mij een aantal jaren geleden, maar tijdens mijn rondreis door Jordanië sliep ik in hostels. Omdat ik deze reis alleen was, was een hostel het meest ideale om andere reizigers te leren kennen. Dit is overigens prima bevallen.

Er zijn genoeg goedkope en gezellige hostels te vinden. Ik betaalde tussen de 5,50 JD (€ 7,00) en de 8 JD (€ 10,15) voor een overnachting. Ik sliep dan wel in een dorm. Wanneer je een privé-kamer wilt, wordt dit natuurlijk iets duurder. Ook dit was echter prima te betalen!

De accommodatie in Israel is een stuk duurder, maar ook hier zijn enkele prima dealtjes te vinden. Ik betaalde voor mijn verblijf €17 per nacht.

Tijdens mijn terugvlucht naar huis, verbleef ik een nacht in een hotel in Praag.

In totaal gaf ik € 133,08 uit aan mijn overnachtingen. 


Kosten eten en drinken

Het eten en drinken in Jordanië is echt niet duur. Ja, als je in Jerash of Petra je eten en drinken haalt, betaal je het driedubbele maar verder is het me echt meegevallen. Bij een simpel afhaaltentje aan de straat kun je al een falafel scoren voor 0,35 JD (€ 0,44) maar als je bij een restaurantje eet betaal je gemiddeld een paar dinar voor een simpel gerecht. Zo koop je een lamb sandwich of een shawarma voor 2,50 JD (€ 3,20).

In Israel betaalde je een stuk meer voor je eten en drinken. Zo betaalde ik voor een simpele hotdog meer dan € 10,00 (43 ILS). Op de markt bij Mahane Yehuda betaalde ik voor een shakshuka 35 ILS (€ 8,95)

In totaal gaf ik 274,22 uit aan eten en drinken. 


Kosten entertainment

Één van de eerste dingen die ik heb gedaan toen ik mijn ticket naar Jordanië had geboekt, was het aanschaffen van een Jordan Pass. Hiervoor betaalde ik 75 JD (€ 95,35). Hiermee krijg je ‘gratis’ toegang tot heel veel bezienswaardigheden in Jordanië, zoals Petra, Jerash, Madaba, Citadel en nog meer. Ook zijn de kosten voor je visum hiermee gedekt.

Niet alle uitstapjes en bezienswaardigheden zijn hiermee te ‘betalen’ en laten deze nou net aardig duur zijn. Zo is een tour en overnachting in Wadi Rum al gauw zo’n € 50,00 tot € 100,00. Ook wilde ik heel graag naar Wadi Mujib, maar hier is de entree ook 21 JD (€ 26,63).

Ook in Jerusalem en Palestina gaf ik geld uit aan tours. Zo betaalde ik bijvoorbeeld zo’n 50 ILS ( €13,00) voor een tour door Bethlehem.

Alle uitjes en entree voor bezienswaardigheden bij elkaar waren 229,80.


Overige kosten

Denk aan de aanschaf van souvenirs (ik kocht veel te dure souvenirs op het vliegveld), het huren van handdoeken en moest ik een aantal dingetjes aanschaffen zoals een nieuwe kabel voor mijn Gopro en elastiekjes.

Aan al deze ‘overige’ dingen gaf ik € 88,97 uit.


Kosten rondreis Jordanië (en Israël)

Transport € 550,42
Accommodatie € 133,08
Eten en drinken€ 274,22
Entertainment€ 229,80
Overige kosten € 88,97
Totaal: 1276,50

Ik ben 15 dagen onderweg geweest. Jordanië is dus niet bepaald goedkoop. Het is prima te doen, maar ik had het eigenlijk ietsje goedkoper verwacht. Tuurlijk kan het veel goedkoper: je kunt er 15 dagen lang voor kiezen om bij een goedkoop eetstalletje aan de weg te eten, je kunt liften (dit doen de locals zelfs heel veel) en zo zijn er nog wel andere dingen waarop je kunt bezuinigen. Ook wordt het natuurlijk al goedkoper als je niet alleen reist.


Nieuwsgierig naar meer Jordanië?

Jeruzalem: alle tips voor je bezoek aan deze heilige stad

Reisroute: twee weken Jordanië (en Israël)

Drijven in de Dode Zee: tips en tricks

Ontdek Bethlehem: alle tips voor je bezoek aan deze Palestijnse stad

Amman: doen in de hoofdstad van Jordanië

Jordanië traveldiary #1: Amman en de ruïnes van Jerash

Aqaba, Jordanië: relaxen bij de Rode Zee

Jerash: eeuwenoude Romeinse ruïnestad in Jordanië

Canyoning in Wadi Mujib

Wadi Rum: overnachten in de woestijn


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Jordanië?

Regel hier je accommodatie voor je reis naar Jordanië.


Wil je een auto huren om je reisroute door Jordanië zelf af te leggen?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Je eigen reisroute uitstippen voor je reis door Jordanië?


♥ Janet

You may also like

42 comments

Danny 23 september 2019 - 08:40

Valt me nog reuze mee voor 15 dagen. Dat bedrag alleen al moest ik betalen voor het huren van een auto in Georgië voor 2 weken (terwijl de rest in het land reuze goedkoop is). Goed om te weten in ieder geval als we nog een keer wat ‘goedkoper’ weg willen.

Reply
thatonetime 25 september 2019 - 18:41

Oh joh… wij denken eraan om deze zomer naar Georgie te gaan, maar dat wordt dan een duur reisje met een huurauto haha.

Reply
Brigith 14 september 2019 - 06:31

Goed om te weten deze prijzen. Het valt mij nog mee. Ik denk overigens wel dat ik veel falafel van de straat zal eten, dus nog ietsje goedkoper uit zal komen 🙂

Reply
thatonetime 15 september 2019 - 16:05

Ik heb dat ook best wel veel gedaan hoor, maar ik had er op een gegeven moment gewoon genoeg van haha. Als je dit dagelijks doet (en die hard drie keer per dag), kun je zeker de kosten drukken!

Reply
Michelle 13 september 2019 - 14:08

Ik zou zelf niet zo snel voor Jordanië kiezen, maar als ik dit zo zie en voor dat geld.. Toch maar een keer overwegen! Zeker zo’n tocht naar Wadi Rum. Heel tof!

Reply
thatonetime 13 september 2019 - 16:34

Je moet jordanië zeker eens overwegen, het is er zo mooi!

Reply
Marcella Molenaar 31 augustus 2019 - 15:28

Wij reizen zelf vaak naar duurdere landen, dus ik vind dit een prima budget voor een reis van 15 dagen. Leuk om te weten wat we ongeveer kwijt zijn als we die kant op gaan. Wel slapen we dan graag op privékamers, dus dat wordt wat duurder.

Reply
thatonetime 1 september 2019 - 09:18

Ik vind het ook wel meevallen, maar er zijn ook genoeg landen, helemaal in Azië, die goedkoper zijn. Normaliter slaap ik trouwens ook in privëkamers, maar omdat ik alleen reisde, heb ik ervoor gekozen om in dorms te verblijven.

Reply
Sherry 28 augustus 2019 - 18:57

Wat een mooie blog. Ik wil er zo graag heen.

Reply
thatonetime 29 augustus 2019 - 18:35

Dankjewel!! Moet je doen joh, het is echt een aanrader!

Reply
Neeltje | Thoughts in Style 28 augustus 2019 - 17:57

Super fijn zo’n uitgebreid overzicht! Jordanië lijkt mij prachtig.

Reply
thatonetime 29 augustus 2019 - 18:34

Dankjewel!

Reply
Manon Ruitenberg 26 augustus 2019 - 15:30

Ik moet eerlijk zeggen dat de totaal prijs me erg meevalt! Scheelt dat je vliegticket goedkoop was. Destijds betaalde ik er iets meer voor….

Reply
thatonetime 29 augustus 2019 - 18:29

En van andere reizigers om mij heen heb ik begrepen dat het vliegticket nog een stuk goedkoper kan. Ik vond dat ik het al aardig netjes had gedaan haha.

Reply
Elles 25 augustus 2019 - 19:09

Wat een prestatie! Voor die prijs ging ik een weekje op vakantie in Kroatië. Heel erg mooi prijsje dus voor 15 dagen Jordanië!
Liefs,
Elles

Reply
thatonetime 29 augustus 2019 - 18:28

Oh haha, dan heb ik het nog best netjes gedaan!

Reply
Felice Veenman 25 augustus 2019 - 11:36

handig ! dit geef me een inzicht wat me in janauri te wachten staat!( ik mis de kosten voor tips ?)

Reply
thatonetime 29 augustus 2019 - 18:27

Jij gaat in januari naar Jordanië? Hoe lang ga je heen?

Reply
Amy 25 augustus 2019 - 10:51

Voor de duur van je reis (15 dagen) vind ik het een nette prijs. Daar heb je veel van kunnen doen.. natuurlijk kan reizen ook goedkoper, maar die manier van reizen moet ook bij je passen. Te lezen aan je artikelen heb je enorm van je reis genoten, dus hopelijk was het iedere euro waard!

Reply
thatonetime 29 augustus 2019 - 18:27

Die manier van ècht op een budget reizen, doe ik al jaren niet meer. Ik vind dat ook allemaal dikke prima als ik wat meer betaal, daar kies ik zelf voor. Ik wil lekker alles kunnen doen en laten wat ik zelf wil.

Reply
rachel 25 augustus 2019 - 09:59

ook ik vind de prijs meevallen!! vakantie kost nou eenmaal geld en je kan het zelf zo gek maken als je zelf wilt 😉

Reply
thatonetime 29 augustus 2019 - 18:26

Oh gelukkig! Ik vond het ook wel meevallen hoor, maar ik hoorde dat anderen het nog best veel vonden. 😉

Reply
Linda 24 augustus 2019 - 12:14

Voor 15 dagen vind ik dit een hele nette prijs! Jordanië lijkt mij leuk om eens te bezoeken. Volgens mij heb je echt veel leuke dingen gedaan, dus dan is dat natuurlijk ook het geld wel waard!

Reply
thatonetime 29 augustus 2019 - 18:38

Zeker weten! Het was het geld zeker waard!

Reply
Nicole Orriëns 23 augustus 2019 - 09:09

Voor 15 dagen valt de prijs me eigenlijk nog best mee.

Reply
thatonetime 29 augustus 2019 - 18:38

Tipje voor volgend jaar haha.

Reply
Yana huremovic 23 augustus 2019 - 06:53

Wat lijkt het daar mooi! Heb er nog nooit aan gedacht om naar daar ge gaan!

Reply
Amina 26 augustus 2019 - 21:31

Zo cool dat je dit alleen gedaan hebt. Mooi land en helemaal niet zo ver van ons vandaan. Ze geven daar ook de coolste feesten ‘s nachts midden in de woestijn, een keer gezien in het reisprogramma van Floortje xxx

Reply
thatonetime 29 augustus 2019 - 18:30

Oh wat grappig.. die aflevering heb ik niet gezien. Het is ideaal.. maar een uurtje of vijf vliegen.

Reply
thatonetime 29 augustus 2019 - 18:37

Dan moet je dat toch echt eens overwegen.. 😉

Reply
Gabrielle 23 augustus 2019 - 06:50

Woaw je hebt het echt goedkoop gedaan! De meeste reizen naar Jordanië en Israël worden een stuk duurder aangeboden.

Reply
thatonetime 29 augustus 2019 - 18:37

Oh dankjewel! Ik heb geen georganiseerde reis gedaan, alles zelf regelen is dan ook een stuk goedkoper.

Reply
An 23 augustus 2019 - 06:11

Eten wn overnachting is idd heel betaalbaar maar het zijn de tours die het duurder maken. Ik ben net terug uit Thailand en heb dezelfde ervaring.
Anderzijds zijn mooie ervaringen onbetaalbaar. Die blijven immers hangen.

Reply
thatonetime 29 augustus 2019 - 18:36

Ik ben het helemaal met je eens. Het maakt je reis wel een stuk duurder, maar het is zeker niet iets waar je op kunt bezuinigen! Het zijn vaak de hoogtepunten van mijn reis.

Reply
Melanie Hoogvliet 23 augustus 2019 - 06:00

Wat een mooi uitgebreid blog! Ik vind je kosten plaatjes erg interessant. Zoals dat de prijzen voor eten zoveel verschillen.

Reply
thatonetime 29 augustus 2019 - 18:35

Dankjewel!

Reply
Mandy 22 augustus 2019 - 12:38

Ik vind de prijs nog best wel meevallen, je bent wel heel lang geweest! Tuurlijk had je kunnen besparen maar je moet ook genieten. Je hebt wel echt een prachtige vakantie gehad!

Reply
thatonetime 22 augustus 2019 - 16:07

Dat zeker, ik vond het ook elke euro waard hoor!

Reply
Jouvence.nl 23 augustus 2019 - 09:32

Ik vind de prijs nog wel meevallen. Ik zou graag een keer naar Jordanië willen.

Reply
thatonetime 29 augustus 2019 - 18:38

Gelukkig! Het is echt de moeite waard.

Reply
Henk 22 augustus 2019 - 10:22

Belangrijkdte is of je het het geld waard vond, en dat is aan je enthousiasme te lezen absoluut het geval!

Reply
thatonetime 22 augustus 2019 - 16:05

Dat zeker weten! Ik heb eigenlijk nooit spijt van mijn uitgaven haha.

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More