Langkawi, Maleisië: 11x doen op dit tropische eiland

by thatonetime
27 comments

Tijdens onze rondreis door het mooie Maleisië bezochten wij het eiland Langkawi, opzoek naar zon, zee en strand. Het bleek een heerlijk eiland te zijn. Tips voor je bezoek aan Langkawi, lees je in deze blog.

Vijf weken rondreizen door Maleisië, bracht mij op het eiland Langkawi. Het was de derde bestemming die we bezochten, nadat we onze reis begonnen in Kuala Lumpur en de street-art bewonderden op Penang.

Palau Langkawi

Langkawi is een archipel, bestaande uit 99 eilanden waarvan wij het grootste eiland Palau Langkawi bezochten. Langkawi staat sinds 2006 op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is wat mij betreft meer dan terecht.

Langkawi telt ongeveer 100.000 inwoners, waarvan de meeste mensen wonen in Kuah, de hoofdstad van het eiland.


1. Panorama Langkawi cable car

Één van de populairste dingen om te doen op het eiland is deze kabelbaan. Heb je geen last van hoogtevrees en houdt je van spectaculaire uitzichten, dan is dit de plek. Deze kabelbaan is 2,2 km en vertrekt vanuit Oriental Village. In ongeveer 15 minuten brengt deze kabelbaan je naar zo’n 700 meter hoogte, naar de top van berg Machinchang. Ook kun je hoog boven de bomen over de glazen skybridge wandelen.

Openingstijden: maandag t/m donderdag van 10.00 uur tot 19.00 uur (woensdag van 12.00 uur tot 19.00 uur). Vrijdag t/m zondag van 9.30 uur tot 19.00 uur.

Toegangsprijs: Dit ligt aan wat je boekt. Wij betaalden RM45 per persoon. Voor kinderen is het RM20. Voor de skybridge moet je apart betalen. Wij betaalden hiervoor 25 RM per persoon.

Langkawi Cable Car
Langkawi Cable Car
Langkawi Cable Car

2. Chillen op het strand

Het bekendste strand van Langkawi is Pentai Cenang. Dichtbij dit strand vind je ook de meeste accommodatie. Op het strand vind je meerdere strandtentjes en er is eigenlijk altijd wel bedrijvigheid. Een ander bekend strand is Tanjung Rhu, wat gelegen ligt in het noorden van het eiland en dit strand wordt door velen gezien als het mooiste strand van het eiland. Andere stranden zijn Tengah beach, Pantai Kok en Pantai Tengah.

Langkawi, Malaysia
Langkawi, Malaysia