Langkawi, Maleisië: 11x doen op dit tropische eiland

by thatonetime
27 comments

Tijdens onze rondreis door het mooie Maleisië bezochten wij het eiland Langkawi, opzoek naar zon, zee en strand. Het bleek een heerlijk eiland te zijn. Tips voor je bezoek aan Langkawi, lees je in deze blog.

Vijf weken rondreizen door Maleisië, bracht mij op het eiland Langkawi. Het was de derde bestemming die we bezochten, nadat we onze reis begonnen in Kuala Lumpur en de street-art bewonderden op Penang.

Palau Langkawi

Langkawi is een archipel, bestaande uit 99 eilanden waarvan wij het grootste eiland Palau Langkawi bezochten. Langkawi staat sinds 2006 op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is wat mij betreft meer dan terecht.

Langkawi telt ongeveer 100.000 inwoners, waarvan de meeste mensen wonen in Kuah, de hoofdstad van het eiland.


1. Panorama Langkawi cable car

Één van de populairste dingen om te doen op het eiland is deze kabelbaan. Heb je geen last van hoogtevrees en houdt je van spectaculaire uitzichten, dan is dit de plek. Deze kabelbaan is 2,2 km en vertrekt vanuit Oriental Village. In ongeveer 15 minuten brengt deze kabelbaan je naar zo’n 700 meter hoogte, naar de top van berg Machinchang. Ook kun je hoog boven de bomen over de glazen skybridge wandelen.

Openingstijden: maandag t/m donderdag van 10.00 uur tot 19.00 uur (woensdag van 12.00 uur tot 19.00 uur). Vrijdag t/m zondag van 9.30 uur tot 19.00 uur.

Toegangsprijs: Dit ligt aan wat je boekt. Wij betaalden RM45 per persoon. Voor kinderen is het RM20. Voor de skybridge moet je apart betalen. Wij betaalden hiervoor 25 RM per persoon.

Langkawi Cable Car
Langkawi Cable Car
Langkawi Cable Car

2. Chillen op het strand

Het bekendste strand van Langkawi is Pentai Cenang. Dichtbij dit strand vind je ook de meeste accommodatie. Op het strand vind je meerdere strandtentjes en er is eigenlijk altijd wel bedrijvigheid. Een ander bekend strand is Tanjung Rhu, wat gelegen ligt in het noorden van het eiland en dit strand wordt door velen gezien als het mooiste strand van het eiland. Andere stranden zijn Tengah beach, Pantai Kok en Pantai Tengah.

Langkawi, Malaysia
Langkawi, Malaysia
Langkawi, Malaysia


3. wijnenwijnenwijnen

Hoewel het eiland nog niet echt heel erg overspoeld wordt door toeristen, is er toch al genoeg bedrijvigheid te vinden op het eiland. Met name rondom Pentai Cenang vind je veel gezellige tentjes. Wil je een drankje doen, dan kan dat bij één van de gezellige strandtentjes, maar er zijn ook ‘clubs’ op het eiland waar je tot in de late uren terecht kunt. Ook bij de grote resorts kun je altijd terecht.

clubbing in Malaysia

4. Kilim Geoforest Park

Er is zoveel afwisseling op Langkawi. Het Kilim Geoforest Park is een divers natuurreservaat. Het bevat zo’n 100 km2 aan beschermde natuur; van kalkstenen rotsformaties tot grotten en van lagunes tot mooie baaien en stranden en van vleermuizen tot krokodillen spotten. Wil je de natuurpracht zelf ontdekken, doe dan een mangrovetour. Voor ons was het helaas te laat om nog mee te gaan met deze tour, dus wij hebben dit zelf niet kunnen doen. Het schijnt echter wel mooi te zijn. Check de website voor meer info.

Openingstijden: dagelijks van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Toegangsprijs: 2 uur mangrovetour: 350 RM per boot. 3 uur mangrovetour: 450 RM per boot. 4 uur mangrovetour: 500 RM per boot.


5. Eilandhoppen

Vanaf Palau Langkawi vertrekken er meerdere boten om de omliggende eilanden te ontdekken. Een tour naar meerdere eilanden is zeker een aanrader. In ons programma paste dit helaas niet meer, en daar hadden wij toch wel spijt van. In een halve dag kun je een aantal andere eilanden van de archipel ontdekken. Het varen langs deze prachtige eilanden moet al fantastisch zijn, maar je mag ook een aantal eilanden zelf ontdekken als Palau Dayang Bunting en Pulau Singa Besar. De prijzen voor een dergelijke tour liggen tussen de 30 en 50 RM per persoon.

Langkawi, Malaysia


6. Ga naar het hoogste punt van Langkawi

De berg Gunung Raya is met ruim 880 meter de hoogste berg van het eiland. Je kunt naar de top van de Gunng Raya om te genieten van het uitzicht. Een scooter of auto is hiervoor ideaal, of laat je anders brengen met een taxi. Onderweg kun je veel wildlife tegenkomen als apen, leguanen, vliegende vossen en eekhoorns. Zorg ervoor dat je gaat als de lucht helder is!

Gunung Raya, Malaysia
Gunung Raya, Malaysia
Gunung Raya, Malaysia

7. Beklim watervallen

Op het eiland zijn meerdere watervallen te vinden, maar de bekendste (en tevens de enige die wij bezochten) is de Seven Wells. Seven Wells waterval vind je in het noordwesten van het eiland. Deze waterval bestaat uit zeven natuurlijk poelen, waar je na de wandeling lekker de verkoeling kunt opzoeken. Vanaf de parkeerplaats volg je een steile weg/trap naar boven, totdat je bij de waterval komt. Vanaf hier kun je zelfs hiken naar Oriental Village, wij hebben dit zelf niet gedaan maar deze wandeling schijnt zo’n drie kilometer door de jungle te zijn.

Seven Wells Waterfall, Langkawi
Seven Wells Waterfall, Langkawi

8. Eten op de nightmarket

Elke avond vind je op het eiland een nightmarket. Het toffe hieraan is dat de nightmarket elke dag op een andere locatie is. Zo zijn er zeven locaties, voor elke dag van de week. Check van tevoren dus even goed wat de locatie van de nightmarket is, en scoor je avondeten voor een prikkie.