10x de leukste dorpjes en steden in Luxemburg

by thatonetime
97 comments
Dorpen in Luxemburg 2020 - 1

Luxemburg; een bestemming waar je niet snel aan denkt. Sterker nog, een bestemming waar de meesten doorheen rijden op weg naar de zuidelijke landen, maar wat niet vaak bezocht wordt. Ik koos Luxemburg echter voor een weekendje weg en genoot van de toffe sfeer, leuke dorpjes en prachtige natuur. Wat de tofste plekjes om te bezoeken zijn in het land, zet ik hier voor je op een rij.

Luxemburg: het land

Luxemburg is een klein land ten zuiden van België. Het land is maar 84 km lang en daarmee één van de kleinste landen van Europa (Alleen Malta is nog kleiner). Officieel is het een ‘ Groothertogdom’. In Luxemburg wonen ongeveer een half miljoen inwoners, waarvan er ruim 100.000 in de gelijknamige hoofdstad wonen.

Luxemburg is een rijk land, zelfs één van de rijkste landen ter wereld. Je vindt er wel 157 banken en het land heeft ook nog eens een heel gunstige belastingregels. Ooit begon het land rijk te worden dankzij de handel in staal, maar tegenwoordig is het allemaal dankzij de grote rol van de bank.

Hoewel Luxemburg aardig verwoest is in oorlogstijden, heeft het daarna dus flink aan de weg getimmerd. Luxemburg is niet echt een bestemming wat bekend staat als toeristenoord, maar met dit artikel ga ik je overtuigen om toch eens te overwegen om naar dit mooie land te gaan.


1. Luxemburg stad

Luxemburg stad is de hoofdstad van het land en daarmee misschien wel één van de meest voor de hand liggende bestemmingen om in het land te bezoeken. De hoofdstad staat vooral bekend om de vele banken en kantoren in de stad. Ook staat de politiek in deze stad centraal. Ondanks deze zakelijke bouwwerken die je in de stad kunt vinden, vind je er ook echt een aantal pareltjes. Vooral in het oude gedeelte van de stad vind je veel mooie plekjes. Denk aan de Kazematten, Cathédrale Notre Dame en de mooiste promenade van Europa (aldus men): Chemin de la Corniche. Het is een leuke plek om een paar dagen door te brengen, bijvoorbeeld tijdens een citytrip. Oh en je kunt er ook nog eens heel goed winkelen.


2. Esch Sur Alzette

Deze stad is, na Luxemburg stad, de grootste stad van het land. De stad heeft ruim 30.000 inwoners en is gelegen aan de rivier de Alzette. De stad is vrij internationaal ingesteld; het heeft meerdere belangrijke musea (zoals het Nationaal Verzetsmuseum), monumenten, schouwburgen, kunstgalerijen en is een belangrijke stad voor de architectuur. In de stad vind je meerdere architectonische hoogstandjes, met bouwwerken van bijvoorbeeld Peter Rice, Gottfried Böhm, Violet le Duc en Joseph Stübben. Je kunt er ook goed winkelen dankzij de winkelcentra.


3. Echternach

De stad Echternach vind je op de grens met Duitsland, gelegen langs de Sauer. Het is de oudste stad van het land, je vindt er zelfs nog overblijfselen uit de Romeinse tijd. Tegenwoordig is het meer een dorp met maar een grote 5000 inwoners. Daarnaast is het dorp vrij populair dankzij een aantal andere bezienswaardigheden. Het dorp heeft een prachtig stadsplein, je vindt er een oude abdij en overblijfselen van een oude stadsmuur. Veel van de stad is in de Tweede Wereldoorlog verwoest, maar niet alles. Ook kun je in Echternach en omgeving erg goed wandelen.


4. Bourglinster

Ongeveer 20 minuten buiten Luxemburg stad, vind je het kleine dorpje Bourglinster. Het dorp telt maar ongeveer 750 inwoners, dus groot is het niet. Er is ook maar één reden waarom wij Bourglinster bezochten en dat was het kasteel. Chateau Bourglinster Dit kasteel stamt uit de 12e eeuw, maar er wordt tegenwoordig nog steeds gebruik van gemaakt. Niet als kasteel weliswaar, maar het huisvest een restaurant. Tevens kunnen er tentoonstellingen, conferenties en concerten plaatsvinden. Wat een toffe plek voor een concert. Ook kun je een rondleiding aanvragen door het kasteel.

Je kunt ook naar het nabijgelegen Junglinster, hier zijn wat meer opties om te eten en te drinken, bijvoorbeeld restaurant V8.


5. Beaufort

Wij gingen eigenlijk naar dit dorpje voor maar één reden: Burg Beaufort, de burcht stamt uit de 12e eeuw. Je kunt duidelijk twee bouwstijlen terugvinden in de burcht; de Romaanse en de Gotische. De burcht is tijdens oorlogstijden flink toegetakeld, maar ze hebben hun best gedaan om gedeeltes van de burcht in de oude toestand te restaureren. Sinds 1981 is de Burcht eigendom van de staat Luxemburg. Het centrum van het dorp ligt een stukje verderop, waar je meerdere verblijfplaatsen en restaurantjes kunt vinden. Beaufort is ook een bestemming die tijdens meerdere tours wordt aangedaan.


6. Vianden

Ik vond dit eigenlijk het leukste en mooiste dorpje van Luxemburg, wat ik bezocht heb. Vianden vind je in het noorden van het land, op de grens met Duitsland. Vianden is een dorpje waar de historie vanaf spat. Het is één van de oudste dorpen van Luxemburg en heeft tegenwoordig ongeveer 2000 inwoners. Het is één van de populairste bestemmingen in Luxemburg, en ik snap inmiddels wel waarom.

Het centrum is leuk om doorheen te dwalen en ontzettend fotogeniek, maar bovenop de berg vind je het grote kasteel van Vianden. Je kunt dit kasteel bezoeken voor € 6,00/ € 2,00 per persoon/kind. Je vindt er ook een stoeltjeslift die je in ruim tien minuten en voor € 4,00 middenin het bos, bovenop de berg dropt. De stoeltjeslift is op bepaalde tijden geopend. Check van tevoren goed, wanneer dat is. Daarnaast vind je in het dorp meerdere kerken, kapellen en musea. Genoeg te zien en te doen.


7. Müllerthal

Oké, het dorp Müllerthal telt een aantal huizen en een vervallen café, maar als ik over Müllerthal praat dan heb ik het over de regio. De regio wordt ook wel ‘Klein Zwitserland’ genoemd. Nu was mijn trip naar Zwitserland geannuleerd, dus dat ik heb ik maar verruild voor Klein Zwitserland. De regio is zeer geschikt om te hiken en is een populaire bestemming onder de wandelaars.

Denk aan rivieren, veel groen, heuvels, haarspeldbochten, watervallen, zandstenen rotsformaties en indrukwekkende vergezichten; dat is Müllerthal. De Müllerthal Trail is een gewilde wandelroute onder de bergsportliefhebbers. De route is 112 kilometer lang en bestaat uit drie grote lussen (route 1,2 en 3) van elk zes etappes.

Lees hier het blog van Marcella met uitgebreide informatie over het wandelen van de alternatieve route van de Müllerthal Trail.


8. Larochette

Op de plek waar twee rivieren samenkomen, middenin ‘Klein Zwitserland’ vind je het dorp Larochette. Dit kleine dorpje is verrassend pittoresk met een klein marktpleintje met daaromheen een aantal winkeltjes en cafeetjes. Vanaf het plein zie je het Middeleeuwse kasteel al boven de huizen prijken. Château de Larochette stamt uit de 11e eeuw en is in de 16e eeuw grotendeels afgebrand, maar de laatste jaren zijn ze weer een poging aan het doen om het her en der te restaureren. Je kunt het kasteel bezoeken voor € 2,00/ € 1,00 per persoon/kind. Op zondag is er altijd een markt.


9. Moselle Valley

Wij hadden helaas te weinig tijd om deze regio te bezoeken, maar de Moselle Valley is een vallei vol wijngaarden. Ik wil zeker nog eens terug in de zomer om verschillende wijngaarden af te gaan want onze trip naar de Duitse wijngaarden langs de Moezel, waren al een succes. Langs de Moezel vind je hier in Luxemburg ook genoeg opties om een lekkere Riesling te drinken, een wijnproeverij te houden of een hapje te eten, terwijl je uitkijkt over de gaarden. Het is één van de kleinste wijnregio’s van Europa, maar dat maakt de wijntjes niet minder lekker. 😉

Ben je geen wijnliefhebber, dan kun je altijd nog één van de watersporten uitoefenen op de Moezel.


10. Clervaux

Dit dorp in het noorden van Luxemburg hebben wij ook niet bezocht, maar wordt ook regelmatig genoemd als één van de leuke plekken om te bezoeken in het land. Je vindt het dorpje in de Luxemburgse Ardennen in een diep dal. Je vindt hier <natuurlijk> een kasteel, een prachtige abdij, een oude burcht en meerdere kerken. Ook vind je in de buurt een drielandenpunt.


Slapen in Luxemburg

In alle bovengenoemde dorpen vind je opties om te overnachten. Veel plekken zijn populaire bestemmingen om te kamperen, vooral in de zomer moet je van tevoren iets . Wil je in een hotel verblijven, check dan eens onderstaande toppers.

$$ – NH Hotel Luxemburg city

$ – Bed & Breakfast du Chateau Vianden

$$$ – Hotel De La Sure Echternach

$ – Youth Hostel Esch Sur Alzette


Praktische informatie Luxemburg

Luxemburg is een klein land. Daardoor liggen dorpen, steden, bezienswaardigheden en natuurgebieden binnen handbereik.

Luxemburg stad heeft een vliegveld, maar vanaf Nederland kun je echt prima rijden met je eigen auto. Het was voor ons ongeveer 3,5 uur rijden naar de hoofdstad van het land.

in Luxemburg stad is het openbaar vervoer heel goed geregeld en het is relatief goedkoop. Overal vind je bussen, trams en treinen en zijn er goede verbindingen tussen Luxemburg stad en andere bestemmingen in het land. Je kunt met het OV vrijwel in alle uithoeken van het land komen.

Het verkeer in Luxemburg is ook erg overzichtelijk en wij vonden het relatief rustig, zelfs in de hoofdstad.

De benzineprijzen zijn in Luxemburg erg laag, in vergelijking met de prijzen in Nederland. Zorg dus dat je je tank goed volgooit als je nog in het land bent. In januari 2020 was de benzineprijs € 1,22 per liter.

Je wordt aangesproken in het Frans en/of het Duits. De meeste mensen die wij hebben gesproken in Luxemburg spreken beide talen. In het Engels kun je ook altijd geholpen worden.

Wil je meerdere bezienswaardigheden en musea bezoeken, dan kan het lonen om een Luxembourg Card aan te schaffen. Met deze kaart kun je meer dan 60 bezienswaardigheden in Luxemburg bezoeken, daarnaast kun je ook gebruik maken van het openbaar vervoer, zolang de kaart geldig is. Je kunt de kaart voor 1, 2 of 3 dagen (€ 13,00-20,00-28,00 p.p.) aanschaffen en kan op vele verkooppunten in de stad. Je kunt ook familiekaarten kopen (€ 28,00-48,00-68,00).


Nieuwsgierig naar meer Luxemburg?

Luxemburg stad: zien en doen in deze hoofdstad


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Luxemburg?

Regel hier je accommodatie voor je reis naar Luxemburg.


Wil je een auto huren om je reis door Luxemburg af te leggen?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Je eigen reisroute uitstippen voor je reis door Luxemburg?

♥ Janet

You may also like

97 comments

Sandra 28 oktober 2022 - 06:38

Jaren geleden dat ik er nog geweest ben. Nu ik jou foto’s zie, krijg ik zin om er nog eens naartoe te gaan

Reply
Johan Verplak 11 mei 2022 - 19:29

Luxemburg is een prachtig landje !! Ga er al jaren heen maar ontdek steeds nieuwe pareltjes. Vaste verblijfplaats is het eeuwen oude stadje Esch sur Sure met het geweldige Hotel de la Sure .

Reply
Gundi 19 maart 2022 - 22:04

Ik ben in November ook in Luxemburg geweest. Vroeger zou ik nooit gedacht hebben om daar naartoe te gaan. Maar zoals je ook zegt is het zo de moeite waard. Wij verbleven in de Mullterthal regio en het is inderdaad sprookjesachtig om te gaan wandelen. We sliepen in Beaufort maar gingen ook naar Larochette, Vianden, Echternach. Ik zou nu heel graag nog eens naar de stad Luxemburg gaan. Lijkt ook zo een sprookje.

Reply
Simone 16 februari 2022 - 20:08

Wij zijn in 2020 een paar dagen naar de Moezel geweest en toen ook een dagje naar Luxemburg stad gereden. Ik vond het wel leuk!

Reply
thatonetime 24 februari 2022 - 20:51

Luxemburg is zeker een aanrader, als je de leuke plekjes weet!

Reply
Melanie Hoogvliet 13 februari 2022 - 09:58

Ik ben 2x in Luxemburg geweest niet mijn favoriete vakantieland maar wel een heerlijk land om mooie wandelingen te maken.

Reply
thatonetime 15 februari 2022 - 12:01

Zeker weten, helemaal mee eens.

Reply
Elena 26 januari 2022 - 19:12

Wat een leuke plekke ! Zo ken ik Nederland helemaal niet. Zelf heb ik in Zuid-Holland gewoond. Daar ziet het er heel anders uit

Reply
thatonetime 2 februari 2022 - 21:09

Oh leuk! Luxemburg heeft heel veel toffe plekjes om te ontdekken.

Reply
Caroline 22 januari 2022 - 10:40

Luxemburg is een leuke bestemming voor een korte week weg, je hoeft er niet te ver voor te reizen en er is veel te ontdekken.

Reply
thatonetime 23 januari 2022 - 11:09

Dat ben ik helemaal met je eens.

Reply
Linda Meester 22 januari 2022 - 08:35

Jeetje, ik ben er nooit geweest en waarom eigenlijk niet?

Reply
thatonetime 23 januari 2022 - 11:10

Haha dat weet ik ook niet, het is zo dichtbij.

Reply
Uniek overnachten 14 januari 2022 - 15:57

Luxemburg staat dit jaar nog op mijn verlanglijstje. Esche sur Alzette is ook culturele hoofdstad nu dacht ik.

Reply
thatonetime 16 januari 2022 - 20:43

Dat wist ik niet, leuk zeg! Ik wil wel weer eens terug naar Luxemburg.

Reply
An Van Assche 5 januari 2022 - 20:10

Voor mij is het maar anderhalf uur rijden. Is inderdaad een prachtig landje. Perfect voor een kort verblijf.

Reply
thatonetime 8 januari 2022 - 13:40

Maar anderhalf uur joh, wat fijn! Ideaal om af en toe eens een weekendje heen te gaan.

Reply
Mieke | Mieks Mind 29 december 2021 - 07:41

Luxemburg lijkt me vooral heel erg mooi om te bezoeken. Op de foto´s ziet het er allemaal zo verlaten uit, niet echt een trekpleister om te bezoeken zo (naar mijn mening). Ik denk voor goede wandelingen dat het zeker de moeite is.

Reply
thatonetime 29 december 2021 - 14:22

Wij waren inderdaad in een rustige periode, dat was heerlijk!

Reply
Maaike 18 november 2021 - 20:04

Ik vind Luxemburg zo’n leuk land. Vianden is inderdaad een geweldig stadje en in met Mullerthal kun je gaaf hiken! Een paar jaar geleden bezochten we Luxemburg-stad onder andere voor de Kerstmarkten, die waren ook sfeervol. Wel jammer dat de Kazematten toen dicht waren…

Reply
thatonetime 20 november 2021 - 15:25

Ja, het heeft mij ook best verrast. Het heeft zulke leuke plekjes om te ontdekken.

Reply
Sherry 10 oktober 2021 - 08:59

Wat een super leuke plekken. Ik wil ze graag bezoeken. Leuke blog.

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 08:41

Dankjewel voor het compliment. Luxemburg is zeker de moeite waard.

Reply
Krystle/Batboy 5 oktober 2021 - 13:38

Nee, daar zou ik zeker niet snel aan denken, maar je hebt me wel wakker gemaakt! Zeker de moeite waard om daar eens naartoe te gaan!

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 08:45

Dat zeker, vooral ook omdat het zo relatief dichtbij is.

Reply
Diana 5 oktober 2021 - 07:40

Ik ga deze dorpjes en steden zeker onthouden. Wil al twee jaar richting Luxemburg om o.a. de Mullerthal trail te lopen maar elke keer moet ik het helaas uitstellen. Hopelijk in 2022 en dan maak ik er gelijk een roadtrip van langs alle leuke plekjes 🙂

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 08:54

Jaa, heerlijk toch. Hopelijk wordt het wat in 2022.

Reply
Felice Veenman 13 september 2021 - 17:09

k heb ooit eens ene week in Luxemburg gekampeerd, het regende de hele week….maar daar kan Luxemburg niks aan doen. Ik vond vooral de mensen daar erg aardig

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 09:08

Oh bah, Luxemburg kan er inderdaad niets aan doen, maar dat kan wel een flinke stempel op de bestemming drukken.

Reply
Jacoba 9 juni 2021 - 13:07

Leuk artikel! Voor mij is in Luxemburg nog veel te ontdekken. Ik ben er ooit geweest toen ik heel jong was, maar ik wil zeker nog eens terug!

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:11

Er zijn veel leuke plekjes in Luxemburg om te ontdekken.

Reply
Raïssa Bruijn 4 juni 2021 - 19:35

Luxemburg is prachtig. Ik zou graag een keer naar de Müllerthal regio willen. Lijkt me heerlijk om daar te wandelen.

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:13

Ik zou ook graag eens terug willen gaan om meer te wandelen.

Reply
Gemma Van der vegt 23 mei 2021 - 19:11

Een paar jaar geleden in Luxemburg geweest. Super leuk was het!

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:31

Ja ik vond mijn eerste trip ook erg leuk.

Reply
Kristof 22 mei 2021 - 13:13

Ik rij er bijna elk jaar door op weg naar Frankrijk maar ben er nog niet op vakantie geweest. Daar ga ik binnenkort toch maar eens verandering in brengen. Ik weet dat het mooi is maar het is er gewoon nog niet van gekomen.

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:33

Het is echt zo’n doorreis bestemming, maar het is ook echt een bezoekje waard.

Reply
Tessa 20 mei 2021 - 09:25

Luxemburg is een mooi land. Ben er jaren geleden met mijn ouders geweest. Veel van de genoemde steden en dropjes hebben we toen bezocht

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:39

Wat leuk, ik vond het ook een erg mooi land.

Reply
Frederique 16 mei 2021 - 08:28

Klinkt erg leuk. We zijn slechts 1x in Luxemburg stad geweest. We waren op doorreis maar bleven er 2 nachten om de stad en omgeving te verkennen. Ik kan me vooral herinneren dat het erg koud was en dat er overal sneeuw lag haha

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:45

Haha, nou dat kan ook leuk zijn.

Reply
Jouvence 14 mei 2021 - 10:06

Het is veel te lang geleden dat ik in Luxemburg ben geweest! Maar weer eens een keer naartoe.

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:50

Altijd goed voor een nieuwe trip toch!

Reply
Melanie Hoogvliet 13 mei 2021 - 06:56

Luxemburg is prachtig ik kom er graag nog eens terug.

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:53

Leuk, ik wil ook graag eens terug.

Reply
Mitchel 11 mei 2021 - 10:39

Leuk artikel over Luxemburg. Met veel plezier heb ik jouw benoeming van alle plaatsen bekeken. Zo krijg ik wel zin in vakantie.

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:56

Dankjewel, Luxemburg is een leuke plek voor een vakantie.

Reply
Deborah 10 mei 2021 - 07:02

Een hele tijd terug alweer hebben we een weekend Luxemburg gedaan. Dat was veel te kort om alles te zien en te doen wat we wilden doen. Nu ik je blog lees realiseer ik mij weer dat ik zeker nog eens terug wil. Het is alsof je terug in de tijd gaat wanneer je door de oude dorpjes wandelt. Heerlijk!!

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 10:58

Wij waren er destijds ook maar vier nachten, maar wil zeker ook eens terug om langer te blijven.

Reply
Marko Barendregt 5 mei 2021 - 09:54

Jaaaa, Luxemburg is echt een top bestemming. Zo dicht bij en zo mooi. Het Müllerthal is inderdaad schitterend om te wandelen. Ik kom met regelmaat in Berdorf omdat je daar echt geweldig kunt rotsklimmen.

Reply
corrina 5 mei 2021 - 04:27

Goedemorgen, in aantal stadjes zijn we wel geweest. Mij lijkt het wel wat om een route met de auto te gaan doen met deze steden erin verwerkt

Reply
Kiki Hasselton 3 mei 2021 - 08:47

Een paar jaar geleden in Luxemburg geweest en ik vond het heerlijk!!

Reply
Jasmina 30 april 2021 - 16:57

Ooow leuk!! Ben nu 2x in luxemburg geweest,maar zie in je blog voldoende redenen om weer terug te gaan 😀

Reply
Mandy 23 april 2021 - 14:12

Wij stonden op camping beaufort, we konden daar dus zo heen lopen. Wel een klim! Vianden en Luxemburg ben ik ook geweest. Vond Luxemburg sowieso een prachtig land

Reply
Lodi 23 april 2021 - 07:39

wat leuk, nooit geweten dat er zoveel mooie plekken zijn in Luxemburg. Ik ben er zeker geweest, we komen hier graag klimmen, maar komen dan niet verder dan de rosten. Of rijden er doorheen naar Frankrijk. Toch volgende keer eens stoppen en langer verblijven.

Reply
Henk 23 juni 2021 - 19:49

Leuk artikel, ik ben voor het laatst in Luxemburg geweest toen er nog een Benelux tourrail was, dus dat is al heel wat jaren geleden. Zo te lezen de hoogste tijd om daar verandering in te brengen.

Reply
thatonetime 31 oktober 2021 - 09:38

Dat ken ik niet, dus dat is wellicht voor mijn tijd haha.

Reply
Lindaschrijfthetop 16 april 2021 - 07:20

Ik ben in Luxemburg geweest als tussenstop, terwijl we op doorreis waren naar een andere bestemming.

Reply
Manon Ruitenberg 13 februari 2020 - 18:28

Heel lang geleden ben ik ook ooit naar Luxemburg geweest. Vianden is mij het meest bijgebleven. Een leuke plaats en een geweldig kasteel. Klopt het dat daar een foto hangt van Patrick Swayze? Volgens mij was er een film met hem opgenomen in het kasteel.

Reply
thatonetime 15 februari 2020 - 16:41

Vianden vond ik ook echt één van de mooiste plekjes van het land. Ik ben niet binnen geweest bij het kasteel, omdat ik amper kon lopen.. dus dat durf ik niet te vertellen of er een foto hangt van Patrick Swayze. 🙂

Reply
Luxemburg 1 februari 2020 - 20:08

Luxemburg is inderdaad een verborgen pareltje. Voorlopig enkel Klein Zwitserland ontdekt, maar hoogtijd om eens wat stadjes te doen.

Reply
thatonetime 3 februari 2020 - 20:35

Klein Zwitserland alleen al is de moeite waard om Luxemburg te bezoeken gok ik haha, maar de dorpjes zijn ook echt heel mooi!

Reply
Michal 28 januari 2020 - 21:49

Luxemburg is klein maar fijn. Aantal jaar terug geweest met de kinderen en toen vanuit Wiltz een aantal kastelen bezocht. Onder andere dat van VIanden, waar toen net het Middeleeuwse festival gehouden werd. Leuk dorp idd.

Reply
thatonetime 30 januari 2020 - 08:25

Leuk om te lezen! Dankjewel voor je reactie.

Reply
Victor Huiting 26 januari 2020 - 14:06

Zo dichtbij en zo mooi. Ben er meerdere malen op vakantie geweest, en kom graag nog eens terug.

Reply
thatonetime 28 januari 2020 - 11:27

Zeker.

Reply
wandelverhaal 25 januari 2020 - 09:50

Er valt zoveel te ontdekken in het Groothertogdom. Lekker dichtbij , gezellige pittoreske plekjes , fijne gastronomie. Zelf komen we er graag wandelen. Vooral de Mullerthal Trail is onze favoriet.

Reply
thatonetime 28 januari 2020 - 16:17

Dat ben ik helemaal met je eens!

Reply
wandelverhaal 25 januari 2020 - 09:47

Zo kortbij en steeds de verplaatsing waard. Het Groothertogdom heeft zoveel mooie troeven , gezellige steden en bovenal veel groen om er te vertoeven. Zelfs komen we er vaak om te lopen langs de Mullerthal Trail. Onze favoriet.

Reply
Caroline 25 januari 2020 - 08:19

Een fijne bestemming voor een weekendje weg. Ik ga je tips zeker onthouden!

Reply
thatonetime 28 januari 2020 - 16:19

Dat is het zeker.

Reply
Anne - Ditisanne.nl 24 januari 2020 - 11:48

Wij waren vorig jaar met Pinksteren in Clervaux en vond dat echt een supermooi plaatsje. In het kasteel midden in Clervaux is een hele toffe (permanente) fototentoonstelling, echt geweldig!
Wil absoluut nog een keer terug voor een lang weekend in Luxemburg, erg fijne bestemming.

Reply
Linda 22 januari 2020 - 14:26

Luxemburg staat al een tijdje op mijn lijstje. Het is zo dichtbij, maar toch ben ik er nog nooit geweest. Jammer! De natuur spreekt mij vooral aan, maar ze te zien zijn er ook heel veel leuke steden en dorpen in het land. Goed om te weten! Luxemburg stad lijkt mij wel de leukste

Reply
thatonetime 28 januari 2020 - 16:27

Het is best afwisselend inderdaad, dat maakt het juist leuk.

Reply
Anouk 21 januari 2020 - 23:56

Wat een leuke bestemming! Ondanks de oorlog is er toch nog veel historie terug te zien. Het lijkt me ook prachtig om er stukken te gaan wandelen. Het lijkt me inderdaad in een aanrader, Luxemburg als bestemming.

Reply
Diana 20 januari 2020 - 10:45

Twee jaar geleden wilde ik eigenlijk richting Luxemburg gaan om daar de Mullerthal trail te gaan lopen alleen last minut kwamen er toen andere reisplannen tussen. Luxemburg ben ik ooit lang geleden een keer geweest. Ben nu vooral ook benieuwd naar Beaufort.

Reply
thatonetime 20 januari 2020 - 17:39

Het kasteel van Beaufort is mooi he! Ik wil ook graag eens terug om meer van Müllerthal te zien.. ik had een slijmbeursontsteking dus ik kon helaas niet veel lopen.

Reply
felice veenman 19 januari 2020 - 11:58

ooit heb ik met twee jonge kinderen een kampeer vakantie in Luxemburg gehad. Het regende nonstop…het is de enige vakantie in mijn leven waar ik eerder naar huis gegaan ben, dan gepland…Daarom heeft Luxenburg een slechte naam bij mij. Onterecht, dat geef ik na het lezen van dit artikel grif toe

Reply
thatonetime 19 januari 2020 - 16:50

Oh hahah, dat snap ik helemaal. De weersomstandigheden kunnen zo’n stempel op je vakantie drukken.

Reply
Linne 19 januari 2020 - 11:35

Heel erg leuk artikel! Wij zijn ons momenteel aan het oriënteren op een vakantie, dankjewel voor de tips!

Reply
thatonetime 19 januari 2020 - 16:50

Dankjewel voor de reactie.

Reply
Alexandra 19 januari 2020 - 09:49

Ik ben er wel eens geweest. Maar na jouw lijstje blijkt dat ik nog lang niet alles gezien heb. Toch een keer terug.

Reply
thatonetime 19 januari 2020 - 16:49

Haha leuk, toch maar eens terug.

Reply
Daisy 18 januari 2020 - 19:56

Het Mullerthal zijn we zooooo vaak geweest als we op vakantie waren in Duitsland! Dat blijft zo mooi! Kan daar elke dag wel wandelen?

Luxemburg is ook wel ideaal voor een citytrip, vooral als je er even uit wilt maar niet met het vliegtuig durft.. vanuit Nederland ben je er zo namelijk?

Reply
thatonetime 19 januari 2020 - 16:48

Oh wat leuk dat je er zo vaak bent geweest.. tot een paar weken geleden kende ik de regio nog helemaal niet. En Luxemburg is ideaal een ideale bestemming voor een citytrip, we waren er binnen een paar uurtjes.

Reply
hippmiemeisje 18 januari 2020 - 10:03

Wauw, zulke mooie foto’s.
Ik hou ook echt van Luxemburg, ik ben er dan ook al vaak geweest. Om wat rust op te zoeken, want dat kan daar nog en tegelijkertijd af en toe wat van die stadjes te bezoeken. Ik vind Luxemburg echt fijn, dus bedankt voor dit overzicht. Dat ga ik opslaan.

Reply
thatonetime 18 januari 2020 - 11:48

Dankjewel! Wat leuk dat je er al vaak bent geweest. Het was voor mij eigenlijk het eerste ‘echte’ bezoek, maar ik ben heel enthousiast geworden.

Reply
Anne-Marie 18 januari 2020 - 09:09

Ik heb tot nu toe alleen Luxemburgstad bezocht maar gezien jouw tips moet ik er zeker nog een keer naar toe

Reply
thatonetime 18 januari 2020 - 11:47

Luxemburg stad is al prachtig, maar de overige dorpen zijn ook echt heel erg mooi.. vaak met historische centra en ook nog eens een hele mooie omgeving.

Reply
Jenny 17 januari 2020 - 20:58

Ohhhhh, mooie herinneringen! Als kind heb ik veel van deze plekken bezocht. Vooral Echternach en Vianden vond ik mooi.

Reply
thatonetime 18 januari 2020 - 11:46

Dat snap ik! Die dorpen vond ik ook heel mooi, vooral Vianden!

Reply
Yvonne 17 januari 2020 - 20:32

Leuk, een boel bekende plekjes. In Luxemburg stad zijn wij nog niet geweest. Lijkt me zeker wel de moeite en gaan we een volgende keer zeker een dag of weekend naartoe als we in de buurt zijn .

Reply
thatonetime 18 januari 2020 - 11:46

Leuk om te horen! Luxemburg stad kun je ook prima in een volle dag ontdekken..het is niet heel groot!

Reply
Kim 17 januari 2020 - 15:47

Wat een mooi lijstje! Wij zijn een keer in Vianden geweest om het kasteel te bewonderen, maar toen was hij dicht helaas. Haha, pech! Misschien nog maar eens keer die kant op 🙂

Reply
thatonetime 18 januari 2020 - 11:45

Haha dat had mij ook kunnen overkomen, iets met een goede voorbereiding haha.

Reply
Aniek 17 januari 2020 - 10:39

Nar het Müllerthal ben ik wel benieuwd! Ik ben er een keer doorheen gefietst, meen ik, en ik wil nog wel een keer terug voor een mooie wandeling!

Reply
thatonetime 18 januari 2020 - 11:44

Ik kon helaas ook niet veel wandelen omdat ik een slijmbeursontsteking heb, maar ik wil ook graag eens terug!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More