Marshe Bieu: ervaar puur Curaçao

by thatonetime
25 comments

Curaçao is zo westers al wat, inclusief Albert Heijn. Ik vind het altijd leuk om een poging te doen om een beetje van de lokale sfeer te proeven. Dit kan gelukkig nog steeds op Curaçao. Vandaag deel ik met je de perfecte plek om lokale gerechten te proberen: gaarkeuken Marshe Bieu.

Curaçao

De (oorspronkelijke) bevolking van Curaçao, zijn de Antillianen. Zij spreken Papiamentu. Hoewel het merendeel van de bevolking op het eiland tegenwoordig Nederlander is, zijn er gelukkig nog mensen die hun best doen om Curaçao authentiek te houden. Op Curaçao zijn er nog genoeg plekken waar je de Antilliaanse keuken kunt vinden. Naast leguaan eten bij het restaurant Jaanchies, is Marshe Bieu DE plek om het echte Curaçao te ontdekken.


Marshe Bieu

Marshe Bieu, ook wel Plasa Bieu genoemd, is de plek waar je de originele keuken van Curaçao kunt vinden. Het is een bijzondere plek. Tussen allemaal westerse winkels en eettenten, vind je deze enorme schuur wat vroeger diende als overdekte markt. Tegenwoordig is het een gaarkeuken, deze gaarkeuken vind je bij het Waaigatplein in Punda, bij de floating market.

gaarkeuken Marshe Bieu
gaarkeuken Marshe Bieu

De gaarkeuken van Marshe Bieu

Als je binnenloopt vind je allemaal kraampjes aan de linkerzijde van het gebouw. Bij deze kraampjes verkopen ze verschillende lokale gerechten. De rest van het gebouw is zowat helemaal gevuld met rijen tafels. Hieraan wordt gegeten, gekletst en gedronken.

In de tijd dat ik hier regelmatig kwam waren niet alle menukaarten in het Nederlands of Engels, maar de werknemers willen je vast wel op weg helpen hiermee, tenzij je avontuurlijk bent en iets wilt bestellen waarvan je niet precies weet wat het is.

Naast het feit dat je hier lokale gerechten kunt vinden, die ook nog lekker zijn, is het ook nog eens erg goedkoop. Zo kon je een stoba krijgen voor zo’n 10 gulden. Een stoba is een stoofschotel en zijn in veel soorten en maten hier verkrijgbaar. Of probeer eens een kadushi (cactussoep). De pompoenpannenkoeken zijn mijn persoonlijke favoriet! Wat zijn die lekker zeg. Ze zijn heerlijk zoet en kosten nog geen gulden per stuk.

Als je een bezoekje brengt aan Curaçao , is dit zeker de moeite waard!!

Pompoenpannenkoeken bij Marshe Bieu

Ben jij hier wel eens geweest? Wat is jouw favoriete gerecht?


Praktische info Marshe Bieu

Let op: Marshe Bieu is dagelijks geopend, maar het is puur voor de lunch. Het is geopend tot 15.00 uur.

De prijzen zijn anno 2010-2011. Hoe accuraat de prijzen momenteel nog zijn, durf ik niet te zeggen.


Nieuwsgierig naar meer?

6x to do op Curacao #1

6x to do op Curacao #2

That One Time #2 | Die ene keer dat een politieagent mij mee uit vroeg


Beginnen met de voor