Money: kosten citytrip Gdansk

by thatonetime
26 comments

Vorige maand zette ik voor het eerst voet op Poolse bodem. Mijn eerste Poolse ontmoeting was met Gdansk, een leuk, klein stadje in het noorden van het land. Wij verbleven vijf dagen in deze stad. De kosten citytrip Gdansk, lees je in deze blogpost.

Eind oktober vertrok ik samen met een vriendinnetje naar het mooie Gdansk. Zonder een grondige voorbereiding, een paar dagen weg om vooral lekker bij te komen, lekker te eten en te drinken. Hieronder verdeel ik mijn uitgaven in verschillende categorieën om een duidelijk beeld te geven van wat wij hebben uitgegeven.


Kosten transport

Onze vliegtickets waren dus echt goedkoop. We betaalden samen €117 voor twee vliegtickets (inclusief 1 grote trolley). We vlogen met Wizz air van Eindhoven naar Gdansk. Goede deal dacht ik zo. Verder betaalden we kleinere bedragen voor de taxi van en naar het vliegveld en een aantal treinkaartjes.

In totaal gaven wij €145,20 uit aan transport. Dit is €72,60 per persoon.


Kosten accommodatie

Wij boekten van tevoren een hotel in de stad voor vier nachten. Achteraf bleek dit hotel pal in het centrum te staan, aan de hoofdstraat. Ideale uitvalbasis om de stad te ontdekken. De bedden waren echter voor mij wel een beetje klein. Met 1,73 m ben ik blijkbaar voor Poolse standaarden erg lang ofzo? 😉

Wij sliepen in het hotel Dom Schumannów. Wij betaalden €172,00 voor vier nachten. Dit is €86 per persoon.

Kosten citytrip Gdansk

Kosten eten en drinken

Oké, dit is dus onze grootste kostenpost geweest. We hebben echt genoten van het lekkere eten en drinken. We hebben altijd buiten de deur gegeten, tussendoor ergens een drankje gegaan en dan gaan de kosten snel omhoog. Het was het dubbel en dwars waard want we hebben echt heerlijk gegeten bij superleuke restaurantjes. Hierover later meer.

In totaal gaven wij €336 uit aan eten en drinken. Dit is €168 per persoon.


Kosten entertainment

Onze citytrip bestond vooral uit het wandelen door de stad en de kleine straatjes van Gdansk ontdekken. We zijn echter een dag naar de stad Malbork gegaan om een kasteel te bezoeken. We zijn naar Zaspa geweest om street art te bekijken en een middag naar Sopot, een badplaats nabij Gdansk.

Wij betaalden €21,65voor een boottocht door de wateren van Gdansk.

Voor de entree voor slot Marienburg betalen we €13,65.

Wij betaalden samen €34,85. Dit is €17,43 per persoon.


Overige kosten

De overige kosten zijn van de aanschaf van souvenirs en sigaretten. Deze kosten zijn dus geheel persoonsgebonden.

Ik geef €43,45 uit.

Kosten citytrip Gdansk