Money: kosten citytrip Londen

by thatonetime
50 comments

Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik naar Londen ging. Het jaarlijkse uitje met mijn moeder en zus. Na tripjes naar Alanya, Praag en Rome stond Londen op het programma. Een onwijs gave citytrip waarmee ik voor het eerst kennis maakte met Engeland. De kosten voor een citytrip Londen lees je hier.

Na heel wat citytripjes viel ons oog op Londen. Een voor mij volledig onbekende stad. Ik heb eigenlijk niet veel met heel grote steden, maar Londen bleek ontzettend hip te zijn. Na vier dagen in deze stad was ik om en Londen had me aangenaam verrast. Nu staat Londen niet echt bekend als goedkope bestemming, maar het is mij uiteindelijk best meegevallen.


Kosten transport

We boekten een vlucht met Ryanair van Eindhoven naar Londen Stansted. Binnen een uurtje stonden we aan de andere kant van het water, ideaal. Door de douane heenkomen bleek een aardige klus te zijn, waardoor we al met al nog best wat uurtjes kwijt waren. We scoorden tickets voor € 329,34. Dat komt neer op € 109,78 per persoon. En dan hadden we ook nog ideale tijden (in de ochtend vertrekken en in de avond terugvliegen) waardoor we vier volle dagen hadden.

Op het vliegveld haalden we treinkaartjes om naar de stad te gaan en eenmaal in de stad kochten we een oyster card om ons te verplaatsen. Dit is een soort ov-kaart die je kunt opwaarderen en waarmee je met tram en bus kunt reizen. Genoeg om de gehele stad te verkennen.

Met alle bijkomende kosten hebben wij in totaal  € 525,49 uitgegeven. Dit is  € 175,16 per persoon. Ik vond dit echt meevallen.


Kosten accommodatie

De hotelprijzen vielen ons eigenlijk wat tegen. Uiteindelijk boekten we een Airbnb in Bethnal Green. Op zich een prima ligging waarbij je kunt lopen naar de tower bridge en dichtbij het metrostation zit waarbij je binnen mum van tijd in andere delen van de stad bent. De Airbnb viel echter tegen, maar we mochten niet te veel verwachten voor de € 199 die wij hebben betaald. Dit is € 66,34 per persoon.


Kosten eten en drinken

Eten is één van de leukste dingen om te doen, vind ik. Als ik op reis ben, wil ik graag een goed beeld krijgen van de lokale keuken en eet ik graag buiten de deur. Zo bleek ik geen fan te zijn van de mac & cheese. Tijdens deze citytrip hebben wij buiten de deur eten afgewisseld met een bezoekje en de supermarkt voor een ontbijtje. Eten in de pub of bij een foodhall hebben we allemaal geprobeerd.

In totaal gaven wij € 341,13 uit aan eten en drinken. Dit is € 113,71 per persoon.


Kosten entertainment

We hebben niet veel geld uitgegeven aan entertainment, veel van de dingen die we hebben gezien waren gratis. Het enige wat we hebben uitgegeven is € 108,86 aan kaartjes voor de musical the bodyguard. Wij wilden graag naar een musical gaan en zijn verschillende verkooppunten langs gegaan. Ons oog viel op de musical the Bodyguard met hits van Whitney Houston. We vonden dit een erg leuk uitje.

Wij betaalden € 32,29 per persoon voor deze kaartjes. Hiermee hadden we prima plekken overigens.


Overige kosten Londen

We hadden amper overige kosten tijdens deze citytrip. We kochten kaartjes en kleine souvenirs en gaven hiermee een schamele € 7 aan uit.


Kosten citytrip Londen p.p.

Transport€ 175,16
Accommodatie€ 66,34
Eten en drinken€ 113,71
Entertainment€ 32,29
Overige kosten€ 7
Totaal:€ 394,50

Dit bedrag valt me erg mee. Met een citytrip van vier dagen betekent dit een dagbudget van € 98,60. Wat vind jij ervan?


En dan nu nog wat fotootjes..