Money: kosten maand backpacken in Sri Lanka

by thatonetime
72 comments

Een maand of langer backpacken in Azië. Veel velen een droom, maar vaak wordt het niet aangedurfd. Te duur hoor ik vaak. Ik was al eens anderhalve maand in Thailand en ruim een maand in Maleisië. Deze zomer bracht ik een maand door op Sri Lanka. Wat de kosten zijn van een maand rondreizen door Sri Lanka, lees je hier.

Een week voor vertrek werd onze reis naar Sri Lanka zomaar geannuleerd. Ik zag deze reis al aan onze neus voorbij gaan. Toch kozen we er last-minute voor om alsnog te gaan, ondanks de fikse meerprijs van de vliegtickets.


Een maand backpacken door Sri Lanka

Kosten transport

We hadden al ruim een half jaar van tevoren onze vliegtickets geboekt. We kwamen tickets voor een mooie prijs tegen. Destijds betaalden wij € 643,00 per persoon. Omdat onze vliegtickets dus ruim een week voor vertrek werden geannuleerd, konden wij nooit meer zulke goedkope vliegtickets vinden. Gelukkig kregen we het volledige bedrag wel terug zodat we enigszins onze nieuwe vliegtickets konden bekostigen. De nieuwe vliegtickets die we boekten waren € 827,00 per persoon.

We hebben van tevoren lang nagedacht of wij voor deze reis een tuktuk wilden huren zodat we zelf een maand door het land konden rijden. Gaan en staan waar we willen is voor mij wel het ultieme gevoel van vrijheid. Dit leek ons onwijs gaaf, maar hebben dit uiteindelijk toch niet gedaan.

Eenmaal in Sri Lanka hebben we gebruik gemaakt van vrijwel alle mogelijke vervoersmiddelen die je op het eiland tegenkomt. We hebben veel met het openbaar vervoer gereisd, met de bus en trein. Ook hebben we regelmatig een tuktuk of taxi ingeschakeld.

In totaal gaven wij in een maand tijd € 1828,69 uit aan transport. Dit is € 914,35 per persoon. Dit is inclusief vliegtickets.

Kosten reis Sri Lanka
Kosten transport Sri Lanka

Kosten accommodatie

Wij hadden voor vertrek geen enkele accommodatie vastgelegd. Gedurende de hele reis is het geen probleem geweest om op de bonnefooi te reizen en ter plekke te bekijken waar we konden overnachten. We kozen meestal voor een simpel guesthouse of hotel. Veelal basic maar altijd een privé-kamer. De meeste kamers waren voorzien van warm water.

In totaal gaven wij € 503,13 uit aan onze overnachtingen. Dit is € 251,57 per persoon.

De tofste accommodatie was in Tissa. Hier hadden we een schattige boomhut aan een meer. Alles was wel open dus we waren maar al te blij dat we een klamboe hadden om de insecten buiten te houden. Maar de plek… dat maakt toch alles goed! En dat voor nog geen tientje per persoon per nacht.

Treehut Tissa, Sri Lanka
Hikkaduwa, Sri Lanka

Kosten eten en drinken

In Sri Lanka ontkom je niet aan de rice & curry, fried rice en de Kotthu. Heerlijk en vaak betaal je er maar een paar euro voor. Op veel plekken kun je wel westers eten bestellen, al is het maar een bordje friet.

Het ontbijt zat vaak inbegrepen bij de accommodatie. Een gemiddeld ontbijtje bestaat uit toast, een gebakken ei, vers fruit en Sri Lankaanse pannenkoekjes. Prima te doen. Verder aten wij eigenlijk altijd buiten de deur. Water en snacks kochten we vaak in een supermarkt/winkeltje.

In totaal gaven wij € 778,60 uit aan eten en drinken. Dit is € 389,30 per persoon.

98 acres, Ella Sri Lanka
Kosten eten en drinken in Sri Lanka

Kosten entertainment

We hebben heel wat toffe dingen gedaan in Sri Lanka. Zo hebben we twee keer een jeepsafari gedaan om wildlife te spotten. We hebben boottochtjes gemaakt door de mangrovebossen en we hebben walvissen gespot. We hebben meerdere tempels en musea bezocht en brachten een aantal dagen door aan een fantastisch zwembad.

Om een indicatie te geven van de prijzen:

Een boottocht door de mangrovebossen = 4000 roepia voor twee personen.

Een jeepsafari in Yala National Park = 12.000 roepia voor twee personen.

De Dambulla Caves = 3000 roepia voor twee personen.

Tour bij een theefabriek/plantage = 960 roepia voor twee personen.

Alle uitjes bij elkaar waren € 290,70. Dit komt neer op € 145,35 per persoon.

Mihintale, Sri Lanka
Jeepsafari Minneriya National Park, Sri Lanka

Overige kosten Sri Lanka

De overige kosten zijn van de aanschaf van souvenirs en sigaretten. Deze kosten zijn dus geheel persoonsgebonden. We zijn nogal losgegaan op de souvenirs, moesten belachelijk veel geld betalen om onze kleding te laten wassen en hadden medicijnen nodig.

In Sri Lanka zijn de sigaretten relatief duur vergeleken met andere Aziatische landen. Meestal betaalden wij tussen de 1000 en 1200 roepia voor een normaal pakje. Denk eraan dat je in het openbaar niet zomaar mag roken! Bij alle guesthouses en eetgelegenheden was dit geen probleem.

We gaven samen € 144,78 uit. Dit is € 72,39 per persoon.

Negombo
Ella, Sri Lanka
kosten reis Sri Lanka

Kosten Sri Lanka p.p.

Transport€ 914,35
Accommodatie€ 251,57
Eten en drinken€ 389,30
Entertainment € 145,35
Overige kosten € 72,39
Totaal€ 1772,96

Dit is inclusief het vliegticket. Als je dit even niet meerekent, komt het totaalbedrag op € 945,96 per persoon. Prima te doen gezien alles wat we gedaan hebben. Zo kun je nog eens een maand op vakantie. 😉Beginnen met de voorpret?

Je accommodatie regelen voor Sri Lanka? Doe het hier.

Auto huren op Sri Lanka?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

♥ Janet

72 comments
0

You may also like

72 comments

Melanie Hoogvliet maart 13, 2019 - 10:26 am

Wat balen zeg dat de tickets zo kort van te voren nog werden geanulleerd . Maar wat een prachtige stek had je met de boomhut . Zoiezo lijkt het me een mooi land .

Reply
thatonetime maart 13, 2019 - 3:42 pm

Ja, dat was echt balen hoor. Daar reken je dan echt niet meer op. Het land is zeker mooi.

Reply
Jessica oktober 17, 2018 - 10:31 am

Wat balen dat jullie last minute nog zo veel voor jullie vliegticket kwijt waren zeg! Maar ik vind de rest van de prijzen goed meevallen. Ik had het idee dat Sri Lanka een opkomende bestemming was dus dat alles ineens 3x zo duur is, maar valt dus hartstikke mee. Met name de bezienswaardigheden zijn nog best goedkoop. En die boomhut in Tissa ziet er inderdaad geweldig uit, ik houd van zulke accommodaties 🙂

Reply
thatonetime november 6, 2018 - 6:20 pm

Gelukkig is nu alles nog niet 3x zo duur… Waarschijnlijk over een jaar of vijf wel als ze doorhebben dat er genoeg geld aan te verdienen valt! 😉

Reply
Sarah oktober 15, 2018 - 3:30 pm

Erg nuttige informatie, fijn! Die boomhut in Tissa en de boottocht lijken me geweldig. Toch dringend eens werk maken van een reis naar Sri Lanka. 🙂

Reply
thatonetime november 6, 2018 - 6:17 pm

Voor die boomhut betaalden we nog geen 10 euro per nacht. Heerlijk toch!

Reply
Denise maart 6, 2019 - 8:51 pm

Hoe heet deze accommodatie? Ziet er tof uit!

Reply
Lisanne maart 24, 2019 - 7:03 am

Wat een toffe reis! Ik ben ook erg benieuwd hoe de accommodatie van de boomhut in Tissa heet?

Reply
Sanne oktober 7, 2018 - 8:17 pm

Netjes gedaan. Nu nog stoppen met roken, dan hou je nog meer over 😉

Reply
thatonetime oktober 10, 2018 - 7:10 pm

Haha inderdaad!

Reply
Jorien oktober 6, 2018 - 5:47 pm

Klinkt als een mooie reis! Lekker inzichtelijk om eens te zien hoeveel zoiets nou kost en waarvoor je dan in de toekomst moet sparen

Reply
thatonetime oktober 7, 2018 - 12:10 pm

Dankjewel. Dat vind ik inderdaad ook altijd fijn om te weten hoeveel geld ik gemiddeld nodig heb voor een reis. En dan zorg ik er wel voor dat ik daar ruim overheen zit zodat ik alles kan doen en laten wat ik wil.

Reply
Manuela oktober 6, 2018 - 5:38 pm

Wow dat valt me heel erg mee qua bedrag! Ik heb zelf nog nooit gebackpackt maar dat lijkt me onwijs gaaf.
Ik ga je blog zeker vaker volgen! Hartstikke leuk om te lezen

Reply
thatonetime oktober 7, 2018 - 12:07 pm

Dankjewel voor je reactie! 🙂 Dat is leuk om te horen. Voor dat bedrag krijg je ook heel veel terug! 🙂

Reply
Marcella oktober 5, 2018 - 7:34 pm

Prima budget voor een maand vakantie! Dat red je niet in de westerse landen waar wij meestal naartoe reizen. Wij zijn gewend aan een veel hoger budget, dus als we ooit door Azië reizen kunnen we met hetzelfde budget een paar maanden op reis!
Marcella onlangs geplaatst…Bezienswaardigheden in de leuke stad LissabonMy Profile

Reply
thatonetime oktober 5, 2018 - 7:37 pm

Vorig jaar in Amerika gaven we ook meer dan het dubbele uit! Dan valt zo’n vakantie naar Sri Lanka in vergelijking echt reuze mee!

Reply
Esther oktober 5, 2018 - 5:44 pm

Dit hebben jullie heel goedkoop gedaan voor een maand door Sri Lanka. Wij zijn er drie weken geweest onlangs maar waren veel meer kwijt, maar wij verblijven dan ook niet in hostels.

Reply
thatonetime oktober 5, 2018 - 7:38 pm

Wij hebben echt bewust relatief goedkope en simpele accomodaties gekozen.. Dat scheelt inderdaad al een stuk!

Reply
Linda oktober 5, 2018 - 8:33 am

Dit valt ontzettend mee, vooral als je het vliegticket niet meerekent. Dit bedrag is toch wat wij ongeveer gaan rekenen voor een maand Azië tijdens onze wereldreis. En wij roken niet, wij drinken ook niet tot nauwelijks, dus dat gaat ons al veel geld besparen, haha. de activiteiten die je gedaan hebt klinken wel echt gaaf, walvissen spotten moet geweldig zijn en ook een safari lijkt me gaaf.
Linda onlangs geplaatst…Waarom Malta de perfecte vakantiebestemming is!My Profile

Reply
thatonetime oktober 5, 2018 - 7:40 pm

In Sri Lanka bespaar je inderdaad een boel geld als je niet rookt haha. Het spotten van walvissen en luipaarden en olifanten was wel heel erg gaaf hoor. Dat zou ik zo weer doen.

Reply
Amanda oktober 4, 2018 - 5:00 pm

Wauw, Sri Lanka! Wat een prachtige bestemming, dat zie je direct af aan de mooie foto’s die je hebt gemaakt. Handig om zo eens te zien wat iemand uitgeeft aan vakantie. Dat is een handige leidraad voor iemand die iets vergelijkbaars wil gaan doen. Leuk!
Amanda onlangs geplaatst…Waarom no-follow links ook dikke prima zijnMy Profile

Reply
thatonetime oktober 5, 2018 - 7:41 pm

Dankjewel voor je berichtje! 🙂 Ik vind het altijd handig om te zien wat een bestemming ongeveer kost dus hopelijk heb jij er in de toekomst ook iets aan.

Reply
Neeltje | Thoughts in Style oktober 4, 2018 - 6:04 am

Hier was ik dus altijd al benieuwd naar! Thanks voor het delen, zo krijg je een goed beeld van de kosten.
Neeltje | Thoughts in Style onlangs geplaatst…Ideas To Do On A Lazy But Productive Sunday | Five ThingsMy Profile

Reply
thatonetime oktober 5, 2018 - 7:41 pm

Dat vind ik dus ook altijd interessant om te weten van een bestemming.

Reply
Debby | Barcelonamom.com oktober 3, 2018 - 7:39 pm

Leuk om de kosten te zien. Ik ben zelf veel in het Oosten geweest, maar Sri Lanka nog niet en staat zeker op mijn lijstje.

Reply
thatonetime oktober 5, 2018 - 7:43 pm

Waar ben je allemaal geweest? Sri Lanka vond ik erg leuk, maar qua natuur vond ik andere Aziatische landen mooier.

Reply
Deborah oktober 3, 2018 - 1:53 pm

Wat een leuk blog heb je er van gemaakt. Dat is ook wel eens goed om te kosten van zo’n reis terug te lezen. Ik vind het echt reuze mee vallen wat jullie kwijt waren!
Heb je andere blog, van de annulering, ook gelezen. Wat bizar dat dit een week van te voren gewoon geschrapt kan worden. Gelukkig is het gelukt om toch te backpacken.

Reply
thatonetime oktober 5, 2018 - 7:45 pm

Belachelijk dat dit zo kort voor vertrek nog gedaan wordt toch! Een collega van me had het laatst twee dagen van tevoren, dat is helemaal balen. Zij zijn uiteindelijk ook helemaal niet meer weggeweest.

Reply
alexa oktober 3, 2018 - 7:13 am

Ja super leuk! Informatief artikel! Ticket is altijd het duurste, maar wel het belangrijkste. En wat jij zegt klopt, je kan het namelijk zelf zo duur of goedkoop mogelijk maken. Ik vind de kosten in ieder geval meevallen 🙂 Tof, wil hier ook nog wel heen.
alexa onlangs geplaatst…Sleek Highlighting ElixirMy Profile

Reply
thatonetime oktober 5, 2018 - 7:47 pm

Dankjewel voor je berichtje. Ticket kon ook een stuk goedkoper hoor. Ons eerste ticket was bijna 200 euro goedkoper.

Reply
Jouvence oktober 3, 2018 - 6:58 am

Gezien wat je allemaal hebt gedaan voor die kosten vind ik het nog best meevallen voor een maand lang.

Reply
thatonetime oktober 5, 2018 - 7:48 pm

Dat vind ik dus ook. We hebben genoeg tripjes en uitstapjes gemaakt. Niets gelaten en lekker genoten. 🙂

Reply
MC Kleuver oktober 2, 2018 - 3:13 pm

Ik vind het best schokkend om te lezen dat vliegtickets zo duur zijn. Maar voor de rest kun je je prima voor dat geld. Dan valt het weer mee.

Reply
thatonetime oktober 5, 2018 - 7:53 pm

Onze vliegtickets waren eigenlijk zo’n 200 euro goedkoper. Maar zoals ik schreef was ons ticket geannuleerd en moesten we een week voor vertrek nieuwe tickets boeken. Last-minute waren ze een stuk duurder.

Reply
Laura oktober 2, 2018 - 11:33 am

Wat een fijn kostenoverzicht zo! Sri Lanka staat echt nog hoog op mijn lijstje op naartoe te reizen:)

Reply
thatonetime oktober 5, 2018 - 7:50 pm

Dan moet je dat maar eens snel gaan doen! 😉

Reply
Amy oktober 1, 2018 - 7:27 pm

Ik vind dit bedrag heel erg meevallen, zeker voor een maand op reis! Ik zou Sri Lanka echt wel eens willen ontdekken, het lijkt me een bijzondere omgeving.
Amy onlangs geplaatst…Bezoek aan Pompeï | De Romeinse stad waar de tijd bleef stilstaanMy Profile

Reply
thatonetime oktober 5, 2018 - 7:50 pm

Gelukkig maar. Ik vond het bedrag zelf ook erg meevallen hoor. Meestal geef ik op reis wel wat meer uit haha.

Reply
Britt oktober 1, 2018 - 5:33 pm

Dat valt echt ontzettend mee! Goede reden om hier inderdaad voor een maandje heen te gaan. Ik ben net terug van een backpackreis van 5 maanden (Australië, Nieuw-Zeeland & Bali) en wil graag volgende zomer een paar maanden naar Azië. Sri Lanka staat zeker op mijn lijstje!

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 6:05 pm

Oh wat lekker! Hoe vond je Oceanië. Ik ben ook een jaar in Australië geweest en inmiddels ben ik al drie keer teruggegaan. Het heeft echt mijn hart gestolen, zo’n tof land! 🙂 En volgend jaar weer een langere tijd weg.. toe maar! Ik ga je avonturen volgen. 😀

Reply
Wanda oktober 1, 2018 - 3:09 pm

Leuk dat je dit zo op een rijtje hebt gezet. Ik schrik er niet echt van, het is tenslotte ook wel een ervaring om een maand lang in zo’n land op vakantie te gaan.

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 6:03 pm

Dankjewel. Met alle tours en dergelijke wat we hebben gedaan, valt het mij ook wel mee hoor.

Reply
Laura | I scream beauty oktober 1, 2018 - 12:51 pm

Super gaaf! En wat een mooie foto’s!

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 6:02 pm

Dankjewel! 🙂

Reply
Manon oktober 1, 2018 - 10:51 am

Heel fijn altijd, dit soort overzichten! Dit soort dingen wil je weten voordat je op reis gaat. Ik stond versteld van de lage prijzen van de accomodaties enzo, heel fijn! In januari ben ik 3 weken naar Mexico geweest en dat heeft me ongeveer 1600 euro p.p. gekost … dus ik had wel gedacht dat Sri Lanka iets goedkoper zou zijn omdat het in Azië ligt, maar voor 4 weken is het natuurlijk nog steeds een prima bedrag. Thanks voor het delen. Nu kan Sri Lanka ook weer hoger op mijn lijstje 😉

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 6:02 pm

Oh Mexico valt me ook echt 100% mee. Dat had ik dan wel duurder verwacht. Hebben jullie op een budget gereisd?

Reply
Laura oktober 1, 2018 - 9:06 am

Dat valt eigenlijk hartstikke mee… Natuurlijk ben je geld kwijt, maar ik had van tevoren misschien wel iets meer gedacht

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 5:52 pm

Oh dat is dan alleen maar positief toch! 😉

Reply
Irma ten Napel oktober 1, 2018 - 7:42 am

Wat handig dat je het zo hebt bijgehouden, dan is het voor anderen misschien ook een stuk overzichtelijker die dit avontuur aan willen gaan 😀

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 5:51 pm

Dankjewel! 🙂

Reply
Yousra Yasmine september 30, 2018 - 4:22 pm

Super gaaf artikel! Als je het zo bekijkt is het inderdaad niet extreem duur. Super leuk dat je dit deelt, nu heb ik ook heel veel zin om te gaan backpacken hihi.

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 5:47 pm

Als je dan ook nog een beetje goedkope tickets kunt scoren, is het feest helemaal compleet! 😀

Reply
MK september 30, 2018 - 1:29 pm

Gaaf! Wij gaan in April en vinden dit een heel handig lijstje om toch een betere indicatie te krijgen. Achteraf geen spijt dat je toch niet een tuktuk gehuurd hebt? Of blij nadat je het verkeer/wegen zag?

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 5:46 pm

Wat een lekker vooruitzicht heb je dan zeg! Hoe lang gaan jullie? Nee, geen spijt dat we zelf niet gereden hebben met de tuktuk. Ik vind altijd het openbaar vervoer ook een hele belevenis. En dat is ook prima te doen in Sri Lanka (alles is wel vaak overvol!).

Reply
MK oktober 1, 2018 - 6:54 pm

Jaa, heerlijk! Wij gaan 3 weken. Wij wilde ook een tuktuk huren maar het gaat toch ook het openbaar vervoer/taxi worden denk ik. Lijkt me toch veiliger als je alle verhalen leest. 😊 En inderdaad ook leuk om op verschillende manieren te reizen.

Reply
thatonetime oktober 5, 2018 - 7:49 pm

Oh wat leuk! Ik ben benieuwd hoe jullie het gaan vinden. 😀

Reply
Naomi september 30, 2018 - 12:38 pm

mooi overzicht van de kosten het lijkt me gaaf om daar ooit ook eens naar toe te gaan

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 5:44 pm

Dankjewel. Het is zeker een bezoekje waard!

Reply
ingrid september 30, 2018 - 10:55 am

wat een gaaf overzicht. leuke dingen hebben jullie gedaan. de prijs vind ik best meevallen

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 5:41 pm

Dank voor je berichtje. Fijn dat je het vind meevallen. Vind ik ook hoor voor een maand reizen. 🙂

Reply
Deb september 30, 2018 - 8:29 am

Als je bedenkt dat dat bedrag voor een maand lang vakantie is, is het nog wel allemaal te doen. Het ziet er ook prachtig uit daar

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 5:38 pm

Dan is het zo’n bedrag wel waard toch! 😉

Reply
Silkeblogs september 30, 2018 - 8:28 am

Heel interessant om te zien. Als je het zelf nog niet hebt gedaan is het toch altijd zo moeilijk in te schatten, he! Ik vind het totaalprijsje nog wel meevallen, ik zou het er zeker niet voor laten!

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 5:38 pm

Ik zou het er ook zeker niet voor laten! Heb elke euro ervoor over! 😀

Reply
Felice Veenman september 30, 2018 - 8:15 am

haha, als ik het vliegticket niet mee reken…dat vind ik wel grappig : hoe moet ik er dan komen??
En eerlijk : ik vind 1780 euro pp heel erg duur…

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 5:37 pm

Heel veel reizigers komen in Sri Lanka terwijl ze op doorreis zijn, dus dan valt dat grote bedrag al weg. Bovendien is een ticketprijs vaak heel erg wisselend qua prijs. Oh wat leuk om te lezen, ik vind het juist helemaal niet duur voor een maand reizen. 🙂

Reply
Linda september 30, 2018 - 8:12 am

Wat leuk om eens een eerlijk overzicht te zien. Gelukkig is Azië vrij goedkoop en kun je dus een hoop doen voor relatief weinig geld. Sri Lanka staat zeker nog op mijn lijstje om te zien. Maar eerst Cambodja, hier kijk ik zo naar uit!

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 5:35 pm

Jij hebt dus ook een goed vooruitzicht! Lekker man! 🙂

Reply
Lindsey Beljaars september 30, 2018 - 7:33 am

Leuk dat je dit zo op een rijtje zet. Geeft een goed beeld van wat zo’n reis ongeveer kost. Vrienden van mij zitten op dit moment in Sri Lanka en ik krijg continu prachtige foto’s binnen over WhatsApp!
Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Haal de herfst in huis met deze 5 itemsMy Profile

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 5:32 pm

Oh wat lekker zeg! Dan kun je lekker wegdromen. 🙂

Reply
Lonneke september 30, 2018 - 7:29 am

Heel gaaf dat je dit gedaan hebt, en ook wel ergens een droom van mij. De prijs valt mee en daarvoor zou ik het niet laten. Maar omdat ik nu moeder ben kan ik dit niet zo makkelijk doen helaas. Sri Lanka is ook wel erg mooi om er rond te trekken heb er al wel veel over gehoord.

Reply
thatonetime oktober 1, 2018 - 5:31 pm

De prijs valt mij ook mee hoor. Ik heb het bedrag er eigenlijk altijd wel voor over, want ik vind niets leuker dan reizen! Maar ieder z’n ding. Wellicht als de kids wat ouder zijn! 😉

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: