Money: kosten maand backpacken in Sri Lanka

Een maand of langer backpacken in Azië. Veel velen een droom, maar vaak wordt het niet aangedurfd. Te duur hoor ik vaak. Ik was al eens anderhalve maand in Thailand en ruim een maand in Maleisië. Deze zomer bracht ik een maand door op Sri Lanka. Wat de kosten zijn van een maand rondreizen door Sri Lanka, lees je hier.

Een week voor vertrek werd onze reis naar Sri Lanka zomaar geannuleerd. Ik zag deze reis al aan onze neus voorbij gaan. Toch kozen we er last-minute voor om alsnog te gaan, ondanks de fikse meerprijs van de vliegtickets.


Een maand backpacken door Sri Lanka

Kosten transport

We hadden al ruim een half jaar van tevoren onze vliegtickets geboekt. We kwamen tickets voor een mooie prijs tegen. Destijds betaalden wij € 643,00 per persoon. Omdat onze vliegtickets dus ruim een week voor vertrek werden geannuleerd, konden wij nooit meer zulke goedkope vliegtickets vinden. Gelukkig kregen we het volledige bedrag wel terug zodat we enigszins onze nieuwe vliegtickets konden bekostigen. De nieuwe vliegtickets die we boekten waren € 827,00 per persoon.

We hebben van tevoren lang nagedacht of wij voor deze reis een tuktuk wilden huren zodat we zelf een maand door het land konden rijden. Gaan en staan waar we willen is voor mij wel het ultieme gevoel van vrijheid. Dit leek ons onwijs gaaf, maar hebben dit uiteindelijk toch niet gedaan.

Eenmaal in Sri Lanka hebben we gebruik gemaakt van vrijwel alle mogelijke vervoersmiddelen die je op het eiland tegenkomt. We hebben veel met het openbaar vervoer gereisd, met de bus en trein. Ook hebben we regelmatig een tuktuk of taxi ingeschakeld.

In totaal gaven wij in een maand tijd € 1828,69 uit aan transport. Dit is € 914,35 per persoon. Dit is inclusief vliegtickets.

Kosten reis Sri Lanka
Kosten transport Sri Lanka

Kosten accommodatie

Wij hadden voor vertrek geen enkele accommodatie vastgelegd. Gedurende de hele reis is het geen probleem geweest om op de bonnefooi te reizen en ter plekke te bekijken waar we konden overnachten. We kozen meestal voor een simpel guesthouse of hotel. Veelal basic maar altijd een privé-kamer. De meeste kamers waren voorzien van warm water.

In totaal gaven wij € 503,13 uit aan onze overnachtingen. Dit is € 251,57 per persoon.

De tofste accommodatie was in Tissa. Hier hadden we een schattige boomhut aan een meer. Alles was wel open dus we waren maar al te blij dat we een klamboe hadden om de insecten buiten te houden. Maar de plek… dat maakt toch alles goed! En dat voor nog geen tientje per persoon per nacht.

Treehut Tissa, Sri Lanka
Hikkaduwa, Sri Lanka

Kosten eten en drinken

In Sri Lanka ontkom je niet aan de rice & curry, fried rice en de Kotthu. Heerlijk en vaak betaal je er maar een paar euro voor. Op veel plekken kun je wel westers eten bestellen, al is het maar een bordje friet.

Het ontbijt zat vaak inbegrepen bij de accommodatie. Een gemiddeld ontbijtje bestaat uit toast, een gebakken ei, vers fruit en Sri Lankaanse pannenkoekjes. Prima te doen. Verder aten wij eigenlijk altijd buiten de deur. Water en snacks kochten we vaak in een supermarkt/winkeltje.

In totaal gaven wij € 778,60 uit aan eten en drinken. Dit is € 389,30 per persoon.

98 acres, Ella Sri Lanka
Kosten eten en drinken in Sri Lanka

Kosten entertainment

We hebben heel wat toffe dingen gedaan in Sri Lanka. Zo hebben we twee keer een jeepsafari gedaan om wildlife te spotten. We hebben boottochtjes gemaakt door de mangrovebossen en we hebben walvissen gespot. We hebben meerdere tempels en musea bezocht en brachten een aantal dagen door aan een fantastisch zwembad.

Om een indicatie te geven van de prijzen:

Een boottocht door de mangrovebossen = 4000 roepia voor twee personen.

Een jeepsafari in Yala National Park = 12.000 roepia voor twee personen.

De Dambulla Caves = 3000 roepia voor twee personen.

Tour bij een theefabriek/plantage = 960 roepia voor twee personen.

Alle uitjes bij elkaar waren € 290,70. Dit komt neer op € 145,35 per persoon.

Mihintale, Sri Lanka
Jeepsafari Minneriya National Park, Sri Lanka

Overige kosten Sri Lanka

De overige kosten zijn van de aanschaf van souvenirs en sigaretten. Deze kosten zijn dus geheel persoonsgebonden. We zijn nogal losgegaan op de souvenirs, moesten belachelijk veel geld betalen om onze kleding te laten wassen en hadden medicijnen nodig.

In Sri Lanka zijn de sigaretten relatief duur vergeleken met andere Aziatische landen. Meestal betaalden wij tussen de 1000 en 1200 roepia voor een normaal pakje. Denk eraan dat je in het openbaar niet zomaar mag roken! Bij alle guesthouses en eetgelegenheden was dit geen probleem.

We gaven samen € 144,78 uit. Dit is € 72,39 per persoon.

Negombo
Ella, Sri Lanka
kosten reis Sri Lanka

Kosten Sri Lanka p.p.

Transport€ 914,35
Accommodatie€ 251,57
Eten en drinken€ 389,30
Entertainment € 145,35
Overige kosten € 72,39
Totaal€ 1772,96

Dit is inclusief het vliegticket. Als je dit even niet meerekent, komt het totaalbedrag op € 945,96 per persoon. Prima te doen gezien alles wat we gedaan hebben. Zo kun je nog eens een maand op vakantie. 😉Beginnen met de voorpret?

Je accommodatie regelen voor Sri Lanka? Doe het hier.

Auto huren op Sri Lanka?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

♥ Janet

72 thoughts on “Money: kosten maand backpacken in Sri Lanka

 1. Wat balen dat jullie last minute nog zo veel voor jullie vliegticket kwijt waren zeg! Maar ik vind de rest van de prijzen goed meevallen. Ik had het idee dat Sri Lanka een opkomende bestemming was dus dat alles ineens 3x zo duur is, maar valt dus hartstikke mee. Met name de bezienswaardigheden zijn nog best goedkoop. En die boomhut in Tissa ziet er inderdaad geweldig uit, ik houd van zulke accommodaties 🙂

  1. Gelukkig is nu alles nog niet 3x zo duur… Waarschijnlijk over een jaar of vijf wel als ze doorhebben dat er genoeg geld aan te verdienen valt! 😉

  1. Dankjewel. Dat vind ik inderdaad ook altijd fijn om te weten hoeveel geld ik gemiddeld nodig heb voor een reis. En dan zorg ik er wel voor dat ik daar ruim overheen zit zodat ik alles kan doen en laten wat ik wil.

 2. Dit hebben jullie heel goedkoop gedaan voor een maand door Sri Lanka. Wij zijn er drie weken geweest onlangs maar waren veel meer kwijt, maar wij verblijven dan ook niet in hostels.

 3. Dit valt ontzettend mee, vooral als je het vliegticket niet meerekent. Dit bedrag is toch wat wij ongeveer gaan rekenen voor een maand Azië tijdens onze wereldreis. En wij roken niet, wij drinken ook niet tot nauwelijks, dus dat gaat ons al veel geld besparen, haha. de activiteiten die je gedaan hebt klinken wel echt gaaf, walvissen spotten moet geweldig zijn en ook een safari lijkt me gaaf.
  Linda onlangs geplaatst…Waarom Malta de perfecte vakantiebestemming is!My Profile

  1. In Sri Lanka bespaar je inderdaad een boel geld als je niet rookt haha. Het spotten van walvissen en luipaarden en olifanten was wel heel erg gaaf hoor. Dat zou ik zo weer doen.

  1. Dankjewel voor je berichtje! 🙂 Ik vind het altijd handig om te zien wat een bestemming ongeveer kost dus hopelijk heb jij er in de toekomst ook iets aan.

 4. Wat een leuk blog heb je er van gemaakt. Dat is ook wel eens goed om te kosten van zo’n reis terug te lezen. Ik vind het echt reuze mee vallen wat jullie kwijt waren!
  Heb je andere blog, van de annulering, ook gelezen. Wat bizar dat dit een week van te voren gewoon geschrapt kan worden. Gelukkig is het gelukt om toch te backpacken.

  1. Belachelijk dat dit zo kort voor vertrek nog gedaan wordt toch! Een collega van me had het laatst twee dagen van tevoren, dat is helemaal balen. Zij zijn uiteindelijk ook helemaal niet meer weggeweest.

 5. Ja super leuk! Informatief artikel! Ticket is altijd het duurste, maar wel het belangrijkste. En wat jij zegt klopt, je kan het namelijk zelf zo duur of goedkoop mogelijk maken. Ik vind de kosten in ieder geval meevallen 🙂 Tof, wil hier ook nog wel heen.
  alexa onlangs geplaatst…Sleek Highlighting ElixirMy Profile

  1. Onze vliegtickets waren eigenlijk zo’n 200 euro goedkoper. Maar zoals ik schreef was ons ticket geannuleerd en moesten we een week voor vertrek nieuwe tickets boeken. Last-minute waren ze een stuk duurder.

 6. Dat valt echt ontzettend mee! Goede reden om hier inderdaad voor een maandje heen te gaan. Ik ben net terug van een backpackreis van 5 maanden (Australië, Nieuw-Zeeland & Bali) en wil graag volgende zomer een paar maanden naar Azië. Sri Lanka staat zeker op mijn lijstje!

  1. Oh wat lekker! Hoe vond je Oceanië. Ik ben ook een jaar in Australië geweest en inmiddels ben ik al drie keer teruggegaan. Het heeft echt mijn hart gestolen, zo’n tof land! 🙂 En volgend jaar weer een langere tijd weg.. toe maar! Ik ga je avonturen volgen. 😀

 7. Heel fijn altijd, dit soort overzichten! Dit soort dingen wil je weten voordat je op reis gaat. Ik stond versteld van de lage prijzen van de accomodaties enzo, heel fijn! In januari ben ik 3 weken naar Mexico geweest en dat heeft me ongeveer 1600 euro p.p. gekost … dus ik had wel gedacht dat Sri Lanka iets goedkoper zou zijn omdat het in Azië ligt, maar voor 4 weken is het natuurlijk nog steeds een prima bedrag. Thanks voor het delen. Nu kan Sri Lanka ook weer hoger op mijn lijstje 😉

 8. Gaaf! Wij gaan in April en vinden dit een heel handig lijstje om toch een betere indicatie te krijgen. Achteraf geen spijt dat je toch niet een tuktuk gehuurd hebt? Of blij nadat je het verkeer/wegen zag?

  1. Wat een lekker vooruitzicht heb je dan zeg! Hoe lang gaan jullie? Nee, geen spijt dat we zelf niet gereden hebben met de tuktuk. Ik vind altijd het openbaar vervoer ook een hele belevenis. En dat is ook prima te doen in Sri Lanka (alles is wel vaak overvol!).

   1. Jaa, heerlijk! Wij gaan 3 weken. Wij wilde ook een tuktuk huren maar het gaat toch ook het openbaar vervoer/taxi worden denk ik. Lijkt me toch veiliger als je alle verhalen leest. 😊 En inderdaad ook leuk om op verschillende manieren te reizen.

  1. Heel veel reizigers komen in Sri Lanka terwijl ze op doorreis zijn, dus dan valt dat grote bedrag al weg. Bovendien is een ticketprijs vaak heel erg wisselend qua prijs. Oh wat leuk om te lezen, ik vind het juist helemaal niet duur voor een maand reizen. 🙂

 9. Wat leuk om eens een eerlijk overzicht te zien. Gelukkig is Azië vrij goedkoop en kun je dus een hoop doen voor relatief weinig geld. Sri Lanka staat zeker nog op mijn lijstje om te zien. Maar eerst Cambodja, hier kijk ik zo naar uit!

 10. Heel gaaf dat je dit gedaan hebt, en ook wel ergens een droom van mij. De prijs valt mee en daarvoor zou ik het niet laten. Maar omdat ik nu moeder ben kan ik dit niet zo makkelijk doen helaas. Sri Lanka is ook wel erg mooi om er rond te trekken heb er al wel veel over gehoord.

  1. De prijs valt mij ook mee hoor. Ik heb het bedrag er eigenlijk altijd wel voor over, want ik vind niets leuker dan reizen! Maar ieder z’n ding. Wellicht als de kids wat ouder zijn! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge