Money: kosten maand roadtrippen door Amerika

Afgelopen zomer bezocht ik voor het eerst in mijn leven de Verenigde Staten. Na relatief goedkope tickets te hebben gevonden, kon de voorpret beginnen. Een krappe vier weken reden we rond door het zuidwesten van de VS. Hoewel de Verenigde Staten nooit bovenaan mijn wishlist heeft gestaan, was ik aangenaam verrast. Het was echt te gek.. maar wat de kosten zijn voor een maand roadtrippen door Amerika lees je hier.

We vlogen van Amsterdam via New York naar Los Angeles. Na wat gedoe te hebben gehad met ons visum (het zal ook eens niet), vervolgde de lange reis. Eenmaal aangekomen in LA haalden wij onze huurauto op en kon ons avontuur beginnen. De reisroute die we hebben afgelegd lees je hier.

En dan nu wat we hebben uitgegeven.


Kosten transport Amerika

Het begint met onze vliegtickets. Wij zagen tickets voor €725 euro en boekten ze gelijk. We betaalden €1450,00 euro samen en hiermee was de eerste stap van onze reis gezet.

Vervolgens moesten we een auto huren. We wilden het liefste een jeep. We kregen net iets anders maar het was een mooie ruime auto met nog geen 5000 km op de teller. Wij moesten €1375,33 betalen voor de auto. Hiermee konden we 26 dagen door dit prachtige land reizen.

Hiermee hebben we gelijk de grootste kostenposten gehad. De rest van het bedrag gaat voornamelijk op aan tanken, maar denk ook aan parkeerkaartjes, internationaal rijbewijs (€20 p.p.), e.d.

In totaal gaven wij € 3192,44 uit aan transport. Dit is € 1596,22 per persoon.

Kosten rondreis Amerika

Kosten accommodatie Amerika

Dit is ook een grote kostenpost geweest tijdens onze reis. Ik moet eigenlijk zeggen dat ik de prijzen wat vond tegenvallen, ik had het iets goedkoper verwacht.

Wij hadden vooraf niets geboekt. We boekten alles een dag van tevoren of op de dag zelf. We keken online wat beschikbaar was en in de regio lag en klaar. Doordat we dit op deze manier deden, was het aanbod vaak beperkt. Hierdoor zullen onze kosten weliswaar iets hoger uitgevallen zijn.

Days Inn – Costa Mesa 2 nachten € 169,21

Solaire Inn – Santa Maria 1 nacht € 85,84

Hotel Belmont – Belmont 1 nacht € 128,59

Utah Inn – San Francisco 2 nachten € 256,33

Christmas Tree Inn – Mi-wuk Village 1 nacht € 161,80

Cinnamon Bear Inn – Mammoth Lakes 2 nachten € 272,51

Best Western – Pahrump 1 nacht € 92,82

Stratosphere – Las Vegas 2 nachten € 138,81

Americas Best Value – Williams 2 nachten € 207,79

Motel 6 – Page 1 nacht € 146,62

High Desert Lodge – Big Water 1 nacht € 113,26

M star Motel – Cedar City 2 nachten € 98,79

Days Inn – Hurricane 1 nacht € 66,51

Days Inn – Lake Havasu 1 nacht € 71,53

Motel 6 – 29 Palms 1 nacht € 58,42

Caliente Tropics – Palm Springs 2 nachten € 120,93

Americas Best Value – San Juan Capistrano 1 nacht € 106,45

Hollywood Historic Hotel – Hollywood 1 nacht € 113,26

Een heel overzicht van ons verblijf. Het hotel Utah Inn in San Francisco is geen aanrader. De bedden zijn veel te klein (een tweepersoonsbed) wat wij hier thuis als enkel bed gebruiken en het hotel is een beetje grauw en vies.

In totaal gaven wij € 2409,49 uit aan hotels en dergelijke. Dit is € 1204,75 per persoon.

Kosten accommodatie Amerika

Kosten eten en drinken Amerika

Tijdens onze roadtrip hebben we een aantal keren de supermarkt bezocht en een aantal dingen ingeslagen. De meeste hotels hadden een koelkast waar we dingen in konden bewaren. Echter gaan we vaak ergens wezen eten en drinken. Voor de lunch en avondeten zijn we vrijwel altijd ergens buiten de deur wezen eten. Ontbijt zat soms inbegrepen bij ons verblijf, maar meestal niet. Het ontbijt bestond vaak uit een scala zoete broodjes en cakejes. Wel lekker voor een keer, maar niet ideaal om telkens mee te ontbijten. Als je geluk had, kon je nog toast maken en was er een stuk fruit.

In totaal gaven wij € 1952,64 uit aan eten en drinken. Dit is € 976,32 per persoon.


Kosten entertainment Amerika

Wij hebben heel wat ondernomen tijdens onze reis. We hebben heel wat nationale parken bezocht. Het zuidwesten is ideaal hiervoor dankzij de prachtige natuur. Wij schaften een ‘America the beautiful’ pass aan voor $80. Hiermee krijg je een jaar lang toegang tot alle nationale parken in de VS. Verder hebben we nog een aantal tourtjes gedaan in San Francisco en Hollywood, bezochten we een aantal andere natuurparken zoals Monument Valley en Antelope Canyon en gaven heel wat uit in het casino. 😐

Wij betaalden samen € 962,95. Dit is € 481,48 per persoon.


Overige kosten Amerika

De overige kosten zijn van de aanschaf van souvenirs en sigaretten. Deze kosten zijn dus geheel persoonsgebonden. We hebben heel wat souvenirs meegenomen voor onszelf en voor anderen. Ook moet je denken aan de aanschaf van een wereldstekker en bezoekjes aan de laundromat om onze was te laten doen.

We gaven samen € 310,12 uit. Dit is € 155,06 per persoon.

Kosten roadtrip Amerika
Kosten roadtrip Amerika
Kosten roadtrip Amerika
Kosten roadtrip Amerika

Totale kosten Amerika p.p.

Transport € 1596,22
Accommodatie€ 1204,75
Eten en drinken € 976,32
Entertainment€ 481,48
Overige kosten€ 155,06
Totaal:€ 4413,83

Dit is een heel bedrag. Met een roadtrip van 26 dagen betekent dit een dagbudget van zo’n €170,00. Het is veel geld, maar we zijn ontzettend blij dat we dit gedaan hebben. Het was het zeker dubbel en dwars waard.


Nieuwsgierig naar meer?

Traveldiary Amerika 

Reisroute: vier weken Amerika 

9 tips en feitjes over the Grand Canyon, Amerika

7 National Parks in West-Amerika die ik bezocht 

15 tips voor je bezoek aan San Francisco, Amerika


Beginnen met de voorpret?

Wil je een auto huren voor je reis door Amerika?

autohuur USA

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet

13 thoughts on “Money: kosten maand roadtrippen door Amerika

    1. Dat hebben we zeker overwogen. We hebben er lang over nagedacht om een auto of camper te huren. We hebben uiteindelijk voor de auto gekozen omdat het ons wat handiger leek om onszelf te verplaatsen en dachten dat we daarmee wat goedkoper uit zouden zijn. Een camper had me ook heel gaaf geleken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge