Money: kosten midweek Portugal

Het is inmiddels wel duidelijk dat ik Portugal te gek vind. Wat een prachtig land met mooie gekleurde huisjes, ruige kliffen en overheerlijke pastel de nata. Afgelopen jaar bezocht ik het land nog en een bezoekje aan Portugal gaat nooit vervelen. Vijf dagen lang aan de kou ontsnappen, wandelen door de mooie vissersdorpjes, rondrijden door de bergen en genieten van al het lekkere eten. De kosten voor een midweek Portugal, lees je hier.

Vijf dagen lang genoot ik van een lekkere 20+ graden, belandde van het éne mooie dorpje in het andere en genoot ik natuurlijk elke dag van een lekker pasteitje bij de thee. Optimaal genieten. Hier is een overzicht van mijn uitgaven tijdens deze trip.


Kosten transport

Toen ik hoorde dat mijn moeder naar Portugal zou gaan en het ook nog in mijn vakantie bleek te zijn, aarzelde ik niet en zat ik gelijk vliegtickets te vergelijken. Ik boekte een vlucht met Ryanair vanaf Eindhoven naar Faro. Ik betaalde € 120,18 voor mijn ticket. Dit is alleen met handbagage, maar dat vind ik altijd prima voor een korte trip.

Eenmaal aangekomen werden we opgewacht door mijn oom en tante. Zij waren aan het overwinteren in Portugal en dat maakt het een ideale vakantiebestemming. Ik had vooraf een auto geboekt en kon dit erg goedkoop scoren. Ik betaalde uiteindelijk € 41,50 voor het huren van een auto voor vijf dagen en achteraf moest ik nog € 14,65 betalen voor de tol. Omdat ik de autohuur had betaald, betaalden de anderen de benzine. De benzinekosten kwamen in vijf dagen rondrijden neer op € 39,00.

Uiteindelijk betaalde ik € 176,33 voor de vlucht en de auto.


Kosten accommodatie

Omdat mijn oom en tante in Portugal aan het overwinteren waren, had ik geen bijkomende kosten voor de accommodatie. Mijn oom en tante hadden een appartement gehuurd waar mijn moeder en ik ook konden vertoeven. Dit was een grote meevaller natuurlijk.


Kosten eten en drinken in Portugal

Uit eten gaan vind ik erg leuk om te doen, helemaal als ik op reis ben. Laat Portugal nou net een land zijn met onwijs lekker eten. Van een lekkere Pastel de Nata bij de thee of een lekker lokaal wijntje bij de verse vis, heerlijk. Omdat wij in een appartement verbleven, waren we ook in de gelegenheid om thuis te koken. In vijf dagen tijd zijn we drie keer uit eten geweest en hebben ook meerdere malen buiten de deur geluncht. Ook zijn we meerdere keren bij de supermarkt geweest om boodschappen te doen. Een ideale mix van beiden vind ik.

In totaliteit heb ik in vijf dagen tijd € 106,56 uitgegeven aan eten en drinken.


Kosten entertainment

Eigenlijk bestond onze trip vooral uit wandelen, eten en drinken en rondtoeren met de auto. Alles gratis en voor niets en ik vond het heerlijk. We hebben mooie grotten bezocht, hoge kliffen gezien, op het strand gelegen en voor alles heb ik geen cent hoeven te betalen, wat een leven.

Ik gaf € 6,29 uit aan entertainment. Vrijwel niets dus.


Overige kosten

Er waren geen bijkomende kosten.


Kosten midweek Portugal p.p

Transport € 176,33
Accommodatie€ 0,00
Eten en drinken € 106,56
Entertainment € 6,29
Overige kosten  € 0,00
Totaal: € 289,18

Vijf dagen Portugal heb ik gedaan met een dagbudget van € 57,84. Er is ontzettend veel moois te ontdekken waar je geen geld voor hoeft te betalen. Wij hadden het geluk dat we in het appartement van mijn oom en tante konden verblijven en hadden dus geen kosten voor een accommodatie.


Ferragudo, Portugal
Kosten accommodatie Portugal
Kosten midweek Portugal
Kosten eten en drinken Portugal

Nieuwsgierig naar meer?

7 redenen om naar Portugal te gaan

7 toffe plekjes in de Algarve, Portugal


Beginnen met de voorpret?

Wil je een auto huren voor je reis door Portugal?

Portugal autohuur

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet 

58 thoughts on “Money: kosten midweek Portugal

  1. Ja man, dat scheelt echt de helft. Dan kun je nog eens gemakkelijk weg. Grappig.. ik ben al zo’n 15 keer in Portugal geweest maar nog nooit in Lissabon! Schandalig he.

 1. Ik ben nog niet in Portugal geweest, maar ik hoor van veel mensen dat het de moeite waard is. Als het lekker betaalbaar is, is een ticket snel geboekt. Dit is de reden waarom ik meestal in Azië eindig 🙂

  1. Snap ik heel goed hoor. Daarom ben ik ook al vaak in Azië geëindigd haha. Ik ga over twee maandjes ook weer richting Sri Lanka. Maar Portugal is echt een aanrader, zo divers!

  1. Wij reden dit vroeger ook altijd toen ik nog kind was. We deden er 2-3 dagen over. Met het vliegtuig ben je er echter in een paar uurtjes! 🙂

 2. Portugal is zo een mooie bestemming, Ben daar nu al een paar keer geweest en het blijft me aanspreken de cultuur het landschap de zon en zee. Super mooi. Ook houden ze daar erg van Voetbal 🙂 ben daar zeker thuis.

 3. Dat klinkt goed! 🙂 Fijn hé, dat Portugal zo lekker betaalbaar is. Wij gaan volgende week dinsdag voor 3 weken en vliegen op Faro. Met Transavia waren we wel iets meer kwijt (nog steeds prima geprijsd) maar dan kunnen we vanaf Schiphol vliegen en met onze twee kindjes is gemak ook wel fijn, daar zijn we binnen een half uurtje. Een auto hebben we nu voor 300 euro gehuurd, 100 euro per week dus. En we gaan naar het appartement van mijn ouders dus dat kost niks! Ideaal! Ik verheug me enorm op 3 weken lekker zon, naar het strand en uitstapjes maken. 🙂
  Femke onlangs geplaatst…Een avontuurlijke week op Oost-Java deel 3: Kawah IjenMy Profile

  1. Ah heerlijk zeg.. dan hebben jullie het ook goed voor elkaar zeg! 100 euro per week is echt niet veel voor de autohuur. Ideaal! Ik ben benieuwd naar jullie avonturen. Have fun!!

  1. Ideaal he… Dit was tijdens de schoolvakanties (feb). Ik werk in het onderwijs dus ik ben gebonden aan deze vakanties. De auto is ongeveer een maandje van tevoren geboekt.

 4. Oooh wat heerlijk om dit weer te zien. Ik vind Portugal ook zo’n fijn land om naartoe te gaan 🙂 En je hebt het echt voor een koopje gedaan, ook niet gek!

 5. Portugal is ook echt wel een van de goedkopere bestemmingen in Europa! Wij hebben met het geld dat we uitspaarden extra activiteiten gedaan, zoals dolfijnen gaan spotten, musea gaan bezoeken en gaan snorkelen. Een echte aanrader! Prachtige natuur én vriendelijke mensen!

  1. Dat scheelt zeker een stuk. Nou moet ik zeggen dat mijn oom en tante het appartement ook voor een prikkie konden huren hoor (in het laagseizoen!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge