Money: kosten roadtrip Ierland

by thatonetime
26 comments

Het jaar 2018 sloten wij af in het prachtige Ierland. 10 dagen lang reden wij rond om de mooiste plekjes van het land te vinden. We waren overrompeld door de pittoreske kustplaatsjes, gezellige pubs en indrukwekkende natuur. Van bergen beklimmen tot lopen op een maanlandschap en van kabbelende beekjes tot indrukwekkende uitzichtpunten en van hoge kliffen tot mooie wandelingen. Wat de kosten zijn voor een 10-daagse rondreis door Ierland, lees je hier.

Kosten transport

Ongeveer twee maanden voor vertrek boekten wij onze vliegtickets naar Dublin. Wij betaalden samen € 225,06 voor onze tickets. Wij vlogen met KLM. Dit kon een paar tientjes per persoon goedkoper via Ryanair maar Ryanair zat nog volop in de stakingen dus kozen wij ervoor om via een andere luchtvaartmaatschappij te boeken. Doorgaans kun je in het laagseizoen al voor een paar tientjes richting Dublin vliegen.

Redelijk last-minute boekten wij onze huurauto. Ik schrok van de prijzen maar dat zal wel aan de periode liggen. Tijdens het ophalen van de auto moesten wij ook nog eens extra betalen omdat de creditcard niet op de goede naam stond. Wij moesten in totaal € 839,24 betalen voor de auto. Een belachelijk bedrag, zeker als je bedenkt dat ik in Portugal voor zo’n € 50,00 een auto huurde voor vijf dagen.

Wij reden een dieselauto. De prijzen van het tanken lagen rond de € 1,25 en € 1,35 per liter. Daarnaast maakten wij nog enkele ritjes met de bus.

In totaal gaven wij in een maand tijd € 1213,96 uit aan transport. Dit is € 606,98 per persoon.

Een roadtrip door Ierland met een huurauto

Accommodatie

Wij sliepen meestel in een bed & breakfast/lodge en een aantal keren in een hotel. De prijzen vond ik best tegenvallen, maar dat zal ook aan de periode hebben gelezen aangezien de prijzen deze week al een stuk lager liggen. Wij boekten een avond van tevoren of dezelfde dag onze accommodatie, wat prima werkt in Ierland. Alleen met oud & nieuw hebben we ons hier even op verkeken.

Bij alle bed & breakfasts kregen wij een heerlijk ontbijt, waarbij ze vaak iets vers voor je bereiden zoals pannenkoeken, een Irish breakfast of eieren. Alle kamers zijn voorzien van koffie en thee en op een aantal kamers hadden we een koelkast. Voor onze goedkoopste overnachting betaalden wij €50,00 en voor de duurste overnachting € 95,00.

In totaal gaven wij € 704,95 uit aan onze overnachtingen. Dit is € 352,48 per persoon.

De kosten van Hotels en B&B's lees je  hier.

De kosten van Hotels en B&B's lees je hier.

Kosten eten en drinken

Bij alle bed & breakfasts zal het ontbijt dus inbegrepen en bij de hotels kun je dit los bijboeken. Voor de lunch haalden wij verse broodjes, beleg en drinken uit de supermarkt of aten we iets bij een eettentje. Als je ergens gaat eten, zijn de prijzen vergelijkbaar met Nederland. Het avondeten deden wij altijd buiten de deur. We gingen meestal naar een pub of aten bij een hotel. Bij vrijwel alle hotels zit ook een pub waar je barfood kunt bestellen. Dit is niet heel duur. Voor € 15,00 heb je een burger, pasta of salade. Voor een pint bier of cider betaalden wij rond de € 6,00 -€ 7,00 en voor een koffie betaalden wij € 2,50 – € 3,50. 

In totaal gaven wij € 897,22 uit aan eten en drinken. Dit is € 448,61 per persoon.

Kosten van het eten in Ierland is vergelijkbaar met NL