Money: kosten rondreis Jordanië (en Israël)

Wat was Jordanië mooi! Twee weken lang reisde ik rond in dit prachtige land, trok ik van de éne plek naar de andere en at ik de éne falafel na de andere. Wat de kosten zijn van een rondreis Jordanië, lees je in deze blogpost.

Tijdens mijn rondreis door Jordanië, maakte ik een korte uitstap naar Israel en Palestina (drie dagen, twee nachten). Voor het gemak heb ik deze kosten erbij gerekend in onderstaand overzicht: kosten rondreis Jordanië.


Kosten transport

Laten we beginnen bij het vliegticket. Ik boekte relatief goedkope tickets. Ik vloog van Schiphol naar Amman, maar wel met een overstap in Praag. Op de heenweg was deze overstap een kleine twee uurtjes, op de terugweg moest ik overnachten op het vliegveld. Voor deze tickets betaalde ik € 258,00. Dit was wel met enkel handbagage, maar dat was geen probleem.

In Amman heb ik de meeste afstanden afgelegd per taxi. Dat is prima te doen. Zeker als je met meerdere mensen bent, komen de kosten op hetzelfde neer als een busticket. Ik heb in Amman een aantal keren gebruik gemaakt van Uber, dat was vaak ietsje goedkoper dan een taxi.

Ik heb ook enkele keren de bus gebruikt. Zo kost een ritje met de Jett-bus van Aqaba naar Amman 8,60 JD (omgerekend zo’n €10,90). In Israel is het openbaar vervoer duurder. Hier betaalde ik bijvoorbeeld 70 ILS (zo’n € 18,00) voor een busticket van Eilat naar Jerusalem.

Omdat ik alleen heb gereisd, heb ik een enkele keer alleen een taxi moeten pakken. Hierdoor komen de kosten iets hoger te liggen.

Velen huren ook een auto om Jordanië te verkennen. Een auto huren in Jordanië kost zo’n 40 JD per dag.

In totaal gaf ik € 550,42 uit aan transport. Zonder vliegtickets gaf ik € 292,42 uit aan transport in Jordanië en Israël.

Vliegen over Jordanië
kosten rondreis Jordanië: transport

Accommodatie

Het was voor mij een aantal jaren geleden, maar tijdens mijn rondreis door Jordanië sliep ik in hostels. Omdat ik deze reis alleen was, was een hostel het meest ideale om andere reizigers te leren kennen. Dit is overigens prima bevallen.

Er zijn genoeg goedkope en gezellige hostels te vinden. Ik betaalde tussen de 5,50 JD (€ 7,00) en de 8 JD (€ 10,15) voor een overnachting. Ik sliep dan wel in een dorm. Wanneer je een privé-kamer wilt, wordt dit natuurlijk iets duurder. Ook dit was echter prima te betalen!

De accommodatie in Israel is een stuk duurder, maar ook hier zijn enkele prima dealtjes te vinden. Ik betaalde voor mijn verblijf €17 per nacht.

Tijdens mijn terugvlucht naar huis, verbleef ik een nacht in een hotel in Praag.

In totaal gaf ik € 133,08 uit aan mijn overnachtingen. 

kosten Jordanië: overnachtingen

Kosten eten en drinken

Het eten en drinken in Jordanië is echt niet duur. Ja, als je in Jerash of Petra je eten en drinken haalt, betaal je het driedubbele maar verder is het me echt meegevallen. Bij een simpel afhaaltentje aan de straat kun je al een falafel scoren voor 0,35 JD (€ 0,44) maar als je bij een restaurantje eet betaal je gemiddeld een paar dinar voor een simpel gerecht. Zo koop je een lamb sandwich of een shawarma voor 2,50 JD (€ 3,20).

In Israel betaalde je een stuk meer voor je eten en drinken. Zo betaalde ik voor een simpele hotdog meer dan € 10,00 (43 ILS). Op de markt bij Mahane Yehuda betaalde ik voor een shakshuka 35 ILS (€ 8,95)

In totaal gaf ik 274,22 uit aan eten en drinken. 

kosten Jordanie: eten en drinken
kosten Jordanie: eten en drinken

Kosten entertainment

Één van de eerste dingen die ik heb gedaan toen ik mijn ticket naar Jordanië had geboekt, was het aanschaffen van een Jordan Pass. Hiervoor betaalde ik 75 JD (€ 95,35). Hiermee krijg je ‘gratis’ toegang tot heel veel bezienswaardigheden in Jordanië, zoals Petra, Jerash, Madaba, Citadel en nog meer. Ook zijn de kosten voor je visum hiermee gedekt.

Niet alle uitstapjes en bezienswaardigheden zijn hiermee te ‘betalen’ en laten deze nou net aardig duur zijn. Zo is een tour en overnachting in Wadi Rum al gauw zo’n € 50,00 tot € 100,00. Ook wilde ik heel graag naar Wadi Mujib, maar hier is de entree ook 21 JD (€ 26,63).

Ook in Jerusalem en Palestina gaf ik geld uit aan tours. Zo betaalde ik bijvoorbeeld zo’n 50 ILS ( €13,00) voor een tour door Bethlehem.

Alle uitjes en entree voor bezienswaardigheden bij elkaar waren 229,80.

kosten Jordanie: naar Petra
een tour door Bethlehem, Palestina
Bethlehem, Palestina

Overige kosten

Denk aan de aanschaf van souvenirs (ik kocht veel te dure souvenirs op het vliegveld), het huren van handdoeken en moest ik een aantal dingetjes aanschaffen zoals een nieuwe kabel voor mijn Gopro en elastiekjes.

Aan al deze ‘overige’ dingen gaf ik € 88,97 uit.


Kosten rondreis Jordanië (en Israël)

Transport € 550,42
Accommodatie € 133,08
Eten en drinken€ 274,22
Entertainment€ 229,80
Overige kosten € 88,97
Totaal: 1276,50

Ik ben 15 dagen onderweg geweest. Jordanië is dus niet bepaald goedkoop. Het is prima te doen, maar ik had het eigenlijk ietsje goedkoper verwacht. Tuurlijk kan het veel goedkoper: je kunt er 15 dagen lang voor kiezen om bij een goedkoop eetstalletje aan de weg te eten, je kunt liften (dit doen de locals zelfs heel veel) en zo zijn er nog wel andere dingen waarop je kunt bezuinigen. Ook wordt het natuurlijk al goedkoper als je niet alleen reist.

Jerash, Jordan

Nieuwsgierig naar meer?

Nieuwe plannen: een nieuwe reis

Reisroute: twee weken Jordanië (en Israël)

Amman: 14x doen in de hoofdstad van Jordanië


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Jordanië?

Regel hier je accommodatie voor je reis naar Jordanië.


Wil je een auto huren om je reisroute door Jordanië zelf af te leggen?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Je eigen reisroute uitstippen voor je reis door Jordanië?


♥ Janet

41 thoughts on “Money: kosten rondreis Jordanië (en Israël)

 1. Valt me nog reuze mee voor 15 dagen. Dat bedrag alleen al moest ik betalen voor het huren van een auto in Georgië voor 2 weken (terwijl de rest in het land reuze goedkoop is). Goed om te weten in ieder geval als we nog een keer wat ‘goedkoper’ weg willen.

  1. Ik heb dat ook best wel veel gedaan hoor, maar ik had er op een gegeven moment gewoon genoeg van haha. Als je dit dagelijks doet (en die hard drie keer per dag), kun je zeker de kosten drukken!

  1. Ik vind het ook wel meevallen, maar er zijn ook genoeg landen, helemaal in Azië, die goedkoper zijn. Normaliter slaap ik trouwens ook in privëkamers, maar omdat ik alleen reisde, heb ik ervoor gekozen om in dorms te verblijven.

  1. En van andere reizigers om mij heen heb ik begrepen dat het vliegticket nog een stuk goedkoper kan. Ik vond dat ik het al aardig netjes had gedaan haha.

  1. Die manier van ècht op een budget reizen, doe ik al jaren niet meer. Ik vind dat ook allemaal dikke prima als ik wat meer betaal, daar kies ik zelf voor. Ik wil lekker alles kunnen doen en laten wat ik zelf wil.

 2. Voor 15 dagen vind ik dit een hele nette prijs! Jordanië lijkt mij leuk om eens te bezoeken. Volgens mij heb je echt veel leuke dingen gedaan, dus dan is dat natuurlijk ook het geld wel waard!

 3. Eten wn overnachting is idd heel betaalbaar maar het zijn de tours die het duurder maken. Ik ben net terug uit Thailand en heb dezelfde ervaring.
  Anderzijds zijn mooie ervaringen onbetaalbaar. Die blijven immers hangen.

  1. Ik ben het helemaal met je eens. Het maakt je reis wel een stuk duurder, maar het is zeker niet iets waar je op kunt bezuinigen! Het zijn vaak de hoogtepunten van mijn reis.

 4. Ik vind de prijs nog best wel meevallen, je bent wel heel lang geweest! Tuurlijk had je kunnen besparen maar je moet ook genieten. Je hebt wel echt een prachtige vakantie gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge