Money: kosten rondreis Jordanië (en Israël)

by thatonetime
42 comments

Wat was Jordanië mooi! Twee weken lang reisde ik rond in dit prachtige land, trok ik van de éne plek naar de andere en at ik de éne falafel na de andere. Wat de kosten zijn van een rondreis Jordanië, lees je in deze blogpost.

Tijdens mijn rondreis door Jordanië, maakte ik een korte uitstap naar Israel en Palestina (drie dagen, twee nachten). Voor het gemak heb ik deze kosten erbij gerekend in onderstaand overzicht: kosten rondreis Jordanië.


Kosten transport

Laten we beginnen bij het vliegticket. Ik boekte relatief goedkope tickets. Ik vloog van Schiphol naar Amman, maar wel met een overstap in Praag. Op de heenweg was deze overstap een kleine twee uurtjes, op de terugweg moest ik overnachten op het vliegveld. Voor deze tickets betaalde ik € 258,00. Dit was wel met enkel handbagage, maar dat was geen probleem.

In Amman heb ik de meeste afstanden afgelegd per taxi. Dat is prima te doen. Zeker als je met meerdere mensen bent, komen de kosten op hetzelfde neer als een busticket. Ik heb in Amman een aantal keren gebruik gemaakt van Uber, dat was vaak ietsje goedkoper dan een taxi.

Ik heb ook enkele keren de bus gebruikt. Zo kost een ritje met de Jett-bus van Aqaba naar Amman 8,60 JD (omgerekend zo’n €10,90). In Israel is het openbaar vervoer duurder. Hier betaalde ik bijvoorbeeld 70 ILS (zo’n € 18,00) voor een busticket van Eilat naar Jerusalem.

Omdat ik alleen heb gereisd, heb ik een enkele keer alleen een taxi moeten pakken. Hierdoor komen de kosten iets hoger te liggen.

Velen huren ook een auto om Jordanië te verkennen. Een auto huren in Jordanië kost zo’n 40 JD per dag.

In totaal gaf ik € 550,42 uit aan transport. Zonder vliegtickets gaf ik € 292,42 uit aan transport in Jordanië en Israël.

Vliegen over Jordanië
kosten rondreis Jordanië: transport

Accommodatie

Het was voor mij een aantal jaren geleden, maar tijdens mijn rondreis door Jordanië sliep ik in hostels. Omdat ik deze reis alleen was, was een hostel het meest ideale om andere reizigers te leren kennen. Dit is overigens prima bevallen.

Er zijn genoeg goedkope en gezellige hostels te vinden. Ik betaalde tussen de 5,50 JD (€ 7,00) en de 8 JD (€ 10,15) voor een overnachting. Ik sliep dan wel in een dorm. Wanneer je een privé-kamer wilt, wordt dit natuurlijk iets duurder. Ook dit was echter prima te betalen!

De accommodatie in Israel is een stuk duurder, maar ook hier zijn enkele prima dealtjes te vinden. Ik betaalde voor mijn verblijf €17 per nacht.

Tijdens mijn terugvlucht naar huis, verbleef ik een nacht in een hotel in Praag.

In totaal gaf ik € 133,08 uit aan mijn overnachtingen.