Money: kosten vijf weken backpacken door Maleisië (en Singapore & OZ)

by thatonetime
34 comments

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik Maleisië bezocht. Samen met een vriendinnetje ging ik vijf weken backpacken door dit prachtige land. We maakten ook uitstapjes naar Singapore en Australië en ik vind dit oprecht één van tofste en mooiste reizen die wij maakten. Wat de kosten zijn van een maand backpacken door Maleisië, lees je hier.

Omdat we tijdens deze reis zo’n vier weken doorbrachten in Maleisië, maar ook uitstapjes maakten naar Singapore en Australië, zal ik de kosten van alle bestemmingen zo uitgebreid mogelijk weergeven.


Kosten transport

Na meerdere goede ervaringen met Emirates te hebben gehad, boekten we voor onze reis naar Maleisië weer via deze luchtvaartmaatschappij. Wij waren er relatief vroeg bij en hebben onze vliegtickets voor een prima prijs kunnen scoren. Wij betaalden voor ons vliegticket van Dusseldorf naar Kuala Lumpur € 659,00 per persoon. Op het vliegveld kregen we ook nog eens te horen dat we een gratis upgrade naar businessclass kregen! 🙂

Eenmaal in Kuala Lumpur hebben voornamelijk rondgereisd met de bus en boot. We hebben ook meerdere keren een vlucht genomen om bijvoorbeeld naar Australië maar ook naar Maleisisch Borneo en weer terug. Ik zal een aantal voorbeelden van onze kostenposten m.b.t. het vervoer beschrijven.

Voor twee bustickets van Kuala Lumpur naar Penang betaalden wij bijvoorbeeld 76 ringgit. Dit is een kleine € 16,00 voor twee personen. Voor een boottrip van Penang naar Langkawi betaalden wij 140 ringgit. Dit is € 29,40 voor twee tickets.

Vannuit Singapore zijn we gevlogen naar Maleisisch Borneo. Voor deze vlucht betaalden we 1490,77 ringgit. Dit is ongeveer  313,00 voor twee personen. We vlogen naar Sandakan airport. Voor een taxi van het vliegveld naar de stad betaalden wij 30 ringgit. Dit is € 6,30 voor twee personen.

In totaal gaven wij in vijf weken tijd € 2632,97 uit aan transport. Dit is € 1316,49 per persoon. Dit is een heel bedrag, maar dit is inclusief zes keer vliegen en het hele land doorkruisen.

Kosten vlucht van Dusseldorf naar Kuala Lumpur
Kosten met de boot rondvaren in Maleisië

Kosten accommodatie

Zoals we meestal reizen, hadden we voor vertrek vrijwel niets vastgelegd. Omdat we laat op de avond aankwamen in Kuala Lumpur, hadden we voor de eerste nacht een hotel geboekt. Dat was het enige.

Wij hebben geslapen in een scala van guesthouses, hotels, hostels en bungalows op het strand. Wij kozen vrijwel altijd voor een privé kamer. In Maleisië konden we al voor een paar euro per persoon slapen. In Singapore lagen de prijzen iets hoger dan in Maleisië. In Australië verbleven we bij een vriendin van mij, dus daar waren geen kosten aan verbonden.

Wij betaalden bijvoorbeeld voor een kamer in een hostel op Penang 210 ringgit. Dit is € 44,00 en dus € 22,00 per persoon voor drie nachten.

Voor een bungalow aan het strand op het mooie Perhentian Island betaalden wij 510 ringgit voor drie nachten. Dit is € 107,12 voor twee personen.

Voor een bungalow op Tioman Island, inclusief prachtig uitzicht betaalden wij 300 ringgit voor twee nachten. Dit is € 63,00 voor twee personen. Helaas bleek deze bungalow niet echt een succes te zijn.

Voor een simpele privé kamer in een hostel in Singapore betaalden wij 212