Money: kosten weekend Cochem, Duitsland

by thatonetime
26 comments
Cochem, Duitsland

Afgelopen maand mocht ik genieten van twee weken meivakantie. Tijdens deze vakantie gingen we een lang weekend naar het Duitse plaatsje Cochem. Ik schreef al eens over hoe leuk het was en vooral de omgeving is prachtig. Genoeg te doen in de Moezelstreek. De kosten van een weekend Cochem, lees je hier.

Kosten transport

Wij vertrokken met de auto vanuit Gelderland richting het Duitse Cochem. Hoewel ik me niet heel erg had verdiept in deze regio, bleek het een groot succes te zijn met de auto. Het was heerlijk om met de auto rond te toeren door de bergen, slingerend over de bergwegen. Veel toeristen deden dit ook met de motor. Het was voor ons zo’n 280 km rijden naar Cochem en we deden er zo’n drie uurtjes over. Prima te doen.

Voor deze trip hebben we één keer hoeven tanken bij vertrek. Hiermee hebben we dus een retourtje Cochem gereden, maar ook daar hebben we flink de omgeving verkend. Uiteindelijk betaalden we € 90,00 voor de benzine.


Kosten accommodatie

Vooraf hadden we via booking.com een hotel geboekt. Bij aankomst hadden we onze twijfels hierbij, want de buitenkant beloofde niet veel goeds. Van binnen bleek het echt tiptop voor elkaar te zijn en ook nog eens met een prachtig uitzicht over Cochem.

Wij betaalden voor een tweepersoonskamer met goede badkamer, tv en kitchenette met koelkast, senseo, e.d. € 282,00 voor drie nachten. Dit is ons erg goed bevallen.


Kosten eten en drinken

Het Duitse eten is niet mijn favoriet maar de Duitse wijntjes waren hier top. De lokale Riesling smaakte erg goed en heb ik van genoten. We zijn elke avond uit eten geweest en genoten ook van een borrel hier en daar. Ontbijt en lunch haalden we in de supermarkt, die op 2 min. lopen van ons was.

Uiteindelijk hebben we € 322,05 betaald voor vier dagen eten en drinken. Hier hebben we niets voor gelaten.


Kosten entertainment

In Cochem en omgeving is ontzettend veel leuks te doen en te verkennen. We hebben veel leuke dingen gedaan als een boottochtje over de Moezel, verschillende kastelen waaronder Burg Eltz bezocht en een rit met een kabelbaan gemaakt.

Wij hebben € 82,80 uitgegeven aan deze tripjes.


Overige kosten weekend Cochem

Denk hierbij aan souvenirs en sigaretten. Dit bedrag is natuurlijk volledig afhankelijk van de persoon. Wij spendeerden € 24,45.


Kosten Cochem p.p.

Transport€ 45,00
Accommodatie€ 141,00
Eten en drinken€ 161,03
Entertainment€ 41,40
Overige kosten€ 12,23
Totaal:€ 400,66

Tijdens dit lange weekend waren de kosten dus per dag € 100,17 p.p.


Meer lezen over Cochem? 

8x to do in Cochem, Duitsland 

9x to do in en rond de Moezelstreek

Cochem, Duitsland