7 National Parks in west-Amerika die ik bezocht

by thatonetime
91 comments
Death Valley National Park, Amerika 2017 - 4

In 2017 vertrok ik samen met mijn vriend naar Amerika. Met niet al te hoge verwachtingen zetten we voor het eerst voet op Amerikaanse bodem. Amerika was een bestemming die nooit echt hoog op mijn wishlist heeft gestaan, maar wat al mijn verwachtingen heeft overtroffen dankzij alle prachtige National Parks die we bezochten.

Vier weken lang reden wij in een auto rond om het zuidwesten van Amerika te doorkruisen. We bezochten de leukste steden, gezelligste dorpjes en mooiste natuur. Een reis om nooit meer te vergeten. Om wat inspiratie op te doen voor je volgende trip zet ik hier de bezochte nationale parken op een rij.


De National Parks die ik heb bezocht in het zuidwesten van Amerika

1. Yosemite National Park

Het eerste National Park dat we bezochten was het indrukwekkende Yosemite. Dit was gelijk een hoogtepunt van onze reis, want wat waren we onder de indruk van de prachtige natuur. Drie dagen lang bezochten we dit prachtige park. Van het mooie uitzicht bij Glacier Point tot de Yosemite Falls en van Sentinel Dome tot het rijden van de indrukwekkende Tioga Road.


2. Death Valley National Park

Oke, we vonden het heel gaaf om in dit landschap rond te rijden, maar toen wij er waren was het 52 graden en was het amper te doen. In verband met de warmte kan de airco van de auto niet aan en als je de auto uitgaat, adem je alleen maar warme lucht in. Wij rijden de route Artist’s drive en lopen op de zoutvlaktes bij het laagste punt Badwater Basin. Daarna zoeken we de indrukwekkende vergezichten van Dante’s View.


3. The Grand Canyon National Park

Vanaf het leuke plaatsje Williams bezochten wij de Grand Canyon. Onze verwachtingen lagen erg hoog en daarom vonden wij het eerste aanzicht van de Grand Canyon ook een beetje tegenvallen. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat het had geregend en erg mistig was. Naarmate de dag vorderde werd dit wel ietsje beter maar toch vonden we het op de één of andere manier niet overweldigend. Misschien moeten we de volgende keer een ander gedeelte van de canyon bezoeken.


4. Monument Valley National Park

We verbleven een aantal dagen in Page. Een perfecte uitvalsbasis om de prachtige regio te ontdekken. Niet alleen voor Monument Valley, maar ook voor andere pareltjes als Horseshoe Bend, Antelope Canyon en Lake Powell. Monument Valley vond ik één van de tofste parken die wij bezochten in Amerika. Met onze auto rond hobbelen over de zandwegen tussen de imposante rotsformaties.


5. Zion National Park

Wij bezochten Zion een dagje, maar vonden het eigenlijk een beetje tegenvallen. Nee, niet de natuur. De natuur was natuurlijk geweldig, maar er waren echt ZO VEEL MENSEN! Niet te doen. We konden al geen parkeerplek vinden bij het visitors centre, waardoor ik maar uit de auto ben gestapt en vriendlief rondjes is blijven rijden. Er stond een rij met hon-der-den mensen te wachten op de bus om verder het park in te gaan. Een groot gedeelte van het park kun je alleen bezoeken per shuttlebus. Wij hebben het maar bij de auto gelaten dus ik moet eens terug naar dit park om meer van de natuur te ontdekken.


6. Bryce Canyon National Park

Vroeg in de ochtend gingen we op pad naar het mooie Bryce Canyon, bekend om de imposante hoodo’s. Onze eerste stop was het mooie Sunrise Point waar we, nogal onvoorbereid beginnen aan een hike waarvan we dachten dat het zo gefixt was, maar in deze hitte toch echt flink tegenviel. We vallen van het éne mooie vergezicht in het andere.


7. Joshua Tree National Park

Dit park stond hoog op mijn lijstje om te bezoeken, dus ik was erg blij dat het in ons reisschema paste. Vanuit het dorpje Twentynine Palms rijden we naar het visitors centre, waar we direct geconfronteerd worden met posters van vermiste mensen. Niet een heel fijn begin (het blijkt dat deze mensen een paar maanden later dood gevonden zijn in het park). We bezoeken de mooie Cactus Garden, zoeken een rots wat op een schedel lijkt en dwalen rond in the Hidden Valley.


Praktische info Amerika en zijn National Parks

In Amerika zijn 63(!) national parks te vinden. Wij bezochten dus maar een klein aantal hiervan.

Om een National Park te bezoeken betaal je ongeveer 20-30 dollar. Als je van plan bent om meerdere National Parks te bezoeken, is het slim om een ‘America the beautifull’ pas aan te schaffen. Deze pas koop je voor 100 dollar en geeft je toegang tot alle nationale parken in Amerika en is een jaar lang geldig. Bij elk park kun je zo’n pas kopen.

Het kan handig zijn om voor vertrek eens te checken op marktplaats o.i.d. Hier worden veel van bovengenoemde passen aangeboden voor overname.

Amerika is groot.. heel groot. Onderschat de afstanden niet. Voor veel parken kun je meerdere dagen uittrekken omdat er zoveel te ontdekken is.

In vrijwel alle nationale parken is er mogelijkheid om te overnachten. Wanneer je met een budget reist, is het wellicht verstandiger om buiten het park te overnachten. Wanneer je in het park wilt overnachten, moet je dit vaak ver van tevoren reserveren (althans, in het hoogseizoen).

Er is zoveel moois te zien in het zuidwesten van Amerika en het land heeft echt wel mijn hart gestolen. Er valt ook nog zoveel over deze prachtige parken te schrijven, dus in de toekomst kun je nog veel meer over de natuurpracht van Amerika verwachten.


Nieuwsgierig naar meer Amerika?

Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park

Monument Valley Navajo Tribal Park: het wilde westen van Amerika

Hollywood: ontdek de hoofdstad van de Amerikaanse filmindustrie

Budget: kosten maand roadtrippen door Amerika

15 tips voor je bezoek aan San Francisco

Yosemite: omver geblazen door natuurpracht

ESTA aanvragen voor Amerika: tips & tricks

Reisroute: vier weken Amerika

Wishlist: deze National Parks in zuidwest Amerika wil ik nog bezoeken

Zien en doen in Death Valley National Park

Tips en feiten over de Grand Canyon

Een bezoek aan magisch Antelope Canyon

Ben je op zoek naar inspirerende boeken over Amerika, lees dan deze 27 tips van Jacoba.


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Amerika?

Wil je een auto huren voor je reis door Amerika?

autohuur USA

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet

You may also like

91 comments

Skincarebynaomi 5 april 2019 - 12:49

Wauw wat een prachtige omgeving! Echt eentje die op je bucketlist gezet moet worden

Reply
thatonetime 7 april 2019 - 10:43

Zeker weten. Echt niet normaal de natuur daar… Je valt van het éne hoogtepunt in het andere.

Reply
Maaike | Travelbliss 20 maart 2019 - 19:25

Mooi he? Ik heb ook al deze parken bezocht. De natuur is zo waanzinnig mooi daar. Echt heel erg genoten. Death Valley hoofdzakelijk vanuit het busje gezien. Heerlijk in de airco want in juli is de temperatuur daar niet te doen 😉 En over de Grand Canyon ook met een helikopter gevlogen. Dat was zo gaaf!

Reply
thatonetime 23 maart 2019 - 20:36

Tijdens ons bezoek aan de Grand Canyon was het zo mistig dat ik het zonde vond om een helikoptervlucht te maken. Bij een volgend bezoek wil ik dat zeker doen. En meer hikes in de canyon maken.

Reply
Daphne - verdraaidmooi 28 februari 2019 - 10:22

Wauw wat een bizar mooie plekken! En dan te bedenken dat het op een foto vaak niet half zo mooi is als in het echt.

Reply
thatonetime 3 maart 2019 - 10:10

Dat is zeker waar… je moet het gewoon met je eigen ogen zien. 😉

Reply
Daphne de Vries 26 februari 2019 - 20:54

Er is zoveel moois te zien in West-Amerika! Elke keer dat ik weer foto’s zie van dat gebied blijf ik onder de indruk. Tijdens mijn reis heb ik ook al deze parken bezocht, alleen Joshua Tree niet (wat erg zonde was als ik jou mag geloven). Volgende keer, want ik wil zeker terug. En dan eigenlijk ook Yellowstone ontdekken.

Reply
thatonetime 27 februari 2019 - 15:24

Jaa!! Vooral Yellowstone.. dat lijkt me ook zo’n bijzonder park! 😀

Reply
Felice Veenman 24 februari 2019 - 11:45

Jeetje wat krijg ik een zin om direct een vliegtuig te pakken!! prachtige en inspirerende foto’s

Reply
thatonetime 24 februari 2019 - 17:53

Dankjewel! Ben je al eens in Thailand geweest?

Reply
Aniek 23 februari 2019 - 07:33

Wij gingen in de winter naar Amerika en toen was Death Valley echt heel aangenaam! Perfecte temperatuur om te hiken. In de zomer lijkt me dat wel anders 😉

Reply
thatonetime 23 februari 2019 - 22:03

Wat lekker zeg. Hoe warm was het toen?

Reply
Melissa 21 februari 2019 - 20:49

Geen een bezocht maar death valley Ben ik meest benieuwd naar

Reply
Maaike 16 februari 2019 - 12:43

Ja cool! Ik heb ze allemaal bezocht, behalve Monument Valley. Lijkt me ook zo te gek!

Reply
thatonetime 16 februari 2019 - 16:48

Dat was het zeker. Monument Valley is één van mijn favorieten!

Reply
Marcella 16 februari 2019 - 09:39

Wij bezochten de meeste NP’s ook tijdens onze reis door West-Amerika, al waren we ook in Yellowstone National Park. Dikke aanrader! Death Valley en Yoshua Tree hebben we dan weer overgeslagen, maar we komen er vast nog wel eens 😉 Liefst met een camper dan!

Reply
thatonetime 16 februari 2019 - 11:03

Ja, jullie bezoek aan Yellowstone zag er echt fantastisch uit! Lijkt me ook zo’n mooie plek maar was voor deze reis iets te ver uit de richting!

Reply
Esther 16 februari 2019 - 06:27

Ja, wat een prachtige parken zijn het! Ik was enorm onder de indruk van bryce en Yosemite! Joshua park heb ik als enige niet bezocht. Wel heel mooi zonet zien!

Reply
thatonetime 16 februari 2019 - 11:03

Ik ben het helemaal met je eens, prachtige plekken zijn het. Ik vond Yosemite ook echt geweldig!

Reply
Kelly 14 februari 2019 - 19:32

Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Op Death Valley na, heb ik dezelfde parken bezocht. Ik wil zeker nog een keer terug want ik had echt te weinig tijd. Ook ben ik deels van mijn foto’s kwijt. Een goede reden om nog een keer terug te gaan.

Reply
thatonetime 14 februari 2019 - 19:33

Oh dat is altijd jammer… sowieso een goede reden om terug te gaan! 😉

Reply
Jouvence.nl 14 februari 2019 - 18:39

Wauw, wat een ontzettend mooie foto’s heb je gemaakt! Ik ben helaas nog nooit in Amerika geweest.

Reply
thatonetime 14 februari 2019 - 19:16

Dankjewel! Zo te zien is het echt een aanrader!

Reply
Lodi 14 februari 2019 - 09:16

Zion moet je echt nog eens bezoeken hoor en dan Angels Landing wandelen. Dit is een super mooie wandeling, stijl en zwaar, maar het zo waard.

Reply
thatonetime 14 februari 2019 - 15:49

Angels Landing was eigenlijk ook de reden waarom ik naar Zion wilde, maar die ontiegelijk lange wachtrijen vond ik zo tegenvallen. Daarom moet en wil ik zeker nog eens terug!

Reply
Frederique 12 februari 2019 - 20:33

Ja grappig heeft bij mij ook nooit hoog op de wenslijst gestaan. Mijn kinderen willen er nu wel graag heen dus dat zal er wel van komen. Als we gaan wil ik dan ook wel echt een road trip. Hoort er echt een beetje bij 🙂

Reply
thatonetime 12 februari 2019 - 20:36

Dat hoort wel een beetje bij het ultieme USA-gevoel! 😉

Reply
Linda 12 februari 2019 - 15:45

Jammer dat de Grand Canyon tegenviel en dat Zion zo druk was. Het lijkt me stuk voor stuk prachtig. Ik ben ook echt verliefd op je foto’s, wauw! Amerika staat bij ons heel hoog op het lijstje. Het lijkt ons echt geweldig mooi. Wij hopen het tijdens onze wereldreis te kunnen bezoeken, dan zou ik zeker naar al deze parken willen gaan!

Reply
thatonetime 12 februari 2019 - 15:49

Leuk! Ik ben benieuwd of jullie hier terechtkomen! Jullie vertrekken bijna weer of niet?

Reply
Marcelina de Boer - Walma 12 februari 2019 - 11:39

Amerika staat bij mij ook niet heel hoog, maar wat een prachtige reis zeg! Lijkt me een onvergetelijk avontuur met prachtige foto’s als herinnering 🙂

Reply
thatonetime 12 februari 2019 - 15:49

Het is zeker een onvergetelijk avontuur. Ik zou het zo weer over willen doen!

Reply
Dewi 12 februari 2019 - 09:41

Wauw, zo gaaf! Hoewel Amerika me eigenlijk niet zo trekt voor een langere reis, lijkt de natuur me echt overweldigend. Begint toch wel te kriebelen als ik dit zo lees. Vooral Yosemite en Death Valley zou ik graag eens bezoeken.

Reply
thatonetime 12 februari 2019 - 15:50

Het trok mij ook niet, maar ik ben inmiddels helemaal om door de prachtige natuur. Zo mooi daar!!

Reply
MC Kleuver 12 februari 2019 - 09:06

Zo een pas lijkt mij heel fijn om te hebben. Dan kun je alle parken bezoeken die je wilt voor een vast bedrag. Elke keer 20-30 dollar tikt natuurlijk gauw aan voor de 59 parken, haha.

Reply
thatonetime 12 februari 2019 - 15:51

Ja, daarom ben je tijdens een roadtrip al snel goedkoper uit met zo’n pas!

Reply
Yvonne 11 februari 2019 - 21:29

Ik denk dat ik ongeveer vergelijkbare verwachtingen zou hebben… maar die nationale parken.. wow! Om je vingers bij af te likken. Prachtige foto’s heb je ook gemaakt zeg!

Reply
thatonetime 12 februari 2019 - 15:52

Dankjewel! 🙂

Reply
Manon 11 februari 2019 - 20:01

Mooie foto’s! Een roadtrip door Amerika lijkt mij fantastisch!

Reply
thatonetime 12 februari 2019 - 15:54

Dankje!

Reply
Sanne 11 februari 2019 - 19:53

Dit rondje staat voor volgend jaar op de planning. Ik ben erg benieuwd naar deze natuurpracht!

Reply
thatonetime 12 februari 2019 - 15:55

Ik ben ook benieuwd hoe je het gaat vinden. Heerlijk vooruitzicht in ieder geval! 🙂

Reply
Girls-Things 11 februari 2019 - 18:23

Oh wauw wat mooi. Ik ga eind april naar Los Angeles en we willen misschien The Grand Canyon bezoeken.

Reply
thatonetime 11 februari 2019 - 19:05

Oh wat een lekker vooruitzicht! Afgelopen jaar was je toch ook al in LA?

Reply
Geke 11 februari 2019 - 18:08

Wouw! Wat zijn er mooie plekken op de aarde he.

Reply
thatonetime 11 februari 2019 - 19:04

Zeker weten!

Reply
Anjuli 11 februari 2019 - 18:02

Wat een prachtige plaatsen zeg! De foto’s zijn top en spreken enorm aan! Bedankt voor de tips!

Reply
thatonetime 11 februari 2019 - 19:04

Geen probleem! Het zijn echt hele gave plekken. Echt de moeite waard om eens te bezoeken.

Reply
Krystle/Batboy 11 februari 2019 - 11:17

Oh wow wat prachtig zeg en wat een super mooie foto’s! Ik wil daar ook naartoe!
Alles is mooi, maar Joshua Tree is zeker super gaaf!

Reply
thatonetime 11 februari 2019 - 19:02

Dankjewel! Ik kan het je echt aanraden, het is zo’n mooie bestemming!

Reply
Rory 11 februari 2019 - 10:48

Wij hebben in 2006 een trip langs de Westcoast gemaakt en delen van wat je beschrijft gezien (o.a. Bryce Canyon, Grand Canyon). We hadden best een aardige auto gehuurd en kregen een upgrade naar een Hummer. Fantastisch al slurpte het benzine. Maar omdat we de hele trip in twee weken deden (veel te kort achteraf gezien) en zo’n 8/9 uur per dag moesten rijden om alles te ‘halen’ was het wel fijn om zo’n degelijke en stevige auto te hebben. Ik vond het idee ook spannend om in zo’n hitte te moeten rijden. Vooraf heel goed gecheckt of er genoeg benzine was en we voldoende flessen in de auto hadden gedaan.

Reply
thatonetime 11 februari 2019 - 19:01

Oeh als je in zo’n auto komt te rijden dan maakt niets meer uit hoeveel benzine het slurpt! Twee weken is wel kort ja, helemaal als je dagelijks zo lang in de auto zit. Tijd om het nog een keer over te doen dus.. 😉

Reply
Stefaan De Winter 11 februari 2019 - 07:33

Je blog doet me zo zin krijgen om te vertrekken! Als ik is lange tijd verlof kan nemen dan moet ik er toch is heen gaan! 🙂

Reply
thatonetime 11 februari 2019 - 18:58

Jaaa, Amerika is echt een goede bestemming dan! Doen!

Reply
lodi 11 februari 2019 - 07:09

Trouwens Yosemite is mijn favoriete park, maar in Joshua Tree konden we het beste bulderen. Ik vind alle parken stuk voor stuk prachtig!

Reply
thatonetime 11 februari 2019 - 18:58

Dat is ook zeker waar. Elk park is mooi!

Reply
Mandy 10 februari 2019 - 17:42

Oh wauw, wat een prachtige blog! Die foto’s zijn echt hoe ik me al het moois van Amerika voorstel, ik wil daar ook zo graag heen. Waarschijnlijk wordt dit een feit voor volgend jaar!

Reply
thatonetime 10 februari 2019 - 18:13

Dankjewel! Hopelijk kom je er snel! 😀

Reply
Amy 10 februari 2019 - 15:04

Ohh je blogpost brengt me terug naar onze rondreis die we gemaakt hebben in 2017! Yosemite en Zion waren mijn absolute hoogtepunten. Yep, ook Zion.. juist wanneer je dieper het park ingaat en moeilijkere hikes gaat doen valt het aantal mensen ineens ook mee. Dat raad ik trouwens ook aan bij de Grand Canyon. Die vonden wij ook het minst (wel imposant, maar in vergelijking met de rest toch minder) alleen toen we echt de canyon in gingen om te hiken werd het, ondanks de hitte, echt wel gaver. Zoveel te zien, ik zou zo terug willen!

Reply
thatonetime 10 februari 2019 - 18:11

Ik kan me heel goed voorstellen dat het dan leuker wordt.. Volgende keer maar proberen! 😉

Reply
Lizzie 10 februari 2019 - 11:00

Ik vond Bryce en Monument Valley zooooo ontzettend indrukwekkend!!

Reply
thatonetime 10 februari 2019 - 18:10

Leuk he! Monument Valley is mijn favoriet!

Reply
Sanne 10 februari 2019 - 10:10

het eerste park spreekt mij het meeste aan. Ik vind het zoiezo al niet leuk als er veel volk is bij een plaats. En zeker niet als ik geen parkeerplek vind.

Reply
thatonetime 10 februari 2019 - 18:09

Ja verschrikkelijk he… niet te doen met zoveel mensen joh! Yosemite is ook één van mijn favorieten!

Reply
Henk 10 februari 2019 - 10:04

Wat is wat jou betreft het mooiste park?

Reply
thatonetime 10 februari 2019 - 18:07

Ik vind Yosemite en Monument Valley het mooist. En jij?

Reply
Sandy 9 februari 2019 - 21:03

Wat een mooie foto’s! Amerika staat bij mij nog op het lijstje en dan ook met name om deze prachtige parken.

Reply
thatonetime 9 februari 2019 - 21:06

Dat snap ik helemaal! Dankjewel.

Reply
Heleen 9 februari 2019 - 18:49

Haha wat grappig dat je zegt dat Amerika niet hoog op je lijstje stond. Bij mij namelijk wel en jouw mooie foto’s beamen alleen maar waarom. Bedankt voor de tips, nog even sparen voordat we kunnen?

Reply
thatonetime 9 februari 2019 - 21:04

Ja, inmiddels ben ik ook echt verkocht hoor, echt een fantastisch land! Hopelijk komen jullie er ook snel. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

Reply
Luc van de Wiel 9 februari 2019 - 15:24

Prachtige foto’s!

Reply
thatonetime 9 februari 2019 - 21:03

Dankjewel!

Reply
Nicole Orriëns 9 februari 2019 - 11:29

Een onheilspellende naam vind ik, Death Valley. Waarom heet het zo? Was het vroeger een plek waar veel mensen de dood vonden?

Reply
thatonetime 9 februari 2019 - 21:03

Ja, vroeger doorkruisten immigranten de woestijn om op zoek te gaan naar koud, maar een groep raakte verdwaald en overleed inderdaad.

Reply
Nicole Orriëns 10 februari 2019 - 08:27

Aha! Dat verklaart inderdaad de naam. Het klinkt echt een beetje luguber vind. Ze zouden er zo een film van kunnen maken.

Reply
thatonetime 10 februari 2019 - 09:23

Ja, dat ben ik met je eens. Goed idee!

Reply
Nicole Orriëns 9 februari 2019 - 11:21

Wat een mooie parken allemaal! Het park Yosemite ken ik uit boeken!

Reply
thatonetime 9 februari 2019 - 20:59

Het zijn stuk voor stuk prachtige parken!

Reply
Nicole Orriëns 10 februari 2019 - 11:10

Jammer dat Nederland niet zulke parken heeft. Het Vondelpark is dan toch van een heel andere orde denk ik.

Reply
thatonetime 10 februari 2019 - 18:11

Hahaha inderdaad!

Reply
Nicole Orriëns 11 februari 2019 - 12:07

Nederland is natuurlijk ook maar klein, en niet bepaald ruig….

thatonetime 11 februari 2019 - 19:03

Verre van! 😉

Henk 9 februari 2019 - 09:25

De foto’s alleen al zijn verslavend mooi

Reply
thatonetime 9 februari 2019 - 20:55

Dankjewel!

Reply
Marion 9 februari 2019 - 06:23

Prachtige reis heb je gemaakt en wat een mooie foto’s
Amerika staat ook niet op mijn bucketlist maar nu wil ik er wel naartoe.

Reply
thatonetime 9 februari 2019 - 20:49

Dankjewel! 🙂 Het is echt een aanrader.

Reply
Balou 8 februari 2019 - 22:16

Prachtig zeg, lijkt me heel bijzonder om te kunnen zien en ervaren!

Reply
thatonetime 9 februari 2019 - 20:47

Dat was het zeker. Echt een ervaring!

Reply
Henk 8 februari 2019 - 20:21

Je hebt zoveel gezien, had je na een paar dagen niet een soort van hoogtepunt moeheid? Dat je gewoon een dag niets wilde doen?

Reply
thatonetime 8 februari 2019 - 21:50

Dat soort dagen hadden we ook genoeg hoor. We waren er in totaal vier weken dus genoeg tijd voor afwisseling.

Reply
Lodi 8 februari 2019 - 20:07

Grappig hè! Ik ging in 2001 zes maanden reizen door Amerika samen met mijn zus. We waren net een jaar in Australië geweest en dachten echt ‘zal Amerika wel leuk zijn’ nou echt wel! Ik ben daarna nog vaak in de nationale parken geweest ( mijn zus woont in Amerika) en elke keer weer is het zo mooi! Prachtig om je foto’s te zien. Ik geniet ervan.

Reply
thatonetime 8 februari 2019 - 21:48

Dan heb je pas een goed vakantieadres, heerlijk!

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More